Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak mě napadlo - kdyby teď vylezl z nory nějaký minimálně 15 let ztracený jedinec a připojil se na internet, asi by velmi rychle nabyl dojmu, že žijeme v těžké totalitě.
    Aneb mentalita "Mně se to taková grafika nelíbí, nechápu, proč podobné hnusy vývojáři dělají, já to hrát nechci a kdo jo tak je bl***!" zavání tím, že někdo nebo něco NUTÍ lidi hrát hry, které nechtějí a číst články, které je nezajímají o věcech, které se jim nelíbí.
    Proboha, probuďte se / dospějte lidi.
  • "není jen o správě skupinky přeživších na opuštěné planetě. Byť právě to udělalo z webové verze Gods Will Be Watching tak skvělou a návykovou záležitost." Rád bych od autora dostal informaci jak tu skupinku spravoval? Skvělé mi to rozhodně nepríjde spíše frustrující. Postihy na morálku po útoku nebo útěku člena jsou tak brutální že jsem vždy rychle skončil. Rád bych tedy věděl co z toho dělá hru skvělou a co tedy dělám špatně.
  • takovej humáč nehodlám ani šlohnout *11* Přred 20ti lety by to mohlo být fajn, tenkrát bych si to zahrál
  • Tak ta Gods Will Be Watching je pěkná blbost a o grafice nemluvim. Nevím jestli to je hra nebo loterie. Myšlenka a základ je dobrej, herní mechanismy na ho.no.
  • Redakce mam pro vas novinu na miniclip.com a podobnejch strankach najdete namet na clanek pro kazdou minutu o super hre presne dle vaseho vkusu!!! jen čistá hratelnost žádná otravná 3D grafika jen čtverečky a čáry
  • Proti takejto grafike nemám nič, keď je hra dobrá. Je to napr. ako s prvými Falloutmi, izometrická grafika v nízkom rozlíšení a predstavivosť pracuje na maximum, stane sa tým najvýkonnejším grafickým čipom :) Pohltilo ma to oveľa viac, ako tie nové Fallouty

    Fak ale je, že keby napr. Starbound dokázali urobiť vo vymakanej 3D grafike s plnohodnotným lietaním medzi procedurálnymi planétami, bola by to bomba *14*
    • Az na takovou podstatnou malickost-Fallout byl v dobe sveho vydani graficky hezka hra odpovidajici vyvoji PC. Kdezto tohle je proste des. Ano,existuje minorita hracu,kteri si podobne zpracovani vychutnaji,ale na podobne hry myslim existuji jine weby. Spoustu ackovych titulu tu x let po vydani ceka na svou recenzi (namatkou X3) a tady se cim dal vic hromadi recenze na mobily,tablety a nezavisle hry
    • Myslíš tu nádhernou grafiku Falloutů? A srovnáváš to s timhle? Myslíš rok 1997 vs 2014?
  • MickeyMutant
    Sword & Sworcery, Riot, Galactic Princess, Gods Will Be Watching - všechny podobný druh pixel artu a všechny vypadají skvěle. Překvapuje mě místní mohutná nenávist k tomuhle druhu grafiky. Vám se opravdu hnusí třeba něco takového?

    Videohry nejsou a nikdy nebudou soutěž o nejvěrnější napodobení reality. Vždyť právě ty opomenuté detaily a ztracené pixely skvěle stimulují fantazii hráče. Ideál startrekovského holodecku je přece ideál úplně jiné kategorie zábavy.
    • michelangelocz
      Rozhodne. Ale stary flasinetare novym kouskum nenaucis ;) Vubec podle me nema cenu resit nekoho, kdo omezuje svy nazory jen na pocet pixelu. A ze se prostrednictvim jejich vyplodu nevyhnutelne dozvidam o existenci takovych hlav sedicich nekterym lidem na krcich, je sice smutny, ale povrchnost urcity casti hracskyho publika to odrazi velmi trefne.
      • christianus
        To víš, Gaussova křivka je neúprosná. :)
    • Miestych haterov si netreba všímať, to je generácia odkojená na multiplatformových AAA hrách (konveriza konverzie) s načančanou grafikou a obtiažnosťou nastavenou tak, aby hru za víkend zvládlo aj osemročné decko a počas hrania sami seba presviedčajú, že ich to baví *15*
    • "Vždyť právě ty opomenuté detaily a ztracené pixely skvěle stimulují fantazii hráče"...přesně tahle věta to všechno shrnuje :-) a co třeba Hotline Miami - to je přece taky pixel ne? a jakou to má atmosféru!
  • Takovehle hry nejlepe odhali, kdo je hardcore hrac a kdo jen povrchni konzumni spotrebitel herniho prumyslu.
    • nebo odhali kdo je nihilistickej snob a kdo normalni
      • hm, normalita se mezi různými obyvateli znatelně liší.
  • Another world je taky pixel a atmofsera je tam kolikrat hustsi, nez u kterykoliv jiny AAA hry..
    • Keyz
      Otázka ale je zda by to udělali takové dneska.

      Nelze to porovnávat, když v dané době měli omezení, která dnes nejsou. Dnes to je většinou volba a ne nutnost, protože to jinak nejde.
      • a právě kvůli těm omezením (co se týká audiovizuálu) jsou pro mě pixel hry víc působivější (do atmosféry) než např nablískanej Crysis3...
      • GlaDOS
        Vzhledem k tomu, že ji udělal jeden člověk, tak by grafika dost možná byla stejná. To by ani nebyla volba.
  • Varjag
    Nic proti pixelům, ostatně nebýt pixelů, jsme bez grafiky, ale proč tak velké, když větší množství menších vypadá prostě lépe? Osobně si rád zahraju z nostalgie i starší hry přes DOSbox a královsky se u nich bavím, ale vyvíjet nové hry, které takto vypadají? Škoda, některé by možná stály za zahrání, ale prostě se do nich takhle nějak nemůžu dostat. To je jako dobrovolně koukat na malou vypouklou obrazovku černobílé televize, když ve vedlejším pokoji máte novou obrovskou barevnou... Myslíte, že by lidé brali elektra útokem, kdyby se začaly prodávat "nostalgia art" televizory s realistickým zrněním nebo "lítáním" obrazu? Nemyslím.. Přesto všem hráčům, kteří na to mají, přeji, ať se božsky baví u her, jež mi asi navěky zůstanou utajeny..
    • janchor
      Zkus si to představit spíš na příměru s muzikou: máš žánry jako lo-fi nebo chiptune, který pracujou s cíleným zkreslením, cíleným "omezením" zvuku jako stylotvorným prvkem. Otlučená kytara, FM syntéza, sedmdesátkový pedály.. ze zdánlivě překonanejch věcí lze v nový době křesat nový kontexty, nový nálady, nebo prostě jen brnkat na struny nostalgie. Když to pak spojím s tvým televizním příkladem, není to otázka nástroje (obrovský barevný televize), ale výsledný estetiky (např. černobílýho filmu, kterej v ní běží). Ostatně, hry jako třeba Sword & Sworcery fungujou na velkejch plochách docela jinak, než když si tam pustíš emulovanou věc z roku raz dva.
      • Brnkat na struny nostalgie, křesat nový kontexty z omezených zvuků a obdivovat při tom estetiku technologické nedokonalosti může s prominutím jedině psychicky narušený jedinec. Slušný pokus o trollení, tyhle věčné spammery, co do diskuze nic nepřidávají měli už dávno zabanovat. Příspěvek je stejně konstruktivní jako výstavba jaderné elektrárny z dřevěných prken a hlíny.
        • Jen pro zmírnění dopadu nedostatku vzdělání na tvou osobnost:

          Pokud máš rád rockové, nebo metalové kytary, tak věz, že je to jeden z příkladů extrémní nedokonalosti a degradace zvuku - obrovská míra zkreslení, která ničí původní zvukový signál - jinými slovy těžké lo-fi (v překladu "nízká věrohodnost"), protože v přírodě se žádný takový zvuk nevyskytuje. Ve srovnání s technologicky a matematicky dokonalými sinusoidami se jedná o naprostý odpad.

          Navzdory tvému tvrzení o psychicky narušených jedincích je rocková a metalová hudba naprosto mainstreamovou záležitostí, generující obrovské zisky, které holduje obrovská část světové populace. I ten nejsladší pop často benefituje právě z obrovské míry zkreslení některých svých zvukových prvků.

          Jinými slovy technická nedokonalost se může rovnat libozvučnosti/vizuální atraktivitě (záleží pouze a jenom na tom, kdo a v jakém kontextu poslouchá/kouká).
          • A pokud by tě zajímalo, proč je to tak subjektivní, nastuduj si psychoakustiku, z toho vyplývající oblasti neurologie, psychologie a psychiatrie. Změníš názor.
        • Psychicky narušení jedinci mají často silný pocit přesvědčení, že mají naprostou pravdu...
        • Člověče, když se nejste schopen vyjádřit jako civilizovaná bytost, tak to radši nedělejte vůbec.
          • Můžu vás ujistit, že svých práv jsem si vědom o mnoho lépe, než majoritní část populace země, ve které nejspíš sám žijete.
            • Veskoslav
              Pseudointelektuální blb. No pecka. Tento druh rádoby vzdělaného člověka tady chyběl.
    • Peppa
      Tu svoji první větu myslíš vážně? "větší množství menších vypadá prostě lépe" *15*
      • Čuník a anonym slovíčkaří? Nebo trvají na zkratce "IMHO"? :D
      • Taky zírám. Asi to matematicky prokázal...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit