Přejít na výpis diskuzí

Jan Čep

OSOBNOST 31.12.2006 
2 příspěvky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • O Čepovi

    Jan Čep je můj vzdálený příbuzný. Je veliká škoda že jsme se o něm neučili ve škole. Přečetla jsem jeho tři knihy a byla jsem nadšená. Je to velice chytré a zajímavé čtení. Docela ráda bych se seznámila s jeho dětmi kteří žijí ve francii a jsou to letos tuším padesátníci. Dvojčata.Pokud máte na ně někdo kontak pošlete mi ho Díky M.Milovická *3*
    • Jan Čep je básníkem mého srdce.Mám rád jeho jemné prózy i pronikavé eseje.Očarovala mne krása a čistota jeho básnického slova.
      Znám Čepův rodný kraj nedaleko Myslechovic, měl jsem to štěstí, že jsem osobně poznal i jeho sourozence s výjimkou nejstarší sestry paní Anny Skládalové. Když se na mne v r. 1985 usmálo štěstí a mohl jsem navštívit Paříž, setkal jsem se u Luxemburské zahrady s Čepovou dcerou Claire(z dvojčat s bratrem Jeanem), která mně podrobně popsala cestu k hrobu svého otce na hřbitově v La Celle Saint-Cloud. Odtud jsem pak přivezl první snímky Jana Čepa jeho příbuzným a ctitelům jeho díla do Československa.
      Z vysílání rozhlasové stanice Svobodná Evropa jsem si nahrál zvukové snímky promluv a vzpomínek,které pro tuto stanici nahrál Jan Čep v Mnichově a později v Paříži.
      Básník Jaroslav Seifert vysoce oceňoval nádherný Čepův jazyk a jeho prózy si ve své knihovně ukládal vedle knížek poezie.

      František Rafaja, Holešov (t.č. na návštěvě u rodiny nejmladší dcery v Ogallale v Nebrasce)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit