Přejít na výpis diskuzí

Fantaghirò 4

FILM 3.3.2012 
7 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zajímavost:
    Natáčení probíhalo kromě České republiky také v Itálii a v neposlední řadě v Thajsku.
    • že je to bavilo, courat se po celým světě *1* *1* *1* *1* Ale jinak se jim to moc povedlo, to musím uznat. Hlavně výběr Tarabase, lepšího a hezčího herce by sotva našli. *14* *14*
  • Chyba ve filmu: V první části je chyba v posloupnosti – Když se princezna Fantaghiro společně s čarodějem Tarabasem a princem Parselem dostanou do skály, jež je vlastně vstupní branou do sopky Nekrad, kde sídlí zlý mág Darken, jedou uvnitř skály po jakési úzké točité skluzavce v pořadí princ Parsel, princezna Fantaghiro a nakonec čaroděj Tarabas. Když ovšem skluzavka náhle končí a oni padají z výšky do vody, padají do ní v pořadí princ Parsel, čaroděj Tarabas a nakonec princezna Fantaghiro.
    • to je pravda, já jsem si toho taky všimla *4*
      • Prostě kiks! *1* *3*
  • Pro Nicholase Rogerse byla role černokněžníka Tarabase úplně první role. Do té doby se totiž živil modelingem.

    Tato pohádka se natáčela v České republice na mnoha hradech a zámcích.

    Režisér Lamberto Bava dlouho hledal typově herce, který by se hodil na roli Tarabase. Pak se mu úplnou náhodou dostala do ruky fotografie australského modela Nicholase Rogerse a problém byl vyřešen. Zkontaktoval jeho agenta a Nick hned druhý den nastoupil do letadla a odletěl do Itálie, kde podstoupil úspěšně kamerové zkoušky a roli černokněžníka získal.

    Nicholas Rogers měl ve své roli hodně scén, kdy se Tarabas proháněl po lesích na svém černém koni. Háček byl v tom, že do té doby nikdy na koni ani neseděl a režisérovi o tom dopředu neřekl, takže neprošel ani žádným školením. Nicholas se ale tohoto úkolu zhostil bravurně - když mu jednou při natáčení řekl Lamberto Bava, ať se připraví na scénu, kde bude jezdit na koni, Nicholas, ač to neuměl, bez většího přemýšlení na koně nasednul a scénu natočil, naštěstí bez zranění, stejně tak jako další jezdecké scény.
    /zajímavosti/
    • Záběry hradu na konci filmu patří hradu Bouzov na olomouckém kraji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit