Přejít na výpis diskuzí

Adriano Celentano

OSOBNOST 31.12.2006 
8 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • bery1970

    azzuro

    omlouvám se že dávám to samé podruhé-nebyl jsem přihlášen.
    ahoj milo 38
    vůbec jsem si nevšim že je zde diskusní fórum.nebudu opakovat co jsi zde napsala,máš naprostou pravdu.v podstatě 8 zaregistrovaných je známkou toho že adriana skutečně mnoho lidí nezná.v žádné naší televizi nikdy nebyl(alespoň o tom nevím).já sám jsem ho poprvé viděl v našem vesnickém kině asi před 30ti léty ve filmu zamilovaný blázen(innamorato pazzo)samozřejmě s titulkama.ovšem v mojí destinaci mám jakousi zásluhu o osvětě,naučil jsem se jednu z jeho písní,pochopitelně pouze foneticky,ale řekl bych téměř dokonale a ktomu samému jsem donutil i své přátele(taktéž hospodské povaleče)a dnes již békáme karaoke azzuro jako rodilí italové.
  • mila.38

    Hezky česky

    Mnohé z rozhlasových stanic hrdě hlásí, že hrají "hezky česky" nebo "České písničky, které máte rádi." Vůbec jim přitom nevadí, že český text ještě neudělá ze zahraniční melodie českou písničku. Nic např. proti skvělému textu Jiřího Grossmanna Závidím v podání Nadi Urbánkové. Ale proč někdy nepustit autorskou verzi Adriana Celentana Il ragazzo della via Gluck? A říct pár slov k textu, který je aktuální i po více než 40 letech. Klukovi, který se stěhuje z venkovské ulice Gluck do centra Milána kamarádi závidí, že bude žít v bytě s koupelnou a dalšími výdobytky civilizace. On nesměle oponuje, že by raději zůstal s nimi v přírodě a lítal i nadále bosý po lukách. A slibuje, že se jednou za nimi vrátí. Což také udělá aby ovšem zjistil, že všechny louky jsou už pryč a všude jsou jen domy z betonu. A jen si posteskne, proč nenechali radši tu trávu?



    Celentano zpíval Kluka z ulice Gluck loni při stém výročí založení Interu Milán, jen za doprovodu své a dalších dvou kytar. 80 tisíc diváků si s ním zazpívalo první sloku a pak už ani nedutalo. To by ještě nebylo nic divného, ale podobně to vypadalo i před půl milionem diváků v Berlíně v roce 1994, kde jistě nebyli jen Němci italského původu /viz youtube: celentano berlin/. Takže slova znali i mladí Němci, třeba ti, jejichž rodiče si zase rádi poslechnou Karla Gotta. Proč ne, každému co se mu líbí. Jenže zatímco Celentano v Německu vystupuje po celou kariéru, u nás mimo účinkování v několika filmech nikdy nebyl. A tato izolace pokračuje i tím, že žádný rozhlasový moderátor není schopen představit jeho tvorbu a říct pár slov k nějaké jeho písničce. *3*
    • Re: Hezky česky

      ahoj milo 38
      vůbec jsem si nevšim že je zde diskusní fórum.nebudu opakovat co jsi zde napsala,máš naprostou pravdu.v podstatě 8 zaregistrovaných je známkou toho že adriana skutečně mnoho lidí nezná.v žádné naší televizi nikdy nebyl(alespoň o tom nevím.já sám jsem ho poprvé viděl v našem vesnickém kině asi před 30ti léty ve filmu zamilovaný blázen(innamorato pazzo)samozřejmě s titulkama.ovšem v mojí destinaci mám jakousi zásluhu o osvětě,naučil jsem se jednuz jeho písní,pochopitelně pouze foneticky,ale řekl bych téměř dokonale a ktomu samému jsem donutil i své přátele(taktéž hospodské povaleče)a dnes již békáme karaoke azzuro jako rodilí italové.
    • mila.38

      Re: Hezky česky

      *3* *3*
  • Bingo Bongo

    Film Bingo Bongo jsem poprvé viděl když jsem byl ještě malej a moc se mi tato komedie líbí.Adriano Celentano,Paolo Villaggio a Bud Spencer,patří k mým nejoblíbenějším italským hercum. *3*
  • Hello,

    Hello,
    How are you? I saw your profile today at (www.osobnosti.cz)and feel like contacting you.
    I feel we may become matches (tessy_400kuru@yahoo.com ) is my contact. Kindly make a contact if you are interested, so that i can send you my picture for you to know who iam meanwhile my name is Tessy. I will appreciate it if you give a good responds.Thanks and remain blessed.
    (Remember the distance,color or age does not matter but love matters alot in life)
    have a nice day.
    your in love tessy kuru.


    Ahoj,
    Jak se máš? Viděla jsem váš profil dnes (www.osobnosti.cz) a pocit, že Vás kontaktovat.
    Cítím se nám může stát zápasy (tessy_400kuru@yahoo.com) je můj kontakt. Laskavě vytvořit kontakt, pokud máte zájem, takže i vy můžete posílat na můj obrázek, abyste věděli, kdo iam mezitím jmenuji se Tessy. I oceníte, pokud budete dávat dobrý responds.Thanks a zůstat požehnal.
    (Vzpomeňte si na dálku, barvy či věku nezáleží, ale láska hodně věcech v životě)
    Hezký den.
    Váš v lásce tessy kuru.
  • gracie adriano

    moja l´italiano


    *5*
  • La voce

    l'emozione non ha voce je jedna z nejhezčích písní, které jsem kdy slyšel.. Grazie Adriano!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit