Přejít na výpis diskuzí

Erich Maria Remarque

OSOBNOST 3.1.2007 
18 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím všechny,
    nevíte někdo koho nebo co Remarque ovlivnil ?
    Děkuji
  • Tyto komentáře co sem dáváte mi připadají nudné jako koňské hovno, tak proto zde přidávám recpet na SEgedínský guláš :)

    Suroviny

    500 g vepřového plecka 3 cibule špetka kmínu kávová lžička mleté červené papriky olej sůl mletý pepř 500 g nakládaného zelí 3 polévkové lžíce hladké mouky 1/2 kelímku smetany (12%)

    Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou. Potom přidáme k masu nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme.
    Podáváme s houskovým knedlíkem a na talířích zdobíme kopečky šlehačky.
  • Byl to starej kurevník, ale uměl psát. Sice furt na jedno brdo - jen tech mrtvejch jak v Shakespearovi - a bonmoty tahá jak kouzelník z klobouku, ale slušnosti, neokázalosti a přátelství není nikdy dost. Holt ani umírání (lásky)... "Tři kamarády" jsem prvně čet v patnácti: Obloha byla žlutá jako mosaz (...). (...) Pak přišlo jitro a už to nebyla ona. První věta (necelá) a poslední. Tož tak.
  • Erich Maria Remark je bezkonkurenčne najlepší spisovateľ.
    Nikto ho v zobrazení realistických príbehov netromfne.
    Nikto vás nevtiahne do atmosféry knižky tak ako on.
    Kde je pochovaný?Na ktorom cintoríne?
  • Výborný spisovatel válečné prozy.Nejvíce se mi líbila kniha Jiskra života
  • je to moc velká píčovina *12*
  • Jeho pravé jméno je Remarque - Kramer byl jen výmysl tehdejší vládnoucí strany Německa (NSDAP nástup 1933) aby mu dali židovský původ a mohli ho tím pronásledovat, zakázat jeho tvorbu a následně veřejně pálit jeho knihy *2* To jen na vysvětlenou vašich dohadů
  • Pravé jméno

    Když už je tu debata na pravé jméno Ericha Maria Remarqua, tak bych se chtěl připojit malým dodatkem. Pravé jméno je Erich Paul Remark. Jméno Kramer bylo údajně výmysl německých nacistů, kteří ho tak chtěli očernit a uvedli ho jako nepřátele režimu a zbavili ho občanství a jeho knihy pálili.
    No a logicky když se jeho maminka jmenovala Anna Maria Remark a jeho otec Franz Remark, jeho pravé jméno musí tudíž být zákonitě Remark.
    No a nakonec na počest jeho maminky si ke svému jménu připojit Maria.
  • Kramer :/

    Zdravim všechny - ráda bych vzkázala všem chytrolínům, že jméno Kramer je výmysl německých odpůrců známýho autora. Bylo by fajn, když jste si tim tak jistý, dodat důkazy, jak jste k tomuhle blábolu dospěli, jinak to nemá žádnou váhu. *7* Já se odvolávám na pana Kupku, který jeho pravé jméno uvádí v komentáři ke knize.
  • Kramer

    Ano, jeho pravé jméno bylo Kramer, když to přečtete od konce je to Remark... Musel uprchnout do Francie a proto Remargue.. *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit