Přejít na výpis diskuzí

100, The

FILM 11.6.2018 
3 příspěvky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar
    Je to pěkně mainstreamove povrchni a tupý (jen dalsi) konzumní brak a nic více. Generace mladych lidi zdegenerovana sezením a hranim PC her u počítače, mentalne zaostala už bez jakkekoliv intelektuální hloubky a intelektuálního přínosu.
  • Ja som tento serial videl cely tu: The 100 online a myslim ze je to naozaj dobra podivana. Zaujimavy dej, takze odporucam kazdemu kto nevie, co si pozriet. 😉

  • SPOILER alert!
    Byl to můj hodně oblíbený seriál až do páté řady, kdy se to celý zkazilo. Přijde mi, že seriál jede podle příběhové osy The Walking Dead, kdy se vždy na jednu sérii objeví nějaký nepřítel a v další sérii další.
    Až do příletu trestanců v páté sérii mi celkem i přišlo, že to přidávání nepřátel na sebe navazuje, protože vždy tomu něco předcházelo a dalo to příčinu vzniku nového nepřátelství. Ten přílet mi ale přišel jako reakce na vyčerpání všech možností a tak tvůrci museli zoufale a až kýčovitě vytvořit novou dějovou linku, která mi tam vůbec nezapadá.
    Vývoj postav mě popravdě docela zklamal. Jediná pozitivní změna mi přišla u Kana, Murphyhk, Bellamyho, Lincolna, Indry a Echo, kteří dokázali vyjít z té své komfortní zóny a buď dospět nebo přehodnotit své názory.
    Většina postav mi jinak ale přijde pořád beze změny - i třeba můj oblíbený Monty, který byl správňák už od začátku a kterého respektuju za zastřelení své matky.
    Kdo mě ale vyloženě vytáčí, je Octavia. Zpočátku jsem její změnu oceňoval, pak ale když ji sledujete, zjistíte, že místo pořádného badass je to pořád ta ustrašená holka, která se schovávala na Arše. Ano, s mečem to umi parádně a v leckterých situacích se zachovala i chválihodně, kdy například dokázala vytvořit Wonkru. Pro leckoho může být i motivací. Když ale nahlidnete u ní pod pokličku, zjistíte, že to je opravdu pořád ta ustrašená holka z Archy. Holka, která pořád žila ve strachu a která po příletu na Zem místo toho, aby odhodila svůj strach a objevila, kým doopravdy je, si pořád akorát na něco hrála.
    Nejdřív si hrála na holku, která má vše na háku a která dá každýmu klukovi. S Lincolnem se konečně zkrotila, ale pak si ale najednou začala hrát na Grounderku se vším všudy což se na konci čtvrté a zejména v páté sérii ještě umocnilo. Když ji srovnáte s Lincolnem, z kterého se z bývalého Groundera stal skoro až Nebešťan, tak je tu rozdíl. Lincoln se změnil, protože některé ty nové věci považoval za správné a věděl, kdy jednat jako zemstan a kdy jako Skikru. Přemýšlel. Octavia ale tvrdohlavě musí dál hrát badass grounderku, která se nechová podle svého nejlepšího přesvědčení a podle vlastního názoru, ale podle toho, jak se má podle role grounderky, kterou si sama předepsala.
    Nevím, jak se ten seriál dal bude vyvíjet, ale myslím, že bude následovat stejný osud jako právě TWD. Mrzí mě, že tvůrci nevěnovali větší prostor právě třeba zmutovaným zvířatům nebo hlavně zpočátku objevování nové Země. Seriál má navíc tolik nelogických chyb, které ani nejdou moc prehlidnout a které si teď, kdy se mi to přestává líbit, čím dál víc uvědomuji. At už tak masivní kulturní degradace na zemi během tak krátké doby nebo limit počtu dětí na Arše (s každou další generací se počet lidí na Arše musí zmenšit o víc jak polovinu) ne-li otázka, co se stane, když by se jim narodila dvojčata? Nebo proč Becca "nenaockovala proti radiaci" každého tím, že by ze všech udělala cernokrevne včetně lidí z Mount Weather, s kterými určitě museli mít nějaké alespoň satelitní spojení po první Pramfayre.
    Takže až do tak druhé třetí řady 85%, teď už ale jen tak 50% s prihmourenym okem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit