Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • S prominutím, ale výraz "několikrát zničilo planetu" není ani trochu správný. Zničilo lidstvo, to možná. Na zničení planety nemáme ani náhodou. Udává se, že Chicxulubský impakt měl energii, která nejméně stokrát převyšovala sílu všech jaderných zbraní na světě. A stalo se něco planetě? Jen vyměnila své obyvatele.

    Jinak je naprostá pravda, že zvýšenou radiaci bylo možné zaznamenat nejen v místech testů a jejich okolí, ale i v tisíce kilometrů vzdálených oblastech, protože jak jasně dokazují záznamy IAEA, atmosféra byla v padesátých letech díky atomovým pokusům zamořena nejméně 100x (střízlivě) až 1000x (možná) více, než to dovedl dnes tak proklínaný Černobyl.

    • mun.go

      Nemusíme nutně použít vysoce energetický způsob ničení.

      Rodina sofistikovaných virů + pár rezistentních bakterií spolehlivě zajistí zničení všeho živého na celé planetě. Ta by pak přežila jako mrtvý kámen.

      • Butters

        vyvynout něco co dokáže spolehlivě napadnout a zabít vše živé... tak nevim kdo z vás víc kouká na sci-fi :D 

        • mun.go

          Stačí počkat a přirozenou mutací se to vyvine samo ... 

  • mun.go

    Pěkný článek k zamyšlení.

    "Američané a Rusové  ... shromáždili takové množství zbraní, které by několikrát zničilo planetu. Základem obranného systému byla strategie odstrašení, která platí dodnes."

    Dnes stačí sofistikovaný virus ... a svobodný pohyb osob.

    • PST: omezovani svobody nejde - i kdyby mel cely svet vychcipat :-D Vydleavat do posledni vteriny - platit budou jini :-D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit