Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • video je fajn po obsahové stránce, bohužel ale nikoliv po technické, protože youtube se svou kompresí většinu ostrosti a detailů vymaže a ještě k tomu problikává kompresní algoritmus nepravidelným rozmazáním. Obzvláště je to vidět na větších monitorech a na mém 32" 4K je video díky youtube dost hnusný.
    • Když oni chudáčci mají málo peněz z reklamy, tak musí šetřit na datovém toku a místo videí v pořádné kvalitě na vlastním serveru musí používat překomprimovanou sračku na youtube.
  • Proč to dávat na YT, když YT kvalitu zhorší a je jedno co tam máte nastaveno? Tyhle témata se nejlépe hodí udělat jako pořádný článek kde dáte obrázky pro srovnání a nic vám to nebude zhoršovat jako YT....

    Dworkin to napsal dobře. Tohle je takové dost obecné a není to rozbor.
    Tohle se má blíže k rozboru: http://www.geforce.com/whats-new/guides/rise-of-the-tomb-raider-graphics-and-performance-guide

    Tak to má vypadat. Napíši co tam je za AA a proč je takový atd. Obrázky v max kvalitě k tomu text a hotovo. Ne nějaké blbé video kde to na prd.

    Navíc....Čas. Opět pozdě. Tyhle věcí musí být ihned. Ihned to zajímalo lidi když je hra venku a ne po dlouhé době. PC verze je venku, sednu, udělám test, napíši a hotovo. 2 dny max. Nikdo po vás nechce testovat 20 GPU a 20 CPU.
    • Kravicka
      4k ytb video = 1080p real
    • jack
      Souhlas, že to celé kazí velká komprese na YT i na 1080p...
  • Pokiaľ by chcel niekto detailnejší rozbor, nedá sa mu odporučiť nič mensie ako toto, to je pre mainstream viac ako dostatočné, lepšie ako na pc tuningu

    http://www.geforce.com/whats-new/guides/rise-of-the-tomb-raider-graphics-and-performance-guide
  • C-BEAM
    sorry ale z té šílené YT mazanice nelze vyvozovat žádné závěry a možná v tom budu sám ale v posledních letech mi docela vadí ten trend srovnávání grafiky kdy je obraz rozdělen mezi část s nízkým a část s vysokým nastavením grafiky, přičemž ale každá polovina zachycuje JINOU část scény, Opravdu jsem sám kdo by raději viděl STEJNÝ části scény pěkně vedle sebe?
  • Jaky to unikatni obsah co na internetu jeden aby pohledal(!) #WTF
  • Tohle chce vidět naživo, cením si práce Lukáše i výborného komentování, ale to všechno bohužel podkopává komprese youtube videa
    • Jezis dalsi freak co je posedlej kompresi na youtube :D Takovy mam nejradsi, na pctuning foru jich je plna p*del, tam si kazdy den jdu precist par takovych vtipu a dobre se zasmat.
      • *7* mluvím o kopresi konkrétního videa, proto jednotné číslo, které je nahrané na youtube, ne o tom, že youtube dělá kompresi, a konkrétně tohle video je při 1080p strašný, jdi se radši smát na pc tuning, ale toho očaře bys měl fakt navštívit
        • facepalm. Mel by ses radsi zamyslet a prestat resit naprosty voloviny. Oo pane boze to je hrozneee ta kompreseee, boze muuuuuuj.
          • srovnává se grafika, nejde o recenzi hry a jejích herních mechanik, čistě o grafiku takže kvalita videa je dost důležitá, obzvlášť pro lidi se slabším strojem, který to nerozjedou ani na střední detaily a třeba uvažují o koupi lepších komponent, jestli ti to příjde jako řešení volovin, klidně si dej další facepalm a klidně opakuj do bezvědomí
            • Jak o co jde? O co jde tobě? Nasbírat mínusy bez argumentů práznýma frázema bez argumentů a kontradikcí vlastních myšlenek? Jestli jo tak to děláš dobře
            • :D dalsi co nema nejmensi povedomi o tom o co jde.
    • Ta komprese je opravdu šílená, v některých částech nejde vidět zhola nic, třeba při tom rozpůlení nejde na polovině s maximálním nastavením vidět nic víc než rozpatlaná mazanice. Velkej palec dolů pro YouTube.
      • Tohle platilo před lety. Nebo jak si vysvětlíš nekonečný zástupy křišťálově čistých 4k videí na YT? On totiž Youtube už nějaký ten rok podporuje videa s dat. tokem až do 30Mbit/s. Problém opravdu není v Youtube, problém je v tom, jak mu to video před uploadem přežvejkáš :). Pokud se dodrží všechny tech. finesy, pak YT po uploadu video ani nepřepočítává, tzn. zůstane ve stejný kvalitě, jako jsi ho tam uploadnul.
      • Doporucil bych navstivit ocniho lekare.
    • Každá hra na YT má nějakou kompresi ale věř tomu že nová AAA hra na grafice za 15 tisíc bude vypadat vždy hodně dobře, spíš by tě mělo zajímat jestli je ta hra tak dobrá jak se o ni říká :)))
  • Video dobrý,ale celkem mě zaráží že se hodnoti grafika u hry která má statické skyboxy ve špatném rozlišení (alespoň podle gameplayu které jsem zatím videl ). Obecně je jen pár her her které mají "dynamické" nebe a volumetricke mraky jako witcher 3 nebo gta 5,které má ovsem také nedostatky hlavně statický lowres skybox nočního nebe, jde modifikovat na 4k texturu. Od Moderní Warfare 2 sledují skyboxy ve hrách..bohužel jen málo titulu prošlo přes můj Q hledacek, toto je dle mého nejhorší grafický nešvar současných her...bohužel. Podle nebe se dá rozpoznat jak moc si vývojáři dali záležet a šli do hloubky. PS starší tituly měli alespoň pohybující se 2d skybox...viz Beyond good and Evil a Persona 4, Prince od Persia 2008 a mnoho dalsich..píšu z tabletu tak dorty zanpreklepy:)
    • Myslím, že při vývoji hry se zhodnotí co je v grafice primární a co sekundární. Primární věci se zpracují detailně, ty méně důležité pak tak, aby vše dobře šlapalo, tj. na úkor optimalizace. Rise má takové parádní detaily včetně nádherných animací a minimálních deformací při pohybu Lary, že tohle asi ani nikoho moc nezajímá. Sází se také dost na efekty obrazovky, tj. krev, mráz atd. :-)
      • I v automobilovém průmyslu se řeší sekundární funkce s vysokou prioritou, kdyby se neřešily.. tak auto nemusí třeba svítit, ale pojede a pocit z jízdy bude fajn (teda pokud nepojedete v noci). Jakkoli já jsem na skyboxy zaměřený a pro mě to znamená kompletní vytrhnutí z kontextu celého světa. I celá filozofie designerů - všechno vypiplají do detailu a skybox nechají jak je ( většinou lowres)? PS: 4K scrolling textura nemá na optimalizaci vliv - u GTA 5 je pokles max. 1 FPS a efekt je k nezaplacení.
    • Kravicka
      jeden vetrnik dik
  • super *4*
    jen prostě.. mě je fakt jedno, jak dokonalý je vyhlazování, když skály vypadají, jako by si je grafici jen vysnili.. dokonale hladký, skyrim-like pustý objekty. Potřebujou buď nápadjitejší textury, nebo detailnější objekty. hra je samozřejmě herně parádní..stejněj kao předchozí. jen mi přijde, že se tahle grafická "úchylárna" (v dobrém smyslu, jestli to jde) ubírá špatným směrem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit