Přejít na výpis diskuzí

František Emmert

OSOBNOST 1.8.2013 
3 příspěvky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vážený pán Emmert.
    So záujmom sledujem Vašu tvorbu hlavne z obdobia heidrichiády a naposledy
    prípravy mnichovskej zrady. Je pozitívne , že má niekto záujem o túto etapu
    histórie Československa. Ako vnuk jedného z priamych účastníkov týchto
    udalostí však v porovnaní s rodinnou históriou musím konštatovať značné
    odchýlky od skutočných udalostí, ktoré v tom čase prebiehali . Je to na škodu Vašej práce a následne to spôsobuje zahmlievanie či už vedomé alebo nevedomé.
  • Vážený pane Emmerte,odchod Vašeho otce mě velmi zabolel.Znám ho jen prostřednictvím jeho skladeb a osobně blízkým se mi stal,když jsem se svým sborem Cantus Laetus v Kolíně nacvičovala v 90.letech jeho Vánoční oratorium.Při jeho studiu,nacvičování a častém provádění jsme já i děti pociťovaly velkou radost,ba rozkoš z podílení se na výjimečném zážitku,který nám toto dílo skýtalo.Vánoční oratorium patřilo k nejmilovanějším dílům našeho repertoáru.Bohužel sbor už neexistuje,byl rozmetán "mocenským aktem " závisti zřizovatele.Zbyly krásné vzpomínky a nyní k nim přibude modlitba a dík Vašemu otci za to,že existoval a obdaroval nás možností zpívat jeho oratorium.Chci,abyste v těchto chvílích smutku zaznamenali nejen mou účast,ale měli svědectví o výjimečnosti Vašeho drahého v životech a tvorbě nás,kteří jsme ho poznali skrze jeho dílo.Srdečně Vás a všechny Vaše blízké zdraví
    Jana Mančalová-jana.mancalova@email.cz
  • Pane Emmerte,
    po přečtení Vaší knihy Češi za 2. světové války jsem si vzpomněl na nějaké věci, které by Vás mohly zajímat. Máte-li zájem, ozvěte se.
    Ing. Malý

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit