Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ač bych rád, aby se 6 vrátila víc k dřívějším dílům, tak bohužel na screenech vidím zas jen budovy postavený do "čtverců" *9*. To je taková prasárna, když nemůžu k zaoblené cestě postavit budovu, protože má prostě jen 4 polohy, teda postavit jí můžu, ale jak to pak vypadá? O vyplňování prázdných míst stromy, zahradami atd ani nemluvím, to na zemi, kde buduju na mřížce vypadá fakt tragicky oproti tomu, co šlo vytvořit ve Tropicu 4. Kdysi u starých her se to dalo chápat, mít otočný budovy plně v 360° to chtělo nejmodernější engine, ale dneska? :D :D Si z nás asi dělají jen srandu.
  • Hlavne nech to neni prepadák ako bola 5. Hral som všetky Tropicá, ale na 5 som nemal žalúdok. Po pol hodine som to vypol a odinštaloval. Ak by už vtedy existoval na Steame refund, tak to určite refundnem. Oproti predošlým dielom to bola ostuda.
    • Proč jsem píšeš, když ani nevíš o hře nic . Ty si myslíš kdyby to byl propadák tak se to nebude prodávat a to by znamenalo že by žádný 6 díl takže 5 díl nebyl propadák byla to průměrná hra (normalí hra hodnocením)..... Ne žádný nadprůměr nebo hra roku....
      • Nevím co je těžkého pochopit na psaném textu, ale celou dobu porovnávám 4 a 5. Ten kdo tu serii nezná, nebo jen povrchně, tak s 5 nebude mít problém. Zase tolik se toho nezměnilo, ale v porovnání se 4 jsou ty změny buďto neutrální nebo spíš k horšímu. Pokud odehraješ x hodin ve 4 a pak si nainstaluješ 5, tak si všímáš každého detailu co je jinak. Pokud jsi hrál naposledy 3 v době kdy vyšla, tak nic moc nepoznáš. Je hezké, že píšeš, že o tom nic nevím, ale už jsem tu napsal několik odstavců změn oproti 4 (část je i diskuzi i recenze 5). CoD se taky prodává a kvalitní není, to není argument.
        • začala jsem hrát 4 díl nevím kde si sebral to že hraju od 3dílu.. *8* ale co je Na Tropico nehorší je repetitivnost ale tropico 5 měla pěkné nové funkce např. že se aspon mužeš bránit proti americe atd..
          4 je konec pokud tě napadnou...

          ale napsala jsem že je to normální hra že to není fail ani to není nad pruměrná hra, hra roku vůbec ne

          co se mi líbilo 4 dílu byl pronájem země 5 dílu jsem to tam nenašla to je velká škoda :-(
          • Pokud máš vojenskou základnu těch druhých nebo jaderný program, tak tě nenapadnou, což je daleko lepší způsob než otevřená válka, kterou bys s jedním mini ostrovem proti USA nebo USSR neměl šanci ustát.
            • Ta hra je o udržení se ve funkci prezdienta, jenže to už pak nebudeš El Presidente, ale po vojenské intervenci opustíš úřad El Presidente a úsídlíš se v horách jako Al-Kaida a budeš hrát úplně jinou strategii... rozhodně to nebude o stavění a ekonomice. A Vietnam je kapku složitější, to bys musel začínat jako partyzán a tvou zemi měla pod koloniální správou evropská mocnost. Z nacionalismu bys přešel k internacionalismu a za pomoci okolních zemí, spřátelených internacionálních mocností a lojálního obyvatelstva vyhnal nejdřív jedny kolonizátory a pak snahu o světového četníka, ale ani jedno by asi Tropico nebylo.
            • Ry si to představuješ jednuduše ale to není , kdy by to bylo tak jak říkáš Vietnam prohral vs America ale on výhral Vietnam nebo proč afkanistan ressituje proti americe atd...... ??? :D
    • Souhlasím, zkusil jsem jedn ostrov, ten dojel do konce a odnistaloval, a přitom to recenze vysměs vychválily (alespoň na českých webech). Stačí se podívat sem. Tady má 4 7/10 a 5 8/10 a v recenzi porovnání ani nehledejte. Člověk co to psal k tomu evidentně sednul, předchozí hry nehrál a protože to je "Tropico" tak vylosloval náhodné číslo z horní poloviny. Žádné alternativní skiny budov, zjednodušená a nepohodlná správa mezd a cen služeb, díky epochám osekané možnosti jakým způsobem hrát, osekané vlastnosti avatara, zmizel volební projev, ne moc povedeným bojům se nevyhnete - navíc budou docela často, jediné + je správa lodí v přístavu, jinak negativa a osekávání oproti 4 jasné převažuje. Snad nás čeká minimálně vylepšená 4 a ne pokračování v zajetých kolejích 5, která obrazně sjela z cesty a brodí se něčím hnědým..
      • Ano, pětka nebyla dokonalá, ale to není pro každého žádná hra. Ona nebyla žádným zázrakem ani čtyřka, kdo koupil pochopil, že jde o oddechovku a tak jsem hrál a hraju i pětku. Ano rozumím nářkům nad neustálými přiblblými boji a podivné upgrady staveb, ale musíte uznat, že o proti čtyřce pětka měla lepší farmy a fabriky. Je škoda vývojového stromu, když se můžete vydat jen jednou cestou, ale třeba to bude lepší v následníku. Vývojové a prodejní firmy nejspíš dělají hry méně dokonalé, aby mohly chrlit nástupce a tím vlastně stále sahat do peněženky hráčům. Zatracovat hru jen proto, že mne nesedla si můžeme dovolit jedině proto, že hry vychází. Takže nářky na koupené recenzenty, nebo recenze nečíst....
        • Nehledě na to, že chýbí spousta přehledů a mapových podkladů. Takže např. zmíněná ložiska surovin jsou sice na jednom vidět, ale už nezjsitíte jaká jsou a kolik toho je dokud je ručně neproklikáte... 4 prostě byla úplně jinde co se týče hratelnosti a ovládání.
          • No vidíte, najednou tu hru znáte dost podrobně, než jen z recenze a jednoho otráveného hraní s odinstalací. Já v žádném případě netvrdím, že ten či onen díl je lepší, či hra úžasnější, kupuji tuto hru jak jsem už napsal jako oddechovku a i když mám trojku, čtyřku a pětku koupím si nejspíš i další díly. Vy nejspíš chcete a voláte po perfektní hře, ale Já osobně takovou neznám a to nejvíce hraji hry od Paradoxu, které lze nazvat odladěné a hratelné, ale i zde vím, že mne třeba neuchvátila EUIV a hraji raději původní EUIII. Nebrečím, třeba té čtyřce také přijdu časem na chuť, ale proč brečet na netu, když je to moje osobní rozhodnutí a pokud Vám vadí recenzenti , žeňte je....
            • Pamatuji si, kvůli čemu jsou to odinstaloval. Což během jedné mapy vše stihnete bez problémů prozkoumat za pár hodin. Evidentně jsem s tím strávil víc času než recenzent. Dokonalá hra by byla fajn, ale mě by jen stačilo, aby nebyla horší než ta předchozí, jestli to stále není z textu patrné.
        • Pokud je předchozí díl lepší po všech stránkách, tak proč kupovat/hrát nový horší a u toho obhajovat vydavatele, že to s námi myslí dobře, když nám servíruje osekaný díl, aby další moh být lepší? Zvláštní logika.
          U továren jsem změnu moc nepoznal, u farem změna je, ale je to tak +/- (není jednoznačně k lepšímu ani horšímu). Mám pevně určené pole, ale zase pak je problém se s tím někam napsaovat, navíc tím tak dobře nepokryju úrodnost (ta se alespoň v 1-4 měnila dle počasí a zemedělského vytížení) oproti předchozímu, kdy AI sama sázela pole na nejvhodnější místa v tu dobu. Co je ovšem velký fail 5 jsou ložiska surovin, která pokud nestihnete upgradovat tak se zničí i s dolem a upgrade na zvětšení kapacity ložiska už tam nikdy neuděláte.
    • V čem konkrétně byla pětka propadák? Hrál jsem trojku hodně, čtyřku jsem vynechal a pětka mi přišla pořád to samé, jen více funkcí a detailnější grafika. Něco jako když vychází třeba FIFA každý rok *1*
      • U budov zmizel i různý režim chodu, který tam částečně dali skrze upgrady, které jsou ale dost nesmyslné a často máte jen jednu cestu bez "ale". Ve 4 jsem si např. mohl vybrat jestli elektrárna pojede na uhlí (levné, ale znečušťuje) nebo na plyn (drahé, ale eco-friendly). V 5 se postaví elektrárna a může se upgradovat na plyn bez negativ a takhle fungují vechny upgrady. Žádné rozhodování co kdy, prostě všechny upgrady všude.
      • Možná to vynechání 4 byl problém. Ale když si ji pustíš a chvíli hraješ, pak si zapneš 5, tak ten rozdíl uvidíš. Osekané ve všech směrech, jediné co bylo nové a dobré byla správa lodí v přístavu, jinak všechno ostatní bylo zjednodušení nebo se přidalo něco co úplně nefungovalo, jako třeba epochy.
      • Tak aaa ti to popísal aj za mňa.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit