Přejít na výpis diskuzí

Eva Kantůrková

OSOBNOST 31.12.2006 
7 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • frantabrabec

    Dobrý den, omlouvám se za tuto formu kontaktu, léta se k němu odhodlávám.

    Pocházím z Řepčic u Velkých Popovic a můj děda byl místní sedlák vystěhovaný v roce 1952. Před mnoha lety mi kamarádka z vesnice Blanka povídala, že si dopisuje s panem Kantůrkem a že prý Váš román Smuteční slavnost byl napsán na motivy životních příběhů mého dědy, kterého jsem nepoznal. 

    Vím, že podobných příběhů bylo mnoho a z toho taky plyne moje váhání. Tak jsem se konečně odhodlal. Je možné, že můj děda František Brabec byl předobrazen toho sedláka?

    Děkuji a srdečně zdravím František Brabec

    • hudy

      Toto je diskuse uživatelů o osobnostech, ne s nimi.

      Takže ti nikdo neodpoví.

      • frantabrabec

        Děkuji.

        • frantabrabec

          Ostatně to nevadí. 

          Že je to možné, aby byl děda inspirací, už vím - místa, časy, použitá jména.

          Že se příběh od skutečnosti liší, vím taky - přesné roky; kdo se kam přiženil nebo přivdal; jestli někdo po někom střílel anebo si chtěl naopak sám život vzít; kdo měl jakou povahu; jestli se při vystěhování všichni schovali anebo se hrnuli jako stádo rozkrást úrodu, kterou o žních rodina zcela bez pomoci dokázala sklidit.

          Žádný přímý ani nepřímý kontakt nemám, asi bych se po něm mohl pídit, ale nechci si hrát na stalkera a chápu, že slavní lidé zejména starší generace chtějí mít svůj klid.

          Buď něco vyplyne, anebo ne. Vzhledem k aktivitě zde spíš ne. Ale to nevadí - a to už jsem říkal. 

  • Eva Kantůrková je dosti dobrá prozaička.
  • Vážená paní Kantůrková, jsem ještě stále okouzlena filmem Jan Hus, hluboce před Vámi smekám. Jsem nadšena i režisérem a všemi představiteli.
    Patří Vám velký dík. Zdenka Hlobilová
  • Kniha

    Vážená paní Kantůrková,
    seznámil jsem se trochu s Vaším pohledem na českou současnost teprve nedávno v pořadu Uvolněte se, prosím. Rád bych Vás proto upozornil na svou nedávno vyšlou knihu "Mohlo to jít také jinak" s podtitulkem "Průvodce polistopadovými roky". Protože jsem jen o pár měsíců mladší než Vy, dovedu si představit, že musíte hospodařit se svým časem. Proto, máte-li jen trochu zájem,Vám mohu poslat nejprve jen její stručný popis, který by Vám umožnil se rozhodnout, zda byste chtěl vědět víc nebo ne.
    S přátelským pozdravem
    J. Teplý

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit