Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nám přišlo před měsícem konečně nové auto. Chci se proto zeptat, jestli mi můžete poradit zda se vyplatí nový lak nějakým způsobem chránit speciálním voskem? Zda to ve finále k něčemu je nebo ne? 

    • Také máme auto v nádherném laku, a tak jsem začal zjišťovat co se tak nejvíc vyplatí z hlediska ochrany laku auta. Vosk už je přežitek. Ideální je keramická ochrana laku auta. Za mě můžu doporučit vyzkoušet keramickou ochranu laku auta https://www.halbich.cz/korrek-pro-hydrox/ není to vůbec složité na aplikaci, stačí vlastně nanést na ještě mokré auto po důkladném mytí a pak vysušit hadříkem a je to. 

  • Prosím prosím, také budeme kupovat nové auto a já bych se potřebovala tak nějak předem zeptat kde mám sehnat prosím výhodně na auto pojištění. Ideálně bych určitě chtěla jak povinné, tak i havarijní pojištění? 

    • Zkoušela jste se už dívat na online srovnávač pojištění? Mě se tam třeba povedlo sehnat pojištění několikrát výhodněji než když jsem zkoušela oslovovat přímo osobně pojišťovny. 

      • Jak to teda přesně funguje? Když se člověk na online srovnávač pojištění podívá a nabídku si tam najde, tak co potom? 

        • Tak se schválně podívejte na online porovnávač pojištění https://www.klik.cz/ VYberte si pojištění, které budete chtít porovnat a když se vám potom bude nekterá z nabídek líbit, tak si pojištění můžete online sjednat přes srovnávač. Je to jednoduché a budete tak mít možnost opravdu hodně ušetřit. 

  • Osobně si myslím, že je docela dobré si předem zjistit, kolik budou případně stát i náhradní díly. Každé auto je bude dřív nebo později potřebovat, tak abyste pak nebyli překvapení cenou případných oprav. My jsme právě na naše auto nedávno nějaké díly sháněli a co vím, tak manžel to nakonec objednával přes Super-parts. Nestálo to moc. 

  • A máte někdo návod jak a kde vybrat auto za rozumnou cenu? Hlavně něco co bude jezdit a bude spolehlivé? 

    • Já jsem ojeté auto vybíral dlouho a prověřoval jsem vlastně všechny různé možnosti. Nakonec musím říct, že nejvíc se vyplatí u nás koupit auto z většího bazaru, kde člověk dostane i nějakou záruku na původ a vlastně i stav vozu. 

      • Odkud máte teda auto koupené? Můžete mi poradit, kam se teda nakonec podívat? 

        • No to můžu na to nic není. Já můžu doporučit podívat se do autobazaru  https://www.aaaauto.cz/ , kde prostě ať si říká kdo chce co chce koupíte slušné ojeté auto v ideálním stavu. Nabízí i možnost převážení aut mezi pobočkami, takže pokud si třeba vyberete online auto z jiné pobočky, tak vám ho převezou. 

  • Obecně se v životě držím motta, že čemu nerozumím, tak se do toho zbytečně nepletu a v případě výběru nového / bazarového automobilu to podle mě platí dvakrát tolik. Nechcete přece vyhodit spoustu peněz za auto, které bude stát akorát tak v servisu. Radil jsem se tedy s kamarádem automechanikem a společně se nám podařilo vybrat Octavii III v perfektním stavu a za hezkou cenu na inzertním serveru https://www.biginzerce.cz/

  • Hodně užitečné rady. My se také chystáme kupovat nové auto. Původně jsme přemýšleli nad nějakou ojetinou, ale nakonec asi půjdeme do funglovky. Peníze na to máme tak proč ne. Jen teda přemýšlíme co se starým autem. Manželovi se povedlo najít jeden výkup aut v Plzni, tak je prý zkusí kontaktovat a uvidíme co by nám za naše auto nabídli. 

  • Dobrý den, máme objednané nové auto, takže s ním budeme jezdit ještě v zimě. Chci se zeptat, jak chránit lak auta, abych ho nezničil? Z hlediska soli na silnici a chemického posypu? Nebo kamínky? 

    • Nedíval jste se někdy na ochrannou fólii na auto? Ta dokáže chránit lak auto permanentně a spolehlivě. Navíc se pak fólie dá z auta sundat a lak vypadá, jako by auto právě vyjelo z lakovny. 

      • Vy to teda na autě máte dělané? Kdo vám to dělal a na kolik to tak cca přijde taková věc? 

        • My máme dělanou ochranu laku fólií od firmy https://www.polepim.cz/folie-na-auta/ Dokáží to totiž udělat opravdu dobře a hlavně kvalitně.  Navíc není ani problém s tím, když by na laku byla nějaká vada. I s tím si dokáží poradit. 

  • Jestli se můžu podělit o svoji zkušenost, tak u některých aut často dělá problémy automatická převodovka, takže pokud kupujete ojetinu, je to určitě dobré nechat prvně překontrolovat. Já jsem se takto právě bohužel spálil. S autem jsem jezdil asi dva měsíce a převodovka pak odešla. Naštěstí to šlo opravit, ale musel jsem sáhnout pěkně hluboko do kapsy. 

    • V tomto s vámi souhlasím, také jsme s tím u našeho starého auta měli problém. Bohužel se to projevilo až po koupi. Když jsme si auto kupovali, tak bylo všechno v pořádku. Stejný příběh je například i s autorádiem. To po nějakých třech měsících odešlo. Manžel se to pokoušel opravit, ale bylo to zbytečné, tak nakonec tady sehnal nové.

  • No tak hlavně je potřeba si rozmyslet, jestli se koupě auta vůbec vyplatí. Pokud najedete míň než 10 000 kilometrů ročně, tak je výhodnější si auto půjčovat. Nemusíte se starat o pojištění, výměnu pneumatik, dálniční známky a spoustu dalších blbostí. Navíc si pro každou cestu můžete vybrat, jakým autem pojedete - na víkend menším, na dovolenou rodinným kombíkem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit