Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já si myslím, že pokud člověk vyhledává spíše kvalitní alkohol, které spíše degustuje než-li pije, tak na tom nemůže být nic špatného. Sám mám v oblibě kvalitní whiskey, které si jednou za čas naleju jednu sklenku.

  • Já bych řekla, že občasná stopečka červeného vínka, třeba merlotu (https://www.warehouse1.cz/denis-montanar-merlot-%C4%8Derven%C3%A9-v%C3%ADno-6x0-75l-13-5?path=195) není na škodu. Ale opravdu jen občas a opravdu jen trošičku... ;-)
  • Aztékové alkoholismus do 60 let trestali smrtí....... Z nějakým opakovaným léčením nevyléčitelného si nedělali starost. A jak vidno chlast pomáhá fakt až po šedesátce.

    *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*

    Na druhou stranu. Byli nesporně vystaveni menšímu stresu.
    Například: V případě zadlužení byl dlužníkovi zabaven majetek a dlužník si musel zbytek dluhu u věřitele odpracovat ( upadl do otroctví ) ale mohl být vystřídán jiným členem rodiny v průběhu výkonu trestu. Když se to nerentovalo mohl mu věřitel dluh prominout. Ale co je podstatné muselo být o otroka řádně postaráno. Měl nárok na pravidelnou stravu, ubytování a přístup k rodině. (trest smrti byl i za zabití otroka)
    S toho plyne poučení že otroci v Aztécké říši 14 století se měli lépe než oběti exekutora v 21 století. Nehledě k tomu že o ně se musí postarat stát nikoli ten co ho do dluhů pomohl dostat.

    *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16*
  • Konečně po dlouhé době článek, který se místo dnes hlavně pranýřovaným kouření, zabývá daleko větším zlem pro lidi - chlastem. Ale to neradi militantní bojovníci proti kouření slyší. Přeci špatní jsou kuřáci a ne alkoholici, že? Co na tom, že cigareta ostatním jen škodí (podobně jako alkohol), ale navíc je často příčinou (na rozdíl od cigarety) domácího i veřejného násilí, ničení majetku - vandalismu, znečišťování prostranství, řízení pod vlivem a následné ublížení na zdraví, či smrt jak u osob v autě, tak i u nevinnných mimo vůz. A kromě toho je alkohol hlavní příčinou rušení nočního klidu, což je dost otravné, když se potřebujete vyspat.

    A je pravdou to tvrzení, že v malém množství alkohol nevadí. podobně by mohli vypracovat studii, jestli se prokáže, že zdraví škodlivá bude 1 cigareta vykouřená za den nebo týden.

    Už konečně začněme k alkoholu přistupovat když ne tvrději, tak alespoň stejně jako ke kouření. Ale na to asi nebude politická vůle, když chlastají téměř všichni, že?

    Tak co postupně, pomalu? Co třeba na láhve s alkoholem podobné nálepky, jaké jsoujiž mnoho let na cigaretách? "Alkohol poškozuje vaše zdraví"; "Alkohol způsobuje poruchy stability a může zapříčinit úraz"; "Alkohol způsobuje snížení reakčních dob a rozhodně nepatří za volant!" apod.

    To by fakt i tyto výstražné nápisy vadily? Proč nevadí u cigaret? Proti alkoholu se tady vlastně nedělá vůbec nic. Naopak. Dětem můžete koupit alkoholickou náhražku - Rychlé špunty, aby si pomalu zvykaly, jak je to "dobré".
    • No a na sádlo máslo a ostatní tuky taky etiketu....??? Nebo vlastně ne páč vědci se spletli. Živočišné tuky nemaj s kardiovaskulárníma chorobama nic společného. Včera to bylo po třiceti letech pranýřování uvedeno na pravou míru. Páč výskum dělali na vzorku 40ceti lidí.
      Stejně jako se před 15 lety zjistilo že 20 let pranýřované vejce v sobě mají jen dobrý cholesterol.

      Hele ono asi bude fakt nejrozumější udělat to jako v USA. Jsi rizikový ?? Připlať si za pojistku -- na obezitu -- rakovinu plic -- cirhózu jater -- zlomenou ruku -- no prostě čím kdo zachází tím taky schází a ne se tvářit solidárně, libovat si v obžerství a kritizovat feťáka.
      • Ale to by se sportovci podělali vzteky, že za splečensky podporovanou činnost by si měli připlácet zdravotní pojištění.
        Ale asi by si zvykly, jako si zvykly, že komerční pojištovny úrazové pojistky aktivním sportovcům taky napálí víc, než nesportovcům
  • Takže je vlastně fuk, jestli člověk chlastá či né. Tak proč se o něco ochuzovat?
  • je mi 82 let a musím dodat,že jedno pivo denně velmi dobře působí na zažívání.V době chřipkové epidemie :réno na polévkovou lžíci 50% slivovici a večer jednu decku.Doporučuji a kdo tvrdí opak ,je nemehlo. *12* *16*
    • Ovšem nemáte vyzkoušené, zda by na zažívání nepůsobilo stejně dobře nebo i lépe něco jiného. Dokonce si myslím, že byste došel velkého zklamání, kdybyste zjistil, že stejnou práci odvede i něco přírodního, bez alkoholu.
  • Zeman málem pozvracel naši kulturní národní památku.

    Soudruh Miloš tak je autorem největší ostudy ČR ve 21. století.
    • To je blbost - to režíroval Troška točil Čtvrtníček a hráli imitátoři ..... psali to na izvjestvia nóvosti.
  • Jedno je ale jisté. Když se ožere ožrala, tak to snáší lépe, než když se ožere abstinent.
    • Snáší lépe ožralost, ale jeho tělo to dál devastuje.
  • Alkohol škodí mozkové kůře. Soudruh Zeman je toho důkazem. *1* *1*
    • Kurnik.... Ale když on téhdy dorazil z ruské ambasády a to jako by měl omluvenku. Rusové sice podle Eurostatu pijí méně než našinec ale na cirhózu jater jich umírá 3x tolik....

      No třeba nás má pán bůh rád a Zeman nebude mezi mužikama vyjímkou.
    • Tobě Pussy-nko škodí i dýchání.
      • :-)
      • Jsem majetná takže když budu chtít najmu si služku aby za mě dýchala. *15* *15*
        • zebraku z chudobince .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit