Přejít na výpis diskuzí

Lubor Tokoš

OSOBNOST 31.12.2006 
7 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mám domácí vydeo s lubomírem tokošem když byl u nás na návštěvě vypráví tam o sobě je to asi měsíc před jeho umrtím byl to skvělý herec
  • doplnit filmografii

    Na šibalského dědečka ve filmu Duhová kulička si jistě vzpomene kde kdo.
    Správce těchto stránek na tento film zapomněl stejně jako se nevěnuje doplňování informcí které jsou obsaženy v diskuzi.
    Je hrozné když správce těchto stránek uvádí nesprávné údaje (např. místo narození a další podrobnosti v životopise herce) i když na tyto skutečnosti bylo upozorně no před více jak dvěmalety.
    • A ty se laskavě nauč pořádně česky!
  • doplnit filmografii

    Lubor Tokoš hrál mimo ještě jimé i ve filmech: Ucho, Dvojrole, Tři tuny prachu a Křižová trjika. To jsou jen ty na které si vzpomínám.
  • Neúplná filmografie

    Dnes vysílala tv stanice Barrandov film Sonáta pro zrzku.Tento film nemáte uvedený ve filmografii pana Tokoše.Stejně tak tam není uveden jeho nejslavnější film Vynález zkázy.Ten kdo tyto strány spravuje by to měl napravit.
    JaN1949 *9*
  • Údaje na pravou míru

    Lubor Tokoš se narodil ve Šternberku matce Štěpánce Tokošové rozené Kotáskové a Štefanovi (Pištovi) Tokošovi a nikoliv v Hodoníně. V Hodoníně prožil až od svých dvou let dětství a následně chodil do základní školy. Posléze se v Hodoníně učil jako drogista a žádnou kadetku nenavštěvoval. Jako drogista se nedoučil. V roce 1939 aby nebyl odveden a následně nasazen do rajchu odjel z Hodonína do Brna kde v tamnějším divadle pracoval jako pomocná síla, kulisák a také byl obsazován do menších rolí převážně v pohádkách pro děti.
    Také jste opoměli podotknout, že Lubor Tokoš byl v období 1953 až 1957 také znám jako sportovní komentátor a soplupracovník Josefa Laufera a Galušky. Také je třeba podotknout, že anonymní (to byla tenkrát podmínka) čtení pro slepce bylo v období 1969 až 1975 jedinou možností obživy tohoto herce a že za svůj postoj k bolševickému režimu byl v Bruntále dvakrát odsouzen podmínečnými tresty s tím, že od roku 1972 po dobu celých patnácti let nesměl veřejně vystupovat, publikovat a neměl šanci získat angažmá v žádném divadle.
    Byl takto snad jako jediný herec v té době (za bolševika) který si zachoval čistý štít a nijak se nepodbízel i když přežíval na hranici chudoby. V té době přežíval za pomocí manželů Podešvových na Soláni a některých jeho příbuzných.
    Pokud máte zájem o opravdu pravdivý a podrobný životopis Lubora Tokoše který mohu doložit i jeho fotografiemi z jeho mládí, zkontaktujte mě na mém mailu.
    • Nevíte prosim vás kdy se narodily jeho rodiče Děkuji Vytlačilová (roz. Tokošová)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit