Přejít na výpis diskuzí

Zkrocená hora

FILM 4.3.2007 
218 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ahoj, všichni, nevíte někdo, kde by se dala stáhnout nezkrácená verze Zkrocené hory? Angličtina nevadí...
    Díky za zprávu na vecerova.hanca@seznam.cz
  • Úžasnej film...nádhernej...
  • Mně ten film popisoval bratr, který ho viděl v televizi. Ze začátku jsem jen pokrčila rameny, nakonec jsem si ho stáhla. ÚCHVATNÉ!!!!!!! Láska, emoce, pech a nakonec jsem brečela a cítila po celém těle chlad. *13* *4*
  • brad
    Nádhernej film, na konci sem málem i brečel prostě nádhera. Dobrý herecký výkony, hezké prostředí i čas.
    • Přesně tak..naprosto souhlasím
  • Zajímavosti:
    Herec Heath Ledger zlámal při natáčení jedné z líbacích scén u filmového ranče Ennise Del Mara svému hereckému kolegovi Jakeovi Gyllenhaalovi nos poté, co ho příliš silně přirazil ke zdi.

    Herec Heath Ledger a herečka Michelle Williams se do sebe během natáčení filmu zamilovali. Vztah vydržel několik let a vzešla z něho jejich společná dcera Matilda Rose Ledger /nar. 28.10.2005/.

    Během natáčení si herečka Michelle Williams při sáňkování poranila nohu tak, že nemohla skoro ani chodit. Její herecký kolega Heath Ledger jí prý velmi pomáhal, když bylo nějak Michelle potřeba pomoci.

    Heath Ledger a Jake Gyllenhaal se natolik během tohoto natáčení spřátelili, že když se konaly křtiny Heathovi dcery Matildy Rose, Jake jí šel za kmotra.
  • Já jsem film "Zkrocená hora" viděla před 5-ti lety a zasáhl mě hrozně už tehdy. Dnes jsem ho viděla 2x po sobě (samozřejmě i slzičky byly) a můžu napsat, že jsem lepší film nikdy v životě neviděla. Příběh lásky, beznaděje, smutku, vášně..Zůstane ve mně asi natrvalo..
  • Nejlepší na tom filmu je to, že se s Ennisem může ztotožnit v podstatě každej, kdo na sobě něco nemá rád, kdo se kvůli něčemu nesnáší a na veřejnosti trochu potlačuje svoji přirozenou reakci a bojí se něco změnit (což je v podstatě každej). O tom pro mě ten film je - o člověku, v němž se probudilo cosi, o co nestojí a nenávidí se za to. A bojem s tím stráví celej život, místo, aby si to prostě přiznal a šel do toho. Na konci mu to trochu dojde a přenastaví svoji hierarchii hodnot (svatba Almy Jr.) a možná s tím má co dočinění i to "Jack, I swear." Navíc to hezky naleptává tu romantickou představu kovbojů coby hustejch borců, kdy to zatím jsou jen ty nejposlednější dělníci, co kastrujou bejky a žijou z ruky do huby. Taky to hezky porovnává životy v různejch podmínkách a to, jak se s tím vyrovnávaj manželky, by vydalo na celou kapitolu. Fakt silný kafe.
  • Zkrocená hora je klenot

    Žádný film mě tak nezasáhl jako Zkrocená hora před pěti lety jsem si pustil dvd a byl jsem dva dny špatnej včera jsem se po dlouhých pěti letech odvážil a podíval jsem se znovu a mám stejné pocity jako tehdy citově drásající velmi smutný film ale přitom nesmírně krásnej !!! Oskary si zasloužil snad ve všech kategoriích !!!
    • Re: Zkrocená hora je klenot

      Moje slova... tento film je něco více, není to jenom film, je to srdeční záležitost, homosexualita byla dříve trestaná o to je ten příběh silnější, dojemnější...
  • jjannissekk

    Perfektní

    K tomuhle s enadá nic dodat, prostě perfektně zpracovaný film, jeden z nejlepších, co jsem za posledního čtvrt roku viděla. A jestli vůbec jsem někdy viděla tak skvělej film! Prostě úžas! *14*
  • Přísaha

    Ennisova přísaha mě dlouho trápila, protože jsem si taky nedovedla vysvětlit, co mu vlastně přísahá. Nakonec jsem si to vysvětlila tak, že mu přísahá splnění jeho přání, aby jeho popel byl rozprášen po Brokebacku. Když je Ennis u Jackových rodičů, tak mu matka říká, aby se na ně přijel někdy podívat a přitom v jejím výraze vidím, že ona by mu popel na rozdíl od otce dala. Takhle jsem si přísahu vysvětlila já a jsem konečně spokojená.
    • O co v tý přísaze jde, jsem taky nikdy nepobrala, ale řekla bych, že tak o něco obecně, ne konkrétně o popel. Ten matčin výraz byl podle mě spíš jen výraz ženy, která ztratila syna, jehož měla ráda, stojí před ní člověk, kterýho miloval její syn a ona přirozeně chce takovej kontakt uchovat, páč je to pro ni jakási spojnice s Jackem. Ale určitě by mu dala i ten popel, to asi jo :-))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit