Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Víte někdo kde se dá při zateplení nebo rekonstrukci domu rozumně sehnat materiál? Máte někdo zkušenost? 

    • Naši rekonstrukci domu jsem měla s manželem pěně rozdělenou. On tam pracoval den co den a já jsem se vždy dle jeho zadání snažila najít materiál co nejvýhodněji, aby nás rekonstrukce vyšla co nejlépe. Myslela jsem si, že nejlepší bude se domluvit ve stavebninách, kde bych dělala větší odběr a dostala patřičnou slevu. Ale není to pravda. Mnohem víc jsem toho sehnala výhodně díky online obchodu https://www.1122.cz/ Tam koupíte opravdu hodně užitečných věcí za pěknou cenu. 

  • Když jsme doma dělali rekonstrukci, tak jsem také nad dotací přemýšlel. Minimálně na zateplení. Slyšel jsem ale, že získat dotaci je prý dost komplikované, tak jsem to předem vzdal a vše si zafinancoval sám. Vlastně i samotnou rekonstrukci jsem si z velké části udělal svépomocí. Na některé práce jsem si ale pochopitelně najal odborníky. Třeba takový elektrický rozvaděč bych si asi nebyl schopný nainstalovat sám. 

  • My chceme doma vyměnit stará okna za nová. Na dotace jsem se už trochu dívala, ale spíše bych potřebovala vědět jak a kde vybrat kvalitní okna? 

    • Také jsem měnil, protože ono se to pak pozná i na vytápění, protože nová okna dokáží daleko lépe držet teplo. Jinak já jsem teda vybral okna od https://www.pksokna.cz/ Dodají je totiž komplet, včetně parapetů, sítí a všech doplňků. Navíc je s nimi perfektní komunikace. 

  • Tak to je hodně různé podle velikosti a taky toho jaké je počasí, světové strany atd... Ale jako nějaký průměr se většinou počítá nějakých 7 let. My jsme na to mělo pak nabídky od více firem, ale nakonec jsem se rozhodla pro českou firmu https://www.sefy-cr.cz/

  • Zdravím, celkem by mě zajímalo jak je to s dotací na fotovoltaické elektrárny a jak dlouhá je potom tak návratnost? řešil jste to někdo už z tohoto pohledu? 

    • @Vasickarome Aktuálně mi přijdou dotace na FVE více než výhodné. Co jsem si tak orientačně počítal, tak mi vycházela návratnost někde kolem pěti let, což je super. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit