Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rychlá jízda u mě není problém, spíš bych mohla dostat pokutu za příliš pomalou jízdu. Mně ale nevadí, že mě všichni předjíždějí. Jezdím bezpečně a jestli přijedu o pár minut dýl než ostatní mi vůbec nevadí. S parkováním už taky problém nemám, protože mi manžel objednal parkovacího asistenta tady , který mi s parkováním pomáhá.

  • Když jsem ještě bydlel ve městě, tak jsem také dostal docela dost pokut za špatné parkování. Celkově pro mě tehdy bylo parkování vždy noční můrou. Ještě štěstí, že toto už řešit nemusím. Teď si konečně můžu v klidu parkovat na vlastním pozemku. Vedle domu mám totiž takový travnatý plácek zpevněný pomocí zatravňovací dlažby, na kterém můžu bez problému stát a nikdo mi nemůže dát žádnou pokutu.

    • ivannavratil386

      Jo tak to máme dost podobně. Také parkuji vedle domu. Já si ale tento prostor pro jistotu vydláždil pomocí zámkové dlažby, viz http://www.dlazba-zamkova.info/ Myslím si, že je to mnohem lepší, než stát jen tak na trávníku. :-)

  • Blbost,pokud vím, tak ti chytráci zneužívající údaje zemřelých jsou již trestně stíháni. Tohle svinstvo jim neprošlo. Pokud jste chyceni policisty tak se po ztotožnění dle osobních dokladů většinou pokutě nevyhnete. Přestupky zachycené kamerovým systémem a lístečkem za stěračem jdou za provozovatele, ten pošle úřadu peníze. O přestupek nejde jde o správní delikt provozovatele. Tudíž řidič je nepostižitelný, nemá žádný záznam, a to ani bodový. Takže pokud nejste zastaveni policií, můžete jezdit jako prasata na červenou, porušovat rychlost, zastavit, kde chcete, protože jde pouze o odpovědnost provozovatele a nikoli řidiče.
    Anonymně se zaplatí složenka, kterou provozovateli úřad zašle a je to.
  • to je zas Tiscali fake. 1/ I když řeknu policistům, že chci přestupek řešit ve správním řízení, prakticky VŽDYCKY po mně budou chtít doklad totožnosti a ŘP. Nikdy se nespokojí jen s tím, že si napíší registrační značku a jeďte, pane řidiči. 2/ když přestupek "svedu" na někoho jiného, kdo není osoba blízká, budou příslušníci chtít i číslo jeho OP a ŘP... Btw, co se stane, když se ukáže, že zesnulý, opsaný někde v krematoriu, neměl vůbec platný ŘP? Podle zákona jsem povinen se přesvědčit, že osoba, které půjčuji vozidlo do dočasného užívání, je oprávněna jej řídit... 3,14čovina. *1* *3* *3* *3*
  • No jo češi zase přišli s novinkou. Ovšem je tu otázka kdy se ta džungle tady zastaví . Jedno je jasné, za vozidlo zodpovídá řidič, takže nechci nabádat orgány, ale řidič nese zodpovědnost za provoz vozu. Tudíž , pokud koumáci vymysleli mrtvého - dodal bych být úředníkem povinnost - toho řidiče přivezt osobně. Ty radnice jsou asi úplně hloupý ...
    Poslední dobou mi tohle obcházení taky štve . Pánové a dámy, až Vám nějaký koumák tohoto typu něco na autě udělá a bude se vymlouvat - na osobu mrtvou - taky Vás to asi vytočí a budete chtít spravedlivost.
    Já říkám jedno ... nejezdím podle předpisů všude a vždy , ale zavedl bych - POLICAJTY NA SILNICI a ne policajty v kancelářích, kteří budou vymáhat prachy dopisama. Nebudou výmluvy a bude klid . Tyhle radary at už okamžité, nebo úsekové jsou jen na to aby si kasu namastili obce potažmo firmy vlastnící zařízení. Tím že mi změří ihned , zaplatím pokutu a ponaučím se .. ponaučíme se . Někde to dělaj dobře ... tužím že rakousko . Do ukončení přestupku zabaví auto a je po pr..li. Dneska má každej auto za mega a myslí si, že silnice sou jeho .
    • ....omyl, za vozidlo zodpovídá vždy provozovatel, tj. fyzická nebo právnícká osoba zapsaná v Registru vozidel.
      Pokud je řidič ztotožněn na místě policií, tak se nemůže vymlouvat na někoho jiného, protože je jasné, kdo se přestupku dopusil, pokud je přestupek zjištěn automatizovaným systémem, tedy radarem, tak to jde za provozovatelem vozidla a ten buď udá řidiče nebo v dané lhůtě zapaltí. Pokud udá řidiče, který se k tomu nemá nebo jde o osobu blízkou, sorry.., jako provozovat si máš pohlídat komu vozidlo svěříš a zda s ním páchá přestupky.
      A mimochodem policajti nesedí v kancelářích a nepíšou výzvy s dopisama, to dělají úředníci na radnicích a pokud včas nezapatíš nebo nepodáš opravněj prostředek, tak můžeš skončit taky exekucí.
  • Kolik je takových OPRAVDOVÝCH případů, že dnes neboštík minulý týden spáchal přestupek? 1 za 200let? Takže VŠECHNY OSTATNÍ jsou pokus o PODVOD! Dopátrat se že neměl chudák neboštík s majitelem auta NIC SPOLEČNÉHO, že v danou chvíli nemohl auto řídit bude triviální hračka! Doufám že všem těmhle vychcánkům za to napaří krom pokuty a strženejch bodů pořádnej flastr!!! *1* *1* *1*
  • Na silnicích je to kolikrát o život. Takoví ti "hrdinové" třicátníci a mladší jsou "kingové of the roads". Nějaká plná čára-nezájem, blinkr-to ani neví, na co to je! Telefonování to patří k běžnému provozu. Pokud by se pokutoval jeden každý přestupek, tak má Bebiš přetékající pokladnu.
    • je mi 27 a minulí týden mi paní cca 50 let nedala přednost na kruháku , před kruhovým jsem pouštěl děti na přechodu pak najedu na kruhák a paní si to štráduje no dobrzdil jsem , pak mne paní pronásledoval že sem si dovolil na ní zatroubit a pak na mne ječela jako na malé dítě že jsme jí ohrozil atd...... paní mi řekla já měla místa dost to ten přede mnou mne zbrzdil , když jsem jí ukázal záznam z kamery tak se omluvila neházej všechny do jednoho pytle
  • no, tak při sdělení kdo řídil bude třeba říct i číslo občanky. A pokud ho nevím (jako provozovatel jsem si ho nezjistil), tak jde pokuta za provozovatelem. Pokud mě zastaví policie na silnici, tak mě legitimují a kdo řídil neukecám. Problém je jen u automatických kontrol rychlosti nebo při parkování, kdy u auta nikdo není. Takže poučka o nepodepisování ničeho na silnici je k ho..u, policajt beztak ví, kdo řídil.
    V každé půjčovně aut si ofocujou mé doklady, takže tohle by neměl být problém. A když jsou Češi až takoví vyčůránci, tak na ně bude třeba větší přísnost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit