Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo, spořit se vyplácí. My jsme nedávno dostali dost velký nedoplatek za elektřinu a nebýt této půjčky - www.letakomat.cz/finance/viasms-pujcka - tak fakt netuším, z čeho bysme to zaplatili. Od té doby, už každý měsíc poctivě odkládáme :)

  • Zpětnou vazbu na služby ČS a ostaních bank teď můžete napsat přes staffino.com/cs/ces­kasporitelna . Můžu jen doporučit, zprávy jdou přímo k manažerovi ČS, který s vámi pak popřípadě komunikuje, pokud je nějaký problém
  • To jsou odvážná slova. 4,5% je určitě před zdaněním, takže výnos je hrubý. Tento výpočet platí jen v případě, že na stavební spoření převedete celou částku pravidelných vkladů za 6 let, to je 120.000Kč. A na smlouvu vám přispívá stát. Takže další smlouvu, tentokrát pro pravidelné investice, můžete založit pouze na jiné rodné číslo. Vaše "zhodnocení" je z peněz daňových poplatníků, ne zhodnocení z kapitálových trhů. Z kapitálových trhů vám ke 120.000 spořitelna připíše max 1.200Kč ročně. Takže 2000Kč od státu a 1200Kč od spořitelny je 3.200Kč ročně. To je 2,6%. Kde je vašich 4,5%?
    Na stavebním spoření se opravdu vydělat nedá. Lepší, ovšem s vyšší mírou nejistoty, je investice do otevřených podílových fondů. Ale do kterých? Jak si vybrat? Zkuste projekt jakbytbohaty.cz a třeba získáte inspiraci.
    • na takovou zlodějinu sand nikoho nechytíš a jestli jo chcípni na raka šmejde!
  • Že stavební spoření nezhodnotí vložené peníze za účelem spoření, není pravda. V březnu 2014 jsem si převedla částku na stavební spoření. Za tento rok mám z této částky celkový čistý výnos 4,5%. Za celé období je čistý výnos 19%. Kdo by mi mé peníze bezpečně zhodnotil více?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit