Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Opravdu tento problém není je černobýlí, ale uvedu příklad s BF3.Hrál jsem betu, tak mě to přišlo jako dobrý nářez, jak hra vyšla tak jsem si ji koupil za cca 1500kč a poté přišlo zklamaní, když vydaly premium tak jsem si jej taky koupil za dalších cca 1200, ale premium už obsahoval i ten základ , takže můj názor je, že jsem si koupil 2x totéž. tímpadém mě EA okradla, protože jsem platil 2x za to samé.Takže kdo tady vlastně krade?
  • ichtylu je taky plnej internet ... jednoho o post vejs zdravim ...

    Az si budu moct (zcela v souladu se zakonem) koupenou hru prodat komu chci ... tak si ji trebas i koupim. Az budu moct bez potizi nefunckni smejd reklamovat, a bez kecu za nej dostanu zpet prachy, tak si i neco koupim.
  • ehm "stažených ilegálních kopií her v" to myslim staci k naprosty diskvalifikaci ty "studie"
    kolik % tech lidi si hru koupilo? Kolik % pred a kolik po stazeni? Blby? Ani ne ... znam dost lidi, ktery si gamesku koupej a pak si dou sosnout cracklou verzi ... protoze jim narozdil od ty z placky i funguje.

    Jasne ze tohle se neda nijak exaktne zjistit ... ale cekal bych, ze se tim budou zaobirat. Navic i ty cisla jsou zcela mimo ... uvadeji pocet peeru, coz nema nic spolecnyho s poctem stazeni - zdaleka ne kazdej to dostahuje.

    Proste "studie" na dve stranky textu ... lol. Tohle kdyby nekdo predlozil jako semestralku, tak ho stim vykopnou.
    • No s částí souhlasim...ale zaprvé, by ses měl trochu zklidnit a za druhé přestat tu psát některé blbosti. Znám spousty lidí (osobně i přes TS z různých her) a NIKDO nikdy nekoupil hru, aby si pak stáhl cracklou verzi... to je přece pitomost, když už jsi do hry zainvestoval, tak snad si chceš užít ten pocit z origa ne *7* Spíš naopak, znám spousty lidí, co si hru nejdřív stáhli (protože jednoduše nebylo ani demo, ani beta a z gameplay videí moc nepoznali a nechtěli riskovat - kor když šlo o titul v cenový kategorii AAA) a když se jim líbila a usoudili, že to za to stojí, tak si jí koupili pro později znovuzahrání.

      Jinak už jsem to sem psal, tyhle statistiky jsou na nic, vzhledem k tomu, kdyby jste udělali anketu, tak by se zjistilo, že absolutní většina her, co si lidi stahujou, by se stejně nekoupila (i kdyby neexistovalo pirátství)... + fakt, že se dost her stáhne po tom, co si je lidi zkusí stáhnout = ve výsledku se skutečné "ztráty" hodně přibližují nule a rozhodně to nejsou miliony, jak se některé společnosti honosí....
  • ja hry sťahujem, ale je pravdou ,že odkedy mám steam tak som veľa hier aj kúpil, hlavne v akcii, napr. chivalry: medieval warfare za 9€! Absolútne som nevedel do čoho idem lákalo ma to len z gameplay videa a pár obrázkov ale absolútne neľutujem najlepšie investovaných 9€ do hry ake som zažil už tam mám nahratých 104 hodín, ďalej nedávno som kúpil Max Payne 1 2 3 Pack za 15€! Tie hry som hrával cracknuté ale už ich mam zakúpené + sa teším z MP3 multiplayera, ešte dávnejšie som cvakol 8 či 9€ za celý jedi knight pack kde drtím hlavne jedi academy, tú hru som hrával online od konca roku 2004 až doteraz, celý čas upíratenú od kedy ju mám na steame mám nahratých už vyše 600 hodín, zopár dalších hier čo som kúpil: Garry's Mod 75% off - 1.74€, celý CS pack vrátane global offensive za 10€, dark messiah might and magic - 2.74€, séria GTAIV aj s datadiskmy -7€ .. steam je prosto úžasný na akcie keď si človek počká to priam potom človeka láka zaplatiť a v hlave mu len poletuje fráza "no nekúp to!?" ..každý deň sledujem steam akcie a keď je niečo zaujímave, môžem si to momentálne dovoliť a úžasná cena v momente kupujem. Je pravdou ,že hry aj sťahujem napr. ten Skyrim som hral upíratený, ale taktiež je pravdou ,že každý deň sa rozčulujem ,že je na steame stále za 30€ a čakám kedy uvidím skyrim 75% off :P.
  • Schválně kdo mylsíte že bude mít doma více koupených originálních her, člověk co si každý týden nelegálně stáhne z internetu jednu hru, nebo člověk co si stáhne jednu hru za rok? Ano správně ten co ztahuje víc her, jich taky mnohem víc koupí!!! Tak to prostě JE!
    • Samo ze to tak je ... ale kdyz budes mit pod polstarem miliardu, budes smutnej z toho, ze nejsou dve ;D a na nekoho to svest musis, ze ...

      Smutny je, kdyz ses managor pruserovyho MMO (jako trebas swtor) ... to se na piraty svaluje dost tezko ;D.
  • Než sem objevil Steam, pirátil sem jak utrženej. Teď už si hry kupuju.
    Důvod je jednoduchej nemusim zvedat p*del abych si hru koupil. jen kliknu. *1*
    • Walldstein
      A při troše trpělivosti a odříkání ji pořídíš i za polovinu..když tedy vdržíš tak půl roku na slevu *1*
  • Často je problém i v ochraně a distribuci. Ty jejich slavné DRM měli odstranit podobně jako to udělal zaklínač když už opadla vlna nadšení. Ochrany vůbec neplní svůj učel. Pirát si počká na crack a je mu hej a de facto není omezen, ale poctivému zákazníkovi je možné s nutností být online sr*t na hlavu pořád.

    Další pěkná věc je česká distribuce, zažil jsem již několikrát, že hra obsahovala nějakou chyby, a tím pádem nešla dohrát. Jiné patche nebyly kompatibilní a český nikde. Jen se mi omluvili. A to je mi jako k čemu? Dám ji peníze a pak jen primňte, ale nic s tím nemůžeme dělat. Nemluvě o češtině, která bývá často jedinou volbou, i když bych radši EN, než počeštěný paskvil. Třeba i kvůli modům, které pak vypadají podivně, pokud využívají část textů z původní hry, takže je pak něco česky a něco anglicky.
    A pak se divý, že se hry stahují o 106.
    • x_ander
      Mluvíš mi z duše. Ty ochrany jsou na palici. S originálníma hrama jsem měl jen za poslední dva roky tolik potíží, že mi málem rupla cévka. Např. Max Payne 3. Hru jsem nainstaloval, včetně rockstar social clubu, ale hra po spuštění a přehrání úvodní obrazovky spadla. Zkoušel jsem všecko možné, co psali na helpdesku na Rockstaru, googloval jsem všemožná řešení, nic nepomohlo. Dokonce jsem i několik týdnů čekal na nový patch, ani to nezabralo. Když jsem psal na podporu Rockstaru a poslal jim hromadu vygenerovaných protokolů o mém pc (což mi už tak bylo proti srsti), tak mi jen obecně odpověděli, že ASI bude chyba v kernelu a napsali, jak to spravit. Což jsem udělal, ale hra pořád nic. Po ztrátě veškerých naději jsem si stáhl a aplikoval crack. A světe div se, hra od té chvíle běžela jak po másle! Takže asi tolik k protipirátským ochranám. Poctivého zákazníka neskutečně vyprudí, pirát se směje a bez problému hraje. A podobných problému jsem zažil více, svou anabázi s RAGE jsem nedávno taky řešil tady v diskusi.

      A stejně tak souhlas s tou češtinou ve hrách. Jako je fajn, že tam češtinu udělají, chápu, že je spousta hráčů, kteří angličtinu neovládají. Ale proč tam dopr*ele nenechají i možnost přepnou jazyk na angličtinu? A takových her je spousta (namátkou mě napadá trilogie PoP, některé díly Assassins Creed, Mass Effect 2 (ikdyž to pak spravili patchem), Tomb Raider Anniversary a Underworld, ze starších třeba Painkiller, Far Cry atd atd... Na facku tohle. I tyhle věci mě kolikrát donutí hru upiratit (pamatuju, jak jsem si chtěl kdysi koupit právě Painkillera, který stál ve slevě 150 kč. Po zjištění, že je včetně dabingu pouze česky, jsem se na to vykašlal a stáhl ho. Zkrátka jsem byl kvůli demenci českého distributora donucen stáhnout hru za 150,- Kč (!!!). Dnes už ho mám na gogu, ale tehdy mě to dost nasralo)...
      • Mels jim napsat, ze pirati ti poskytli rychly a bezproblemovy support, navic zcela zdarma a bez blbych kecu a smirovacicho SW v cene a tudiz ze propriste budou tvymi vyhradimi dodavateli prave oni ;D.

        Ac cestiny ... protoze to je v 90% splacanina ceskyho vydavatele, kterej se ti tim snazi znemoznit si koupit tu hru trebas v GB za pulku a nainstalit si cestinu na ni. Na druhou stranu, tahle situace je vzdy (100%) vinou neschopnych vyvojaru ... protoze kdyby hra (coz je trivka) proste obsahovala nejaky standardni format alespon textu, tak bude schopen libovonou jazykovou mutaci vytvorit kdokoli ... coz ve finale leda podpori prodeje, i kdyz pujde o preklad zcela neautorizovany (takove jsou ostatne prevazne daleko kvalitnejsi).
      • Ta čeština je tam kvůli tomu, aby se mohla nastavit cena pro region, anglán nekupoval českou hru kdyby ji mohl hrát v EN. Jenže nepočítají s tím, že lidé umí i jiný jazyk než jen mateřský.

        Assaisn Creed mi dal z instalací asi nejvíc zabrat. Nejdřív se mu nelíbila přítmonst daemon tools, ale ani pak nešel spustit, podpora radila, ale nic. Nakonec jsem v oknech založil nový profil a světe div se. Přes něj to jelo... Jinak AC jsem dostal, sám bych si to těžko koupil. Hraju spíš strategie, takže mi to stejně leží na poločce pod vrstvou prachu po jednom rychlém dohrání. Což je další problém nových her.
        • Jop, taky sem parkra na podobny potize narazil ... => pouzivam cracky a hry si kupuju az na zaklade toho, jak ta crackla verze funguje/nefunguje. Kdyz nefunguje ... maj vyvojari smolika. A je mi srdecne jedno, jestli je to blbym crackem (coz je extramni vyjimka) nebo blbou hrou. Nebudu platit za tu pochynou cest se o tom vlastnorucne presvedcit.
  • Žabomyší války *5*.
  • napadla mě zajímavá myšlenka - pokud by všechny ty srajdoidní hry, po kterejch je dneska "děsná poptávka", takže různý CoDy a Assasíny a podobný, všichni ty pravověrný fanoušci kradli, masa by se nažrala dosytosti, ale zároveň by na tom vývojáři tratili, takže by začli vyrábět nějaký pořádný hry s atmosférou, příběhem a hratelností... cesta ven existuje :D
    • Tady mě napadá takový starší vtip: Víš proč jsou Kabáti nejprodávanější česká skupina? Protože si jejich posluchači neumí vypálit CDčko.
      • jan.pospisil.35
        co vim tak starý kabáty měl každej na kazetě a řvalo to všude z kazetáku takže ta generace sice nerozumí jedničkám a nulám ale rozuměli analogu třeba děda měl doma recordér na přehrávání starejch vynilů na kazety vyrobenej doma z dílů co si nanosil z práce v tesle spíš je to tim že si ta generace užívala ten luxus žě konečně nemuseli shánět bigbít přez vexláky a nahrávky pochybný kvality ale prostě zašli do krámu a koupili co je zajímalo
      • Ty budeš asi hodně mladá generace... Za nás se to říkalo o Evě a Vaškovi
        • Vitekb
          Pf, za nás se tohle říkalo o Hašlerovi. *2*
        • O kabátech se to říkalo již v dobách prvního boomu "vypalovaček" do českých domácností *3*
  • V dobe obrovskych slev na Steamu, levnych starych pecek na GOG a rychlymu padani cen novinek se kazdej kdo tvrdi, ze hry musi krast pravem povazovat za ubohyho ko-ko-ta!
    • V dobe DRM, DLC, vsemoznych smirovacich addonu ... je kokt kazdej, kdo neco takovyho kupuje.
    • Tady se ale mluví hlavně o novinách... starší hry, nebo hry v akcích se stahujou právě o 106, proto těhle akcí přibývá jako hub po dešti... Co se ale novinek týče, ano, někdy aby člověk hru zkusil a poznal, jestli za to stojí, je třeba jí stáhnout, protože ne všechny hry mají demo/betu, nebo dostatečné recenze, videa apod... Na druhou stranu ale ten, kdo hru stáhne, hraje a ani po delší době nekoupí (už ve slevě), moc vývojáře nepotěší, to zas jo... už jen aby "zplatil dvůj dluh" a měsíce ve hře strávené, by za to tu stovku dvě dát mohl...
      • Walldstein
        To větší stahování starších her bych bejt tebou netvrdil...stačí se podívat na různé stránky s Torrenty a zjistíš, že nové hry mají více seedů a peerů než hry starší a staré..rozdíl je mnohdy napříč žánry od několika stovek po několik tisíc!! Novinky mají i 2,5k seedů zatímco hra stejné kategorie staršího data vydání (např. před rokem 2000) má séédu třeba pouze 20...
      • Vitekb
        Nebo se dá taky počkat. Člověk nemusí každou hru zkoušet hned jak vyjde. Velmi brzy se objeví recenze a nějaké Let's Play videa, která dokážou nabídnout slušnou představu, bez potřeby stahovat. A na netu se dá na hru najít spousta lidí, kteří ti poskytnou představu, jaká hra je.
        Já jsem za poslední rok stáhl z torrentů 1 hru, a to proto, že mi téměř nefunguje mé staré poškrabané CD. Přesto jsem už z novějších her hrál třeba Skyrim, Arkham City, Spec Ops, XCOM:EU, Space Marine, Darksider, LA Noire, Crusader Kings II a pár dalších. A to za hry rozhodně nevyhazuji desetitisíce. A rozhodně se necítím ochuzen a nemám pocit, že mi něco uniká.
        Nelíbí se mi ten přístup, stáhnout hru hned a za několik měsíců za ní dát zlomek ceny. To za co se platí plná cena je v současnosti právě ta exkluzivita čerstvě vydaného titulu, která je však tímto způsobem získávána za nic.
        • jan.pospisil.35
          mužu mluvit jen za sebe ale ja se přiznám že hry stahuju běžně nestahuju každou jen ty co mě zajímaj ohodnotim a pak je koupim například XCOM sem koupi hned druhej den od instalace pirat verze za plnou cenu nějakejch 1100,- tušim protože mi za to stál třeba u Space Marine sem si počkal až bude hra stát 600,- protože to mi přišlo jako cena akorát a takový Colonial marines sem ztrávil tak 2h takze 0,- jinak u srdcovek jako je zaklínač věci od blizzardu AC až porevelations atd tak ty mám dokonce ve zberatelsky edici jinak na android nemam ani jednu aplikaci pirátskou většinou máte tiž free verzi tkerou si v připadě zajmu stahnete skoro za pakatel (max tak 150,-)většinou za 30,- akorát spoustu lidí v mim okolí nerado někam zapisuje číslo kreditky
        • Nemluvě o tom, že dnes je tendence hru vydat co nejdřív, takže je i tak dobré počkat až je po X updatech hratelná, případně obsahuje vše co původně měla. Ideálně počkat na nějaký Gold nebo podobnou edici.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit