Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • petr.ix

    Chápu to dobře že vědci měří to jak se vesmír kdysi dávno rozpínal a o současnosti nemají tušení?

  • Ono ze Země toho moc nezbyde ta už bude rozkradená boháčema jak u nás tak na celé Zemi !

    Takže na černou díru toho moc nezbude. Ta bude koukat ,že se musí ještě hodně učit !!!

  • Vesmír se blíží svému konci. Prozatím však nemusíme proto zvyšovat daně a zakazovat auta.

    Český národ vznikl před nějakými 1500 roky, snad vydrží ještě několik desítek let. Greta nám sice dává jenom roky, ale v 16 si taková nafoukaná holka dvou švédských snobů může myslet co chce, život ji poučí.

    Samozřejmě se klima mění a měnit se bude i potom, co lidstvo zanikne, neboť nic netrvá věčně. Než to bude tak daleko, musíme se připravit a se změnami počítat. Zvýšit hráze, zachycovat vodu atd.

    Elektroauta nám nepomohou opravdu ani ň. Na expanzi vesmíru také žádný vliv nemají, dokonce ani věnce, které přinese kancléřka Merkel, s tím nehnou.

    Můj kolega Boltzmann si před více, než sto lety  tím dumáním nad zánikem světa způsobil depresi a zasebevraždil se v Duinu na slovinském pobřeží. Proti depresi je nejlepší zaměstnání- s nepříznivými možnostmi bojovat, jednat. Na zimu nasbírat topivo a potravu, na léto zajistit dostatek pitné vody.

  • Podobné studie produkují hlupáci, kteří ví že jejich nesmysly nejdou nijak prokázat.

  • Karel

    Již více než dvacet let zde píši že je to s tím vesmírem trochu jinak a sice že se nerozpíná ale padá do velkého atraktoru(obrovské černé díry) a to tak že spirála kterou vesmír vytváří těsně před pádem do singularity prstenec(zatím padáme téměř rychlostí světla 13miliard let)  je vlastně celý vesmír,

    vemte si jednoduchou věc jako vodopád a jednotlivé kapičky

    (proto jsme ve zdánlivém středu protože ostatní letí(celý vesmír) s námi a my nevidíme ani konec a ani začátek)      přirovnejte ke galaxiím ubude temná energie, která je proměněná v setrvačný pád a možná i plápolající temná hmota ve formě prostoru(který je z hlediska vnějšího pozorovatele mnohem hustší než hmota který se "propálí" až vahou 2,5 slunce)  a samozřejmě gravitační konstanta (od hrany vodopádu) se bude se vzdáleností zvětšovat do nekonečna( poslední info cca 13mld let).A reliktní záření jsou okraje spirály, (disku, prstence).

    • MartinZikmund

      Wow, hodně dobré. A úplně zcestné.

  • Myslím, že toto lidstvo nemusí moc zajímat ani se toho obávat. Kromě vědců, ti se tím živí...😀
  • MeliUSA

    Nelze určit zda se rozpíná a jak rychle a nikdo to z jistotou nedokáže nikdy říct dokud nebude vynalezen a dokončen warpový pohon https://www.national-geographic.cz/clanky/nadsvetelny-warp-pohon-je-mozny-nasa-uz-na-nem-pracuje.html  pak si tam může člověk zaletět a zjistit jak to vlastně je pač rychlost světla bude tímto motorem překonána a to hodně :-) vs odkaz kdo nezná.A osobně nevěřím že je možné aby se vesmír zníčil sám na to je potřeba člověka ten je naprosto genialní v ničení všeho čeho se dotkne :-)

  • Staré známé věci - Dopplerův efekt, rudý posuv atd. Rozpínání námi registrované části vesmíru probíhá a pochopitelně se zrychluje. Ovšem "těsně" před oním rozpadem vesmíru už lidstvo dávno nebude existovat a v našem světě nebude po něm ani památky. Jak to bude v paralelních vesmírech a ve strukturách za hranicemi našeho vesmíru není známo. Možná je ona hranice blíž než si myslíme, ona totiž nemusí být nutně podmíněna tak, jak si my lidé hranici představujeme. Existuje nekonečný výčet možností, které se vymykají naší představivosti a našemu chápání.
  • Možná by pomohl nějaký klínek, jako u CML ????

  • To sem v klidu Greta ho zachrani...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit