Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Myslím, že nedostatkem empatie se dost možná projevují i různé druhy demence. Člověk se začne chovat jako dítě a ostatní se musí starat. Proč myslíte, že se děti tak rádi perou? Myslí si, že to nikoho nebolí! A podle stavu lidské společnosti by musel užívat paracetamol každý druhý, nebo je každý druhý alkoholik.
  • Ztráta empatie je to nejmenší - horší je systematické poškozování ledvin během pravidelného zneužívání paracetamolu při každé rýmičce a bolístce.
  • Ztrátu empatie způsobuje také chlast, zvláště u pokročilých alkoholiků.

    Ty naprosto nezajímá, jaké utrpení způsobují svým úporným chlastáním lidem nejbližším, kteří s nimi žijí ve společné domácnosti.
    Zajímá je tak jedině, kdy si zase nalejí něco do hlavy.

    Současná legislativa alkoholiky všemožně chrání a podporuje, je například zhola nemožné je dostat proti jejich vůli na léčení, mají přece právo otravovat život ostatním.

    Na nedobrovolnou léčbu se dostanou tak jedině po spáchání trestného činu, a ze současného "humánního" přístupu např. dr.Nešpora budou mít tak akorát legraci.

    Za peníze daňových poplatníků si příjemně odpočinou před dalším chlastáním a vše pojede znovu.
    • Protialkoholní záchytné stanice jsou státem postupně likvidovány, klesá zájem mladých lékařů o specializaci v psychiatrii - jmenovitě v oblasti drogových závislostí (včetně alkoholismu).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit