Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Náklady na důchody a zdravotní zabezpečení důchodců umožní pošetřit výplata zasloužených a spravedlivých důchodů důchodcům převážně na holý zadek bejkovcem a ve zdravotnictví je třeba aby zlumpačelí důchodci měli nárok jedině na báhu zaříkávačku a i tu si platit ze svých úspor.Chce to dostat k moci mladou generaci,ta přitroublým důchodcům,kteří pomáhali stávající kapitalistický svinčík nainstalovat řádnou dietou zvedne mandle.
  • Cituji: "Odkládat stranou na penzi by si však měl každý ekonomicky aktivní občan ČR minimálně 5 až 10 % svého měsíčního příjmu."
    Uvedený citát potvrzuje fakt, že ekonomové chtějí jen ždímat manpower bez ohledu na budoucnost. Nebo slovy P. Hampla: Zakažme ekonomům mluvit do penzijní reformy!
    Ekonomové vědí vše o penězích, zato nic o rodině, dítěti, nic o financování I. důchodového pilíře. Ekonomové nic netuší o důsledcích, které z toho plynou. Proto na jedné straně začínají (konečně) mluvit o tom, že se jedná o průběžně (mezigeneračně) financovaný systém. Na druhé straně nelogicky požadují, aby částky které inkasujeme jako důchodci se co nejvíce blížily sumě, kterou odvedeme na sociální "pojištění". Když máme průběžně financovaný systém a ve chvíli odchodu do důchodu se pracovníci ČSSZ při výpočtu výše důchodu tváří, že se údajně jedná o fondový systém, pak není nic divného na tom, že státní pokladna doplácí na důchody. Není divu, že v posledních letech státní pokladna na důchody doplácí několik desítek miliard korun ročně. Také není divu, že máme demografickou depresi. Proč bych měl vychovat dítě, když mohu odejít jako bezdětný v klidu do důchodu, protože na můj důchod se nedobrovolně složí ze svého odvodu sociálního pojištění úplně cizí děti?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit