Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • I kdyby do PS4 daly železo dnešních PC tak za dva roky to budou ždímat. Konzole brzdí vývoj to je prostě fakt.
  • No nic, du se vychcat.
  • zx_spektrum
    Jsem zvědavý, jestli i v dnešní době se jim podaří prosadit zpětnou nekompatibilitu s PS3.
    • Jelikož plánují použít procesor blíže klasickému IBM-PC, tak silně pochybuji. Leda by do PS4 dali navíc Cell z PS3 (podobně jako EE a RSX z PS2 v první verzi PS3), což by ale zvedlo cenu konzole o cca 100 USD...

      Můžeme jen doufat, že se pokusí zprovoznit co nejvíce PS3 her na PS4 poskytovaných skrz PSN.
  • haha ze next gen konzole uz v roce 2006 sem mel vykonejsi comp
    • eeeee
      To by me tedy zajimala konfigurace tveho tehdejsiho kompu i konfigurace ps4.
      • Xcomik
        Já sem v r. 2006 stavěl pro sebe Intel C2D E6700 2x 2.66GHZ (chlazení Thermaltake) Operační paměti 2GB Corsair DDR2 800MHZ později sem v roce 2009 v lednu koupil set 4x 2GB Kongston za 1800kč. Grafická karta Geforce EN8800GTX od společnosti Asus (stejně takovou sem měl i desku) u grafiky sem odmontoval referenční chlazení (těch skoro 80 stupňu celsia bylo tragických) a dokoupil na ni masivní chlazení se třemi tichými ventilátory (takže v zátěži nešla přes 45 stupňů) k tomu byl ještě disk mechanika a tv karta. Po vydání PS3 sem se smál že moje PC je vlastně asi tak 4x rychlejší po stránce grafické karty a asi o polovinu rychlejší na propustnost dat přes CPU. Stavěl jsem to jinak na vánoce 2006 :-)
        • eeeee
          To asi nebude vykonnejsi nez ps4, ne? A asi ti ten pc nevydrzel az do dnes, ne? Ja stavel o neco pozdeji, E8400+GTX260 a presto jsem dva roky na to poridil ps3 zhruba za petinovou cenu a hrat na ni budu jeste nekolik let.
          • Xcomik
            Pc nevydržel do dnes ja ho rozprodal po tom co sem letěl do BG jinak bych si ho určitě nechal byl v dobrém stavu. Já sem spíše dával srovnání s konzolí co vyšla několik málo měsícu na to jaky tam byly propady. Jinak 8800GTX byla holka do nepohody od ní se pak dlouho vyvíjeli GK od Nvida (byl to průkopník s 88GB/S nebyla ani překonána novější 9800GTX (hlavně díky zběrnici a velikosti paměti)

            Jako dneska už je to děda to je jasné a hlavně to je pěkně nenažraný děda :-)
        • Jak můžeš srovnávat konzoli s PC, když je to úplně něco jiného, hry na tom běží jinak a nepotřebuješ tak nabušený HW aby jsi rozjel hry co ty rozjedeš na tom svém
      • Na to je jednoducha odpoved http://www.youtube.com/watch?v=NFQCYpIHLNQ
    • A kolikrat jsi ho upgreadoval od ty doby nebo si kupil novej zatim co konzole byla porad stejna a slapaly na nej stejny hry jako na PC ?
      • Tak ja napriklad ani jednou a zahral jsem si doted vsechno. Snad az na BF3 a Metro mi vse slapalo na max vizual.
        Konzoli vlastnim taky, nejsem omezenej zastance jedine "spravne" platformy.
        • a ikdyby tak jen na tom co clovek usetri na cene za kazde 4 hry si muze koupit novou grafiku
  • Xcomik
    Procesor by nová PS4 měla mít od AMD o výkonu 8x 1.6GHZ

    Teda já nevím ale doporučil bych chlapcům jak z MS tak i Sony aby se nad frekvencí CPU trošičku zamysleli. Jednak AMD ve výkonu vždycky trošičku pokulhávalo už od dob vydání C2D jsou prostě horší. Typickou ukázkou je když čtete HW nároky hry typu:
    Minimum
    Intel C2D 2.4GHZ nebo AMD X2 2.8GHZ

    Je fakt že AMD jsou levnější takže za málo peněz pořád solidní muzika ale ve světě kdy AMD už skoro rok nabízí 8 jádrové procesory s rychlosti 3GHZ+ je prostě tragédie číst že v konzoli bude chcípáček o frekvenci 1.6GHZ (na jádro). Ještě bych pochopil kdyby to CPU mělo aspoň na jádro frekvenci cca 2.2 - 2.4 a technologii podobnou Intelu "HT" (HyperThreading).

    Navíc Sonka by prý měla mít operační paměť v DDR5 (což je super) jenže asi tak do chvíle kdy zjistíte že to je vlastně jedno protože tou brzdou tady je a bude samotný procesor. Přitom kdyby obě společnosti (jak MS tak i Sony) přidali na CPU cca 30 Dollaru věřím že ta frekvence by byla jinde. Protože takhle už za cca 2-3 roky budem říkat jak konzole opět brzdí herní trh svojí nedostatečnou rychlostí!
    • Jenže to bude PowerPC a ne X64 (x86)
      • Spades
        Od kdy AMD vyrábí PowerPC?

        Navíc PowerPC CPU byla největší sr@čka jakou mohli tyto generace konzolí udělat. Zbytečně tím stěžují vývoj her pro konzole. Pokud se ti ignoranti konečně vzpamatovali, tak do nové generace narvou x64 aby to bylo kompatibilní s PC. Potom bude levnější vývoj pro konzole, protože se bude portovat z PC na konzole a ne naopak.
        • Naopak, pro zařízení jako je konzole je architektura PowerPC naprosto ideální. Už vidím jak si lidi instalují hry do konzolí *1* . Od kdy AMD vyrábí PowerPC? To myslíš vážně? AMD vyrábělo Xenony, které byly v Xboxu360.
          • Xcomik
            radší nic
          • Spades
            To že to vyrábělo AMD jsem nevěděl uznávám

            Proč by mělo bý PowerPC lepší, a hlavně proč by si museli lidé instalovat hry? Přehrávání z disku půjde úplně stejně i na x64... stejnak se to všecko kopíruje do cache.
            • Spades
              O tom jestli je lepší PowerP, nebo x64 se hádat nebudu, protože o tom prd vím...

              Ale co mě zajímá je to instalování her. Co má sakra společnej procák s instalací her, a proč ji tady vůbec zmiňuješ? Nikdo tu o instalaci her nikdy nic neřekl... I kdyby měl procák klidně x64 PROČ proboha PROČ by s nemohl hrát z disku? Tento fakt mi i trošku potvrzuje, že moc nevíš, protože se tu oháníš tímto úplně absurdním arguementem. CPU nemá s instalací her nic společného, tak nevím vůbec proč to tady vytahuješ...
            • Xcomik
              Wilda ty mudrci jeden PowerPC 750 nebo li Espresso jede na staré architektůře a to v potažmo 32bit s tím že je schopen podporovat nativně 2x 32bit to je stejná architekůra jako použil AMD pro své Athlony X2 staré cca 7-9let. Jedná se víceméně o starou architektůru dneska se běžně dělají procesory u kterých každé jádro může spracovávat data v 64bit rozhraní.

              Jinak i přes fakt že to je IBM výroba se jedná vskutku o AMD protože procesor byl vytvořený na stejné bázy a doplňen o AMD GPU (prostě nemělo AMD dílnu kde by je výrabělo tak výrobu přeneslo na IBM nic nového pod sluncem) Nebo si to IBM u nich obědnalo (nevidím výsledně rozdíl)

              Ale s technologií jako CELL to má pramálo společného (to je technologie kterou dělá samotné IBM) čili ten procesor není žádné terno a dokazuje to fakt že si Nintento muselo pro WII U napsat operační systém který sám o sobě spoliká cca 1GB RAM takže dostupná paměť pro samotnou konzoli tak je jen 1GB RAM (notabene nijak extra rychlá)

              PS Výkon toho procesoru je někde na úrovni Zacate a Atomu dokonce bych řekl že by s ním i oba procáky vytřeli podlahu
            • A k tomu instalování. Krása konzolí je ta, že tam člověk může strčit disk a hraje. U PC se musí zdržovat s instalováním. Pak výrobci můžou ušetřit na HDD a ve finále je to celé levnější, takže asi tak. Dej do PS4 x64 CPU a máš PC. (Jinak konzli nevlastním a ani nechci.)
            • Do cahe těžko ta má jen pár MB. Nicméně architektura PPC dosahuje lepšího výkonu nežli x64 (proč nebudu rozepisovat, jelikož by to vydalo na přesnášku). Na druhou stranu je tam dost výrazný problém s přehříváním, jak se uživatelé Xboxu, potažmo PS3 mohli přesvědčit.
    • Xcomik
      Ještě by mě dost zajímalo jaký tam bude integrovaná řadič pro paměti a jakou maximální frekvenci bude zvládat protože ono je sice hezké něco osadit DDR5 technologií ale pokud na to CPU nemá dostatečně výkonný řadič (o čemž dosti pochybuji) tak to dopadne asi tak že ty Ram tam budou asi jen jako marketingoví tah

      Dodatek:
      Jak znám společnost AMD tak si představuji vývoj next gen procesoru ve stylu (tak co tu máme hoši) Hele tady jsme před rokem vydali ty procáky A6/Trinity (FM2) tak co kdybychom tam přilepili ještě 4 jádra podtaktovali hodili novou revizi GPU a poslali to soňákům a mrkvosoftům. Takže asi takhle nějak vypadá vývoj u AMD.

      Intel je sice cenově dost vysoko ale aspoň na to uvolní celou divizi která by ten procesor zkonstruovala tak aby to skutečně odpovídalo nové generaci. U AMD si tím jistý prostě nejsem viz nové Wii U
      • Spades
        Hlavně intel by si dal záležet a udělal by pro MS a Sony silný a levný procák přesně pro konzoli... Proč?

        Protože marketing. Prostě jen si představit, že intelovský CPU pohání 2 nejznámější konzole na trhu musí být marketingový tah jak sviňa. A ještě říct, že WiiU pohání procák od AMD... To by AMD muselo dobře potopit.
        • Xcomik
          Přesně má slova vem si že Xbox do dneška netrpí extrémě na CPU jako spíš na GPU a malou paměť. Výkon CPU byl na tu dobu výborný přesně jak tvrdíš však xbox snad vyšel 2005? 3 Jádra všechny na 3.2GHZ a L2 1MB. Já sem pořizoval C2D E6700 2 jádra a 4MB L2 za šílené peníze (něco kolem 16 tisíc) a bylo jen o cca 30- 40% výkonější než Xeon v xboxu.

          Když si vemeš že tehdy xbox vycházel na 12-15 tisíc (odhad) tak vlastně konzole tehdy stála celý muj procesor. Ať se o Intelu říká cokoliv je to pro mě firma které dám přednost měl jsem 4 roky noťas s AMD Turionem a schořel mi celý nforce čipset díky debilnímu křemíkovému procesoru který topil jak zběsilí. Teď mám noťase s intelem a jede to v pohodě vůbec se to nepřehřívá.

          Prostě já nebudu nikdy asi AMD milovat na druhou stranu sem rád že tu je pač má intel konkurenci a aspoń se tak trošičku mírní v cenách (ikdyž by mohl ještě více)
          • Spades
            Pravda.

            Já měl poslední procesor od Intelu P4, kterej byl super, potom intel začal tvořit nehorázné sr@čky (Pentium D a Pentium DualCore... další dobrý procák byl až Core2Duo), tak jsem přešel na AMD, ale to byl děs... měl jsem 2 jádrové AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition a bylo naprosto normální, že jsem měl teploty 90 C... Toto se mi s 4 jádrovou i7 ivy brige nikdy nestalo. A to mám na NB ještě GeForce 650M, takže by to mělo u her topit ještě víc.
            • eeeee
              Kazdy ma neco. Ja jsem na PC mel vzdycky intel, ale chapu, ze i amd ma nejake vyhody. Intel napr. nezvladl integraci cpu s vykonym gpu (projekt larabee se to jmenovalo?) a tohle amd umi lepe a zrejme proto ho sony i microsoft preferuji.
            • Xcomik
              To je právě tou cenou kde kdo si říká proč je intel tak předražený ve srovnání s konkurencí ale vem si HT technologie je tu už asi cca 3 roky a já snad ani dneska nevím jestli už něco takového má i AMD? Jejich super levné křemíkové jádro je ten paskvil proč AMD tak topí.

              Prostě tady stejnak bude docházet k problémům ono bezstarostný chod u AMD je něco čemu já říkám osobně "velice nádherný sen" který se ovšem jen tak nestane realitou
        • eeeee
          Tak to nejhlavnejsi je zaruceny odber stejneho procesoru v desitkach milionu kusu.
          • Spades
            To jo, ale poukazoval jsem na to proč by nemuseli být tyto procesory dražší jak od AMD.
            Navíc AMD tam určo narve komerční výrobek pro PC, ale Intel by si vytvořil speciální procák pro to... přecejen, 70% procesoru je grafické jádro. Co takhle kdyby udělali do konzolí místo toho 16 jádrové monstra? Tohle je přesně věc, kterou bych od intelu čekal :D
            • eeeee
              AMD nikam nic nenarve, vyber procesu provede sony a microsoft, amd jim doda co budou chtit.
    • eeeee
      A zamyslel ses nekdy nad teplotou?
      • Xcomik
        Solidnější chlazení a procesor s TDP 65W by neměl být problém. Jo ona je to vlastně firma AMD no tak tam to už asi problém bude :-)

        Ne teď vážně jasně čím nižší frekvence tím menší TDP a defakto i zahřívání ona je bohužel realita taková že AMD skrátka na konzole nebo NTB nepatří díky jejich slavné křemíkové technologii (na druhou stranu bývaj o polovinu levnější).

        Ale vem si třeba procesor typu FX takový podtaktovaný na 2.2 osmijádro by s normálním slušným chlazením mít problém v menším prostoru typu xbox nebo PS mít nemělo pokud by nebyl takt nad 3GZ ale něco málo nad 2GHZ (na jádro) mělo by to normálně fungovat.

        Nemysli si první revize xboxu byl topinkovač díky tomu že tam měli vytaktovaného Xeona až do nebe při třech jádrech to tehdy bylo znát. Na rovinu říkám AMD FX na 2GZ by topil asi o 30% méně než první revize xboxu.

        Stačí ti to takhle?
        • eeeee
          Prvni revize xboxu take byla silene poruchova a ms na tom dost tratil. Po konzolich se chce, aby to byly male bezhlucne krabice, z toho je treba vychazet.
          • Xcomik
            Ještě ti doplním jednu poslední věc pamatuješ na výjádření 4A Games ohledně nového Metro Last light když se jich zeptali proč hru nebudou portovat na WII U?

            Problém byl procesor 3x 1.24 to jest o 360mhz na jádro méně než bude u nové generace. Tady není problém grafika ta by to v pohodě utáhla a možná ještě lépe než současné konzole ale problém a důvod pohřební samotného WII U je procesor prostě nemůžu nasadit do konzole v r 2012 procák o výkonu tabletu :-D

            Si představ že v roce 2015-2016 budou tablety téměř výkonné (po stránce CPU) jako next gen konzole. Hele jestli se chce MS a Sony nechat převálcovat na tomhle trhu Applem no mě je to jedno :-)
            • eeeee
              Panove, jako clovek ktery umi programovat vicevlaknove aplikace v jazyce C, si velmi dobre uvedomuji co to obnasi. Vypocet nejake ulohy je dan algoritmem, nektere ulohy jde paralelizovat jde dobre, u nekterych je to obtiznejsi a u nekterych to nejde vubec. Nevim jak se dnes resi algoritmicky ai ve hrach, s tim jsem nemel nikdy nic spolecneho a rad si to od vas ne ham vysvetlit. Ale ciste obecne, protoze se tyka rady nezavislych objektu ve hre, tak nevidim zadny duvod, proc by tato uloha nemela jit snadno paralelizovat podobne jako u fyziky. Jestli to neumi dnesni enginy, tak se proste predelaji, cesta rustu vykonu v budoucnosti se stejne skryva v paralelizaci a zvysovani poctu jader procesoru, rust frekvence uz davno narazil na strop. AI se bude ve hrach urcite stale zlepsovat a programatori nemohou spolehat na to, ze poroste frekvence procesoru treba na 10GHz. Ale mohou vcelku pocitat s tim, ze procesory budou mit casem treba 32 jader. Takze driv nebo pozdeji se to naucit musi.
            • Spades
              Nic proti tobě eeeee, ale co jsi řekl je totální sr@čka.
              Na frekvenci HODNĚ záleží. Jestli ti pojede 4 nebo 8 výpočtů naráz je jedno, když ten výpočet neuděláš Real Time. A 1 výpočet mezi 2 jádra nejde rozdělit. Toto není problém kódování, to prostě nejde. A já nemluvím o nějakém velkém složeném výpočtu, já mluvím o jednoduchých krocích výpočtu, kde k provedení dalšího kroku musí být ukončen první, tedy nemůžeš počítat na 2 jádrech (prakticky můžeš, ale 1 jádro bude vždy čekat na to, než to 2 jádro předá výsledek)

              Více jader počítá více na sobě NEZÁVISLÝCH výpočtů. TO je síla jader, ale frekvence je důležitá pro jednotlivé výpočty.

              Navíc pokud máš méně jader, můžeš jádra simulovat, ale vyšší frekvenci pomocí více jader nasimulovat nelze.
            • Xcomik
              Ano pochopitelně že je to o obou věcech. Ono jako to že to bude osmijádro řadě studiím krapet znepříjemní život protože budou muset překopat polovinu kodu jen proto že dříve řešili kdy povětšinou platilo že jedno jádro vždy využívala AI (teď neberu předskriptované hry typu COD) ale hry typu Arma a spol kde i ta "v potažmo" celkem hloupá AI byla schopna vyžrat celé jádro na frekvenci 2.6GHZ teď si představ že na tu AI bude jen 1.6GHZ.

              Myslíš si že AI bude ve hrách chytřeší? A jestli máš představu že Ai hodí vývojář na dvě jádra tak teda hodně štěstí protože já si ani v nejmenším nedovedu představit jak by to ty týpci udělali :-) Divím se že chlapci z Dice nezuří :-)
            • eeeee
              Rozdil neni jen v te frekvenci, ale i poctu jader. Jak uz jsem psal, podle me o uspechu nextgenu nebude rozhodovat vykon, ten uz je i dnes vysoky az az.
          • Xcomik
            S tím nemám problém ale to je všechno věc která se dá zařídit. Když do PC necpeš referenční chladič nebo třeba si vem i notebooky taky většina je dost tichá a jedou na podstatně menším prostoru
            • eeeee
              No ale pochop, ze ta konzole je na tom (ohledne chlazeni) stejne jako ten notebook. Pritom tech jader ma byt 8, bude to technologie od amd a pozadovana je bezhlucnost a nizka cena. Nemyslim si, ze je rozumne se vysmivat te frekvenci, je to technicky orisek.
            • Xcomik
              Přečti si moje příspěvky znova nikdo netvrdí že má mít 3GHZ ale 2.2 GHZ už jsou v notebookach i 6 jádra (pravda jiná cenová relace). Ovšem od AMD se asi jen tak á jádra na notasu nedočkáš protože prostě jejich technologie znamená nosit sebou dusík :-D
            • eeeee
              A ktery notebook ma 8 jadrovy amd na 3GHz? Ja myslim, ze vysoky vykon je u konzole zbytecny, ma to spatne provozni vlastnosti a zbytecne velkou spotrebu. Pritom na televizoru nepotrebujes tak detailni grafiku jako na monitoru pro stejny vizualni vjem. Dale cim je technologie narocnejsi, tim jsou naklady na hru vyssi, coz s sebou nese spoustu dalsich negativ. Takze ja myslim, ze nova generace konzoli nebude o co nejvyssim vykonu, ten ostatne neumi vyuzit ani pc platforma. O budoucnosti novych konzoli budou rozhodovat ekonomicko-provozni naklady, snadnosti (levnosti) vyvoje her, propojeni s ostatni domaci zabavou (streamovaná filmu, nakup hudby) a podobne. Dneska uz jsou technologie a vykon tak pokrocile, ze i vyrazny pokrok se na hrach projevuje malo a vetsina lidi bude vybirat podle jinych vlastnosti.
  • Sony se u soucasne generace dopustilo hned nekolik chyb jejichz kombinace otevrela MS s jeho xboxem pomyslne okno, ceho MS nalezite vyuzilo a vytahlo se tak na rovnocenneho soupere. Nebyt techto chyb, tak mohla soucasna situace dost mozna vypadat velice odlisne.
    Tak jsem zvedav, jesli se v Sony poucili a stejnym chybam se vyvaruji. Nicmene tentokrat uz nemaji takovou vychozi pozici, jako pred lety.
    • nemyslim, ze ma (ani jeden ani druhy) cim vyniknut. uz to budu velmi podobne konzole. obe budu este viac pocitace, nez doteraz a este podobnejsie, nez doteraz.
    • Mart9
      O jaké chyby šlo? 3x si to slovo použil, ale ani jednou si nebyl konkrétní. Díky.
      • V podstate to vse vyjmenoval ten pode mnou, predevsim tedy opozdenejsi vydani, vykonná ale slozita architektura a z toho plynouci vysoka cena a slozitost vyvoje her.
        Podle me vsechny tyto faktory hrali nemalou roli v tom, ze se MS podarilo z outsidera stat se rovnocenym souperem.
        Samozrejme do hry vstupovalo spousty dalsich faktoru, ale ty vyjmenovane si zpusobilo Sony samo a kdyby se jim vyvarovalo, mohlo to mozna vypadat jinak.
        • Tedy ta nade mnou, sry *3*
      • eeeee
        Vydali konzoli pozdeji, byla drazsi, ma komplikovanou architekturu narocnou na efektivni vyuziti, pouziva mene flexibilni delenou pamet a zastaralejsi technologii graficke karty, popudili si hrace odebranim linuxu a dlouhodobou odstavkou psn. To jsou myslim hlavni vlivy, ktere hraly proti ps3.
  • Pochybuji, že se budou opakovat problémy podobné minulému uvedení. Má tam být všude relativně stanartní hardware a žádná super-mega-nadupanost.
  • v diskusii, pri tych hadkach, stale zabudate na jednu vec, ktora ovplyvnuje mnoho = jedna konzola je "piratska", druha nie. tento rozdiel priniesol do tejto generacie konzol podstatne viac, nez len kto ma aku exkluzivku a aku verziu s akym HDD...

    ja vam neviem. kazdy caka nejaku strasnu bombu. ale tie hry o tolko zazracnejsie nebudu. rozdiel bude urcite mensi, nez pri prichode tejto generacie. ten skok, ani v HW, ani naraz v moznostiach, optimalizacii atd tak obrovsky nebude. ja osobne som vcelku skepticky...
  • Umaroth
    Pokud se Sony poučilo ze své chyby s PS3, že uvedeli, sic brutální(na svou dobu) ale drahý hardware, který kvůli ceně nikdo nekupoval, tak můžou mít dobrý start a vysokými prodeji tuto novou platformu ''nakopnout''. Myslím si že nastaví cenu na 349 dolarů (max 399)
    Taky bude klíčové jak bude PS4 optimalizovaná, myslím jak vývojářsky (složitost tvorby a portování her) tak uživatelsky.
    Hlavně Sony nesmí zapomenout že platformu prodávají hry, takže nesmí zopakovat chybu co udělali u Vity, že mimo 2-3 her na ní nebylo co pořádně hrát. Co se týče exkluzivek, tam je sony silná a ví o tom, takže tam se nebojím
    *5* *5* *5*
    • eeeee
      Na vite bylo a je daleko vic her, ktere tam muzes hrat.
    • ja to vidim minimalne na 499 :), zase az taka palka to neni, a predsa len pojde o novy HW na niekolko rokov, s velkym hypom atd, musia si predsa nechat nejaky priestor na dalsie zlacnovanie :), a zaroven Sony momentalne na tom nie je velmi ruzovo po financnej stranke, tak pochybujem, ze budu chciet tu konzolu velmi dotovat.

      Na co sa ale tesim, az uvidim co s tym novych HW dokazu vykuzlit v takych hrach ako Uncharted, Killzone ci Gran Turismo :).
      • no a co cekas ze vykouzli? Koukni na par let stare PC hry co nejsou konzolove porty no mozna se tomu s novym HW konzole priblizi *3* (hlavne nezapomen hlasku " na grafice nezalezi dulezita je jen hratelnost" budes ji potrebovat pokud jsou tva ocekavani prilisna)
    • Veskoslav
      Sony se nepoučilo a nepoučí viz poslední generace "PSP".
      • To myslis ten mrtvy handheld? Dalsi uz asi Sony nevyda, jen nechaji Vitu chcipnout. To zase bude slsunej prodelek, neco jako genialni PSP Go.
        • Nevim nevim, podle me bude Vita hodne propojena s PS4, neco jako tablet u WiU. Ale to je muj nazor.
        • eeeee
          Vita je uplne v pohode. Nejvic ji skodi ignoranti, kteri o ni moc nevi a siri tyhle reci.
  • Jako nevim co tady ti Xboti kecaji o vitezstvi. Sony vladne!
    Vemte si prodeje konzoli:
    Xbox 1 24,5m X360 73,9m
    PS2 150m Ps3 72,3m

    Z toho je jasny, ze Sony si hodne polepsila, kdezto Xbox jde do kytek. Nemluve o tom, ze multiplatform tituly jsou prodavanejsi na Xbox 360. Z toho je zase jasny, ze Sony se dari jako nikdy predtim, proto prodavaji svoje baraky http://www.egmnow.com/articles/news/sony-playstation-selling-off-their-million-billion-dollar-new-york-headquarters-building/
    Proste Ps3!! *14*
    • Malleth
      Nás primárně nemusí zajímat, kdo prodal víc konzolí. Spíš to kolik a jakých her každá platforma nabízí. V tomhle ohledu PS3 rulezz. To je bez debat.
    • JJ... Mam lepsiu konzolu lebo aha, financne sa jej dari!!, mam lepsiu konzolu lebo aha, konkurencia ma financne problemy!!, mam lepsiu konzolu lebo aha, (len) v amerike sa lepsie predava ta moja, ta mojaa mojaaaaaa.....

      Nechodis nahodou na Sector? Tam tymito kydmi vylozene ziju...

      Hrajte si na com chcete, vsetky konzoly su dobre, lebo vacsinou vsetky dokazu priemernemu hracovi dodat dostatok kvalitnych hier pocas celeho roka, ktore ho mozu zabavit.

      BTW moj osobny nazor je ten, ze najlepsia je Ps3 :) , kedze nema plateny MP, PS+ sa fakt vyplati, a pre mna na Playstation vychadza ovela viac zaujimavych hier. Pricom tato veta ale vobec nemeni nic na tom, co som pisal vysie ;)
      • Umaroth
        Já mám obojí, ale souhlasím s tebou. Už mám mnohem radši PS3. Microsoft jsou šupáci co se týče veškerých on-line funkcí a sosaj z tebe prachy za vše. Přijde mi absurdní, když si koupím hru za 1300 abych platil navíc ještě microsoftu abych si zahraj i multiplayer, nehlede nato ze vetsina obsahu az na vyjjimky je na XBL drahá (i když nekderé hry na Ps3 storu jsou taky osolené, tak ale od toho mame krabickovy)
        Když u MS zaplatím Gold zpřístupní mi funkce které už bych normálně mel mít (a u sony je mam)
        Když zaplatím PS+ tak dostanu kopici her zadarmo a pro každý měsíc další 2-3 hry zadarmo (a to nejsou indie hříčky ale třeba Red Dead redemption, sleeping dogs, Batman Ac atd.!) Takže za svoje penize opravdu něco (hodnotného) dostávám ! Třeba pro člověka ketrý toho moc nenahraje je to ideální, zaplatí 1200 ročně a za ty peníze hraje celý rok.
        • JJ presne. Ja proti Xku, ako konzole ako takej, nemam vobec ziadne vyhrady. Launchla ovela skorej ako Ps3 a aj napriek tomu vykonostne su takmer na nerozoznanie, koli lepsim predajom sa na nu zbuchavali primarne hry a na Ps3 sli len porty - casto horsie, hlavne zo zaciatku. Konzola nebola ani tak draha, na to co vsetko ponukala. Skratka MS spravil s Xkom kus dobrej roboty.

          Ale jednoducho ja moc tie ich hry nemusim, snad okrem Forzy by som si tam nemal moc co vybrat. Ako urcite by sa nieco naslo, ale nebol by ten vyber tak "s chuti" ako na Ps3 kde mi tie hry sadnu proste viac - moj subjektivny pohlad :)

          Ale co mam k Xboxu, resp. k MS obrovsku vytku je prave ten plateny MP... Toto som nikdy moc nepochopil, ako si to ludia mozu este pochvalovat, ked dokonca vacsina z tych hier nepodporuje ani dedikovane servery a ten on-line MS prakticky vobec nic nestal, kedze server pre hru ste robili prakticky vy... To je pre mna proste jak facka, a pokial nebudem musiet (ako ze nebudem, kedze na PC je take nieco nepredstavitelne) tak ziadnej firme podporovat plateny MP nebudem, ani keby to malo byt pre Sony.

          Naviac fakt ako pises, v porovnani s Ps+ kde clovek za rok dostane kus paradnych hier, tak Gold vyzera ako cista dojarina na peniaze... V tomto tych GOLD pochvalujcich si ludi proste nepochopim :)
        • Veskoslav
          Taky se toho Sony hodlá zbavit, protože na tom tratí šílené peníze a šíleně i dotuje PS3.
          • ringmancz
            dyť teď tu byla bleskovka: Členství v PS Plus Vám přinese výhody i u další generace konzole Sony
          • ucho
            zdroj? nepřijde mi, že na tom muší tratit šílené peníze. podle mě je dobré si takhle uchytit lidi, kteří navíc pravidelně posílají peníze... já to tedy nevyužívám, ale nepřijde mi to jako hloupý nápad, jak snadno vytáhnout z lidí peníze, kdy by měly být spokojené obě strany...
            • eeeee
              Fanousek xboxu prohlasuje, ze Sony se hodla zbavit sluzby protoze jedna pani povidala, ze je prodelecna a kterou navzdory tomu minuly mesic zavedla i na ps vitu? No lol, to je na trestne oznameni. Tak dohledavej, kde jsi k te pomluve prisel.
            • Veskoslav
              Když vydržím. Dohledám. Někdo vesele rozebíral a vynesl informace ze Sony, jakou částkou dotuje PS3+jakou částkou dotuje tuto službu.
      • ZvacA
        " Hrajte si na com chcete, vsetky konzoly su dobre, lebo vacsinou vsetky dokazu priemernemu hracovi dodat dostatok kvalitnych hier pocas celeho roka, ktore ho mozu zabavit. "

        http://www.youtube.com/watch?v=IxAKFlpdcfc
    • Umaroth
      Já věřím tomu, že kdyby PS3 hned od vydání na svou dobu nebyla takový ''overkill'' čili stála by stejně jako ps2 při uvedení, tedy 299 dolarů a ne 599, tak by byla pře xboxem na plné čáře.
      Věřte tomu že nemít Sony exkluzivky, tak by Microsoft nikdy nedotahla, což v posledních letech, díky -+stejné ceně jako xbox dokázala.
      • Veskoslav
        A co si budeme nalhávat i masivní reklama v rámci fotbalu.
    • Veskoslav
      Xbox jde do kytek? Chudák Microsoft, chtěl prodat jenom 50 miliónů Xbox 360 a nějak mu to nevyšlo. Akcie Sony šly za posledních 5 let o 221% dolů. Microsoftu o 102% nahoru. Ale chudák Microsoft a jeho Xbox, jde do kytek *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit