Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Správně pojatý článek. Život můžeme najít opravdu na různých místech a nevíme v podstatě nic, takže těžko soudit.

    Pojem obyvatelná zóna je jen pomocníčkem. Pojem obyvatelná planeta je pak spíše marketing, snaha upoutat pozornost a přilákat investice.

    Já obecně nemám tyto pojmy rád a beru je jen jako pomocné pojmy. Reálně může a nejspíše i je život na místech ležících zcela na okraji planetárních soustav. Život potřebuje energii, nějaké rozpoštědlo (voda je nejvhodnější) a výměnu materiálu. Toto mohou nabídnout i měsíce obřích planet ležících mimo tzv. obyvatelnou zónu. Stejně tak by takové prostředí mohl nabídnout měsíc obíhající kolem bludné planety.

    Europa a Enceladus jsou dnes nejvhodnějšími kandidáty na mimozemský život a obě tělesa leží zcela mimo obyvatelnou zónu a velikostí jsou také v jiné kategorii než Země či Mars.
  • Měli by spočítat, kolik lidí na této planetě umírá denně hladem. O to by se měli starat než o nějaký Mars.
  • Magnetars reconnections...
    :-(
  • Zatím jsme neobdrželi žádný inteligentní signál z vesmíru, takže můžeme uvažovat, že pokud je tam nějaký život, my o něm nemáme a nebudeme mít ani šajnu. Vzdálenosti ve vesmíru jsou tak obrovské, že by nám to bylo prd platné. Jenom kdybychom chtěli cestovat našimi prostředky k nejbližší hvězdě Alfa Centauri, trvalo by nám to 100 000 let. Má vůbec cenu o tom blábolit?
    • Proč nějaký signál? Jiné civilizace třeba nepoužívají stejnou technologii jak my.
      Balsamo pleteš se.
  • nebo také žádné...byť astronomický počet galaxií mnozí považují za tutovku v tom, že se někde něco najde...viz např.:

    http://www.buh-krestanstvi.cz/news/komplexni-zamysleni-nad-podminkami-pro-vznik-zivota/
  • Já sám vím o několika zdánlivě obyvatelných planetách, jenže problém je, že tam nejsou žádné bankomaty, takže by na nich asi člověk brzy chcípl hladem.
    • *1* *2* *15*
  • Jde o to jak definujeme pojem "život". Většina pojednání vychází z toho, že život "musí" být takový jak ho známe na naší Zemi a více či méně vědomě považujeme sami sebe, člověka, za vrchol stvoření a dokonalost samu sebe.
    • Zabývám se otázkou života mimo Zemi již desítky let. V žádné relevantní publikaci se nepíše, že "život "musí" být takový jak ho známe na naší Zemi..." To jsou Vámi podsunuté domněnky. Věda zcela běžně připouští možnost různého života. Jen holt neví, jaké další formy to být mohou. Připouští se plynné či např. křemíkaté formy. Ale kdo ví...

      Hledáme to, co víme, jak zhruba vypadá a jak se projevuje. Nemůžeme hledat něco, o čem nic nevíme. Proto se soustředíme na hledání života pozemského typu, který máme nějakou šanci detekovat. Zároveň ale věda připouští zcela jiný typ života. Není to tak, že bychom připouštěli jen pozemský typ života a ostatní ignorovali, že to prostě být nemůže. Naše zdroje a znalosti jsou ovšem omezené, takže se soustředíme na určitý cíl.

      Člověka považují za vrchol stvoření vesměs kreacionisté. Vědecká obec se k tomuto příliš nevyjadřuje. Obecně to ale není vědecký přístup. Vznik člověka podle současného paradigmatu je spíše věcí náhody a člověk je jen trochu chytřejším zvířetem. Lidé jsou produktem náhody, zdá se.
  • A dál, než si umíme představit...
  • jednu planetu bych přenechal ekonomickým uprchlíkům a všechny je tam vystřelit
  • Inquisitor
    Kolem to žije a rezervace Země si myslí, že je jedinečná :)
    • Přesně, tak to je a kdo si myslí, že o tom něco ví, tak ať se dívá kolem sebe. Na netu je dost materiálů, kde se dozvíte nejen, že tu jsou s námi a každého z nás slyší a zaznamenávají jeho postoje a úspěchy v životě, ale i jejich lodě jsou mnohokráte zfilmovány lidmi, kteří je viděli a nebylo jich málo. Mnohé knihy jsou svědectvím o tom, že se tu stýkali s lidmi a pomáhali nám na každém kroku. Takže jednu adresu za všechny s unikátními přenosy postojů jednotlivých členů Mezigalaktické konfederace planet: vesmirni-lide.cz. Ono tvrdit, že tu jsme sami a vydávat nemalé částky na vesmírný program, je zavádějící a pěkně se v tom utápí peníze. Ale ve skutečnosti tento program vždycky pak byl zneužit k vojenským účelům. Oni se nám ozývají, ale podmínky spojení s nimi jsou také na netu. Zkusit to může každý.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit