Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Program, který napsal člověk a pomocí něho odhalí rakovinu není žádná umělá inteligence. Umělá inteligence je to, co dokáže samo jednat bez naprogramování člověkem. V článku smažte proto slova "umělá inteligence".

  • Jedna věc je na vědecké bázi vyvinout nový diagnostický prostředek na bázi umělé inteligence a v rámci výzkumu jej popsat.

    Daleko náročnější je jeho implementace v reálné praxi. Protože to má mnoho křižovatek a úskalí.

    Lidé (lékaři) mají zaběhlé, naučené a odzkoušené stereotypy a neradi je mění. Praktiky to znejisťuje a (zdánlivě) ohrožuje to jejich dosavadní status (když novou technologii ovládnou, tak jejich výjimečnost naopak poroste). Ale i lékaři jsou lidé a mají rádi stereotypy a rutinu.

    Potom jsou to peníze a to autor správně konstatuje.

    Pokud to bude monopol, bude to drahé (jako např. vyšetření na magnetické rezonanci (na níž technicky není už nic moderního). Přístroje jsou pořád zbytečně drahé a neinovují se.
    Pacienta pořád uzavíráme zbytečně do nepohodlné a klaustrofobní komory (i když to technicky není třeba). Stejně tak nadbytečně trpí pacienti na endoskopii a kolonoskopii. Už léta víme, že to jde i jinak a komfortněji pro pacienta. Ale koho zajímá nějaký pacient? Hlavně, že to umíme a je to relativně levné. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit