Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Doufám, že tohle letadlo už konečně přistane a vypadá to nadějně.
    • Jack1947
      Co sem koukal tak fakt zdražily... snad to nebude trvat dlouho no.
    • Karty nezlevnej, zapomen :-)
      • Ale minimálně budou k dispozici v hojném počtu modelů i kusů.
        Loni v březnu-dubnu po vydání 1080Ti a zlevnění zbytku byly obchody plné destítek různých modelů, 1070 za cca 11-12tisíc, 1080 za 14-15 tisíc a 1080Ti za 20-22 tisíc, při současné ceně dolaru bychom už tu teď měli 1070 i pod 10 tisíc, 1080Ti pod 20.
        Ale ono to pak to šlo do kopru.

        Na podzim sice opět karty za tyto ceny byly, ale karet byla v nabídce tak max. půlka modelů, z toho ještě půlka na objednání, 1070Ti minimum modelů i kusů.
        A teď škoda mluvit.

        Takže volání po pádu kryptoměn je ze strany PC hráčů naprosto oprávněné.
        • Schválně počítám, pamatuju si, že byla v březnu na TS Bohemia v nabídce GTX 1070 MSI Armor za 10800Kč. Dolar stál 25,5Kč.

          Dnes dolar stojí 20,8Kč, takže by cena karty odpovídala 8800Kč!!!

          Takže návrat do stavu před kryptohrečkou = výrazně zlevnění.

          Mě osobně u 10xx generace nezajímá (leda by při uvedení 20xx generace byly ve velkém výprodeji a slvě 1080Ti), ale na jakých cenách přijde 20xx generace se opravdu bojím.
          • Hmm jenze takhle to bohuzel nefunguje, to bysme se mohli bavit o vyrobni cene.
            Kolik lidi zaplati tolik to bude stat..
  • Dneska se nám kryptoměny pěkně chvějí. Zprávy o regulacích a zákazech, Bitcoin spadl o 50% oproti prosincovýmu maximum, Ethereum o 40% proti tomu před pár dny.
    Ti, kdož vykoupily ty sklady s grafikami během minulých týdnů se musí hodně třást, aby se to na burzách zarazilo co nejdřív o silné supporty a nespadlo to třeba na desetinu hodnoty.
    Pak by totiž byli jak se říká nahraní a my bychom zase měli spoustu levných grafik na hraní! :D

    Kéž by! C'mon cryptocrash! :D
    • A k čemu nám budou karty ktere beželi mesíce 24h denne, prehrivali se jak blázen a jsou už za hranicí sve životnosti?
      • Jinak kryptoměny zatím padají, ethereum za 3 dny ze 1400 na 750 dolarů a možná ještě nekončíme! :D
      • Nechci kartu z bazaru, ale bazary přecpaný kartama a malý zájem o nové by znamenal, že cena nových by během pár měsíců šla celkem dolů a hlavně by byla zase bohatá nabídka. :)

        A např. směrem k nové Nvidiovské generaci by to bylo fajn, aby ji nevydali za nějaké hnusné ceny. Mám rok a půl GTX 1070 a chtěl bych letos upgradovat na o jednu třídu vyšší model příští generace - GTX "2080" - pokud nebude tedy stát přes 20 tisíc. :D
      • I funglovky pujdou cenově dolu.
    • Jack1947
      Jedinou výhodu v kryptoměně vidím vb tom že se za ní dají sehnat nelegální služby ba to je jediná možnost jak si je obstarat na odvrácené straně internetu.
      • tak to je videt, ze o tom vis pekny g0vn0
    • Ono to stoji jenom na tom jestli to virtualno chteji lidi za tu cenu koupit. Neni to nicim kryto, jenom chamtivosti lidi.
      Kdyz si polozis otazku, proc tuhle menu nekdo chce a tuhle ne? Vzdyt vsechny slibuji totez, decentralizaci a rychly prevod. Nechapu ten zajem o bitcoin, vzdyt ten zvladne max. 7 transakci za sekundu. Vlastne chapu, chamtivi lide, laici co o tom nemaji paru ale mysli si, ze na tom vydelaji.
      Bankeri si nenechaji znicit svuj prosperujici penezni system zalozenym na dluhu. Staci porucit vladam aby je zakazali a krypto je minulosti. Pak uz jenom staci prevzit ten system blockchainu samozrejme pod jejich kontrolou.
      • Tilwaen
        > Kdyz si polozis otazku, proc tuhle menu nekdo chce a tuhle ne?

        Protože se k Bitcoinu chovají lidé jako ke komoditě, ne jako k měně.
        • Podle me je to proto, ze je nejznamejsi. Vsude ve zpravach se mluvi o bitcoinech ale minimalne o jinych kryptomenach. Ta cena nema zadny realny zaklad. Ono to vyletelo kvuly tomu, ze do toho slo mnoho lidi, neznalych veci kolem kryptomen, s vidinou obrovskych zisku. Vsude na internetu se predhaneli v predpovedich kolik bude stat bitcoin, hazeli tam sumy 60k$ 400k$ dokonce 1M$ a lidi proste naleteli. Vsichni jsou v tom jenom kvuly spekulacim a vidine zisku. Kde s tim se da platit? V alze? Dokdy?
          Ted po tom vystrizliveni a ztratach lidi co si mysleli, ze to pojede navzdy jenom nahoru, uz nebude tolik zajemcu o koupu. Taky obchody co BTC prijimaji prehodnoti jestli jim to stoji za ten risk, ty ohromne cenove skoky. Navic kdyz nikdo nevi jestli to bankeri nezakazou.
  • Rejsek
    Jeden kolega kdysi koupil dva BC když ještě stály cca 5k kč. Teď je prodal zhruba za půl mega (v té době, kdy to vystřelilo nejvíc nahoru). Trochu si vyčítal, že jich nekoupil víc. Ale i tak je to zhodnocená investice jak prase. Ovšem, kdo nekoupil tehdy, teď už na tom tolik nevydělá.
    • Tak ten co je koupil za půl mega od vašeho kamaráda má teďka asi radost. *1* No ale také má nějakého kolegu. *5*
    • Tak je to vzdycky se vsim. Pokazdy se da aplikovat jedno jednoduchy pravidlo - delat vzdycky pravej opak nez dela vetsina.
      Napriklad u auta - kdyz si vetsina kupuje diesel, kup si benzinm diesel zdrazi, protoze zpracovatele ropy budou vydelavat na vetsine, tech par lidi z benzinem jim je ukradenych. Nebo kotle - vetsina lidi kupuje plunovej - kup si na uhli, plyn pujde nahoru... atd. atd...

      Kdyz vetsina investuje do zlata (coz se deje prave ted), je cas ho prodavat, protoze je velka kupni sila. A az se ho budou zbavovat oni kvuli krizi, bude mit minimalni hodnotu, protoze se ho bude zbavovat kazdej.

      Vzdycky premejslet jakou sanci mas potom nekomu to prodat.
      Vzdycky me rozesmeje kdyz mi nekdo rika jak je vyhodna hypoteka, ze ji muzes potom prodat i s tim bytem. Kamarad by mohl vypravet - tratil milion na tom, ze jeho barak zatizenej hypotekou nikdo nechtel. Ono se to rekne ze se to da prodat, ale nejdriv musis najit kupce.
      • Do zlata zdaleka neinvestuje každý a navíc je cena uměle stlačována prostřednictvím papírového zlata. Banksteři, co sytém ovládají, tak prosazují investice do akcií, dluhopisů, fiat měn atd. V době krize cena zlata naopak půjde prudce nahoru, až to ostatní poletí dolů.
  • Jack1947
    Jo těžil bych kdyby to nestálo tolik kolik člověk dá nejen za pc ale i za elektřinu za rok možná více *7* navíc ta nejistá měna která lítá rychlejc než akcie ve Wallstreet.
    • Nechápu kdo chce obchodovat s tak nejistou měnou a proč.
      • A také si pololožme otázku. Někdo systém vymyslel a bůh to nebyl. Takže to dělal hlavně hlavně pro svůj profit. Z novodobých těžařů mam chápající úsměv na tváři, uplně slyším ty debaty ty debaty v posledních ročnících ZŠ a na středních školách jak jdeme zbohatnou.
        • Tilwaen
          Možná tak první měsíc, než rodiče dostanou vyúčtování za elektriku.
        • Jack1947
          Přesně kdyby to tak jednoduché, dělal by to každý *3*
  • Inquisitor
    No co se dá dělat, nový pc se odkládá na neurčito. To jsem se teda trefil do správný doby :)
    • Tak to jsme dva
    • Bud rad, ted fakt neni vhodna doba *3*
  • Máte tu někdo zkušenosti s těžením v cloudu? já těžím teď týden ETH, zatím to jede báječně, investice malinká, profit zatím parádní.
    • To jako ze tezis v AWSku?
      • mám pronajatej výkon u číňanů, na dva roky, co to vytěží, je moje. byl jsem jen zvědavej, jestli to funguje, tak mám jen za 60$ 8MH/s, ale za 4 dny to udělalo 14$, za další 4 dny už tam bude 30$ a bez dalšího rizika investice dokoupím 4MH/s..no a tak furt dokola. kdybyste si to někdo chtěli zkusit, můžu poslat referal link, sem to postovat nebudu.
        • Muzes poslat info na hodorfanclub@gmail.com
          • pro Anonyma, už pod ten původní thread nejde dál odepisovat - ono tady s tím projektem je brzo, těžko říct, jak to dopadne. Dnes mi ale přišla první platba na coinbase a je to 1/4 mého vkladu (po týdnu), takže buď je to ok, nebo mám fakt štěstí, že jsem začal brzo. A určitě jak říkáš - nikdy nikam neinvestovat nic, co mě může nějak existenčně ohrozit.
        • Hele a neni to nahodou PONZI schema?
          treba Bitconect = ponzi,
          Tyto cloudminingy muzou byt taky
          r_d_m@centrum.cz
          • hoj, jojo vím o tom, já teď čekám na první platbu na svůj coinbase, zítra by měla být tak sem napíšu. ono lidi jsou dnes už dost opatrný (a právem podezíraví) tady k těmhle věcem, takže na youtube a různejch redditech se snaží přijít tomu na kloub, ale zatím to vypadá fakt legit. Vlastně nevím, jestli se dá ponzi nějak poznat před tím, než to krachne. ale třeba hashflare mi přijde pořád v pohodě, a to už nějakou dobu běží, akorát ty podmínky tam už nejsou tak výhodný (kontrakt je na jeden rok a platba je teď 220$ za 1TH/s na bitcoinu..to se podle mě vrátí nejdřív za 3-4 měsíce a to kdo ví jestli. Ona je kolem toho schématu celkem mánie, je to pochopitelný, když někam investuju, nechci o to přijít, proto jsem do toho dal fakt málo. no zítra sem napíšu jak to vypadá s platbou *3*
            • Kdyz do toho neco date, tak jenom tolik kolik si muzete dovolit ztratit. Mozna budete mit stesti, budete na vrchu, pojede to dostatecne dlouho a vrati se vam to, mozna i ze ziskem.
              Na YT najdete plno chytraku, co jenom vezmou cislo tady a tamhle, jenom je ctou a rikaji kolik budete mit a tvari se jako velci investori co tomu rozumi. Priklad za vsechny Cryptonick. V bitconnectu ma skoro 10t affiliatu, kteri mu prinesli "vydelali" 800 000$
              Teoreticky ale nikdy je nevybere
              https://www.youtube.com/watch?v=67RjFjSFRZU
            • ponziho poznas
              1. slibuji neuveritelny zhodnoceni (X% / den) + moznost reinvestice denniho zisku (udicka pro investory, penize jim zustavaji = delsi chod ponziho) = generuje to nemozny zhodnoceni
              staci trocha pocitat a zjistis, ze to neni mozny tolik vyplacet lidem a jeste aby meli samy zisk, ktery urcite nenastavi mensi jako co "vyplaci" lidem 2. Vetsinou prej obchoduji forex a maji genialniho robota co generuje jenom profit (kdybych takoveho robota mel tak bych to nikomu nerekl); MINING: proc si to netezi samy kdyz maji barak plny GK? Pochopil bych, kdybys pronajimal pres net vykon sve graficke GK; *** Kdyz to zaviraji = DDOS utok, pozar, hackeri je okradli, ...
              Ted kdyz jsou tady kryptomeny to jde jeste vic zabalit, skryt. Treba jak funguje BITCONNET a jejich klony. Byla tu polska Cyklix = reciklacni firma; Tyto Hashflary muzou byt dalsi skryte ponzi schemy.
              Priklad ten bitconnect
              Proste z 1000$ udelat za 300dni pri 0,9% / den a denni reinvestici = 11 752$ ?
              To je 10 nasobne zhodnoceni. Ted kdyz je tam 1M lidi x 1000$ = 1 miliarda a maji "vyplatit" za 300 dni 10 miliard$ ? A to musi jeste mit zisk pro sebe. Je to podle tebe dosazitelne?
            • taky bych poprosil o odkaz na westcoast@centrum.cz, děkukji moc
        • ahoj,
          Take prosim o link na met@seznam.cz
        • prosím též o info na doctord@centrum.cz
          díky moc
        • Hod mi prosím také info, dík.
          tom.paul@email.cz
        • ahoj, taky bych poprosil na kinetik@kinetik.name diky
          • jojo
        • jakubtomsa
          Pošli, budu rád za trochu infa :)
          jakubtomsa@tiscali.cz
          • ahoj, poslal jsem stejnej email jak stonekeeperovi nahoře
            • jakubtomsa
              Díky, mrknu na to hned jak bude čas :)
        • Ahoj, tohle by me docela zajimalo. Mohl by si k tomu poslat naky info? Stonkeeper@gmail.com
          • hoj, máš to tam
  • Bitcoin je fata morgana
    • bublina
      • *5*
  • Doted jsem na to kaslal, ale vy jste me konecne zlomili.
    Jdu se na to taky mrknout, zajimava investice *3*
    • No co, mate smulu minusaci, Vase karty vykoupime a honem, chci co nejvic minusu! *15*
      • Zajimava investice to teda není, možná kdybys spekuloval na její krach, ale v tom případě bys musel mít zaruku, ze z nich dostanes peníze
        • Hele nech to na me jo? *3*
          • Tobě neni divný, že cely wall street řiká že to je bublina?
            • Tady je něco o jedné z nejstarších bublin
              https://cs.wikipedia.org/wiki/Tulip%C3%A1nov%C3%A1_hore%C4%8Dka
            • Mě je spíš divný, když někdo dává na rady z instituce psychopatů.
            • Prave proto do toho jdu *3*
  • Nadávám a čekám... plánuji nové PC, naštěstí to není tak moc akutní (gtx 970 snad ještě chvilku bude na hry stačit) takže si klidně počkám až se ceny dostanou na snesitelnější úroveň a nebo alespoň ta grafárna co chci (gtx1080ti ftw3) bude skladem *1*
    • Zagro
      Mám ji taky. Ale doufám a čekám spíš na něco jako GTX 2070 :)
      • skaven
        kedze nvidia vyhlasila, ze novy vyrobny proces je kua drahy, cakaj ceny nieco medzi 1080 - 1080ti
        • Jack1947
          1175-78 ? lol takováhle označení snad nebude mít žádná karta i když...
      • To si sakra hodně počkáš :D dřív bude 1170 :D
        • Zagro
          A k tomu jsi dospěl jak?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit