Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dobrá zpráva, doufám, že se to nebude tomu letošnímu průjmu nikterak podobat.
  • Pokud moznost dalsi dil bez QTE... to je fakt zlo konzolovych her... at si to daji na konzole, ale na PC prosim ne
    • To není o konzolích. Za to může chtíč "filmu" ze strany vývojářů.
    • Teda já nevim, ale mě přišlo že byly jenom ze začáku ještě v jeskyni a pak už nebyly
      • To je pravda, ze začátku mě docela rozladilo, že jich bylo dost, ale pak už se objevovaly jen výjimečně.
  • Reakce uživatee Hontou na návrh remasteru starších TR:
    "
    Spoustu lidí by to dnes už nebavilo. Vždyt ty staré lary měli uplně žalostný příbeh, skoro žádné dialogy. Lidi jsou unešení nostalogií, ale to neměni nic na tom, že doba se posunula. Je nutné myslet na nefanoušky původních her. Kromě toho, vyšlo Tomb Raider: Anneversary, což, pokud vím, je něco jako remake první lary.
    "

    Tuším že jsme se jenom navzájem nepochopili. Když vezmu jako příklad TR II, který je mým oblíbeným dílem, tak bych si představoval toto (platforma PC):

    1:
    Hra zůstává lineárním dobrodružstvím. Není potřeba sem cpát nějaké "huby" a podobné záležitosti. Klasické dělení na levely. Přechody mezi levely ale plynulé, jako např. v Underworld.
    • 2:
      Zůstává základní dějová linie, tedy hon za Dračí dýkou, soupeření s "mafiánským" kultem Fiama Nera a cesta od Velké čínské zdi přes Benátky a vrak Marie Dorie až do Tibetu ... a zase zpátky ^_^.
      Ovšem žádná nostalgie se nekoná, tudíž v rámci této kostry by bylo vhodné upravit příběh, jmenovitě dodat lepší zápletku než profláknutou "světovládu".

      Dále více prokreslit motivace Lary, kterých může být více a mohou se během hry měnit od čistě archeologického zájmu na začátku až po snahu zabránit katastrofě na konci.

      Také by se slušelo více zatáhnout do dění i okolí:
      - nevěřím, že by si Čínská lidová republika jen tak nechala pobíhat a střílet "západní" lidi na svých památkách. Zapojení úřadů a tajných čínských bezpečnostních složek do příběhu a dění ve hře by mohlo podkreslit drzost a nespoutanst Lary stejně jako sebvědomou aroganci italské Fiamy Nery.
      - mniši v tibetském klášteře by asi jen tak nepostávali okolo, kdyby jim přišla návštěva v podobě samých potíží jak od Lary tak od jejích pronásledovatelů. Zejména tato část by se dala využít (klidně i v "B"čkovém stylu) jako předěl mezi vcelku reálným zasazením a nastupující mystickou částí hry, která pak vydrží až do konce.
      - italské Benátky nejsou liduprázdné. Hra by se neměla odehrávat ve vakuu, do hry by měla zasáhnout i přítomnost civilistů (pokud je to v místech, kde výskyt civilů dá rozum) a pochopitelně by se také měly projevit i italské pořádkové složky (policie, carabinieri), které by šly po Fiamě i po Laře jako po důvodech neklidu ve městě.
      • 3:
        Pohybové dovednosti postavy (nikoliv kompetní ovádání hry!):
        Běh do čtyř směrů bez rotace (žádné "otočení o 90° ke kameře a běh doprava vůči kameře"), chůze do čtyř směrů bez rotace, dřep, pohyb v dřepu do čtyř směrů bez rotace, základní skok (a varianta základní skok z rozběhu) do čtyř směrů bez rotace, pokus o zachycení ve skoku do čtyř směrů bez rotace, fyzický útok zblízka, parakotoul/úhybný manévr/akrobacie při skocích, plavání na hladině, plavání pod vodou.

        Rotace postavy i kamery nechť je vázaná na pohyb myši. Stiskem klávesy ať je možno přejít do režimu "volného pohledu", kdy lze volně rotovat s kamerou okolo postavy.

        Přítomna je samostatná akční klávesa pro interakci a úchopy při šplhu, jako v klasickém TR.

        Tasení/schování zbraní nechť se provádí stiskem klávesy. Pro střelbu pak slouží jedna klávesa/myšítko, pro manuální přebíjení další klávesa. Střelba ať má volné míření, žádný autolock.
        • 4:
          Herní náplň zůstává zaměřena spíše na logickou a strategickou stránku než na potyčky. Nově přibývá nutnost (Benátky, Velká čínská zeď podruhé) nedostat se do větších konfliktů s lokálními pořádkovými složkami.

          Střelecké souboje nechť jsou designem úrovní limitovány na max. tři nepřátele zároveň, pokud si tedy hráč nenashromáždí větší počet soupeřů tím, že úmyslně postupuje hrou bez jejich likvidace. V přestřelkách nechť je lidská AI spíše defenzivní, snaží se krýt, příliš se neodhalovat, nechť se přemísťuje v krytech a střílí spíše "z boku" nebo ze zálohy, než z pozice přímo před hráčem.
          To platí i pro lidksou AI, která je vyzbrojena pro boj nablízko - ta ať se úmyslně snaží neustále přepadat ze zálohy.

          To vše bez levelside skriptování. Tedy ne, že v lokaci vždy čeká soupeř s baseballovou pálkou za třetím rohem o vchodu, ale v lokaci je jeden soupeř s pálkou, ale kam ho jeho AI zavede při každém přehrávání pasáže, to ví jenom RNG ^_^

          Tímto chováním lidské AI (a faktem, že v rámci designu nepřátel nebude zbytečně příliš mnoho), bude podtržen důraz na hádanky a strategii. Akční momenty budou prostě "popcornová vata", něco, co bude rozbíjet hrozící stereotyp.
          • To by byla moje představa. Spolu s vhodnou propagací a zdůrazňováním, že kdo si chce užít příběh, má si dát obtížnost "movie experience" (AI by se chovala méně "vychechtaně", některé předměty by byly umístěny na přístupnějších mísech, laxnější časování skoků a chytů) a kdo chce výzvu nechť nastaví "gaming veteran", spolu s touto propagací by sice takový produkt asi netrumfnul CoD a jiné blockbustery, ale pozitivní šum a přísun $$$ by podle mne byl zajištěn, protože v rámci žánru 3rd person akčních adventur by ta hra prostě šla svou cestou, nabídla by zážitek sice známý, ale zase trochu jiný.
            • Nikdy to netrumfne CoD, ani mu to nebude sahat po kotniky s prodejem a ziskem :D to si opravdu nedelej iluze.
  • To je vic nez vyborna zprava! Tomb Raidera jsem si strasne moc zamiloval, a doufam ze ponechaji stvarneni nove Lary do posledniho detailu, vcetne propujceneho hlasu od Camilla Luddington.
  • michaliuz18
    zrovna hravam underworld :) patri medzi naj tomby spolu s legend
    skoda ze uz taky tomb nikdy nebude, a mozno hej len musime pockat kym tato mlada nevinna lara troska dospeje :)
    novy tomb raider ma taktiez kralovsky bavil az do konca 9.5 mu davam ... ale tie starsie mali nieco do seba to atmosfericke hladanie hrobiek kilometre pod zemou medzi pavukmi ,lustenie hadaniek ,proste to bolo take wau.. mohla to byt aspon trilogia :/ ... cim ale stare tomby trpeli bola AI .. ktora bola total na PRD...ale bolo jej malo takze nic hrozne .. nebola to aspon taka rambovka ako tento novy tomb :)
  • Jack1947
    Klidne , muzou pokracovat v tom co bylo minule, aspon se to rozsiri do podvedomi vice hracu a oto prece vzdycky slo nebo ne? ( pridat vice puzzlu, a vyrovnat akci aby se zavdecily i fanouskum serie, za mne ale staci kdyz to pujde ve slepejich, respkt mi to nevadi.
  • a tentokrat tema "wow" scenama setrit. posledne to byla uz hrozna pruda jako v uncharted. tolik kulervoucich scen bylo po chvili uz jen trapny a ne ze bych si tim vic uzival gameplay
  • Redneck
    A hlavne kaslat na levely v modernim prostredi. To byl v TR vzdycky des. Lara funguje nekde v dzungli anebo v jeskyni, ale kdyz slanuje nejakej mrakodrap...cut your fuckin' rope and end it!!
  • Redneck
    Hlavolamy...vratte se!! Tech par svatyni a mist, kde clovek musel "premejslet" nebylo vubec nic ve srovnani se staryma TR dilama.

    Bylo by super, kdyby se vratily rebusy, ktery dokazaly chvilema i frustrovat. Nechci vyzvy, ktery dam na prvnich par pokusu. I pres tu zdlouhavost nekterych hadanek v oldschool TR jsem si je fakt uzival.

    Milion kombinaci jen aby mi nesedela posledni cast...a vse zas prehazovat znovu a znovu, dokud se neozvalo "vitezny" cvaknuti a nespustila se nadherna, tajemna melodie a neotevrela se cesta dal. To byla ta prava radost a odmena za vsechny ty neuspechy a pokusy, kdy uz jsem myslel, ze je ten hlavolam snad zabugovanej, protoze ja jsem prece uz vsechny moznosti vyzkousel :D
  • Redneck
    Ja bych uvital navrat ke zvirecim nepratelum. Ty ve me vyvolavali vetsi strach nez banda znudenejch ostrovanu s AKckama. To byla vzdycky bleskovka, rev tygru, rev muj a zbesily salta do vsech stran, jen aby me nedostali.

    Vetsi pocet jam a boobytraps, ktery nuti hrace davat pozor kam slape. Neni nad to nekde slapnout vedle a pak jet po hube pekne na bodaky. Ani by vsechny ty pasti nemusely bejt smrtelny, ale videt Laru domlacenou anebo s vyvrknutym kotnikem...

    Vyuziti lovu k preziti v divocine. Lara s sebou zadny bagly s konzervama netaha, tak by mohli dat nejakej ten duraz na shaneni potravy.
    Mozna by nebylo spatny, kdyby byly urcity mista dostupny jen pro Laru v top kondici.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit