Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zaty
    Díky za tip na Burnout Paradise. Zjistil jsem, že ho mám na Steamu, asi z nějakého bundlu, tak jsem to zkusil a už 2 hodiny se proháním Paradise City :) V žebříčků arkádových závodu se to řadí na 2. místo hned za Flatouty.
  • Jak tak koukám, ze zdejší sekta by omluvila Warhorse i vraždu, pak jim můžou prdnout cevky u lootboxy, pokrytci zkurveni
    • žiješ v zemi, kde 30% lidí zvolilo za premiéra trestně stíhané StBáka a překvapuje tě, že lid omluví pár bugů ve hře? *5*
      • ucho
        nauč se počítat ;)
        • statistika velkych cisel, i kdyby sli volit vsichni, vysledek se o mnoho lisit nebude
          • ucho
            a ty zase kulháš ve výrokové logice.
            • hraješ to vůbec, nebo sem chodíš jen trollovat?
            • a ty kulhas ve vsem, takze jsem na tom jeste dobre
  • Jack1947
    https://howlongtobeat.com/game.php?id=21697 takže tohle znamená že já jsem tedy něco čtvrtinu hry před koncem. Což je na druhou stranu i škoda... já furt čekám na něco zajímavého co se má udát.
    • zajimav jsou questy okolo, hlavni pribeh je jen predscriptovanej spektakl

      proto taky dostavas neustale na budku, protoze vubec netrenujes/nevylepsujes postavu a jen postupujes pribehem
  • Mart9
    120 příspěvků pod podcastem? Tak to musí být jedině diskuse o Kingdom Come *5* *2*
    • přesně, podcast nikoho nezajímá, všichni píšou o KC:D *5*
    • Nebejt Vávry tak žerou suchý rohlíky :)
  • KronosDeret
    kolem horký kaše vede cesta klikatá. Nejen že to opravit nezvládnou, ale po pár marných pokusech to vzdaj a prostě řeknou, že to tak zůtstane a smiř se s tím. Ten tým je na špagátech po x týdnech/měsících rushe a tady lidi doufaj že to po půl roce opravěj, hahá, chyba lávky. Třetina kupujícícch bude nasraná, prorože je úvod příliš dlouhej, než zjistěj že je to neba nebo že jim to nefunguje věčně loadujou dvouhodinový kusy kvůli "hardkór oldskůl obtížnosti"... a co je největší pakárna, autor by byl vlastně nejspokojenější, kdyby moh dělat simulátory chození po zříceninách ideálně placený ze státních/evropských kulturních dotací aby to nemuselo vydělávat prachy jako produkt. UF.
    • Diť je to úplně skvělej nápad rekonstruovat naše památky v cryenginu, ke zbytku se nemá cenu vyjadřovat sám si to beztak ani nehrál a jen papouškuješ hloupé výlevy co se linou mezi streamery.
      • Skvělej nápad to je, pro neziskovou dotovanou státem/EU jako vzdělávací projekt. Ne jako hra. Odehráno mám 25 hodin a za 20 let co hraju mě ještě nic tak nefrustrovalo a nestalo, abych to třikrát odinstalovat a desetkrát proklel tvůrce do sedmého kolena.
        • Tak to jsem u hry neměl. Řěkl bych že celkem v klidu. Trénuj fighty a za chvíli budeš sílu a pak zlískáš i 5 lidí naráz. Ty loady nějak **** s tím posledním patchem to trvá nějak dlouho, jinak to bylo vždy pár sekund. Jestli chceš příklad dickoviny tak si zahraj WoT.
          • KronosDeret
            já tu hru nehejtim z principu, ale protože sem doufal že bude dobrá a na každým kroku se mě snaží přesvědčit že bych jí neměl hrát dokud nebude dokončená. U WoT jsem ztratil tolik života že to skoro hraničí s minecraftem nebo Rustem, ale dickovina to není, je to návykový, vyleštěný pro jakýhokoliv uživatele, neustále vylepšovaný.
    • Jackuv starsi bratr *15*
  • Aleši jak jste řešili Kickstarter mluvil jsi o kostkach na Warhammer..... Jaky hrajes? :) Hrajeme pravidelne v Tomovkach AoS, delame i turnaje cca 2x do mesice....
  • V ČR se prostě úspěch neodpouští *9*
    • v Česku se rádo mnoho věcí přehlíži a to hlavně lži, zlodějna a další věci. Vydali nehotový produkt, který se rozpadá doslova před očima a ještě okradli lidi, co jim to zafinancovali. Místo pokory se chovají jako čuráaci. Ne, opravdu jim to nepřeji, je mi zle z takových praktik a pokud to někomu nevadí, tak by se nad sebou měli zamyslet. Neni překvapení, že se to dopustil člověk, co má plnou hubu keců. Mistr světa amoleta.
      • Tohle by bylo validní, kdyby na tom konkurence nebyla úplně stejně. Závažným bugům se vyhnou převážně jen ty největší studia do kterých warhorse fakt nepatří. Ohledně těch steelbooků a následné jejich reakce to byl fail, ale pokud máš aspoň nějaké zkušenosti z pracovního procesu tak musíš chápat že v takovém počtu lidí se prostě faily stávají a to nemusím ani nikoho omlouvat, stačí selský rozum a sám se nad tím zamyslet. Chápu že je to pro tvé ego výzva, ale někdy to zkus.
        • Tilwaen
          Nesouhlasím. Jeho argument by byl úplně stejně validní i kdyby hry od konkurence vycházely násobně zabugovanější (a že je laťka po vydání KC:D dost vysoko). Tím, že budeš prstem ukazovat na ostatní a šermovat zde argumentem tu quoque, se nic nemění na tom, že KC:D je velmi zabugovaná hra - víc, než by měla, a víc, než jsou mnozí (pochopitelně) ochotni akceptovat. Bugy, které rozbijí celou hru nebo zničí uložené pozice, se vůbec nemají po vydání objevovat; nějaké pomalé doskakování textur a levitující NPC vem čert.
        • Neznám více zabugovanlu hru než KC, neznám hru, kde místo konzolovek posílali PC verzi a tak bych mohl pokračovat...
      • já jsem si hru zatím nekoupil, takže nijak naštvaný nejsem, nemám zatím na co. Zahraju si to třeba za půl roku nebo za rok, až to vychytají a udělají nějakou lepší edici. Každopádně je v zájmu všech hráčů, aby hra byla úspěšná, protože pak budou pokračování. A co víc než hru z českých dějin si můžeme přát?
  • Tak jsem si konečně našel čas prostudovat podmínky Kickstarteru platné v době kampaně (https://www.kickstarter.com/terms-of-use/oct2012)

    By backing or creating a fundraising campaign on Kickstarter, you agree to be bound by this entire Agreement, including the following terms:
    ...
    Kickstarter does not offer refunds. A Project Creator is not required to grant a Backer’s request for a refund unless the Project Creator is unable or unwilling to fulfill the reward.
    Project Creators are required to fulfill all rewards of their successful fundraising campaigns or refund any Backer whose reward they do not or cannot fulfill.
    Project Creators may cancel or refund a Backer’s pledge at any time and for any reason, and if they do so, are not required to fulfill the reward.

    Vybral jsem podle mě klíčové pasáže. Takže backnutím hry se uzavírá smlouva mezi backerem a tvůrci projektu. Tvůrci projektu mají právní povinnost dodat _všechny_ odměny, pokud kampaň na KS skončila úspěchem, nebo vrátit peníze každému backerovi, jemuž nedodají nebo nemohou dodat jeho odměnu. To celou věc staví do poněkud jiného světla, protože nadále nemá význam mlžit stran toho, nakolik je povinné dodat backerům odměny. Je to povinné, resp. když dodány nebudou, mají se vracet peníze. Co podmínky neřeší, je nedodání odměny v celém rozsahu. Šlo by asi uvažovat jak o proporcionálním refundu, tak o možnosti backera od smlouvy odstoupit úplně a chtít vrátit všecko (pak by ovšem neměl ani hru, logicky). Jsou to zatím jen takové poznámky k diskusi; jestli jsem něco pochopil špatně, klidně mě opravte.
    • No pozor, podmínky se několikrát měnili po těch různých podvodech, takže záleží co platilo v tom daném roce.
      • Však to tam píšu. Napsal jsem tam ty odpovídající.
        • V roce 2002? :D

          Omlouvám se, ale nedalo mě to :)
          • Hele já nevím. Buď to je takovej hodně amatérskej pokus mě doxnout, ale nějakej anonym mě skutečně nepřiměje k tomu, abych mu cokoliv dokazoval, takže to možná chtělo zvolit nějakou lepší taktiku. Nebo jste něco blbě plácnul a nedokážete se smířit s tím, že se kdokoliv z Tiscali může podívat do databáze a zjistit, že ze sebe děláte osla. Já budu jako vždy optimista a uzavřu to s tím, že jde o tu druhou možnost. Osla ze sebe samozřejmě můžete dělat i nadále.
    • Tohle rozhodně číst nehodlám a už vůbec se zaobírat správným překladem pro úplné pochopení. Můžeš kontaktovat Kickstartem přímo a chtít vysvětlení, že ten a ten vyvojář s tou a tou hrou nakonec nesplnil podmínky a chceš vrátit plnou nebo jen část svých finančních zdrojů (otázka je, jestli jsou uvedené všechny podmínky dodání produktu se vším všudy, jestli se píše během vydaní nebo po uplynutí určité doby).
      Hádám, že tohle si ale už minimálně udělal, když to tady tak vehementně řešíš. Tohle nemyslím zle, protože tě naprosto chápu, ikdyž nevím, kolik si do toho vzložil prostředků, je mi jasný tvoje nasr*ní,hlavně když teď ze všech stran čteš a slyšíš, jaká ta hra má celosvětový úspěch a že za 1 týden max se hra skoro 4x zaplatila a že Vávrovi se na účet jako 17% vlastníka společnosti přispalo min 10 melcků, ne-li více. Tohle je můj hodně hrubý odhad. Osobně nemám nic proti Vávrovi, WH ani hře (až teda na toho šm*jda Bakalu, ale bez jeho peněz by nejspíš tato hra pořádně nevznikla - holt úděl mnoha krvavých a ěpinavých peněz), kterou budu hrát min za rok, až se vše vychytá a bude v poslední fázi bez bugů, nemám problém si počkat i rok. Ale osobně by mne dožralo, kdybych do této hry nasypal násobky konečné ceny s vidinou nějaké limitované sběratelksé edice a po letech by mi firma ukázala prostředníček.
    • Morraw
      A on je nějaký problém s tím, že někdo zažádal o refund v důsledku odměn a nedostal ho ?

      Překvapilo (pobavilo) mě, že se našli i lidi, co nadávali, že figurka není stejná jako na obrázku v kampani (Jindra na koni). Chápu, že to spoustu lidí mrzí, že nedostali podepsaný plakát nebo bednu. Taky bych byl radši, kdyby se dodrželo vše. Ale spousta lidí to dokáže pochopit a nedělají vlny ani nežádají o refund.

      Jsem ten typ backera, který primárně přispívá na hru a počítám vždy s tím, že odměny se mohou změnit.
      • ty jsi dobrá ovce. Oháníš se, že jsi backer, tak ono záleží jestli nejsi ten typ backera, co příspěje jen tak, aby dostal kod s hrou a pak tady silně moralizuje.
      • ucho
        a kolik tisíc jsi jim tedy poslal ty?
      • Díky za info, vysvětluje to tvůj postoj k celé věci, ale smluvní podmínky jsou smluvní podmínky a slušnost je slušnost. Když dostanu vadné zboží, tak taky mám právo na slevu z ceny a domohl bych se jí (čili z tvého pohledu je vlastně všecko OK), ale vtip je v tom, že jsem dostal vadné zboží, přestože jsem měl slíbené bezvadné.

        EDIT: Jestli figurka není stejná jako na obrázku (a nejde jen o nepodstatné kosmetické změny), tak je to samozřejmě taky špatně.
        • Morraw
          No a já se ptám, jestli lidi na základě těchto skutečností zažádali o refund a přesto jim nebylo vyhověno.

          Ohledně odměn jsi dost extrémista. To, co je prezentováno během kampaně je většinou koncept a ten se v průběhu může docela změnit. Ale to každý normální člověk dokáže pochopit.
          • Na fórech už kdosi psal, že bude chtít refund. Jestli ho dostal, to nevím.

            Citace těch podmínek je vcelku jasná. Není to žádný "koncept". Je to smluvní závazek jako každej jinej.
            • Morraw
              Ano nedodrželi sliby ohledně odměn, vysvětlili to a omluvili se v posledním KS update. Nevím co je pochybné chování podpory, jestli někomu nestačí vysvětlení v updatu, tak ať kontaktuje support a nebo žádá o plný refund.
              Žádné indicie, že by Warhorse nechtělo oprávněným refundům vyhovět ,tady nejsou.
            • Řekl bych, že se tu řeší nedodržení slibů a celkem pochybné chovnání podpory, která by si lidí a jejich peněz měla vážit a ne je za to ještě odbývat.

              Já si třeba hru ještě nekoupil (nemusím mít vše první den, z toho už sem já i moje peněženka vyrostly), ale to neznamená, že mi je automaticky jedno jak Warhorse hází na backery celkem bobek a to se jim (pokud se znova rozhodnou pro crowdfunding) mohl i trochu vymstít...
            • Morraw
              Tak co se tu vlastně řeší? Warhorse nezvládli dodat všechny odměny ve 100% stavu a jestli se to někomu nelibí, tak at zažádá o refund.
              Poslední KS update popisuje proč jsou některé jinak + omluva. Co bys více chtěl ?

              Bavil jsem se o konceptech odměn. A to, že finální podoba třeba právě figurky může být jiná.
  • Nedodání toho co bylo proklamováno na KS je obyčejný podvod, reakce tvůrců vrchol arogance, zejména ty řeči jak by to bylo drahé udělat (peníze na to dostali, tak co jako?) a proto to nebude, hm, ve světle toho působí to všemožné vychloubání se prodeji a výdělky trapně, navíc když za vším stojí miliardář (k tomu připočtěme jasnou snahu šetřit za každou cenu na odvodech, viz účetní závěrky dokazující jen jednoho nebo žádné zaměstnance). Zkrátka, těch peněz neni nikdy dost, a i kdyby miliardář mohl "ušetřit" jen jedinou korunu, tak proto udělá všechno možné, legálně či nelegálně a zarytí fandové budou ještě tleskat a všem, kteří na to poukazjí nadávat.

    K názorům, že KS neni předobjednávka atd. takže je to v pořádku, to je zcela absurdní argumentace. Kdyby všechny ty odstupňované částky na KS doprovázelo to samé, lze úspěšně pochybovat o tom, že by se někdo pral o to zaplatit vyšší částku pokud by dostal to samé jako někdo kdo si zaplatil jen samotnou hru. Na tom ten systém stojí, motivovat, lákat lidi v vyšším příspěvkům lepšími odměnami. Podle téhle logiky by vlastně nemuseli dodat ani hru, dostali by to co backer za £3, což bylo tuším díky a přístup na forum, a bylo by to podle těchto zarytých fandů ok, však KS neni eshop, že? Úplně to vidím, dej £3 a máš naše díky a přístup na fórum. Dej nám £3 a máš naše díky a přístup na fórum. Dej nám £5000 a dostaneš.....naše díky a.přístup na fórum.

    K těm backerům, kterým to nevadí, zde určitě hraje hlavní roli fakt, že už je to dlouhá doba, takže to tolik nemrzí jako zaplatit tu částku a den poté se dozvědět, že v zaplaceném produktu půlka věcí nebude a peníze se nevrací. Je to takhle prosté a takhle lidé uvažují, ani si neuvědomují, že by jednali zcela jinak být ten časový úsek mnohem kratší, WH právě na tohle zřejmě spoléhali a můžou být vysmátí, protože to krásně vychází.
    • Jack1947
      Já si na rduhou stranu myslím že si to lidi zaslouží a měli by se tedy poučit... protože kolikrát ani evydají tu hru tady to aspon splnily.
    • jamar28
      S tím podvedením backerů souhlasím, ale ať se snažím sebevíc, na švarc systému nevidím vůbec nic špatného, právě naopak. Spousta projektů, možná i tento, by bez něj nikdy nemohla dojít k úspěšnému konci. *4*
      • Nic špatného? Menší výběr daní, soc. a zdr. systém přichází o peníze, není divu, že je nelegální. Navíc to deformuje podnikatelské prostředí, plus problémy, které "boj" se švarc systémem působí těm co nejsou jeho součástí, ale jsou také OSVČ.

        Účel nesvětí prostředky. Zde také nemáme co dělat s tím, že by projekt nemohl vzniknout bez švarc systému, zde investor prostředky má, ale máme zde co dočinění s nenažraností někoho, komu by nemělo stát za to šidit, ať už na pracovních vztazích nebo na nesplněných "slibech" backerům, ale nemůže si pomoci, má to v hlavě takto nastavené a chce víc, víc, víc.
        • jamar28
          Systém přichází o peníze, které mu nenáleží - tak to vidím já. A podnikatelské prostředí deformuje v první řadě právě systém. Takže za mě ok Jestli by tento projekt vznikl i bez toho netuším. Investor má prachů nepochybně tolik, že by za ně mohli ve Warhorse vydávat AAA hru každý rok příštích sto let, ale důležité je, kolik do toho je investor ochoten nasypat. Pokaždé je nějaká hranice, kdy už se to nevyplatí nebo kdy už se investorovi nechce cálovat víc. Nesplnění slibů je jasná chyba a selhání, za které by měli dostat lekci, to je bez debat.
          • Jsi úplně mimo! Ale tady už se bavíme o politice a ne podníkání a úmyslném podvodu. Sytém být nastavený musí, bez daní to nelze. Sytém bude vždy jak socialistický, tak i kapitalistický. Jedno nebo druhé nastavené na 100% nikdy fungovat nemůže! Pokud systém, tedy stát nebude mít prostředky, dopadne to jako s Venezuelou, to by si chtěl? Nemít základní potraviny, nemít práci, nemít nic a platit 80% daň? Když systém nebude mít prostředky, nebou nemocnice, hasiči a policie. Bez těchto třech složek se celý systém položí a ty sám nebudeš v bezpečí a budeš ho stejně vyhledávat, vyžadovat, aby tě někdo chránil, aby ti někdo uhasil požár doma a aby tě někdo nakonec i ošetřil, když na tebe pujde někdo s palicí a bude chtít zabít tebe nebo tvoji rodinu!?! Tady se prosím tebe probuď ze snu. Jedna věc je být nasraný na politiky a celou tuhle naší šaškárnu, ale máme jedno z nejlevnějších a nejlepších zdravotnictví na celém světě, nevyrovná se nám prakticky nikdo!! Chtěl bys platit u zubaře po každé návštěvě základní taxu $450 + nadstandard? Myslím, že ne. Nejdřív se zajímej o všechny úhly pohledu, než něco někde plácneš, potom nebudeš říkat, že švarc-systém je naprosto v pořádku. Jeho existence je sice jen odraz chybného nastavení, ale on nikdy nevymizí, už z principu, že tady budou lidé, jako ty, kteří se ho budou snažit jakkoli a kdykoli obejít. Pomysli na to, až jednou ty nebo tvoje děti budou mít nehodu a podstoupí těžkou a také dost nákladnou operaci, kterou z 90% zaplatí tvoje pojišťovna!!! Už nikdy nenapíšeš takovou pi*ovinu!!
            • Ucho:"ono z principu je hloupé bojovat proti důsledku. je to vyhazování peněz a ve finále to jen vytvoří další problémy. tedy to situaci zhorší a podstata problému zůstane. chápeš? ;)
              "OSVČ s 60% paušálem odevede 0 na dani z příjmu". no nevím, ale na tomhle jsi byl kde? zaplatí státu na dani 15 % z těch 40 %, které vydělal... čím víc vydělá, tím víc zaplatí.
              já jsem OSVČ i zaměstnanec a za to, co si vydělám jako OSVČ, platím sakra nekřesťanský peníze. někdy si říkám, jestli to vůbec stojí za to. jak na zdravotním, tak sociálním, tak daně státu. z mého zisku si seberou dost.

              a že zaměstnavatel obere stát o zdravotní a sociální? opět hodně zjednodušená teorie. zaměstnavatel ušetří, to ano, ale ušetřené peníze vrazí většinou znovu do firmy. tedy třeba místo 100 lidí jich zaměstná 110. ty peníze se neztratí a státu doputují, jen v jiné formě. takže ne, švarc systém není takové zlo, jak se snažíš tvrdit. a jestli proti němu chce někdo bojovat, je potřeba hledat příčinu..."

              Podstata problému je podle tebe co? Že zaměstnavatel platí také odvody za zaměstnance což ho nutí to obcházet švarcem? Takže by si to řešil zrušením odvodů a tím by si vyřešil švarc systém? : D Kde jsem na tom byl? Kde bych na tom měl být? OSVČ s výdělkem jako průměrný zaměstnanec (nebo těch 305k z účetní závěrky Warhorse pro toho jedno zaměstnance) a uplatňující paušál 60% platí na dani 0. Jistě, čím víc vydělá, tím víc zaplatí, ale v tomto případě ten výdělek není takový aby něco platil.

              Ona to není teorie, to je realita a zaměstnavatel nemá co ty peníze vrážet někam jinam a sobě tak zvyšoval zisky, když jsou určené k tomu, aby putovaly právě do zdravotního a sociálního systému, proto je státu houby platné i kdyby zaměstnavatel peníze vrazill do firmy, protože do zdr. a soc. systému ty peníze a v této výši prostě nepřitečou a budou chybět. Kdyby vše co píšeš byla v praxi pravda, stát by už dávno daně a odvody zrušil a těšil se z toho jak ty peníze přitekly i tak.
            • ucho
              a takový příklad, bude to trochu přitažené za vlasy, ale pohlédni na placení zaměstnancu jako na kupování her. zaměstnanecký poměr je nakupování za plnou cenu v době vydání. švarc systém jsou lidé, kteří nakupují jen ve slevě, protože chtějí prostě ušetřit. vydělají si vydavatelé her méně? na první pohled ano, ale lidé mají většinou určitou sumu k dispozici a tu prostě utratí. někdo si koupí málo her draze a někdo více her levně. s tou prací je to hodně podobné. není to tak černobílé, jak se snažíš prezentovat.
            • ucho
              ono z principu je hloupé bojovat proti důsledku. je to vyhazování peněz a ve finále to jen vytvoří další problémy. tedy to situaci zhorší a podstata problému zůstane. chápeš? ;)
              "OSVČ s 60% paušálem odevede 0 na dani z příjmu". no nevím, ale na tomhle jsi byl kde? zaplatí státu na dani 15 % z těch 40 %, které vydělal... čím víc vydělá, tím víc zaplatí.
              já jsem OSVČ i zaměstnanec a za to, co si vydělám jako OSVČ, platím sakra nekřesťanský peníze. někdy si říkám, jestli to vůbec stojí za to. jak na zdravotním, tak sociálním, tak daně státu. z mého zisku si seberou dost.

              a že zaměstnavatel obere stát o zdravotní a sociální? opět hodně zjednodušená teorie. zaměstnavatel ušetří, to ano, ale ušetřené peníze vrazí většinou znovu do firmy. tedy třeba místo 100 lidí jich zaměstná 110. ty peníze se neztratí a státu doputují, jen v jiné formě. takže ne, švarc systém není takové zlo, jak se snažíš tvrdit. a jestli proti němu chce někdo bojovat, je potřeba hledat příčinu...
            • "krásná teorie, ale ono to jde říct i takto: švarc systém škodí státu mnohem méně než korupce ;) tak schválně, proti čemu by se mělo bojovat víc? švarc systém není z principu něco, co zamezí odvodu státu, ne. jen se odvádí jiným způsobem a za jiných podmínek, ale odvádí se.
              taháš do toh zbytečně moc blbostí. švarc systém není opravdu problém současnosti, jsou zde horší věci. švarc systém je v podstatě důsledek něčeho. "

              Co škodí víc nebo míň? Podstatné je, že to škodí. Proti čemu bojovat více? A co takhle řešit obojí? Švarc způsobuje, že zaměstnavatel odvede 0 na soc. a zdr. oproti nějakým 10k za průměrného zam., a "švarc" OSVČ s 60% paušálem odevede 0 na dani z příjmu oproti nějakým 37k v případě průměrného zaměstnance. Tak proč píšeš zjevnou nepravdu? O tyto peníze stát přichází a pak na to dojíždí ostatní.
            • Snůška polopravd který by bylo na tejden vyvracet. V Halo novinach by tě vzali hned.
            • jamar28
              Lol, Venezuela prostředky má, je to největší ropná mocnost na světě, jenže tam holt chtěli socialismus. Tak ho mají no. *4*

              A uklidni se, dýchej zhluboka a pusť si nějakou relaxační hudbu probůh...
            • ucho
              krásná teorie, ale ono to jde říct i takto: švarc systém škodí státu mnohem méně než korupce ;) tak schválně, proti čemu by se mělo bojovat víc? švarc systém není z principu něco, co zamezí odvodu státu, ne. jen se odvádí jiným způsobem a za jiných podmínek, ale odvádí se.
              taháš do toh zbytečně moc blbostí. švarc systém není opravdu problém současnosti, jsou zde horší věci. švarc systém je v podstatě důsledek něčeho.
          • Nevím jak to myslíš, jsou tu zákony, stát vybírá daň, soc. a zdr. poj., a na tom je zde šizen. Pokud si toho názoru, že se daně, soc. zdr. atd. mají zrušit a nikdo nic nepaltit, protože to státu nezáleží, rád si poslechnu tvůj návrh na fungování takového státu (v našich končinách, tedy ne žádná ropná mocnost apod.)

            Že systém sám také deformuje prostředí jako švarc systém je argumentační klam typu odpovědi "a vy zase bijete černochy", důležité je, že nerozporuješ, že prostředí deformuje a o to mi jde, to je špatné. Proto napsat: nevidím na tom nic špatného je poněkud mimo. Pokud ovšem si nemyslíš, že deformace je zde něco dobrého.

            Investor zde prostředky nepochybně má, a je ochoten sypat v závisloti na tom jaké má očekávání co se týče úspěšnosti projektu, každé podnikání nese riziko, tohle neni žádná výjimka. Jestli tomu přestal věřit, má smolík, jestli tomu věří, tak ať platí. V žádném případě nelze nedůvěru ve svůj vlastní projekt a riziko použít jako omluvu pro nelegální praktiky mající za cíl co nejvíce snížit onu investici a minimalizovat tak ztrátu v případě neúspěchu nebo na druhé straně maximalizovat zisk v případě úspěchu, navíc když je řeč o investorovi, pro kterého jsou částky o kterých mluvíme jen plivnutím.
            • jamar28 "To je na diskusi, která přesahuje moje momentální možnosti i chuť a především se sem ani nehodí (už tak tady slušně spamujeme. Jestli to chceš řešit, napiš mi sz, rád odpovím. A nebo úplně nejjednodušší řešení - pomysli si něco o blbečkovi, mávni nade mnou rukou a nech mě propadnout do zapomnění."

              Stačí když se nad tím zamyslíš, z čeho se to všechno platí atd., a ono se to vyřeší samo.
            • jamar28
              To je na diskusi, která přesahuje moje momentální možnosti i chuť a především se sem ani nehodí (už tak tady slušně spamujeme. Jestli to chceš řešit, napiš mi sz, rád odpovím. A nebo úplně nejjednodušší řešení - pomysli si něco o blbečkovi, mávni nade mnou rukou a nech mě propadnout do zapomnění. *4*
            • "jamar28: Nevím, jak by to mohlo fungovat, nejsem věštec. Což nic nemění na tom, že mi to přijde nesprávné a lidé, kteří se tomu odmítnou přizpůsobit, si zpravidla získávají mé sympatie."

              Nemusíš být věštec, stačí se zamyslet kde se berou peníze na to co každý den lidé využívají. Co je na tom nesprávného? Ti co to obcházejí mají tvé sympatie místo těch co ten systém živí a ze kterého čerpají i ti co ho obcházejí ve chvíli kdy do něj mají také něco dát, nádhera, a ještě za to mají mít sympatie.
            • jamar28
              Nevím, jak by to mohlo fungovat, nejsem věštec. Což nic nemění na tom, že mi to přijde nesprávné a lidé, kteří se tomu odmítnou přizpůsobit, si zpravidla získávají mé sympatie. *4*
            • jamar28: Takže to myslíš tak jak jsem předpokládal, a proto jsem napsal co jsem napsal, rád si poslechnu tvou vizi jak to udělat bez daní a pojištění, které považuješ za výpalné, to bude zajímavé. Ono se to asi samo nějak všechno z ničeho vytvoří a zaplatí či jak? Vtipné, jak ti co systém obcházejí toho samého systému využívají, počínaje využíváním infrastruktury, dotací, zdravotnictví atd. a vlastně závisí na tom, že se tu stále najdou tací co systém neobcházejí.

              Ne, švarc deformuje prostředí např. tím, že jeden neplatí a druhý (co funguje legálně) platí.
            • Ucho: Jistě, to je hezké že OSVČ platí odvody také, ale za zaměstnance odvádí soc. a zdr. také zaměstnavatel (34% celkem, při průměrné mzdě necelých 10 tisíc)? Tedy na švarci v takovém případě zaměstnavatel odvede ne 10k ale 0 za ty své "švarcíky". Dále je tu daň z příjmu, když vemu jako příklad toho jednoho supermana co oficiálně dělal na téhle hře, tak podle účetní závěrky dostal 305k, tzn. na dani z příjmu platí cca 37k, když je dotyčný na švarcu, tak při stejném příjmu a paušálu 60% zaplatí na dani 0, opět další ztráta pro systém.

              Jistě, dotyčný si peníze nechá a může je utratit, ale kdyby touto cestou do systému ty samé peníze doputovaly, nemusel by stát daň z příjmu vybírat a mohl jí zrušit s tím, že si peníze můžeme nechat, však mu je dáme jinak. Je to legrační ale nesmysl, samozřejmě ty samé peníze k němu nedoputují ani náhodou.

              Takže ne démonizace, ale fakta.
            • jamar28
              Myslím to tak, že vůbec neuznávám právo státu na to, aby mu kdokoliv nuceně dával prachy. Chápu to jen jako právo silnějšího a to hodnotím jako extrémně nemorální. Komukoliv, komu se tohle daří obejít, držím palce. Samozřejmě z pohledu státu je to velmi špatné - přichází o svoje výpalné, to je jasné. Proto mluvím jen sám za sebe.

              No švarc systém "deformuje" podnikatelské prostředí maximálně tím, že se nenechává deformovat státem, zatímco legální zaměstnanecké vztahy se státem deformovat nechají. *15*
            • ucho
              i člověk na švarci platí zdravotní pojištění. neunikne ani sociálnímu pojištění. a co se týče daní, takový člověk zase dostane víc peněz do své kapsy, tedy může víc peněz utratit. a z utracených peněz ty daně státu zase doputují. nemusíš to tedy tak démonizovat.
  • Otázka pro diskutující.. zneužívali jste někdy save/load ve smyslu páčení zámků, kapsářství, soubojů? Já se přiznám, že ano. Staré Fallouty, nové Fallouty, Skyrim.. člověk se napakoval lootem a i nějaký ten exp z toho byl..
    • Odulin
      :D ježiš nesčetněkrát
    • to asi dela kazdej...

      jakmile je tam sance na nizky urovni vypacit vsechno, tak pokud je sance na kvalitni loot, kdo by odolal

      ale v kcd jsem se nejdriv naleveloval na bezpecnych mistech a teprve o dost pozdeji jsem zacal brat vsechno, co neni pribity
    • Ne. Proč? Už tak Skyrim není nijak těžký, co bych z toho měl.
    • jamar28
      Samozřejmě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit