Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • by me zajimalo komu zaplatili za ten super nadcasouvej design, ocividne tomu stejnymu clovekovi co designoval PS2. *1* *1* No hruza, za me teda *12*
  • Jasně,stran výkonu je XONE X určitě pecka jak sviň, bohužel pro tuhle konzoli si ale myslím, že to jsou právě hry, který prodávají. Já například vlastním PS4 Pro kvůli exkluzivitám, který v článku Honza jmenoval ale před týdnem jsem si koupil Switch a od tý doby jsem na péesčtyřku nesáhl.Mastím Zeldu a Maria jak voteklej, což jsou po stránce grafiky nic moc gamesy, nicméně po stránce hratelnosti je to naprostá pecka. Závodní hry mě třeba vůbec neberou a tudíž by pro mě byl novej xbox naprosto k ničemu, i kdybych vlastnil 4K TV.
  • Hlucny? To hadam nie... uplne tichy nie je, ale o hluku sa hadam pisat neda...jedine, ked hram hru, ktora sa prave instaluje.
  • jindra.veliky
    4K je nutny pokrok, vemte si ze jestli chcete mit za XX desitky let realistickou grafiku nebo realnou virtualni realitu (v opravdu dlouhodobem meritku) tak potrebujete mnohonasobne vyssi rozliseni, takze takhle se muze za X let prechazet znovu na 20k rozliseni atd. bez extra vysokyho rozliseni nemuzete mit ani opravdu realne detailni grafiku, takze tenhle pokrok je treba.

    takze agrumenty, ze prechod na 4K je zbytecnost, protoze si toho v obyvaku obycejny clovek okem nevimne, a lepsi by bylo vic detailu a nizsi rozliseni, jsou mimo
    • Vsak taky nikdo nerika, ze 4K je spatny. Stejne jako HDR. Problem je, ze nemuzes mit vsechno najednou, alespon prozatim za nejakou rozumnou cenu.

      Treba pro me osobne, kdyz si muzu vybrat, tak 100+ FPS s G-sync/Freesync (byt ne ve 4K a s HDR), je uplne nejlepsi. To konzole+TV neumi.
    • Presne tak, na 5'' mobilu mam 4k a ta velikost pixelu je tragicka, neda se na to divat.
      • lol, mimoň...
  • https://www.novinky.cz/internet-a-pc/hardware/454516-nejvykonnejsi-konzole-na-trhu-je-nedostatkovym-zbozim-xbox-one-x-je-vyprodany.html
    • Normálka. Takhle to dopadá vždy s novým produktem, který jde na trh před vánocemi...
  • To je pořád srovnávání konzole Xbox One X vs. PS-4 Pro, řeči o 4k rozlišení - ale nikde není nic o tom jak vypadá jedna a ta samá hra na konzoli - a herním PC - dejme tomu s GTX 1070... Ta před rokem stála o tisícovku víc (v MSi Gaming X edici) víc než celý Xbox, za podobnou cenu jako xbone X je i nová 1070Ti či GTX 1080. Jenže tyhle karty rozhýbou hry jen někdy na 60PFS+ (a to jsou často v kombinaci s procesory i7 (4/8), nových 6/12 nebo všemožných vyšších verzí ryzenů (8/16).

    Takže někde musí být zakopaný pes, že to sice jede ve 4k ale v nastavení které na PC odpovídá minimálnímu rozlišení ? A nevěřím že nový xbox má v sobě Vegu 56, která opět stojí jako celý Xbone X...

    Nemluvě o šíleném ovládání FPS gamepadem, to prostě nejde...(já ho používám jen na městské akce, závody ale hrát FPS je fakt jako z pravěku...)
    • One X má víc TFLOPS než GTX 1070 + nezapomínej, že konzole mají low level access ke grafice a lepší optimalizaci her.
      • Coze? Kdyz zagoogluju, tak XOX - 6 TFLOPS, GTX 1070 - 6.5 TFLOPS. Me teda ve skole ucili, ze 6.5>6.
        • GTX 1070 Ti v portfoliu vyplňuje právě mezeru mezi těmito modely. Nestojí ale přesně uprostřed. S doporučenou cenou 12 299 Kč se totiž více přibližuje slabší GTX 1070, ale výkonově tíhne jednoznačně směrem k GTX 1080. V řeči TFLOPS to znamená, že GTX 1070 nabízí 5,8 TFLOPS, GTX 1080 disponuje 8,2 TFLOPS a novinka GTX 1070 Ti potom 7,8 TFLOPS. Velký podíl na výkonu mají CUDA jádra. Nová karta jich dostala 2432, což je oproti 1920 u GTX 1070 velký nárůst.
          (zdroj: hrej.cz)
          Jinak svůj poslední článek jsem psal brzo ráno, utahaný po noční, což bylo asi poznat. Ale k výtkám: Xbox kupuji jako náhradu za notebook, protože mně baví hraní PC a zde Xbox nemá konkurenci. Hodně cestuji, takže klasické PC pro mně nemá praktický význam. A pak jsou zde finance: ti, co se do mně naváželi si asi nevšimli jedné kratičké věty: loni na Vánoce jsme koupili dceři PC. Nezmínil jsem se, že mám hypotéku, děti. Zajímalo by mně, kdo z Vás by si koupil další herní PC se samýma nejnovějšíma originálkama...
          • 1.) zbožňuji lidi, které žerou marketingové materiály a věří, že nějaké číslo TFLOPS reflektuje reálný výkon grafické karty.
            (TFLOPS je ukazatel, který reflektuje výpočetní výkon u operací s pohyblivou desetinou čárkou... což je hodně specifický údaj a není to zrovna ideální případ pro porovnání vykreslování grafiky, kde hraje roli mnoho jiných faktorů)

            2.) "Xbox kupuji jako náhradu za notebook, protože mně baví hraní PC a zde Xbox nemá konkurenci"
            Xbox nemá konkurenci? LOL
            A co je podle vás PS4 Pro??
            Pro většinu lidí je to jednoduchá volba: "větší množství her u PS4" vs. "trochu lepší grafika u Xbox One X". Máte opravdu zvláštní preference.
            • to je v prumeru, vulkan dedil neco z mantle, tak asi holt jede lip na amd nebo se s nim jeste nvidia nenaucila

              proc v opengl amd karta neproda ani pulky svych tflops, je asi stejne relevantni
            • @Derp

              Ok, kup si 6tflop konzoli. Já dám přednost "teoretickým" 10tflops u 1080. Oh wait, 1080 dává víc fps, než Xbox One X...
            • @n
              Ovladače, optimalizace hry pro konkrétní značku, API atd. Těch 30-40% je určitě ve všech hrách a i pod Vulkanem, že? Oh wait, není.
            • 2 GJ:
              to není úplně pravda. Ačkoliv teoreticky výpočetní výkon je zajímavá informace, tak jste úplně mimo, když tvrdíte, že ostatní faktory jsou irelevantní.
              Pro teoretické matematické výpočty nepotřebujete velmi propustnou sběrnici, nepotřebujete velkou a rychlou RAM (v které budou uloženy ty masivní data s texturami), atd. atd. atd. ... ale pro vykreslování grafiky to vše potřebujete!!!

              V ideálním světě by všechny grafiky měli předimenzované ostatní parametry a pak by hodnota TFLOPS skutečně reflektovala výkon grafické karty. Ale v reálném světě je "teoretický výpočetní výkon" jádra jenom jedna součást celku!
            • rx 580 (6.175tflops) vs gtx 1070 (6.46tflops)

              to je tak +30-40% ve prospech gtx a rozdil v tflops je sotva 10%
            • Plácáš mimo. TFLOPS výkon je u porovnání GPU nejdůležitější údaj a relativně přesně reflektuje výkon. Ty tvoje "další faktory" jsou naprosto irelevantní blábol, protože při porovnaní se v základu vychází ze společných podmínek. Stejný nesmysl jako tvrdit, že nemůžu porovnávat výkon motoru u aut, protože další faktory - když jedno bude mít lepší pneumatiky a pojede v jiném terénu, blabla.

              Nastuduj si testy karet a srovnej si to s konzolí. GTX1080Ti má 12 TFLOPS. PS4Pro 4 TFLOPS. Chceš mi tvrdit, že 1080Ti nemá minimálně 2x tolik fps (beru lepší optimalizaci u konzole) Samozřejmě, že má.

              Mimochodem, i odborníci tvrdí, že na reálných 4K@60fps v budoucnu je třeba optimálně 15+TFLOPS, což samozřejmě vychází, protože konzole si ve 4K neškrtaj... leda 30fps a low detaily...
            • PS4 pro se mi nelíbí- je velký, hlučný a topí- což je přesně to, na co jsem při hraní na notebooku získal alergii.
              To o konkurenci jsem myslel Xbox versus notebook...
              Gamepad od Xboxu mi přijde více ergonomický- více do ruky. A popravdě dodnes nechápu, k čemu má ten blikací proužek a dotykovou plošku.
          • muzes sdilet s dcerou knihovnu na steamu, nemusis je kupovat znova

            na xboxu snad originalky kupovat nemusis?
            • relativne presne? videl jsi nekdy porovnani vykonu rx 580 (amdich 6.175tflops) vs gtx 1070 (nvidich 6.46tflops)?

              to je tak +30-40% ve prospech gtx a pritom rozdil v tflops je sotva 10%
        • a jeste to je amdich 6tflop, takze ani 5 nvidich *1*
  • Mně překvapuje , jak se stále opakuje stejná mantra SonyUltras , ovlivněných PR kecy. Jakože na Xboxu není co hrát. Dělal jsem si seznam her, které bych chtěl na Vánoce, a je hoodně dlouhý.
    Asdi tak- Xbox nenabízí odlišnou řadu her, které nejsou na PC. Takže pro někoho, kdo má herní počítač , tak Xbox je maximálně tak na sledování filmů. jenže herní PC konkuruje Xboxu one X v katergorii cena/výkon pouze za předpokladu hraní her "zadarmo".
    Xbox versus herní notebook - zde nemá Xbox konkurenci.
    Xbox versus Sony- o PS4 jsem uvažoval, ale ony ty excluzivky mně netáhnou, navíc Sony je uzavřená společnost- nepovoluje mody do Skyrimu v takovém rozsahu jako u Xboxu, nemá zpětnou kompatibilitu, nemá Minecraft s Super Duper grafickou , nemá EA access (kde mimo jiné je celý Mass effect, Dragons Age), PS4 pro se dal jednoduchou cestou drobného úpravy hardwaru, který mně neskutečně s*al na notebooku: větší, hlučnější, topící kus železa.
    Dost mně zarazilo tvrzení - že hardcore hráč je jen ten, co hraje nejnovější hry, a ke starším se nevrací-
    a tak asi nejsem dost hardcore hráč (i podle "herních recenzentů", když je pro mně důležité si i na nové konzoli vyzkoušet Oblivion ve velepšené grafice (poprvé v životě budu mít možnost hrát Oblivion + trávu ve venkovních lokacích).
    Jinak stran excluzivek na Xbox: už se těším na Kingdom Come a nové metro, které bych si na starém notebooku asi těžko zahrál, a po té, co jsme loni koupili dceři počítač, tak by mně manželka asi poslala někam, kdybych chtěl letos PC s grafikou v ceně celého xboxu.
    • Takové žvásty jsou dlouho nečetl.
      - Uvádět jako "argument pro koupi Xboxu" vydání "excluzivek" (Kingdom Come a Metro), které ale vyjdou na všech velkých platformách (PC, PS4, Xbox) !! Trapas.

      - Argument "modu do Skyrimu" je též trapný, protože moderská komunita nejenom na PS4 ale i Xboxu je prostě nesrovnatelná s PC mod komunitou. Jestli je pro vás Skyrim tak důležitá hra, tak jediný způsob, jak si mody vychutnat na plno, je PC!
      ("trochu více modu na Xboxu" není žádný pádný argument!)

      - Ten váš seznam her na vánoc je k smíchu!
      Jediné 3 herní série, které Xbox má jako "exluzivity" jsou Forza, Gears of War a Halo... přičemž poslední díly Forzy a GoW vyšly taky pro PC, takže o 2 důvody méně pro koupi Xboxu! (BTW: Halo Wars 2 je taky pro PC)
      • Tak je to vymletý Xbot, to je normální, ale kdo mu dal těch 11 plusů? To by mě to zajímalo. Že by tady bylo 11 podobně blbých lidí?
    • Kingdom COme není exkluzivita, má vyjít na PC i na PS4...
    • Ty budeš mít pěkné vymleto, řešit módy u jedné letité hry a dávat to výhodu, pokud chceš modovat, tak si kup pc
  • Zlaté PC vždy nadupané
    • Amen, my brother.
  • takové maličkosti jako je tvar ovladače PS4? *1* *1* *1* možná tak funkce PS4 ovladače (reprák a nevyužitá dotyková plocha a světelný pruh) jinak co se týká výdrže baterie zvlášť s vibracemi na MAX je PS4 ovladač naprosto tragickej, jestli kupovat kvůli ovladači konzolu tak jedině Xko, proto se i ovldač kopíruje pro PS4, i majitelé PS4 pokud nejsou hateři Xka jen protože je to jiná konzole uznají (pokud si jej vyzkoušeli), že je Xx (jakože iX krát :) ) lepší, i ta váha je šptná, je moc lehkej
    • Hanzales
      No každý to máme jinak :) Tragický bych nenazval ani jeden. Obecně z mého pohledu byl Xbox ovladač vždy lepší, od té doby co mu zmizela baterie zezadu se mi jednoznačně držel vždy nejlépe, ale DS3 mi taky nikdy nevadil a k PC jsem si teď vzal DS4 a jsem s ním spokojen velmi. Jediné co mi vadí je umístění "Options" a "share" což bývá "menu", nedá se to nahmátnout rychle.
      Nicméně kdybych měl poradit, asi bych taky k PC rozhodně doporučil nový Xbox ovladač. DS4 je jen osobní preference.
      • spíše je to zažité dogma, osobně jsem přecházel z 360 gamepadu na DualShock 4 a je to obrovský skok, mnohem lépe se drží, lépe na se na něm hraje a hlavně triggery jsou mnohem ergonomičtější.
        • Jestli je něco UŽ DLOOOUUHO zažité dogma, tak spíš to, že Sony je spička v elektronice...
    • Uznávám, že krátká výdrž baterií PS4 gamepadu je problém.
      Ale gamepad od Xboxu není o moc lepší. Buď musíte pravidelně vyměňovat tužkové baterky a nebo si navíc dokoupit balík s dobíjecí baterkou a kablem na dobíjení (cca 600kč navíc).
    • Rozložení triggerů je na Xbox gamepadu ergonomická smrt, proto vždy volím DS...
    • Já si koupil jeden z těch "pro" ovladačů, který jsou podobný xboxovýmu, protože dual shock vždycky byl a je tragickej gamepad.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit