Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chyba v clanku, hru nevydava Paradox Interactive, docela me to trklo. ;)
    Jinac ti borci co za tim stoji maji me obrovske diky a pokud ten kveten je ohlaseny, coz jsem nikde necetl tak kupuju hned.
  • Keyz
    http://www.youtube.com/watch?v=hSSBQWbF7R8 *3*
  • Než jsem se do této hry odvážil, tak jsem taky čekal nějakou variaci na WiC. Ovšem tato hra je mnohonásobně lepší a opravdová strategie (především v MP). World in Conflict je víceméně frenetická klikačka v holywoodském hávu. Spojit však prezentaci z WiC a hratelnost z W:EE, to by bylo něco
  • Podobne obrazky u me evokuji vzpominky na World in Conflict...excelentní strategie! Multiplayer dodnes TOP
    • Cypri
      Na tu hru nezapomenu. Akorát teď už se moc nehraje pokud vím. Nebo se pletu??
      • Nehraje se tak jako driv, ale pokud si clovek chce zahrat, zahraje si. A s kamaradama muzes vzdy :)
  • Tak hlavně jestli bude k dispozici bílá vlajka...to je u francouzú důležité.
    • Vzdáváme se
      • Tohle je snad nejkomičtější diskuze, ta druhá je o smyšleném národu udavačů, tak kdo začne? :)
    • Magister_Peditum
      Francouzská armáda se vzdává asi stejně často, jako jiné armády, ale stigma věčně poraženého jim už zůstalo. Zajímavý fenomén. Bohužel Francie není obklopená vodou, jako Británie nebo vlastně i USA, ani nedisponuje takovým obrovským zázemím a krutými zimami, jako Rusko.
      • Četl jsem názor, že jedním z velkých faktorů Francouzské kapitulace bylo předčasné oznámení francouzského premiéra Britům o blížící se kapitulaci francouzské armády. Britové pak nechali stáhnout své síly (Dunkerque) a Francouzi pak už neměli vůbec šanci.
      • Keyz
        Myslím, že to je tím jak se vzdávali.
        Často sami a bez boje. Nikdo vojákům a velitelům nemusel dávat pokyny a sami se vzdávali.
        Tohle bylo v hodně dokumentech.
        • Magister_Peditum
          Když vynecháme invazi Němců do Francie v roce 1940, kdy doplatili především na naprosté podcenění nepřítele a zastaralý způsob vedení války, tak kde že se to francouzští vojáci vzdávali v takové míře, že to bylo hodně v dokumentech?

          To už by za notorické "vzdávače" alespoň ve 20. století šlo označit spíš Italy. *4*
          • Stěmi italy nemůžu než jenom souhlasit.Málokdy se v historii vzdala mnohem silnější armáda , co do počtů mužů a techniky, té slabší a italové to vlastně dělali takměř celou válku.A francouská armáda byla hned z počátku války naprosto nepřipravená demeralizovaná a její doktrínou bylo jenom vyčkat v obraně na nepřitele.Což vlastně dělali po celou dobu 20 století.výjimkou snad budou ojedinělé výpady vysadkářských a legionařských jednotek.
        • Ono prosit se o svolení neumírat za někoho schovanýho v bunkru? Myslel jsem, že z toho lidi vyrostli. Život je moc cennej, než abysme ho takhle zahazovali, tohle není ostuda.
        • rozumny lidi proc by na sebe meli strilet kvuli politikum???
      • Shania
        Problém Francie nikdy nebyla její armada, ale její politici a jejich tradice věčného podrážení spojenců.
      • A přitom byl výprask ze začátku druhé světové války jen důsledkem toho, že krváceli celou první světovou válku. Morálka musela být na nule, nikomu se do toho nechtělo, politikům ne, vojenským špičkám ne, byli příliš konzervativní..morálka vojáků musela být z toho všeho ještě horší.
        • Strach asi prostupoval celou francouzskou společnost, což by snad vypovídalo i o realistickém pohledu na věc, ale rozhodně neprohráli kvůli zbabělosti vojáků. V 1. válce utrpěla Francie obrovské ztráty, 2 x měla na mále, a 20 let byla pro ně krátká doba na obnovu sil. Populační růst nebyl příliš velký, zejména při srovnání s prudce stoupající populační křivkou Německa (posíleného o rakouské a české němce + výrobní kapacity), a to všechno mělo i svůj psychologický efekt. Klíčová byla ale neschopnost francouzské generality a špatně zvolená taktika. Například v použítí tankových jednotek byl zásadní rozdíl, který naprosto vymazal francouzskou převahu co do technikých parametrů. Ale obecně to asi byla nevýhoda zvolené pasivní strategie oproti agresivní německé. Když Winston Churchill (první lord admirality) prosazoval zaminování Rýna jako důležité dopravní tepny, francouzi to kategoricky odmítli, protože pak by jim němci mohli třeba bombardovat továrny (to už byla válka).
          Říká se, že francouzi byli ve 40. roce velmi dobře připraveni na válku, ale na tu první. To je asi hlavní důvod prohry, když uvážíme, že němci v podstatě jen oprášili starý dobrý Schlieffenův plán, který už jednou skoro vyšel. Když došlo k prolomení francouzské fronty, kde byly rozmístěny všechny jednotky, bez žádných mobilních záloh, a při odříznutí britského expedičního sboru bylo prakticky rozhodnuto. Francouzi mohli sice dál bojovat a umírat, ale na výsledku by se asi nic nezměnilo. Další průběh války ukázal velkou statečnost mnohých francouzů a ikdyž kolaborantů by se taky našlo, češi asi nejsou ti , kdo byl měl v tomhle moralizovat.
          Podle některých expertů by nedošlo k porážce Francie bez využití kořistních československých tanků Lt 35 a Lt 38. Takže tou fatální chybou bylo možná nedodržení československo-francouzské spojenecké smlouvy. Tady už bych francouzskou zbabělost kritizoval velmi.
    • bilou vlajku by bohuzel vyuzila i nase armada :(
      • to rekni nekomu z tech co byli u Dukly a ikdyz to bude 90tilety deda, tak dostanes takovy vyprask ze te rodice doma nepoznaji
        • Myslím, že ten zástup Francouzů, co za první i za druhé světové války bojovali by toho dědy čepicema utloukli asi dřív. Tahle diskuze je absurdní a tvůj argument taky. A to, že by někdo z první světové války byl schopnej ještě někoho tlouct čepicí asi taky, ti už dotloukli, to jsem přehnal. :D
          Francouzi se alespoň vtipně snažili, my sme jim vrata otevřeli. Když neberu v potaz politický důsledky případné obrany.
          Forces francaises libres! :D
    • Zayl
      Musím tě zklamat.

      "There will be no white flag: Wargame AB's French Army"

      Přímo od devů.
      • Keyz
        V dokumentu jsem slyšel, že nějaké francouzkého oficíra zajali členové polní německé kuchyně. *15*
        Dle franńcouzů to ale bylo skupinou tanků.
        • Já v dokumentu slyšel, že Poláci jezdili proti Německým tankům na koni. A ve skutečnosti to byli huláni (to jsou dragouni, používali koně jen na přesuny), kteří po útoku na Německou pěchotu nestihli ustoupit před obreněným protiútokem.
          Ono bych uplně nevěřil všemu, každá strana chce vytěžit to svoje k propagandě.
          • To ohledně Francouzů a vzdávání mi přijde trapné. Vím ,že je to takové internetové meme, ale zkuste si něco o tom přečíst. Francouzi se velice tvrdě bránili, bohužel jejich vojenská dotrína byla už zastaralá a vedení neflexibilní. Ale to je na dlouho...
    • Ahoj Rimmere

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit