Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vypadá to prozatím velmi slibně až geniálně. Jejich" Referral Program" ve kterým lze hrát hru zcela bez poplatků je také jedinečný. Tento způsob hraní nebyl představen prozatím v žádné jiné MMO hře. Stačí se zaregistrovat zde: https://www.ashesofcreation.com/ref/Emity/
  • Bud to bude zabugovana hra ktoru nikto nebude hrat alebo to bude fakt dobre, objavia to rusi a urobia si z toho zarobkovu cinnost resp. na to zacnu robit botov. Bude to musiet mat silnu regulaciu alebo velky admin team inak tomu nepredpovedam uspech...
    • co slovak to jasnovidec, co vi vsetko najlepsi *1* *1* *1* *1* kkt
  • Krasny idee, jen to reseni ...

    Aby to fungovalo, musela by hra obsahovat mechaniky ktery by takovy fungovani podporovaly, zadna takova jeste nevysla.

    Proto to funguje pouze v pripade, ze jde o omezenou skupinu lidi, kteri se shodnou na tom, ze chteji (zcela dobrovolne) nejaka pravidla dodrzovat.

    Dovolim si klidne tvrdit, ze aby hra mela vubec nadeji, byla by to po strance vyvoje nejslozitejsi hra historie. Maly priklad jedny z moznosti ... nekde nekdo nekoho zabije. Je trapny (a zcela nefunkcni) jak reseni, ze to znicehoz nic vsichni vedi, tak reseni, ze nikdo nevi nic. V obou pripadech hra reaguje zcela neadekvatne a nesmyslne. Proc semnou nemluvi NPC, kdyz sem vyhladil nejakou vesnici, nikdo to neprezil, takze nikdo nemuze vedet ze sem to byl ja? Nebo proc semnou vpohode dal obchoduje NPC, kdyz sem vedle nej prave odkragloval jeho starou? Tohle je jedna jedina mechanika, a je treba ji resit nejen vuci NPC ale predevsim vuci hracum.

    Technicky to samozrejme lze, neni to nic svetobornyho, ale takovych mechanik by hra musela obsahovat stovky. Dovedu si predstavit, ze hrac muze (jak NPC tak jinym hracum) lhat, a hrac (nebo NPC) to muze (a nemusi) odhalit. Dovedu si predstavit, ze na miste zlocinu zustavaji stopy, ktery muze (a nemusi) i trebas v zavislosti na case od cinu, nekdo odhalit, a na jejich zaklade zjistit pachatele.
    Teprve kdyby tohle vsechno fungovalo a tudiz jakejkoli cin by mel nejaky dusledky (a to dlouhodoby) tak by se hraci chovali odpovidajicne pranim tvurcu.
    • https://www.youtube.com/watch?v=ojCv0wS9uXQ

      Tady je odkaz na video, které vysvětluje, jak to bude fungovat, když tě někdo zabije.
  • Mesicni poplatky? To asi hodne lidi odradi
    • slovaky urcite vsechny a cechy ty, kteri jeste studuji a nemaji prijem
  • dovedu si predstavit tyto principy na asijskem trhu, ale ne na zapade.
    kde velka cast lidi hraje stylem "proc muzu ostatnim skodit?.... protoze to jde"

    na druhou stranu hra bude mit vyhodu rychle/levne vytvoreneho sveta. *3*
    • Co to je za hovadinu? Že jen na asijském trhu to bude fungovat?
      Každý může škodit a když jdu po ulici, tak nevidím, že by to někdo dělal. A v hrách je to stejné.
      Ten tvůj žblept je ze soudku "soudím tebe podle sebe?", ty jsi ta sv*ně škodící?
      Ano, najdou se jednotlivci, ale to bude součástí hry a ostatní se s tím nějak popasují.
      • patrne je to dane tim jak asiate vnimaji hru a jeji prostredi, umeji se vice vzit do svych hernich roli.
        tim netvrdim ze na zapade nikdo neni schopny uzit si hru jako oni... to tedy v zadnem pripade.
        mentalita naroda proste poznat jde, i kdyz rozpoznani je presne asi jako psychohistorie :)
        staci si porovnat rizika ztraty majetku v minecraftu na ceskych servrech a na zahranicnich.
        na ceskych neresis jestli nekdo hrace okrade, ale kolika zpusoby obejde systemy ochrany majetku. *3*

        samozrejme ne kazdy je zmetek, jen jejich procentualni vyskyt nekde hrozive narusta.
        PS: ja se spis ridim " necin druhemu, co tobe je nemile"
      • KrPa
        tak zrovna takovy archage je nadhernym prikladem skodeni, takze ma vcelku pravdu

        zrovna tak i treba minecraft
    • Máš pravdu. Hra vlastně bude levnější, protože se nebudou muset patlat z questy, dungeony apod., což většinou stojí velký kus rozpočtu na hru. Vyrobit samotný svět je zlomkem toho, co stojí výroba questů.
  • Nejzásadnější bude herní systém a drobnosti v něm. Nejde o to jen dát hráčům hřiště a hrajte si. To prostě v MMORPG s budovatelskými prvky většinou moc dobře nefunguje. Vlastně to nefunguje vůbec a takové hry jsou vesměs zbytečně moc hardcore, jsou extrémně náročné na čas a tím pádem jsou zcela na okraji zájmů. Příkladem budiž třeba Wurm Online, který do značné míry naplňuje cíle, které si dal Ashes of Creation, ale je to zcela okrajová hra.

    Je potřeba nastavit herní systémy tak, aby hra nebyla zbytečně moc hardcore a nebyla extrémně náročná na čas. Herní systémy by měly také umožnit více stylů hraní. Hra musí nabídnout zábavu větší množině hráčů - ne pouze no live lidem. Stejně jako v reálném životě, musí hra dát prostor mnoha způsobům hraní, tak aby si hráč mohl užít roli obchodníka, stejně jako roli válečníka, stavebníka td. Nechci zase vidět nahé hráče, co zabijí nováčky na spawnech a trolly, co nebudují ale jen ničí. Zásadní je rovněž bojový systém, který podle mě je pořád zcela opomíjen v mnoha MMO - a to přitom většinu času v MMO bojujeme, přesto je v MMO bojový systém většinou zcela fádní.

    Osobně tomuto projektu moc nevěřím. Fandím jim, ale nemyslím si, že to bude hra úspěšná.
  • Jo, zní to dobře... třeba jako výše zmíněný Life is Feudal, ale marně jsem v článku čekal nějaký popis mechanismů, které zabrání nekontrolovatelnému pvp. Je to sen, hra kde si hráči užívají co nejblíže plnou atmosféru fantasy/středověkého světa se vším všudy. Ovšem s hrou by se měl prodávat i ramenatej týpek co bude za váma stát, když budete hrát. A když někdo udělá prasárnu, dostane pěstí :-D Příčina a následek, to je to co dělá život zajímavým.. a teď to nějak vecpat do hry :)
    • Jo přesně. Hrozně se opomíjí, že v životě je příčina a následek. Ve hrách to nebývá, proto hráči v MMO hrávají tu a tam jako blbci.

      V jednom MMO, už si nepamatuju název, byl systém kriminality. Kdokoli mohl zabít kohokoli. Pokud ale někdo byl vrah, byla na něj dána odměna. Čím více vrah vraždil, tím se odměna navyšovala. Takový hráč byl zároveň jasně označen a stal se snadným cílem. Nějaký takový prvek samozřejmě dobře promyšlený a vylepšený bych tam rád viděl. Prostě akce by měly mít své následky. Ne že se spawnu, zapíchnu prvního chudáka, nechám se zabít, spawnu se znovu a jdu zase zabíjet bez rozmyslu. Totéž platí o ničení budov. V reálu je mnohem lehčí zničit než postavit. V hrách by to ale mělo být opačně.
      • V Ultimě Online jsme měli systém, že když někdo vraždil nebo kradl, dostal prostě trest vězení na pár hodin či dnů. Mohl tak akorát chodit po cele a ostatní se na něj mohli chodit dívat. Nebo nucené práce v dole - natěž 1000 ingotů a budeš propuštěn. To si potom většina hráčů 2x rozmyslí, jestli dělat bordel nebo pár dní nehrát :)
        • taky dobrý... nějaká kombinace by byla dobrá
    • tohle většinou řeší roleplay servery,kde je random zabíjení proti pravidlům, tedy minimálně musíš toho hráče napřed oslovit , říct mu že urazil tvoji čest, vyzvat ho na souboj a až potom zabít *1*
  • Tenhle system tu uz byl (mel byt) hodne davno ale jaksi se zjistilo ze nefunguje. Ale nejakou inovaci v mmo zanru by to chtelo.
  • MickeyMutant
    Hroznej nadpis, Adame.
    • Sorry jako, ale ten tvůj nickname taky není zrovna žádná hitparáda *1*
  • Zní to hezky, jako Life is Feudal, ale obávám se, že stačí skupinka trollů/dětí, kteří to začnou kazit ostatním a jestli nevyřeší rozumně následky činů, tak to zase bude nehratelné. Respektive nebude mít smysl cokolvi budovat, pokud na něco x hodin/dnů těžíte a zpracováváte suroviny, aby vám to někdo během pár vteřin rozštípal na kusy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit