Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem asi blbej nebo nevim, co to se mnou je, ale jak může investor do něčeho vložit zásadní částku bez možnosti mít na ten byznys vliv? Jasně, nemyslím tisíc, dva tisíce dolarů s tím, že v případě úspěchu bude nějaká ta desetina procent z prodeje. To není pro investora částka, o který by musel uvažovat, v případě neúspěchu holt přišel o dva tisíce dolarů.

    Ale když investuju padesát tisíc dolarů nebo třeba i o řad či dva víc, tak se přece sám musím nějak snažit, abych riziko minimalizoval, musím chtít podíl ve společnosti aspoň dočasně, abych i ukočíroval vývojáře, co sice možná na pohled dělaj krásnou hru, ale jsou to třeba snílci a o byznysu ví velký kulový. Nebo to přepísknou, nastaví si laťku strašně vysoko a hra nikdy nevyjde. Jasně že riziko bude vždycky, tak to chodí, ale není pro investora taková hanba přijít o velký peníze, pokud byla rizika akceptovatelná. Nestarat se (nebo nemít možnost starat se) o minimalizování rizika v případě velkých peněz, to může snad jenom šílenec. To není riziko, který může soudnej člověk akceptovat.

    Fajn, nějakej Schafer může říct, tohle bude super hra, do toho dej prachy a dejme tomu z tohoto pohledu může třeba mít dobrej čuch, ale sám je proslulej tím, že co se týká peněz a řízení projektu, kandiuje na držitele průkazu nesvéprávnosti. Když nedokáže odhadnout sám sebe, jak chce odhadnout jiný a někomu je doporučit.

    To všecho samozřejmě čistě teoreticky, investor nejsem. To bych se nevybavoval na Games. *1*
  • vtipné, takže slibotechna Schafer který je ukázkový případ neschopnosti vyjít s penězi získanými z crowdfundingu (a dodat hráčům hru kterou za ty peníze slíbil) bude dohlížet na kvalitu projektů které se budou financovat?
    • zx_spektrum
      To se vzájemně nevylučuje, jako snílek může klidně říct co se mu líbí nebo nelíbí, peníze spravovat nebude, vývoj taky ne :)
  • Nemohu nevzpomenout dnes již kultovní Fight Club s Danem Vávrou o "boháčích, který somraj vo peníze". Doporučuji, slyšel jsem snad stokrát - nesmrtelná klasika a myšlenky platné i dnes, po Wastelandu a Broken Age.
    • Pamatuji si to také, jaký to byl díl fight clubu?
      • Už to mám 74
  • "Na internetu se jich najdete mnoho"

    Games.cz má nejakú súťaž v odhalovaní chyb v článkoch? Každý deň nájdem článok (a to ich moc nečítam), v ktorom sú tak okaté chyby, že to musí byť úmyselné..rád sa do tej súťaže zapojím *3*
  • Není hlavni přednost KS právě v tom, že tam může jít opravdu každý? Zajímalo by mě podle čeho budou posuzovat zajímavost a potenciální úspěšnost projektu. Spíš založili něco před čím se prostřednictvím KS snažili utéct.
    • danny_the_hound
      To je síce na jednu stranu pravda, na druhej strane zakladať len ďalšiu kópiu Kickstarteru by bolo nosením dreva do lesa. A práve nápad s investíciami je čosi, čo v súvislosti s Kickstarterom žiadalo viacero ľudí a títo páni využili medzierku na trhu. Otázkou len teraz zostáva, či sa im podarí prilákať dostatočné množstvo ľudí. Herná sekcia Kickstarteru sa totiž najväčší úspech žala v dobe, keď si na ňu herní dinosauri chodili plniť svoje detské sny (... a z nich práve traja najväčší založili Fig... *3* ). Ak sa Fig podobne neuchytí a ponúkne len povestnú Fig(u) borovú, veľmi rýchlo zapadne.
  • XorxoxTalarius
    Zajimave, jen by mne zajimalo jake moznosti bude mit investor ktery investuje napriklad 200k$ do nejake hry, kolik dostanu nazpet, pokud reknou ze treba dolar, pak to znamena ze musim verit v to ze hra proda minimalne 200k kopii nebo mam smulu, pripadne jestli dostanu moznost hru nejak ovlivnit, no ale mne se tohle stejne netyka, takze jsem v klidu *1*
    • Tilwaen
      Určité riziko neúspěchu si neseš s každou investicí.
      • XorxoxTalarius
        To ja chapu, ale jak to tam bude specifikovane prave pro tyhle velke castky jsem tam nenasel

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit