Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Až se dostane mladá generace revolucí k moci tak stejně začne většině důchodců za instalaci stávajícího kapitalistického svinčíku vyplácet zasloužené a spravedlivé důchody převážně na holý zadek bejovcem.
  • Z uvedeného příspěvku vyplývá, že k chybě došlo nikoliv nesprávným výpočtem, nýbrž nesprávným použitím vstupních dat pro výpočet a vlastně ani to ne, pouze dodáním neúplných dat takže pro tento případ vlastně byla použita správně. Z tohoto důvodu ČSSZ zřídila klientské centrum, kde se může každý objednat a případné diference prokonzultovat předem a srovnat. ČSSZ také nedávno na svých Internetových stránkách umístila tzv. "důchodovou kalkulačku", kde si každý může předem zkušebně vypočítat svůj důchod. Samotný výpočet vychází z platných zákonů a způsobů kontroly existuje více.
  • Nejedná se o ojedinělý případ. Znám z okolí více podobných. Dokonce, kdy i při stejně uznaných (totožných) parametrech se výpočty lišily v rozmezí plus minus jedno procento. Zda záleží na úřednici, která data vkládá, č, PC mají takový rozptyl, je nejasné. Faktem je také, že výpočet můžete jen jednou u téže České správy sociálního pojištění nechat překontrolovat, další kontrola není možná (soud nemá oprávnění, znalci na tuto oblast nejsou, jiný orgán také nemá oprávnění).Takže je otázka, kolik lidí je vlastně v ČR s perfektně dobře propočteným důchodem ???? A zda s nemožností další kontroly na ČSSZ v Praze šikovně nekalkulují. - Případ pro ombudsmana v tom smyslu, aby usiloval o uzákonění další kontroly. Nemůže být dostatečné, aby týž úřad kontroloval sám sebe a dál nic.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit