Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sakra bez češtiny.No,alespon to bude běhat na 7 let starém pc.Hned do toho jdu.
  • USA rozvrátilo celý svět.
    • Mu,he,he,he
  • Mel bych pro Drizzta dotaz. Jestli je cele toto proti-EU, proti-liberalni, proti-elitarske hnuti jen falesnou hrou Ruska, proc se EU nejenze nebrani, ale jeste mu jde na ruku? Vzdyt lide jako Juncker, Merkelova a Schulz musi byt primo ruskymi agenty, kteri v te hre hraji nejvyssi roli!
    Pokud ne, tak Rusko nemusi hrat konspiracni hry, aby EU vmanevrovalo do propasti. Staci aby dostatecne zretelne ukazovalo na lod EU a (dle pravdy) kricelo "EU se riti do propasti" a to je vse, s nicim dalsim nemusi hnout prstem.
    https://grrrgraphics.files.wordpress.com/2016/07/brexit.jpg
    • Tak ono se staci podivat do historii na puvod tech lidi jako Juncker a v podstate do jednoho to byli v mladi az radikalni komunisti, zkratka jsou to levicaci kterym chutna moc. Takovym lidem je jedno s ci pomoci tu moc ziskaji a udrzi si ji.

      Merkelova je dcera vysokeho komunisty v NDR. Ona sice udajne odmitala vstoupit do strany a spolupracovat s tajnymi sluzbami, ale bezne jezdila na zapad atp. a ten jeji brutalne dynamicky vzestup po padu zdi, kdy si omotala Kohla kolem ruky a prevzala po nem zezlo je taky pomerne zarazejici. Takze kdo vi, jak to tam vsechno je.
      Ale o to az tak uplne nejde, nemusi byt vsichni rusti agenti. Ti muzou pracovat na mnohem nizsich pozicih a tajne sluzby delaji dezinformacni kampane a ovlivnuji mysleni lid. viz. napr. ten hoax o znasilneni te nezletile v Nemecku, kdy se zjistilo, ze to bylo vsechno nahrane a stali za tim rusaci.
      Stejne tak je snadno dohledatelna stopa Ruskych penez pri financovani extremistickych stran jako treba LePen ve Francii, AfD v Nemecku a dalsi.
      Jak uz mnoho odborniku varuje, Rusku casto ani nejde, aby clovek uveril Rusku a jeho propagande. Mu uplne staci, ze lidi v prvni fazi prestanou verit vlastnim vladam a vlastnimu establishmentu a nebudou si jisti vubec nicim.
      A to se jim v dnesni dobe, kdy lidi blbnou diky technologiim vic a vic a uz dnes desitky procent bere zpravodajstvi pouze ze socialnich siti, kde se to nesmysly a bludy jenom hemzi nevyzaduje ani moc velky um. Lidi jsou paradoxne snadneji manipulovatelni, nez drive, kdy nemeli k dispozici tolik a tak snadno ziskatelnych informaci. *9*
      Ale samozrejme podobnou hru jako Rusko hraji prakticky vsichni silni hraci na sachovnici. To by bylo nesmyslne si namlouvat, ze ti "hodni" nic takoveho nedelaji. Ale preci jen, kdyz ma v CR Ruska ambasada 10x vic lidi, nez ta Americka, tak to take ledasco naznacuje, jak je to s intenzitou jednotlivych hracu v nasi Zemi *3*
      • To jsou zase konspiracni bulvarni nesmysly... Nepopiratelne zahranicniagenti pracuji...ale na obou stranach. Vzhledem ke geografickemu umisteni CR je to logicky. Navis Rusko tu investuje (soukrome) daleko vic, nez nejaky USA. Staci se podivat, kolil nemovitosti uz vlastni na Vinohradech. A hlavne statni aparat funguje v zahranicnich vztazich jinak u obou mocnosti... proc za vsim hledat plany planu v jinych planech... Ale chapu, ze kazda doba a kazdy rezim potrebuje tridniho nepritele. Rusko ma primarne problem s vlastnimi podnikateli, kteri tak trochu neodvadi dane a v CR jich zije pomerne dost.
    • To je jednoduchý. Nechápe základní poučku - nikdy nehledej zlý úmysl tam, kde se to dá vysvětlit prostou lidskou blbostí.
      • to je hezka poucka, ale neni aplikovatelna na tento pripad. Pokud by meli byt lide jako Merkelova blbi, tak tezko bude u moci Nemecka 15 let a celou dobu posiluje jeho moc v Evrope. Dneska, kdyz chce nekdo jednat s EU, tak jednaji s Merkel. Takze je treba pouzivat mozek a nedelat lacina zavery na zaklade jednoduchych poucek, ktere ale neplati vzdy.
        • Magister_Peditum
          To, že někoho opakovaně občané zvolí ještě neznamená, že je to nějaký duševní gigant. Naši politici by mohli vyprávět a nenalhávejme si, že německý volič je výrazně lepší než ten český.
          • Mirnejsi korupci a vyssi moralni hodnoty zapadu asi buddme jeste dlouho zavidet. Viz. letosni incident se Slachtou.
            • Magister_Peditum
              OK, nic ti nepodsouvám, jen mám tu zkušenost, že když někdo začne mluvit o vyšších morálních hodnotách Západu, tak se vytasí automaticky s migranty. *15* O Šlachtovi si nemyslím nic, protože mě to jaksi přestalo zajímat. Navíc není pravda, že by i na Západě automaticky zkompromitovaný politik rezignoval. Dá se to ještě říct (s výhradami) o Británii, ale rozhodně ne o takovém Německu, nebo Francii. U nás je problém, že politici nemají dojem, že by jim "nemorální" jednání mohlo u voličů uškodit. Zvolí je klidně znovu. To snad jen Škromach a Hašek dostali po rypáku, ale taky se tam drželi pěkně dlouho.
            • Magister_Peditum
              V čem se ty "vyšší morální hodnoty západu" projevují? Doufám, že tu nezačneš s migrační krizí.
      • Magister_Peditum
        Tesat do kamene! *3*
  • Může mi někdo říct, proč sem přišel Vrobel aka Drizzt blít svoje popěvky? :D
  • Magister_Peditum
    Je docela ironie, že v diskusi o hře s názvem Realpolitiks se handrkují dva tábory o to, kdo je na světové scéně ten "špatný". *15*
  • Musim se smat co tu nekteri starsi rocnici (a i vzdelani, vid Veskoslave) prezentuji za nazory a jeste se navazi do kazdeho, kdo ma jiny nazor.... ano demokracie pro kazdeho. A kdyz se mnou nesouhlasis, tak tahni do jineho statu! Jak asi argumentovali fasisti na pocatku 20. stolet.
    Media prezentuji informace jen jednostranne. Nejlepe to bylo vidrt na prezidentske kampani USA. Copak vlastne o kandidatech vite? Ja uz primarne chodim na Aljazeeru a az pak dalsi zpravodajstvi (bbc, moskvatimes, cnn, dal zajmovy blogy). Ceske zpravodajstvi (zejmena cesky rozhlas) uz je spis bulvar jako blesk.
    A nakonec bych se rad amerikofilu zeptal (ani rusko nemam rad), proc maji usa po svete 150 posadek a rusko do 5? Proc nato/usa cpe svuj vliv do rumunska, polska, pobalti, blizky vychod? Tvrdite, ze rusko se melo hospodarsky slozit uz (pred)loni a najednou hrozi invaze jako od nacistyckeho nemecka? Posledni otazka, proc ma usa v evrope pres 400 jadernych hlavic? Proti komu?
    Co se tyce Ukrajiny a Gruzie... to je kulturne, historicky, politicky a antropologicky tak ruznorode prostredi, ze to tu ani nikdo nemuze radne pochopit.. A vy jste schopni to jednou vetou odsoudit. Jinak doporucuji clanek v casopise Tema 2-3 tydny nazpet od byvaleho ceskeho spiona, ktery se dostal az do CIA. Strizlivy a prijemne kriticky clanek.
    • Oni mají v Evropě 400 jadernejch hlavic?To je dobrá demokracie..pod namířeným bajonetem doslova.
    • Tak Rumunsko, pobaltský státy i Polsko jsou členové NATO, takže bych to viděl na poměrně standardní dohodu mezi spojencema. A vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby tam Američani byli přímo na jejich žádost. Koneckonců maj všichni s Rusama svý zkušenosti, který nejsou dvakrát pozitivní,
      • Takze je podle vas normalni, ze Kennedy v 60 letech umistil pershingy s jadernejma hlavicema do Turecka a odstartoval tak Karibskou krizi? Kazdy clovek je zodpovedny za svuj vlastni osud. Americke jednotky pred Ruskymi hranicemi nejsou provokaci? Kdyby Rusko zatouzilo po Pobalti a Polsku, tak jejich moc zlomi. A americani tu nemaji tezkou techniku pro pozemni operace. Jenže takovy scenar je uplne mimo realitu. Z mnoha faktoru. Vcetne politickych i vojenskych. A ano, americka koalicni cviceni v teto oblasti jsou provokaci.
        • jamar28
          Ale houby provokace, je to normální logická reakce na agresivní chování Ruska. Jak se chceš bránit bez výcviku?
          • Vis, co tu maji amici za techniku? Jejich uvast je jen symbolicka. Zato tu maji strategicky zbrane. Krym je historicky od cisarovny Kateriny soucasti Ruska. Az Chruscev jej symbolicky daroval Ukrajine. Melo by se Rusko vzdat pristupu k Cernymu a Stredozemnimu mori? To je politicka sebevrazda, Rusko nemelo jinou moznost. Vychodni ukrajina uz je pak otazka obcansky valky. Ukrajina k problemu nastoupila dost agresivne a ne poradkove. Krok Ruska byl zase jen logickou reakci. Podivej se, jak jsme se my chovali k sudetum. Navic situaci zkomplikovali Tatari a Kozaci... odmitam se na to tema dal bavit s neznalim clovekem plnymnauceny propagandy.
            • To že něco někomu "historicky" před stovkami let patřilo rozhodně není důvod pro vojenskou invazi do cizí země, jakou rusko předvedlo, tak tu prosím nemel hlouposti, že se ukrajina bránila "silově" když jim rusáci sebrali kus území, to je snad jasné, co asi měli dělat? Tím co píšeš jen potvrzuješ, že na vině je opět rusko
    • jamar28
      "proc maji usa po svete 150 posadek a rusko do 5?" - Protože Rusáci by si to nemohli dovolit i kdyby je někdo ve své zemi chtěl?
    • Problém se zabedněnci jako jsi ty je v tom, že i když ti někdo ty tvoje bláboly a lži vyvrátí, což ani neni tak těžké, stejně to nebudeš akceptovat a neuznáš že má druhá strana pravdu, ty totiž pravdu slyšet nechceš, jem potvrzení svých bludů
    • K tve otazce proc ma usa vsude posadky a hlavice: mne se spi mnohem lip kdyz vim ze nekdo strazi demokracii. Nasi dedove za to polozili zivot. Jinak by se tady uz prochazeli zarostli muzi v turbanech nebo neoznaceni zeleni muzici mluvici rusky
      • Bob ma vzdycky pravdu, to uz se neda nic delat. Asi je na case zformovat 1.galakticke imperium.
    • K drizudovi jeste jedna vec. Je treba oddelit problemy Prahy a zbytku republiky. Praha si zije uplne v jinym svete a prazaci by si meli na prvnim miste uvedomit, ze se svet kolem nich netoci. Vidim to na svych spoluzacich. Prestan se navazet do horniku jako osel, vydelavaji i na tebe.
    • K Drizzdovi bych doplnil, ze v 48 meli komunisti docela dost dobrej pravicovej volebni program. Jako treba podpora drobnych zivnostniku. Navic to byli oni, kdo zachranil svet pred nacismem (hnusny slovo, byl to nacionalni socialismus).
  • Tak myslim ze tohle by mohl cenzor smazat protoze to s hrou nesouvisi absolutne nijak. Pritom by se dalo hezky bavit o tom co vsechno tam pujde udelat, do jake hloubky, kde budou muset delat kompromisy atd.
    • Nekecej Bobe ši.
    • Ale když nás to baví *3*. Já osobně nevim, jak se toho zhostí, ale připadá mi, že se do toho nutně musí promítnout smýšlení vývojářů. Existuje spousta názorovejch proudů na to, co by se stalo, kdyby třeba EU padla. Někdo by to vnímal pozitivně, protože si myslí, že by to uvolnilo ekonomiku, někdo negativně, obávaje se, že Evropa zas spadne do kolotoče válek. Někdo si zas bude myslet, že se nic moc nezmění, protože je v zájmu všech zúčastněnejch zachovat dobrý věci jako volnej obchod a prostě bude věřit v lidskej pragmatismus. A když jsme u toho nevíme ani jak by padla. Jestli jako celek, nebo se postupně rozdrobila, nebo by odpadly státy přijatý pozdějc a zůstalo jenom jakýsi jádro a určitě je i řada dalších možností, třeba rozpad na dvě menší unie po ose sever-jih, nebo východ-západ.
      A tohle bude podle mě hrozně těžký nasimulovat, aniž bys do toho projektoval vlastní názor. Asi by to šlo udělat nějak náhodně, ale zas je pravděpodobnější, že zůstane volnej obchod, než že Německo obsadí Polsko. A takovejch situací má ta hra řešit mraky. Aby to bylo aspoň trochu uvěřitelný, vyžádá si to spoustu analýz od lidí chytřejších než já, dokonce i chytřejších než pan Ph.D. v přírodovědném oboru (sorry, já prostě musel).
      Krom toho, politika má to kouzlo, že rozhodnutí, který se zdá v daný chvíli výhodný se ti může taky šeredně vymstít. A to někdy i takovym způsobem, ve kterym se svym rozhodnutim nevidíš souvislost. Asi jako když Němci poslali Lenina do Ruska. Císař Vilém asi neměl tušení, že je kvůli tomu za pár let převálcuje sovětská válečná mašinérie. To by moh bejt problém, takže z realismu budou nejspíš muset ustoupit, protože v reálu se zkrátka čas od času dějou věci, který by člověk nevymyslel.
      Každopádně se docela těšim na situaci, kdy budu mít na určitej problém několik řešení, a všechny budou více méně špatný.
  • Tak začneme bez propagandy, co? Potlačování svobody tisku. Na západě nic nového. Můžeme si vzpomenout na rejdy policie v The Guardian poté, co novináři Guardianu začali vydávat informace z Wikileaks. Zabavování počítačů, externích disků a dalších datových nosičů probíhalo ve velkém. Takový Glenn Greenwald a jeho spolupracovníci potom poznali jaké to je, když dochází k potlačování svobody slova a tisku. David Miranda to zná taky. V USA, spolupracovník wikileaks Michael Hastings zemřel pár hodin poté, co volal právničce Wikileaks Jennifer Robinson ohledně toho, že je vyšetřován FBI. No autonehody se stávaj všude...jako v Rusku...
    "cenzuru internetu, totální státní kontrolu médií a propagandu" - cenzura internetu je běžná i na západě. Totální státní kontrola médií a propaganda - máte recht, tá státem vydržovaná ČT1 a její propaganda je neuvěřitelná. V západním tisku to samé, stačí se podívat na tu propagandu ohledně Sýrie.
    Ó Vy velký (Ph.D. level vzdělání v přírodovědném oboru), z Vás ta inteligence, porozumění a tolerance přímo stříká. Slovník vskutku jako komouši svojeho času.
    Když jste tak studovaný a dáváte si majzla na propagandu, jak mi vysvětlíte stanovisko mezinárodní vyšetřovací mise IIFFM - Independent International Fact-Finding Mission on the Conflict in South Ossetia pod patronátem EU a vedením Heidi Tagliavini, která ve své finální zprávě označila za viníka a agresora v gruzínsko-osetinském konfliktu Gruzii a nikoliv Rusko, jelikož, to byla právě gruzínská armáda, kdo v noci na den zahájení OH v Pekingu začala pálit z raketometů, děl a minometů, do v té době spícího města Tchinvalli. Dokonce samotná Heidi Tagliavini odmítla prohlášení gruzínské strany o tom, že čelila bezprostřednímu útoku armády RF, či osetinských vzbouřenců.
    zpráva:
    https://casebook.icrc.org/casebook/doc/case-study/georgia-russia-iiffm-south-ossetia-conflict-case-study.htm
    mainstream :
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/georgia/6247620/EU-blames-Georgia-for-starting-war-with-Russia.html
    Doufám, že budete bojovat i proti propagandě, jež označuje za viníka v tomto konfliktu Rusko...
    Vy Ph.D. elito, ještě bych zapomenul, ti lidé s tím nižším vzděláním, se častokráte starají o Vaše životní pohodlí. Takovej dělník někde v elektrárně, upravně pitné vody, dokonce i ten blbej popelář, toho pro republiku udělá mnohem více, než Vám podobní, egem nacucaní idi...Ale nebojte jste, Vy jste ta elita. Vskutku...
    • Takoví jako ty by neměli mít volební právo nebo by se měli vystěhovat z této republiky někam na východ, kam svou mentalitou patří. Svobodu, lidská práva ani právní stát si nezasloužíš. Tak se můžete odstěhovat i s Klausem, Zemanem, Velebou, Robejškem a dalšími desítkami kryptobolševiku ze strany přátel Ruska. Přečti číst ty parlamentni listy, aeronet nebo sputnik nebo čím to máš vymytou hlavu, osle.
      https://larussophobe.wordpress.com/putinmurders/
      • Jdi do háje Vrobi :D Seš trapnej na svojem FB, neplácej svoje rakovinné příspěvky i sem :D
      • Tyvole, tak tohle už je hardcore. Nechtěl bys nám rovnou postavit letní tábor v Dachau?
      • Oh, pan vystudovaný se nám snižuje na laťku toho sprostého Zemana a spol. A slovníček bývalého ruďocha jede vesele dál. Překonáváte se pane. Víte, ta svoboda, to znamená vyjádřit i názor, jež se Vám osobně nemusí líbit. A Já osobně, bych byl pro skutečnou názorovou svobodu tak, jako je tomu v USA, kde se bez strachu na postihu může vyjádřit svobodně kdokoliv. Černoch tam může řvát Black Power, bílej nácek "censored", levicovej komouš adorovat Marxe a Stalina a spol. atd. A dokonce mohou volit a kandidovat sic mají názory takové, jaké mají. Ona si to demokratická společnost už přebere a ony extrémy povětšinou dokáže sama dobře vyselektovat. Vy, máte to demokrata hodně daleko, rétorikou, se skutečně blížíte bolševikům.
        Informace získávám ze západních zdrojů, či od západních autorů. Jak je vidět na příkladu oficiální vyšetřovací zprávy mise EU v Gruzii a následně článek na The Telegraph. Tyto zdroje, můžete horko těžko označit za propagandu Ruska.
        Co se týče autorů. Zmíním mého oblíbeného autora Michaela Scheuera. Pro Vás dodám, že je to v současné době přidružený profesor na georgtownské univerzitě, odborník přes mezinárodní bezpečnost, terorismus a mezinárodní vztahy. 22 let sloužil v protiteroristické sekci CIA, kde dokonce ve spolupráci s operačním ředitelem CTC - Counterterrorism Centre Davidem Cohenem zakládal speciální jednotku pro lov nejvyšších členů Al-Qaedy, ano, onu slavnou Bin Laden Issue Station, kodovým označením ALEC Station (Podle scheuerova syna). Doporučím Vám jeho knihy a hlavně jeho osobní stránky, které si vyhledáte jistě sám. Také tuto osobu můžete horko těžko označit za proruského propagandistu, jelikož je to naopak tuhý US patriot, jako vystřižený z knížek Toma Clancyho. Od něj Vám doporučím speciálně dva články, ten první nese název "Obama, McCain, and the NATO/EU Gang: Better War than Saying: “It’s our Fault”?" , rozebírá události na Ukrajině, ten druhý velice zajímavý pro ty, jež se zajímají bezpečnostní politikou pro EU nese název
        "US-NATO military interventions caused Europe's migrant disaster"

        Dále si k tomu přihoďte Johna Mearsheimera z University of Chigaco, jenž mimo jiné, píše pro známý Forreign Affairs a jeho velice slavný článek "Why the Ukraine Crisis Is the West's Fault"
        Bude to težké hochu, tito dva tě vzděláním a praxí převyšují tak, že je nedoženeš ani za dva životy
        A můžete k tomu přidat onoho zesnulého Michaela Hastingse, jehož články na Rolling Stone, byly skutečně výživné a díky němu, se otřáslo několik křesel v Pentagonu a District of Columbia
    • Vygooglil jsem si toho hastingse, a konspirativci pry tvrdi ze se nekdo hacknul do jeho mercedesu, prevzal kontrolu nad vozem a napalil to do stromu. Tohle je fakt mozne hacknout auto?
      • No moje auto bylo takhle zničený a mojí ochranky také,ale tam to hacklo přímo pritjedoucí vozdidlo a to se do mojí ochranky nabořilo...samo.
  • Lukyz
    Drizzt = Vrobel? *1*
    • jamar28
      Mně spíš přijde jako Cibulka s těmi svými ruskými agenty pod postelí a tak. *1*
      • Však ex-náckovi Vrobelovi taky řádně přeje_ává s tím Ruskem všude. Holt moudrost předků - poturčenec horší Turka - pořád platí. Narcismus řízlej se spasitelskym syndromem a dogmatičností na druhou je blbej mix.
        • jamar28
          On je bývalý nácek? To by vysvětlovalo tu jeho současnou horlivost.
          • Jasně že je. Psal články na RadicalBoys (nick Cernunnos) a jezdil do severních Čech na naše romské spoluobčany ve vlně těch velkejch riotů 2008-2010. Pak úplně otočil.
  • ''být hodní klaďasové a mírovými prostředky podporovat vliv OSN''
    To má být ironie?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit