Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mě konkrétně zdražení ps+ netankuje. Nepoužívám ho. Nenabízí mi nic za co bych byl ochoten platit 1500+ ročně. Koupím si co si chci zahrát ve chvíli kdy to chci hrát. Výběr na ps+ se mému vkusu nesedí. Kdych se ho účastnil asi by mi vadilo zražení, které pro mě neznamená žádný přínos. Pokud ale uživatelům PS+ zdražení nevadí, protože i po zdražení zisk ve formě zábavy a ušetřených neněz v různých akcích významě převyšuje vloženou investici, tak proč ne.
  • PS+ je služba, které mi šetří peníze i čas, je ekonomicky výhodná sama o sobě a ještě mi navíc poskytuje další zajímavé služby.
  • bukrr
    Jako čerstvému PSkaři a bývalému Xboxáři mi přijdou 3 stovky za rok navíc snesitelný. Platit za hraní MP jsem zvyklý. Snad jen ty hry by opravdu mohlo dávat a ne jen pronajímat....
  • Mám rád sony produkty ale v tomto vám sony kaká do pusinky a někteří tomu skoro div netleskají.
    Naposled jsem měl ps2, nikdo neřešil nějaké exkluzivní hry přesto, že to byla snad každá třetí hra. Dnes máte pár her a uctíváte sony jak blázni.
    Za zpoplatnění obviňuji xbox komunitu, která si vždy nechala kakat na hlavu (pojede jen nonstop online, nutnost kamery, zpoplatnění online) Kdyby byl online mp free neřeknu nic. To co tu ale někteří předvádí je k pláči.
    • to je samozřejmě holý nesmysl s těmí exkluzivitami.
  • radší platit pár korun než mít jak na PC padesát klientů a každou hru spouštět přes jiného zalagovaného klienta. Ne, děkuji nechci.

    Ty hry "zadarmo" nepotřebuji, ale co je na PS+ super jsou ty slevy, hry jdou nakoupit za pár korun.

    Jinak jak obvykle zdražení nejvíce tankuje PC panice...
    • chapu, ale uz jsi nekdy sedel u hernho PC co jede na SSD? to je jiny kafe nez cumet na "loading" u lowzole *3*
    • Nevim kde vidíš hry zadarmo, ona stupidita lidí nemá konce. Nemluvě že když hra stojí obvykle 1000-2000 na konzole ještě víc. Pád další dlc a pořizovací ceny přístroje a komponentů. Ale je pravda že někteří zoufalci ještě platí plus další tisíce jen za to že PS nebo Xbox je on-line. Bez připojení k internetu. Jinak mam PS i Xbox.
    • Chápu že pro konzolovýho morona je obtížný se zaregistrovat na víc jak jednom místě a nainstalovat si pár prográmků, ale věz že je to opravdu snadný a možná bys to s maminčinou pomocí zvládl.

      Osobně mě tohle zdražení přijde docela nechutný, ale na druhou stranu, mám plus předplacený na dva roky dopředu, takže zas tak moc mě to netankuje. Aspoň ty hry co tam dávaj se občas povedou.
      • to víš moroni můžou mít i jiné zájmy než hraní her, třeba vychovávat dítě, čili pak se moronům nechce instalovat x programů, aby si mohli zahrát y her.

        Jednou pochopíš, až vyrosteš...
        • Na co si to tady hraješ *1* ... Na většinu mainstreamu máš steam, to že má PC mnohem větší žánrový záběr není chybou platformy ..

          Lenost a neschopnost by se neměli shazovat na další koníčky, přítelkyni či výchovu dětí .

          Taky bych ti napsal že až vyrosteš tak to pochopíš, bohužel ty už si vyrostl ale k pochopení očividně nedošlo..
      • ucho
        mně s tím vždycky pomáhá starší brácha, ale jako nad Uplay jsme laborovali snad tři hodiny, než se to podařilo rozchodit. muselo se to tam odkliknout 2x. Steam je oproti tomu v pohodě, jen teda nesmím restartovat počítač, to je pak průšvih a je potřeba se logovat znovu. ale hledej pořád na stole ten papírek s heslem. no jednou mi ho mamka vysála a byl jsem týden bez Steamu.
    • +1
      Souhlasím se svým alter-egem.
  • Půjdu proti proudu, ale jsem s PS plus spokojený a multiplayer moc nehraju. V práci mám v ruce furt myš a klávesnici, takže už jenom to, že držím gamepad, je větší relax (mám i PC se Steamem, xbox ovladač k PC, ale není to ono).
    Když vyšlo PS4 tak dávali plus hry naprd, ale teď už je to mnohem lepší. Kvůli rodině mám tak akorát čas dohrát ty 2 PS4 hry měsíčně, jednu na PS Vita a 1 na PC. To že ty hry mám jen dočasně vůbec neřeším, prostě dohraju a jdu na další. Těch pár opravdu dobrých si koupím..
    Když každý měsíc koupíte na PC HumbleBundle za cca 8$, pak koupíte na Steamu ve slevě za 5$, tak vás to výjde nastejno jako hrát na PS4..
    • Hele co to máš za rodinu, že zvládneš dohrát tolik her?
      My jsme 2+1 a čas na hry je jen, když už všechno kolem spí. A teď jsem rozhodnout, jak těch 5-7 hodin využít? Něco si zahrát, podívat se na něco nebo to prospat? Bez vyjímky každý den. Nakonec si o hrách už převážně čtu, neb energie v noci ubývá a u hraní usínám víc než u čtení.
      Nějaký dohady na čem hrát, vaše starosti na mou hlavu!
      • Mám ženu a dvě děti (2,5 + 0,5 roku). Starám se o starší, žena o mladší. Té starší večer pouštím cca 19:30-20:30 pohádky z Youtube, sedím s ní v obýváku, já u PC ona u TV, pak ji jdu uspat a pak mám většinou ještě další hodinku (dohromady teda 2h na hry denně). Jinak se rodině věnuju naplno celý zbytek dne, mám to do práce 5min., furt chodím se starší na hřiště atd. Nemluvě o tom, že je teď léto a občas dáme starší na prázdniny k babičkám.. ;-) A ke tchýni si nosím PS Vitu..:-D
      • ucho
        time management je klíč...
    • Morraw
      Ale na humblu zaplatím jednou a ty hry mi zůstanou a ještě si můžu vybrat jaké a zbytek někdy vyměnit. A na Steamu a všude jinde jsou celkově ty slevy mnohem větší.
      Na PC zaplatím vice za HW, ale za SW podstatně méně než na konzoli. Včetně PS+.

      Pokud tady ovšem nezačně konzolista argumentovat, že hry prodává nebo mění. To můžu i se steamem.
      • U mě to prostě funguje tak, že pokud si koupím Humble bundle, tak z něj dohrávám míň a míň her. Naposledy jen jednu. Hry mi zůstanou, ale kromě Skyrimu jsem si za posledních 5 let žádnou hru neinstaloval 2x! Nepočítám multiplayerovky.. Team fortress2, CS:GO, Warframe, Lotro.
        Neříkám, že PS4 je lepší než PC, jen jsem před cca rokem dospěl do stavu PC-Steam-vyhoření. Procházím těch svých 248 her na Steamu, chci začít něco nového hrát, ale nevím co a pak stejně jen čumím na web. A PS4ka mě znovu do her nakopla.
        • Nevim přesně jak se ten psychologickej fenomén nazývá, ale spočívá v tom, že když máš na výběr z příliš mnoha možností, tak si nedokážeš vybrat a místo volby stojíš na místě.

          Další a pravděpodobně důležitější faktor je, že Valve má skvěle zmáknutou logistiku - knihovna her, marketing, obchod, recenze, komunitní funkce atd. všechno v dosahu jednoho kliknutí nebo přinejhorším několika, takže si většina uživatelů kupuje desítky až stovky her, který ani hrát nechce a pak utrácí další peníze za mikrotransakce v Dotě, CSGO apod.

          Geniální obchod, legální slot machines pro děti, nemalý poplatky za obchodování s virtuálním smetím na komunitním marketu a většina zákazníků vrní blahem. To je lepší než diamantovej důl.
      • ucho
        uvědomuješ si, jak jsi hloupý, když se snažíš argumentovat v diskuzi o tom, co je lepší? pro každého je lepší něco jiného. proto si někdo koupí PS a kupuje si hry tam, proto si někdo skládá herní PC a kupuje si hry tam, proto si někdo kupuje obojí a hraje všechny hry, které chce.
        Humble Monthly je prakticky alternativa PS+. ano, u Humble ti ty hry zůstanou, ale popravdě, pokud někdo ty hry v brzké době nehraje a nedohraje, už je patrně nikdy hrát nebude, protože přicházejí stále další a další hry. je tedy hezké, že někdo sbírá na PC spoustu levných her, ale pokud je nehraje, jsou mu na nic a vlastně jen háže peníze z okna. to samé PS+, pokud si tam někdo sbírá hry a nehraje je, je to pro něj k ničemu a vyplatí se pro něj koupit si jen ty hry, co chce hrát. ale o tom to právě je. každý to má nastavené jinak, každý chce něco jiného, každý to má jinak s volným časem a tím, co ho baví za hry. řešit, jestli je lepší PC nebo PS a kdo utratí méně peněz může jen blbec.
        • Morraw
          Za prvé, nikde nepíšu nic o tom, že je něco lepší, ale normálně, světe div se, diskutuju v diskuzi a reaguju na komentář.
          Za druhé, je vtipné, že mě osočuješ z argumentování co je lepší a pak sám argumentuješ, že hry z bundle stejně většina jen sbírá a nehraje.
          • ucho
            kecáš z hladu. nikde jsem nepsal, že hry z bundle většina lidí jen sbírá a nehraje...
            to je fakt vtipné, že ani neumíš číst a chápat věty v souvislosti. to je vždy plodná diskuze.
            • ucho
              krysobijec: nedelam
            • Uvědomuješ si vůbec že to za co do něj reješ děláš i ty sám?

              Jak říkáš, číst po vás ty blitky je fakt vtipné.
  • It is a SONY tm *14*
  • Nejak se to hrani na konzoli prodrazuje. Kdovi jestli nakonec herni PC nevyjde i levnej.
    • Cyklus konzole = 5 let = 300$. To je víc, jak polovina ceny samotný konzole. Ale to nebrání jistým lidem to při porovnávání nezapočítávat. LOL?
      • Draken69CZ
        Službu si platit nemusíš a když už tak v rámci služby máš hry "zdarma" a slevy na PSN, to si započítal?
        • flash789
          Tak hry zdarma, jak se to vezme. Jakmile prestanes PS plus platit hry co jsi dostal v ramci tehle sluzby se zamknou a nejdou spustit dokud zase nezaplatis.
          • přesně tak.
            Za 1.) většina těch her zdarma jsou úplné blbosti, které člověk ani většinou nespustí...
            za 2.) ty hry "zdarma" se zamknou při přeřušení předplatného.

            Osobně mě čistý multiplayer na konzolích moc nezajímá, ale pěkně mě sere, když vývojáři i obyčejný Split Screen podmíní placením PSN a to je už moc (FU Sony)
          • Draken69CZ
            Ano, dobré doplnění, ty uvozovky tam mají svůj důvod.
        • Hry zdarma jsou většinou paskvily a sleva nemůže být slevou, když je podmíněná placenou službou. To si snad děláš srandu.

          Jinak platit nemusíš, ale potom si nezahraješ mp, což je celkem průser, když vezmeme v potaz, že u sousedů máš mp zadarmo.
          • ze ma nekdo 1000w zdroj neznamena, ze to zere 1000w :DDD

            to je maximum, co umi dodat

            flash a jeho packovaci svet vzdy pobavi
            • A já hrál, když tys byl ve hvězdách...
            • flash789
              Ja hral na PC kdyz jsi rikal houvnu papu, mladence:)
          • ucho
            dost hráčů multiplayer nezajímá, to taky bereš v úvahu?
            • No on je flashík takový zdejší chytrolínek, který vše vykládá jako holá fakta a když ho přeargumentuješ tak mění téma nebo to začne celé zlehčovat. Někteří se hold nemění a zůstanou paky už napořád.
            • Asi si tu píšu s debilama. Reálné měření ukázalo, že sestava má průměrně 120 W (zaokrouhleno z 118 W) v max zátěži. A stále si budete vymýšlet hausnumera...
              Mě je úplně jedno, jestli je lepší konzole nebo PC jako ústřední topení. Jenom nemám rád plácání blbostí bez jediného dokladu pravdivosti. A to, co tu předvádí flash789 je úplná komedie. Ten ani netuší, jak se počítá výkon zdroje. Netuší, jak elektřina funguje. Ale bude o tom plácat nesmysly jak kdyby to byla pravda. Vědomosti totiž z marketingových letáků nevyčteš.
            • snorgrind
              flash: no pokud to nebudes srovnavat s pc ktery nekolikanasobne presahuje vykon ten konzole ale pouzijes jako priklad NTB se srovnatelnou grafickou kartou tak se do tech 200W vlezes ....
            • flash789
              battleffield 1 v dobe vydani pro PC 1499kc , pro PS4 1799. At delam co delam vidim rozdil 300kc, navic hru na konzoli muzes prodat do bazaru a kdyz to udelas jses na tom lip nez kdyz si ji koupis na pc.

              A k ty spotrebe. Takze tobe by vlastne stacil 200w zdroj, me nikdy neprestane udivovat co dokaze cesky kutil, bravo:)
            • zajímavý jak řešíš spotřebu, ale že na lowzolích platíte 800-600 na KAŽDÉ HŘE NAVÍC jaksi zapomínáš a to tu hru dostanete v horší grafice a filmových sotva 25 fps *1* , ale jako jo kdo si koupí konzoli a pak na ní jednu hru ročně asi se mu to finančně vyplatí *1*
            • A já jsem nehledal, ale měřil. 1060GTX, i5-6470S, SSD+HDD. Zátěž při BTC mining (CPU+GPU jede na plno) a spotřeba ze zásuvky? Zaokrouhleně nahoru 120W ! Takže si jdi hodit mašli hňupe.
              Napájím to 360W seasonic G a pro tvou informaci, ty watty se skládají z 3.3V, 5V a 12V větví. Výrobci GPU doporučují zdroje jen na základě toho, že si lidé kupují šmejdy a nerozumí tomu - proto doporučují tak naoko silné zdroje. 360W tak mám pouze na 12V větvi a dorovnávám tak klidně zdroje se štítkem 500W od horších výrobců, kteří výkon dohánějí na zbytečně silných 5V větvích, které stejně většina moc nepoužije.
            • flash789
              Hledal jsem to jen kratce. Ale spotreba dnesniho typickeho amd procesoru (ma ho i ps4) a k tomu 1060gtx+ zakladni deska + pameti je pri hrani W3 cca tak jak jsem psal. karta 150, procesor 100-125, deska 50 a pameti cca 40. nebudte liny a najdete si to, k tomu monitor, repraky a jste blizko ke 400w. Konzole se da taky snadno dohledat, PS4 pro max 140 watu, plus TV cca 80. Jestli je to a par wattu min nebo vic je jedno, je to bezmala jednou tolik v neprospech PC. A o tom jak hra vypada se nebavim, bavim se o spotrebe a placeni za elektrinu. Jste jak pitomci, proc ma asi ta grafika jako minimum uvedenej zdroj 500W, Asi proto ze by ji stacil 200W? Ne, ma ho proto ze to pak celkove pocitac proste potrebuje, a kdyz to potrebuje tak urcite nezere 150w jak se mi tady snazite tvrdit. Jak rikam, milion vysvetlovani, pac jste debilove co si neumeji dat dve a dve dokupy.

              PS: PS PRO ma 4.20 TFLOPS
            • Máš nějaký důkaz nebo sis to vycucal z paty? Pokud ano, tak rovnou přihoď i screeny jak vypadá nastavení grafiky a jak to běží, protože to vypadá, že se tady totálně znemožňuješ. PS4 má výkon 1.8 TFLOPS, GTX1060 má 4 - 4.4 TFLOPS podle modelu, tj. skoro 250% výkon a to je jen grafika. Přidejme nechutně zastaralý procák PS4, se kterým si i to tvoje 4jádro vytře a jsme někde jinde. Ještě aby to nežralo víc, když to poběží mnohem líp při nastavení grafiky jaký má PS4.

              Přestaň se už ztrapňovat... já vím, že tě to baví, ale už je to nuda a nemám chuť si s tebou hrát na hloupost.
            • Cisla absolutne vycucane z prstu. Sis myslel, že takovou sestavu a wattmetr nikdo nemá?
            • flash789
              PC jsme skladal mockrat neboj. Tak tedy. 200W zdroj v PS 4 a 500W zdroj v PC..porad nevidis rozdil?
              PC treba z 1060GTX a 4 jadrem zere pri hrani zaklinace 3 kolem 350 - 380W. PS 4 pri hrani zaklinace 3 105 - 140 W. Doufam ze vam to ted staci, kdyz jste to hned na poprve nepochopily. Nevim proc se vam debilum musi vsechno yvsvetlovat do posledniho detailu a neumite si dat dve a dve dokupy.
            • Lol... 350W zdroj neznamená, že to tolik bere. Kdybys aspoň jednou v životě skládal PC, tak bys nevyplodil takový nonsense...
            • flash789
              Tak hlavne ze si to umis zduvodnit, blbe, ale umis. jestli srovnavas PC z 500w zdrojem a treba PS4 pro ktere zere max 140W a televizi ktere se nedostane ani 80w tak ses blazen. I ty sunky co zminujes maji aspon 350w zdroj. Proste hrani an PC je drazsi, a tecka..muzes kolem toho kafrat jak chces a stejne to porad tak bude.
            • Mě šlo ale o porovnávání ceny celkově. 300$ navíc za elektriku možná dáš, ale to se bavíme o PC, který je někde jinde, než konzole. Dražší PC = větší spotřeba = lepší grafika / fps. Za kvalitu se logicky platí. Když se budeme ale bavit o průměrném PC cenově na úrovni konzole+online služby+rozdílu dražších her, prostě o těch šunkách, který má podle těch zde tolik zmiňovaných Steam statistik většina hráčů a přidáme větší spotřebu TV oproti monitoru, tak na elektrice moc neušetříš.
            • flash789
              Tak ono za tech 5 let herni PC spolyka 2x tolik elektriky nez konzole, takze tech 300 dolaru navic vyplaznes tak jako tak. To je porad dokola..
            • Samozřejmě, že beru. Od takových lidí pak argument o základní ceně konzole vezmu. Akorát s velkým mínusem, že to neumí mp.
  • Strašná služba. Nutnost platit abych již u zaplacené hry mohl hrát mp.

    Sice mi pak "darují" nějaké hry ale to je na prd. Řadu her co darují bych stejně nehrál, řada her má dlc atd a ty nedaruji apod. Nedá se na to spoléhat a ty herní pecky stejně člověk kupuje ihned...

    Zlaté PC. Tam tahle paušální platba není a je možné mít hry v jazyce jakém chci a nebýt hloupě omezen regionem. Také je možné koupit hry za levno z jiné země atd.
    • ucho
      ale on tě nikdo nenutí tu službu platit. každý si může zvážit, co se mu vyplatí. přijde ti nevýhodná, neplať. přijde ti nevýhodná a platíš? jsi trotl.
    • flash789
      Akorat holt na PC nejsou krome indie a strategii zadne exluzivni hry. Na konzolich navic odpada obsirani kolem PC, konfigurace atd. Idealni je mit doma oboji, ti chytrejsi to tak maji. ostatni jsou holt cleny nejakeho tabora:)
      • Morraw
        Exkluzivní hry. Proboha, kdo to na PC potřebuje. Nevím, že by se tam musel někdo ohánět, že je exkluzivně na PC. Tam na to každý hází bobek.

        Oháníš se tu indie, jak kdyby to byl herní žánr. Indie je dnes všechno od pixelartu po velké hry - střílečky, strategie a rpg.
        • flash789
          Tak co zbejva zejo..kde nic neni ani cert nebere...
          • Morraw
            No, už bych neměl asi dále reagovat, ale většina dnešní AAA produkce je multiplatformní.
            • To on ignoruje, protože se baví jen o exkluzivitách. Prostě dobrý hry jsou jen ty exkluzivní a za 100 mega. Všimni si, jak tu nikdo z neuvádí třeba Nier: Automata, protože to je i na PC. :DD
      • žÁDNÉ exkluzivní hry ? Co si hulil... :D (WoW, Warhammer, Quake, ARMA, EVE, Star Citizen... atd...plus nepočítám "exkluzivity" play anywhere, které si rovněž zahraješ pouze na PC, pokud nejsi konzoloonanist...
        • flash789
          Ukaz mi jednu jedinou PC hru ktera ma produkcni hodnoty jako treba prvni dil destiny a zklapnu. proste nikdo enchce rvat stovky milionu do PC only hry, pac se to nevyplati. Star Citizen nepocitam, to je kapitola sama pro sebe.

          PS: Quake bude i an konzole, to se muzes vsadit, PC exluzivni je hlavne proto aby se to otestovalo. MMO je domena PC mas pravdu, Warhammer je stretegie, ty jsem zminoval. ARMA neni na konzolochich pro nikoho moc zajimava, kdybyb ybla uz by ji tam davno yvdali, leda ze by enchteli penize, o cemz dost pochybuju. pac v konzolich tam jsou penize, na PC dost tezko.
          • flash789
            Vetsina her financovana hraci je i na konzolich..Elite pocinaje a novym Tormentem konce. Takze SC nebude vyjimka, to ze to lidi zaplatily absolutne neznamena ze to pak Roberts nemuze vydat kde bude chtit. A stejne, je to nehotova hra s nejistou budoucnosti, proste se nepocita.
            • Proč sem vůbec chodíš diskutovat, když i ty sám víš že jedinej kdo má pravdu si ty.
              Neříkej mi že si tak ubohý, že to děláš jen pro potěšení ega.
              Jako kam se hrabe GGG, z něho občas i vypadne něco sčím se člověk ztotožní.
          • Star Citizen je druhá nejdražší hra v historii a ty ho nepočítáš. Tomu říkám ignorance. Mě jako hráčovi může být ukradený, jestli to zaplatili lidi nebo publisher. Na kvalitu hry to samozřejmě nemá vliv. Ale podle tvojí zvrácený logiky asi má.

            Quake na konzole nebude, protože by to bylo na gamepadu nehratelný.

            Závěr. Kvalita her se neodvijí od toho, kolik hry stojí. Důkaz = Nintendo.
            • Lol. Quake 3 se na PS/DC hrál možná s botama, ale ne multi. O ničem, když tam není singleplayer kampaň. Hru s botama (který ani nejsou v Quake Champions) ti nikdo hrát dneska nebude. To nemluvím o tom, že si lidi připojovali myš, protože s gamepadem mohli hrát akorát tak na easy. To nemluvím o tom, že komerční úspěch konzolovýho Quaka byl směšnej. Logicky, je to primárně multi hra a na konzolích to s gamepadem nemá smysl hrát. Bethesda může v tomhle případě na konzole akorát hodit bobek.

              Dále. Jestli je SC hotový nebo ne nemá vliv na fakt, že je to druhá nejdražší hra všech dob a je hratelná, takže... co to tady zkoušíš? Že není udělaný komplet obsah a mechaniky je věc druhá. Hra je po technický stránce funkční, takže graficky se dá porovnávat, takže opět taháš slámu, viz. argument až to vyjde za 10 let, tak už to bude fungovat na konzoli. Lol, samozřejmě nebude, protože je vyvýjená jen na PC a tak si jí taky lidi zaplatili, bez kompromisů. Nikdo nebude financovat z peněz lidí vývoj konzolový verze, ty mimoni. Navíc hra se neustále s časem vylepšuje, protože není omezena hardwarem. Stačí se podívat, jak vypadala před 2 roky a jak vypadá teď. Engine se neustále upgraduje. Jo, to je výhoda, když nemusíš řešit konzole. Máš smůlu, žebráku. :D Srovnávání s Elite snad ani nemá cenu komentovat, to je hra o 2 třídy níž grafikou a náročností, kterou by zvládla i PS3.
            • flash789
              Ja nemluvil o kvalite, neumis cist? Na PS2 byl Quake 3 Arena, hral se gamepadem, co to meles?
              Star Citizen neni hotova hra, prijd ho adorovat az bude hotovy, a az bude ( za deset let) bude i na konzole, nevidim jediny duvod proc by si Roberts nechtel vydelat penize navic, stejne jako Braben ktery dal Elite na obe konzole..a svete div se, podporuji HOTAS a zaroven se hraji dobre i gamepadem. PC a exluzivity to je takova vzacnost jako voda na pousti.
    • Souhlas, je to docela šupárna...
  • ucho
    ono na českých hráčích si Sony o moc víc nevezme, když za poslední dobu klesl kurz koruny vůči dolaru přibližně o 15 %...
    • ani dalsich 15% by mi nevadilo, sony potrebuje vydelavat, to neni dobrocinna organizace

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit