Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nikdy se člověk nedostane dál než do oblasti měsíce. Řeči o letu na Mars a k jiným planetám ,jsou pouze utopií. Bude stresující zjistit pravdu o tom , že jediné místo k životu pro člověka bude země, ke které se nechováme zrovna ohleduplně. Ale taková bude realita, kterou si vizionáři nechtějí připouštět.

  • To není setrvačnost, ale odstředivá síla. 

    Ani zachycovat vysoko energetické záření není tak jednoduché, Částice alfa a beta se zachycují snadno, Rentgenové a gama záření už hůře, Neutrony se skoro zaystavit nedají pokud by hmotnost obalu netvořila podstatnou část hmotnosti družice. Elektromagnetické nevím, jestli by šly. Existuji i vysoce energetické částice, které se obtížně zpomalují. Když vámi proletí taková vysoce energetická částice např. levou částí těla, tak z vás udělá invalidu, že budete na levé straně postižení. Kolem dráhy energetické částice po průchodu tělem vzniká válec s poškozenou tkání vlivem sekundárních rozpadových částic a hydroxylových radikálů. Následky neutronového záření jsou velmi dobře známy po použití neutronové pumy. Účinek se dá pomocí léků snížit jen o 60% až 80%. To znamená, že na Mars doletí buď mrtví nebo velice těžkým postižením z ozáření. A kdo je bude tam v zapomnění léčit?. Léky nebude možné tam dopravit. 

    • MartinZikmund

      Z fyzikálního hlediska odstředivá síla neexistuje, existuje pouze dostředivá. A ta je dána setrvačností.


  • " Po půlstoletí po přistání člověka na Měsíci jednoduše nevíme, jak "dělat děti" mimo Zemi. A do výzkumu se reálně nikomu nechce."

    .

    Třeba to řeší umělá děloha

    https://nedd.tiscali.cz/umela-deloha-prosla-testy-na-zviratech-dava-sanci-predcasne-narozenym-detem-326581

    • Vzhledem k tomu, že planeta je přelidněná, je takováto snaha kontraproduktivní...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit