Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak teď se ještě zbavit Tencentu, protože to je ten hlavní problém. To jsem nevěděl, že vlastní akcie Ubisoftu. To už nic nekoupim.
  • deathfish
    Tak to mě potěšilo, Ubisoft mám rád *4*

    Osobně nechápu, proč je někteří lidi furt tak hejtí. Jasně, některé hry při vydání nebyly třeba v nejlepším stavu a taky některé pokračování v sériích toho třeba nepřinesly moc nového oproti předchůdcům, ale i tak je podle mě Ubisoft jedna z nejlepších firem, která se nebojí přijít s něčím svým a snaží se.

    Takže gratuluji Ubisoftu a ať se mu i nadále daří *3*
    • *1* *1* *1*
      *7*
    • Spoustu lidí nemá Ubi ráda, protože dělají přehnaně casual hry. Chybí jim hloubka. Nicméně stejná sorta lidí nechápe, že prostě každej nemá stejnej vkus.
    • Těžko říct, jestli je tohle myšlené vážně, nebo je to trolling.
  • Při čtení tohoto článku mne napadla myšlenka, když tedy Vivendi upustilo od postupného skupování akcií, co bude v budoucnu bránit to udělat např. Tencentu, který do pár let bude mít větší kapitalizaci než FB a také FB posléze nejspíš i nahradí nebo ho rovnou koupí..??
    Osobně nechápu tyhle francouzské zákony a vlastně všechny francouze a Francii celou. Při představě, že si založím svoji firmu a budu chtít vstoupit na burzu, abych získal kapitál na expanzi a nějaký subjekt zkoupí 30% mé firmy, tak mi musí učinit nabídku na odkoupení? V normálním světě funguje 51% a více, ale ještě tu firmu nevlastní, pouze spoluvlastní a rozhoduje, ale ve Francii je tohle prostě postavený na hlavu a proti selskému rozumu.
    Francie je země, kterou jsem nikdy nepochpil a pracovat s francouzama pokládám za jednu z nějtěžších na domluvu, kolikrát horší, než s kdejakým asiatem, když jsem svého času dělal ještě v korporátech. Vlastně se divím, že se tenhle stát ještě nerozpadl.
    • "Osobně nechápu tyhle francouzské zákony a vlastně všechny francouze a Francii celou." To je citát do učebnic *1*
    • JezboX
      Mám nepodložené informace, že Francii drží nad vodou textilní průmysl, který ji poněkud paradoxně prodává bílé sukno a jinak by neměl odbyt. Jinak každý kdo byl po Francii po vlastní ose, nebo nedejbože s Francouzi pracoval se klade stejnou otázku. Jak je to možný, že tenhle stát ještě funguje *1*
    • ales.smutny
      Akcie pro Tencent by měly být buyback, což, pokud chápu správně, umožňuje Ubi je kdykoliv koupit zpět.
      • JohnyTheZik
        Nn, Alesi, to jsi nepochopil uplne spravne. Nekolik investoru vcetne Ubisoftu samotnyho a i Tencentu odkoupilo zpatky akcie od Vivendi (tady je ten buyback), ale z zadnejch zdroju jsem se nedocetl, ze by byly redeemable (coz je spravnej vyraz pro akcie, ktery se daj odkoupit). Ani to nedava moc smysl, protoze shares s redemption jsou vydavany z nejakyho duvodu (pro zamestnance apod.) a nejsou vydavany pro minoritni vlastniky.

        Proc se neni treba obavat Tencentu v tomhle ohledu je kvuli tomu, ze narozdil od Vivendi, ktery melo skoro 30% akcii, ma Tencent 5% a nema nikoho v BoD (board of directors), takze alespon zatim nemuzou nijak zasahovat do strategickyho rozhodovani Ubisoftu.

        //Omlouvam se za czenglish, ale ziju nejakou dobu mimo CR a neznam odborny cesky vyrazy :').
        • ales.smutny
          Facepalm....netuším, kde jsem přišel na to, že akcie Tencentu jsou "buyback"...díky za opravu :)
          • JohnyTheZik
            Haha, stane se ;). Ja si taky nejdriv musel precist dvakrat, co se tam vlastne stalo :D. Uz jen kvuli tomu, jak blaznive to maj Francouzi vymysleny.
    • KrPa
      frantici jsou multikuli, proste si je nemuze koupit kdejaky beloch nebo evropan, cekaji, az je koupi nejaky asiat nebo arab *1*
  • Jack1947
    Člověk už fakt doufal ale marně, že budoucnost může bejt lepší... ( i když kdoví třeba by byla mobilní) takže je to vlastně dobře ? lépe by se vyjímala kazová EA na poli mobilních her ale tu pochybuji že někdo bude chtít přebírat ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit