Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Davidee

     Záleží kde se nakupuje, my jsme nakonec koupili přes net tento kotel a sehnali si instalatéra pro zprovoznění. Vyšlo to velmi výhodně i s dotací..

  • Je to jako zelená úsporám - mám vedle sebe sousedy, kteří zateplovali domy. Jeden bez zelené s místními řemeslníky, no holt trochu déle, ale nakonec se všechno udělalo za cca 250 000 a kvalitně, druhý s firmou schválenou ministerstvem a se zelenou úsporám za 480 000, polovinu mu sice vrátili, ale už 2x reklamoval nekvalitní provedení. Mně tedy podstatně víc vadí kolony kamionů projíždějící před okny, než sousedův kouř z kamen...
  • Prohlížel jsem si kotle na uhlí, přikládací. Kotle, které splňují emisní kritéria. Nejlevnější na trhu je OPOP za cca 20 tisíc. 4 emisní třída na uhlí! Nevím proč ministerstvo bloklo kotle na uhlí, přikládací. Soused má kotel na uhlí, automat. Takové kotle jsou i nadále dotace schopné. Když zatápí soused s automatem, čudí mu kotel více, než mně, s ručním přikládáním. To je fakt. Smutný fakt. Systém dotací je divný. Důchodci na venkově si nic za stopade nekoupí. Proč také, když lze i bez dotace pořídit kotel za dvacku?! Otázkou bude, kdy ministerští vymyslí zase něco, jako že kotle na uhlí zakážou, nebo zdraží uhlí, jen aby se uhlím netopilo. Vážení, každý kotel na dřevo není ekologický, naopak, umí začudit více, než ty na uhlí. Stačí, když dřevo není dostatečně proschlé. A to je otázka několika roků. A cena dříví? Srovnatelná s uhlím. Dále, spojovat dotace na snížení emisí se zateplením domu je vyhazování peněz okny. Nedostane se na ty kotle jako takové. A co bude ministerstvo dělat, až tisíce majitelů starých kotlů nesplní emise? Stát plyn a ani elektřinu nezlevní. Hledá řešení, která jsou spojena s korupcí. Pro majitele firem na čerpadla, drahé kotle a nasírá obyčejné lidi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit