Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejhorší je, že ta karta stojí jako kompletní herní konzole. A když si vezmu, že hry jsou dnes převážně laděné na konzole (čti "textury bída"), zdá se být zbytečná. Protože mít kartu za 10k a obraz jako konzole, to postrádá logiku. 

  • Row

    Hmm, takze karta o vykonu podobnem jako mame 1070Ti s cenovkou podobnou 1070Ti ... a na to cekame 2 a pul roku... tak teda nevim jestli je to duvod k nadseni. 😐

    Na FHD je to zbytecnej overkill a cenou to do stredni tridy nespada a na 2k uz je ta pamet malo. U 1060ky bylo tech 6GB nahrane, ale dneska?

    Pokud dneska nekdo stavi komp, tak asi dobra volba, ale na upgrade je to fakt mimo misu. :-/

    A ne... gimmick v podobe RTX (obzvlast pri te velikosti pameti) ktery nebude jeste nejakou dobu relevantni ani z pohledu herni produkce to fakt nevytrhne. Za mne teda palec dolu. 

  • tomasrippl

    🙂Já mám 1070 ti a to mi zatím stačí. Dřív než další generaci nebudu kupovat

    • Tak jasne, s 1070 ti nema smysl upgradovat. 2070 neni o tolik rychlejsi a raytracing ma pred sebou jeste dlouhou cestu. 2080 a 2080ti jsou predrazene. Jedine to DLSS, ale na to se da take pockat, chvili to bude trvat nez se vice rozsiri. Ja uvazuji bud o 2060/2070 a 1440p monitoru, nebo, pravdepodobneji, konecne koupim Playstation 4 kvuli exkluzivitam a na PCcku si zatim vystacim s 1080p na me 1060.

  • Aristarch

    Je tu len malý problém... že GeForce RTX 2060 trápi microstuttering:

    Je to zvláštne správanie GeForce RTX 2060, ktoré nie je známe ani u GeForce RTX 2070 (postavenom na tom istom jadre) ani na GeForce GTX 1070 (Ti).

    V niektorých hrách totiž dochádza ku krátkodobým prepadom FPS, skrátka veľmi krátkym zastavením v pravidelnosti toku snímkovej frekvencie....

    • nostek

      Ci to neni tou pametou 6gb vram ked sa zaplni a musi to nejak vyriesit.

  • Vypada hodne lakave, ale pokud se potvrdi ty zvesti o microstutteringu kvuli malo pameti, tak radeji nasetrim na 2070. Ono tech 6 giga bude za chvili malo, zvlaste kdyz bych kartu kupoval kvuli 1440p rozliseni, ktere si take nejaky ten mega navic vezme.

    • tak to neni karta pro 1440p

      • unicz

        Tak to počkej. 2k je střední třída PC. Jestli toto je karta pro střední třídu (text), je tedy přece pro 2k. 

        A nebo...nebo je ta karta krám (v poměru ceny) 😉

        Na FullHD si kupujeme karty za 6k....

        • Levna verze 2070 ma ve 2k prumer cca 70 FPS. Takze v idealnim pripade bude 2060 na hrane v soucasnych hrach. To nebude idealni reseni ani pro soucasne hrani, natoz pokud to clovek chce mit na nejake treba 4 roky. A protoze s rozlisenim na monitoru clovek nehne, tak nezbude nic jineho, nez snizovat nastaveni. Samozrejme nekomu to nevadi (me by to treba taky az tak nevadilo) ale asi tezko takovou kartu muzu brat jako vhodnou pro 2k.

          Osobne nechapu to honeni za vysokym rozlisenim na nekvalitnich a malych monitorech. Pak si koupi 24" 2k monitor s TN panelem 6k....

        • Je to karta na 1440p. Ostatne 1060 je schopna rozjet temer vse v 1080p na 60 fps. Mozna ne na uplne nejvyssi nastaveni, ale na dostatecne vysoke, ze ten rozdil neni tolik znat (jako kdyz vypnes ty mraky v Odyssey - kdo cuci ve hre na mraky?).

    • já taky zvažuju 2070, možná i novou sestavu..něco jako tohle

      https://www.czc.cz/168553,225460,200384,118316,246376,246381,248136/kody

      +nějaký ssd

    • Nastesti se ale problem s pameti da vyresit velmi jednoduse, ale je pravda, ze na 1440p bych rozhodne 8GB doporucil. Nedavno se mi stalo, ze Forza Horizon 3 (4 je na tom lepe) se mi semtam totalne zasekala, protoze 6GB nestacilo na 1080p na max. textury. Ale zkusenost do budoucna, ze se nesmim zapomenout pri potizich podivat i na vytizeni pameti ^^

  • dworkin

    >>I když se cenovka RTX 2060 přibližuje psychologické hranici high-engu, tedy 10 000 Kč<<

    Jednak teda upozornění na překlep a jednak high-end na poli grafických karet podle mě už dávno nezačíná na 10.000 Kč, bohužel.

  • slusna karta, a az budou nereferencni verze, tak to bude jeste o dost lepsi

  • Johnny

    WAAAU!! Nová Generace grafických karet je výkonější než ta stará! Páni asi spadnu ze židle. A ještě stojí o 100 dolarů víc.. xD No neber to! Pokrok!

  • skaven

    za cenu gtx1060(255-280€) by to bola ok karta


    • tak urcite o 40% rychlejsi karta a ma bejt levnejsi nez upocena rx 590, to dava smysl

      • Problém asi myslí v tom, že každá generácia doteraz ponúkala zvýšenie výkonu bez zvýšenia ceny, alebo s pomerovo malým zvýšením. 

        Otázka je či príde GTX11XX séria, ktorá by práve toto dosiahla.

      • skaven

        neviem s cim to ma suvisiet, ale urcite mi to vysvetlis :)


        • s tvym pokrivenym myslenim

    • jiri.svak

      Bezkonkurenční poměr cena/výkon ti nestačí? :-)

      • skaven

        marketing zeriem rano naobed a vecer :D


        vega56 v nemecku stoji 310€, to je bezkonkurencny pomer cena/vykon


        • jiri.svak

          Hoď odkaz.

          (BTW: uvědomuješ si, že se bavíme o českém trhu, ano?)

          • skaven

            preco by sme sa mali bavit o ceskom trhu? o kolko klikov viac trva nakup z nemeckeho shopu nez ceskeho? a ved sme jeden trh, jedna unia, jeden narod... ehm :D

            mi to pride zvlastne, ze ked sa bavim na ceskom fore s ludmi, oni nakupuju len z czc.cz, a ked him hodim linku na lacnejsiu ponuku, tak odmietnu...tak su nauceni na ten jeden shop. hoci uz je predrazeny a oplati sa kupovat jedine akciove veci

            bola to akcia na mindfactory.de, cely vcerajsi den...teraz je zase bezna cena 349€ :)

            predvcerom bola akcia za 325€ ...mozes verit, a nemusis


            btw, teraz su tam akciove ryzeny r5 2600 za 139€ a r5 2600x za 195€

            • risa2000

              mindfactory.de podle svých vlastních stránek do Česka a ani na Slovensko nezasílá (https://www.mindfactory.de/info_center.php/icID/13). To žes tam náhodou viděl v časově omezené akci výhodnou cenu je pro normálního českého zákazníka stejně relevantní jako Black Friday na americkém Amazonu.

            • jiri.svak

              A přičetl jsi k tomu náklady na dopravu z Německa? Dopravuje vůbec takový obchod do Čech? A počítáš s tím, že existuje něco jako jazyková bariéra? A co reklamace?

              Článek pro české hráče bere v potaz české ceny, protože je to pro obyvatele ČR nejdostupnější volba. A nemusí to být zrovna czc, existuje spousta dalších možností, však je v článku popsáno, odkud beru ceny.


              • skaven

                Reakce na příspěvek:

                do ciech neviem, ale na slovensko je to cca 14€ za grafiku, a 10€ za cpu.

                jazykovu barieru cez internet neriesim, tiez napr po nemecky neviem, ale preboha, existuje google translator, ked toto ludia nezvladaju, nech vratia obcianky. reklamacie su bez problemov, sme jeden trh, plati tam tiez 2(3) roky zaruka, ako v celej EU

                minimalne by si  mohol v clanku uviest, ze sme v EU, a su aj dalsie moznosti a lepsie ceny.


            • Jeden z duvodu muze byt snadnejsi reklamace a ze se ten trh poruchovymi produkty joo hemzi.

              Prijde ti grafika z Nemecka a nejede. No co, vratim ji, predpokladam, ze zaruku vraceni penez maji do x dni obdobnou. Ale jak se to resi s dopravnym, jestli maji support v Anglictine apod. jsou veci, ktere se mi uplne nechcou hledat/resit.

              Koupi PC HW v zahranici, pokud se nejedna treba o procesor, ktere poruchove nebyvaji vubec, se budu vzdy radeji vyhybat, neco jineho by bylo bydlet na hranicich, kde jejich pobocku najdu treba 50 km ode me.

              • skaven

                Reakce na příspěvek:

                ved kazdy si zhodnoti co mu viac sadne. ked mu viac vyhovuje ta pohodlnost a + ceska a slovenska pridana hodnota k tovaru, je to jeho vec, ale netvarme sa ze je to tazke objednat z nemecka hocico. ja uz tak fungujem cca 3 roky, a bez problemov, aj reklamacia aj nakupy.

                ano, postovne na slovensko vyjde cca 13€-14€, do ciech by to malo byt menej, predpokladam, ale pri 40€ zlave za produkt sa to stale oplati

                btw, prve 2060 by som ani ja z nemecka nekupoval, kvoli tomu ako "horeli" 2080 a 2080ti, pockal by som, aka kvalitna rada grafik to je.

                • Reakce na příspěvek:

                  alza.de, nejlevnejsi vega56 za 389 euro


                  ty jsi fakt kasparek


                  srovnavat novinku s nahodnou akci na kartu, kterou nikdo nekupuje

                  • skaven

                    Reakce na příspěvek:

                    alza, ty si fakt ani nie gasparek, ale skor dalsi nick stareho znameho 😈

  • Lukass

    Karta super,  ovsem po tom cim sem si prosel,  uz PC proste nechcu!

    • radim.zaty

      Co tak hrozného se to stalo, že jsi zanevřel na PC?

      • Lukass

        Resil sem to pres pul roku,  uplne me to vycerpalo,  pc po reklamacich na diagnostice,  kupoval sem novy komponenty,  vsechno bez vysledku.

        Pokud te to zajima,  napis si do vyhledavace Nvidia 900 series shimmering.  Nebo Nvidia 1060 shimmering,  bad draw distance.

        Jedna se o problem ktere maji hromady lidi,  je to nejaky zasekly nastaveni v mezipameti GK,  kdy karta at menis detaily ve hre jak chces,  jede furt na low nastaveni,  neveril bych ze neco takovyho existuje,  dokud se me to nestalo.

        Zrejme to zpusobilo modovani GTA 5 a mozna i ENB.

        • Jo jo, ty problemy jsem mel take. Nektere hry tim trpi vic jak jine. Ted mam rozehrane Odyssey a Andromedu a ani u jedne zadne problemy nepozoruji. Naopak GTA5 jsem kvuli tomu prestal hrat, na to se nedalo koukat. Tech problemu, na ktere muzete natrefit je ale vice. Napriklad jsem mel problemy s antialiasingem do takove miry, ze treba Origins bylo vylozene humacek rozmazany pri hrani. Po preinstalovani systemu ten problem zmizel. Ja vsechny uz tradicne varuji pred hrami od Codemasters, protoze to bylo vetsinou po tom, co jsem instaloval nekterou z jejich her, kdyz se neco pos*alo. Posledne F1 2017. Do te doby jsem hral Bioshock Infinite a pohodicka, po nainstalovani F1 2017 shimmering jak svina. F1 2017 pak tim sama hodne trpi kdyz lajny na trati nejsou prakticky vubec videt jak to blika a s AA je to rozmazanej bordel.


          Dalsi tradicni problem, ktery drive nebo pozdeji u me prijde je, ze po nejakem case, po tom, co neco nainstalujete nebo spustite vam prestane fungovat ClearType ve Windows, resp. fungovat neprestane, ale bude fungovat velmi bidne, pismo je zubate a tezko se cokoli cte.

          • Hanzales

            Hmm, zvlastni ze ja nic takoveho nikdy nepozoroval. Hry od Codemasters mam snad skoro vsechny, gta5mody, reshade pouzivam velmi casto...

            Pouzivate napr. DDU pri instalaci novych driveru? Starate se o cistotu systemu a neinstalujete kazou druhou kktinu co na netu najdete? Pri instalaci cistych Win, dodrzujete tak nejak nejake ty zasady, nebo nechate Win stahnout GPU drivery a ty pak prejedete novymi a soucasne bez restartu cpete ovladace na vsechno ostatni hala bala?

            Chtel bych videt vase windowsy v dobe kdy zacnete pozorovat zminene problemy, mozna by stacilo videt jen task manager :)

            • Lukass

              Win naprosto cisty,  DDU pouzivam.

              Bud rad ze te to nepostihlo,  pc pak muzes v podstate vyhodit,  a reklamaci ti nikdo neuzna.  Na forech Nvidie je vlakno o 150 strankach kde maji lidi stejne problem.  Pomuze jen komplet novy pc.

              Po me dokonce borec na diagnostice nechtel ani penize,  rekl ze

        • radim.zaty

          To jako že to dělalo i když jsi vyměnil grafiku za jinou?

          • Lukass

            Ano.  Na foru Nvidie je o tom tema o 50 strankach kde to lidi resi,  ja uz to rozebirat nehodlam.  Stalo me to hromadu nervu a tak 5 let zivota.

            Po tom co me borec po diagnostice rekl, ze ten problem vidi  ale hardwarove je pc v poradku sem to vzdal a koupil konzoli.

            • Jack1947

              Přitom to byli jen blbé stíny ale když tedy ti je PS4 příjemnější proč ne😉

              Ještě se tam naučit hrát FPS a budeš borec, teda snad.

              • Lukass

                Reakce na příspěvek:

                Nebyly to jenom stiny,  nefunguje AF textur,  nefunguje AA,  hry ve FHD vypadaji jak v 720p, blbne vykreslovani,  vsechny objekty se vykreslujou na posledni chvilu,  atd.

                • Jack1947

                  Reakce na příspěvek:

                  Opravdu podivný problém... to moc lidí fakt nemá. Bez AA by to ještě šlo ) některé hry ho ani pořádně nemají).

    • Jack1947

      Po kolika letech a neúspěšných pokusech si to tedy konečně vzdal ?

      No a píšeš sem z mobilu tak to jo... já třeba nechápu co se stalo s lukassem, někdo mu vymyl mozek ? :O

      • Lukass

        Jacku,  nedavej si sam palce,  tot vse :)

        • Jack1947

          Co tot vše nic si nanapsal... takže otázka zůstala nezodpovězená 😉

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit