Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheSuffering

    Běžná praxe u českých podniků a kdyby zaměstnanci Epicu věděli, kolik tu za to berou, ještě by byli rádi, že můžou sedět 70 hodin týdně u PC. Timto ale podobné praktiky firem neobhajuji.

    • Jack1947

      Hehe a člověk by řekl že mají klouzanou !

    • Zaho
      Rozhodně to není běžná praxe, spíše vyjímka. U nás mají zaměstnanci kvalitní postavení a práva. Přečti si zákoník práce.
      • TheSuffering

        Kvalitní postavení to ano, dle zákoníku práce. A viděl jsi někdy, jak to chodí v praxi? A teď nemluvím o státní sféře.

        • Zaho
          Právě že neviděl a ani neslyšel. Pokud jde o zaměstnance, tak u nás mají luxus. Nemluvím o živnostníkách a podnikatelích, ty nepovažuju za zaměstnance. Jen kolik dní dovolené má běžný zaměstnanec a nedej bože učitel nebo policista....
        • Marines
          No, někdo ten socialismus ostatních pracujících podle ZP, musí zaplatit...!!!
  • yeniczek

    Ještěže třeba nešli do vědy, kde by si dali při dokončování projektu to samý bez náhrad. Tohle fňukání vývojářů mi přijde už úsměvný, můžou jít lusknutím prstu někam jinam.

  • tuco

    Přijde mi zajímavé, že zaměstnance hledají (200 míst) a zároveň dávají zaměstancům najevo, že jsou nahraditelní. Kdyby se kluci a holky domluvili, že pokud se nestane to na čem se domluvili tak odjedou, pochybuji o tom, že by zaměstnavatel měl jinou možnost než požadavky splnit. 

    Někdy je "děkujeme odcházíme" prostě nutný, k dosažení určitých cílů. Jasně, hezky se to říká a hůře provádí z různých důvodů které jsou v článku uvedeny, ale jak jinak? Nechat si zničit zdraví a dost možná i partnerský vztah či rodinu? To se nedá zaplatit, ani dobře.

    Já je lituju, svým způsobem chápu, ale sami s tím musí něco udělat, protože to za ně nikdo neudělá. Bohužel. Je dobře, že se o tom alespoň mluví. To je začátek. 

    • DFCZ

      Pamatuj si jedno, nikdy nepůjdou všichni ani část s davem. Tyhle stávky prostě moc nefungují, pokud lidi fakt totálně nenasereš.


      Každej si jede sám za sebe. Všichni furt mlátí pantem na vedení, ale ve finále nikdo nic neudělá, když má.

      • tuco

        Tady zřejmě není prostor na takovou debatu, ale stačí se zeptat ve Škodovce jak jim to tam funguje. A nejen tam, ale snad v celé Západní Evropě, kde si zaměstanci svý práva a výhody který dnes mají, zatím co my jsme si tu hráli v ROH na vyrovnávání vyjednávacích pozic, za desítky let vydobyli. USA není EU, a osobně nechápu proč si to zaměstanci v USA nechají líbit. Jiný kraj, jiný mrav, hádám.

        Holt, komu není rady tomu není pomoci a kdo chce kam pomozme mu tam. Souhlasil bych s tím, že jim to asi tak moc nevadí když nejsou schopni a ochotni s tím něco dělat. 

        • DFCZ

          V soukromém sektoru se dělají tzv. gildy, odbory u škodovky jsou něco jiného, protože bafuňáři odboráři kopou hlavně za svá ryta.


          V herním průmyslu je na low/mid level pozicích ten problém, že na tvé místo čeká hodně dalších lidí, protože pro nováčky je práce v herním byznysu hodně zajímavá perspektiva.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit