Přejít na výpis diskuzí

Jiří Stránský

OSOBNOST 31.12.2006 
95 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A to je zvlaštní,že o práci ve Státním souboru písní a tanců ,byl tam 13 let, jezdil do světa ,jako předseda brigády socialistické kultury,a o tom v CV ani ň! Byl tam až do r.1991 ! Hlavně pravda vítězí !
  • Pane Stránský, to, že jste se nepřizpůsobil společnosti v určité době, je vaše věc. Nemusel jste trpět, a být "mučedníkem". Je to, byla to vaše věc. Kdo se dnes nepřizpůsobí, také je na okraji mísy. Je to vždy a všude tak. Podívejte, takový jste schopný člověk, vás tady chválí, i sám si myslíte, že nejste žádný hlupák, v pořádku, a z čeho jste vzešel ? Dostal jste tu a za bolševika zdravotní péči, vzdělání, měl zábavu a určitou svobodu. Teď ? Určitá svoboda, no budiž, vzdělání na celkově nižší úrovni, zdravotní péče diskutabilní, pokud si ale připlatíte..., vnímáte to ? A představitelé tohoto, nechť promin ou, ale....... Měl jste se raději již nevyjadřovat. Chápu, takové vzepětí se, ale lépe to v sobě zadržet. Nemáte pravdu.
  • Pan Jiří Stránský je symbolem statečnosti,skromnosti a lidskosti.I já se řadím k těm mnoha,kteří vědí,co znamenal a stále znamená tento "Statečný vlk" pro tuto zemi a pro tento tolik zkoušený lid.Všechno nejlepší a hlavně zdraví do dalších let pane Stránský.
  • Vážený pane Stránský,
    srdečně Vám blahopřeji k dnešním narozeninám !
    Svými knihami, ale zejména svým životním optimismem a nezdolností obohacenou stálým vtipem mně dodáváte mnoho let radost a sílu. Mnoho zdraví přeje
    Václav Vlček, Na Doubkové 5, 150 00 Praha 5
    vaclav.vlcek@ccentrum.cz
  • Vážený pane Stránský,
    omlouváte se,že se Vám ve vztahu k prezidentovi jaksi nedostává laskavosti. A máte pravdu v tom,že on sám toto slovo nezná. Přesto jsem přesvědčen,že vy sám byste mohl z laskavosti skládat doktorát,vaše dílo je i přes drsná témata laskavé. Z části komentářů k tomuto článku je naopak zřejmé,že je nepsali lidé laskaví. Jak si můžete dovolit urážet našeho pana prezidenta? Méně laskavě bych těmto názorům oponoval prostým faktem,že náš prezident je nenávistný,samolibý bolševický šmejd. O tom svědčí už jenom to,jaké má /a měl/ nejbližší spolupracovníky a jaké lidi vyznamenává.Nelze, než citovat agenta chodce Otu Rambouska: "Já nikdy neměl rád komunisty,a vždycky jsem říkal - tomu dobrému utrhnout nohu a toho špatného s ní umlátit." Já vím,toto není laskavé.
    • Podívej černnej pse, kdo je tady myslíš zvědavej na urážení prezidenta, co ? Jsi, jako ti všichni tací, no neuvědomuješ si jedno - prezident Zeman dostal tolik hlasů, že vyhrál a stal se prezidentem. To znamená, že za ním stojí velká část společnosti. A ty, svými plky, nerespektuješ tuto většinu a chudomyslně tady šíříš svůj vztek, nesmiřitelnost, neschopnost kolektivního rozhodování. Chtěla ho většina, tak respektuj. Urážení je nízké a ubohé. A p. Stránský ? Víc zhrzený stařec, než spisovatel.....
  • Pan Stránský, je určitě člověk s velkými životními skušenostmi, kterému museli komunisté velmi ublížit.V padesátých létech se dělo mnoho nepravosti, které ublížily spoustě lidi. Já jsem se narodil až o 30 let později, než pan Stránský. Proto je má historická paměť menší.Mně okradli až demokraté, po revoluci prudkou inflací. Při předávání majetku do soukromích rukou. Při bankovní krizi 1999-2000. Při krizi 2008-2015. Také jsem poznal mnoho komunistů, kteří lidem pomáhali a taky pár co byli škůdci.
    Ale co nechápu, je nenávist k prezidentu Zemanovi. Navíc téměř všechny co řekne mu vždycky blízká budoucnost potvrdí. (Až na článek Škvoreckého. ) Naposledy to byl článek pana Jiřího Stránského v Parlamentních Listech z 12. Nebo 13. listopadu, kde mu pan prezident připadal příliš xenofobní, až rasistický, když žádal spříznění kontroly vstupu imigrantů do Schengenského prostoru. Nad tímto článkem by se snad dalo polemizovat až do pátečního večera 13.11.2015. Od této chvíle, dle mého názoru, ztratil pan Jiří Stránský právo vyjadřovat se k současným a budoucím společenským dějům.
  • Dobrý večer ,pane Stránský
    právě jsem se dodíval na 1 z dílů Zdivočelé země a tak mě to rozhodilo, že jsem se rozhodl vám napsat.Je přímo otřesné, jak se komunisti chovali k hrdinům, typu Tondy Maděry, kteří zachraňovali národ za 2.svět.války a pak byli těžce perzekuováni.V mé rodině byl můj otec po narukování na vojnu hned 2. den převeden do PTP do Karviné, kde 3 roky fáral, protože pocházel z buržoazní rodiny.Já sám jsem nebyl schopen podepsat chartu, ale podepsal jsem pak po atestaci několik vět.Váš scénář k seriálu je pravdivý a ukazuje zločinnost komunistického režimu,který by měl být radikálně odsouzen.
    Vaše dílo mi mluví z duše, buďte pozdraven a přeji vše nejlepší.
    MUDr. Zdeněk Horák z Uherského Hradiště
    • Aha, tak vy jste se teprve teď po shlédnutí Zdivočelé země dozvěděl, jak to bylo, a hned hodnotíte, jak vám p. Stránský mluví z duše...., tak vy budete asi opravdu náčelník hluboký názor.... pardon.
  • Pane Stránský mluvíte o slušnosti a noblese a laskavosti a pravdomluvnosti a že ze všeho nejjednodušší je pravda, přitom nenávist z Vás přímo tryská a lžete až se práší, překrucujete fakta. Lituji Vás.
    • Vážená paní,
      je mi líto, že někdo něco takového může vůbec napsat. Mě osobně by hanba fackovala, kdybych byl tak povrchní v hodnocení lidí jako Vy. Bylo by asi lepší, kdyby jste radši nikam nepřispívala, protože jen štvete lidi proti sobě a možná to děláte schválně.
      Nejspíš jste to nikam nedotáhla (minimálně intelektuálně) a jen kopete kolem sebe z důvodu Vaší osobní neschopnosti.
      Je rozdíl získat respekt nad někým, než před někým.
      Ale máte možnost také napsat knihu, nebo scénář ze svého pohledu a sdělit nám Váš pohled. Otázka, jestli to někdo bude číst, nebo veledílo bude chtít někdo natočit :D
      Na druhou stranu máte možnost se zde vyjádřit, což by se Vám v době o které p.Stránský píše asi nepodařilo. A pokud ano, tak byste se záhy ocitla ve vedlejším baráku v lágru u Příbrami, Jáchymova atd.
      Co se týká ideologie komunismu - chápu jí a chápu i to, že VŘSR bylo jen vyústěním bezvýchodné situace obyvatelstva v té době - byla importována z Ruska na základě lživých zpráv, jak se tam mají všichni dobře, ale dnes už víme jak to bylo.
      Osobně jsem byl v 80-tých letech v Gruzii (viděl rodný dům Stalina :D ) a řeknu Vám - bordel, bordel, bordel. (pro turisty samozřejmě jen to nejlepší, ale já měl možnost vidět celou Gruzii z jiného pohledu a nepřál bych Vám vidět jak to tam vypadalo. Na vesnicích chudoba, státní aparát - hrůza)
      No, co víc napsat. Asi nechte si svá moudra pro sebe. Bude to tak lepší :(
      Všem ostatní přeji pozitivní přístup k životu - s ním je vše hned lepší :)
    • Slepici zvané Jiřina bych rád sdělil, že v kurníku bude rozhodně méně na škodu než ve společnosti takového statečného muže jakým je Pan Jiří Stránský. Běž kdákat své bolševické zvratky na ÚV.
      • Pan Stránský není žádný hrdina, a vy jste blázen bez vědomostí, který teď hodnotí pomocí pocitů a soudobého bekotu stáda. Malovědomost milosrdná, s nesoudností v ruce ruku.
    • Velmi by mne zajímalo v čem pan Stránský překrucuje fakta... Můžete to objasnit ?
  • Pane Stránský vážím si Vás.Jste rovný a statečný člověk.
  • Pane Stránský, velmi si Vás vážím za Vaše postoje a za seriál Zdivočelá země,který odpovídal realitě doby, kterou prožil můj otec příslušník 311. perutě. Bohužel s vámi nesouhlasím s tím, že máme svobodu a hlavně nemáme právní stát.Opravdu je mezi lidmi spousta lidí, kteří jsou v chudobě, kterou nezapříčinili a pracovali celý život a dnes přežívají s 8 tis. důchodem a nemají na léky a bojí exekutorů a je zde hodně lidí, kteří práci neseženou. I můj otec, který byl vyhozen v roce 1948 z armády, vyslýchán, sehnal alespoň práci skladníka a nebyl ponížen stát na úřadu práce na dávky. To není svoboda se dívat, jak nepotrestaní divocí privatizátoři si mnou ruce a konta. Jsem ráda, že se můj otec tohoto nedožil a za toto nebojoval.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit