Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dříve se platilo pánu bohu obětima spálením na oltáři. Vnitřnosti se mají zakopat jako závadné. Maso se mělo sníst, ale pouze ze zdravích zvířat. Desátek se odváděl duchovním, bylo to obilí různé výrobky a pod. Proto církev se měla postarat o chudé nemocné, vdovy a sirotky.
    Dneska se to nedá nazvat jinak než vykořisťování chudých i bohatých. Dneska když se narodí dítě, tak vám hned přijde poplatek za popelnice za novorozence. Když náhodou se novorozenec dostane do ústavu, a má bydliště zapsané jinde než v ústavu, tak mu vzniká už od narození dluh. Tato lůza společnosti říká se jim politici je nejhorší od stvoření světa. Tento systém se drží u moci tím, že tiskne papírky, kterým se říká peníze v takové míře aby se politický systém nezhroutil, ale je to neudržitelné a jednou se to zhroutí jako krabička s karet. proto pokud máte ještě nějaké peníze utrácejte a berte si půjčky protože dluhy vám nikdo nevezme. Proč miliardáři mají více dluhů než majetku? Protože jsou chytří.
  • No když se to tak sečte, tak státu platíme na daních víc než šedesátek. Zlatý čas, kdy stačil desátek.
  • Taky mám ze super hrubé mzdy maximálně 49% na účtu. Přispívám na moje rodiče, rodiče mojí ženy, na moji prababicku. To je v pohodě. Kdybych jim to poslal rovnou , tak ušetřim, protože se tam schová ještě mnoho voličů socanů a komoušů.
  • Já jako zaměstnanec platím "padesátek" to je rozdíl mezi superhrubou a čistou mzdou a ještě "jedenadvacátek" při nákupu zboží... fakt super.. :-( *13*
  • No jo, dřív se platila desetina z výnosu čili "desátek", dnes platíme řidiči státu jako podnik "patnáctek" a někdy i "dvacátek".
    • Pro X: Dvacátek je 5%. To není moc. Nemyslíš? Nemyslel jsi "půlku"? Daň z příjmu +DPH?
      • Ještě jste zapomněl zmínit spotřební daň třeba na benzín různé "ekologické" poplatky třeba ze solární elektřiny a poplatky vynucené třeba z televize či auta a to nejen zákonné pojištění, takže bych řekl že vám z již peněz které vyděláte zbude tak 25%.
      • Malino ty jsi vážně počtář, máš vůbec první stupeň základky? Desátek nikdy nebylo + DPH. Bože jsi tady?
      • Asi jsem se špatně vyjádřil. Když se platil desátek, byl to desátý díl, tedy 10 %. Dnes platíme někdy 15 %, můžeme to nazvat "patnáctek" a někdy 20 %, tak jsem to nazval "dvacátek", ony to ale ve skutečnosti jsou "dva desátky", takže je to dvakrát tolik než se platilo ve středověku. Inu, pokrok se nedá zastavit. *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit