Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Už mě unavuje, jak se názory na tuhle hru ženou jen do dvou extrémů. Je to vcelku dobrá hra, má skvělou atmosféru, zajímavě vyprávěný příběh a design bossů je na jedničku. Ale není to naprosto dokonalý majstrštyk povznesený nad jakoukoliv kritiku. Otevřený svět mohl být daleko lépe zpracován, třeba přidáním vodítek o historii celého místa, které by hráče vedly k jeho zkoumání. Nemyslím sáhodlouhý lore book, ale drobné informace ve stylu Dark Souls a Silent Hill, aby si člověk sám sestavil představu o prostředí. Takhle je to jenom mrtvá placka. Herní náplň je hodně repetitivní, protože jediná skutečná variace je v tom, jak hráč vyleze na bosse. Určitě by neškodilo trochu pustit uzdu fantazii ve způsobu zdolání kolosů nebo později přidat mechaniku, která by pozměnila hráčovu taktiku. Nakonec je tady nespolehlivé ovládání, které snad v remaku opravili, ale v remasteru na PS3 jsem s ním měl nemalé problémy, zvlášť při hopsacích částech.

    To, že má hra silnou tvůrčí vizi, ještě neznamená, že je ta vize bez chyb a nedostatků. SotC má nedostatků dost, zvlášť v rámci velkých her za plnou cenu. Někomu vadí víc, někomu míň, někomu vůbec, ale rozhodně to není jenom o (ne)pochopení údajně geniálního díla.
  • Tak 7 mrch za mnou. A asi takhle. Jako má to fajn atmosféru a člověka to baví. Ale má to určitě své mouchy - prázdný nevyužitý svět, zlobící kamera, krkolomné ovládání - ne layout, ale ne vždy poslouchá a souboje se sice liší graficky (potvora má jiné animace a dělá s váma jiné věci), ale v zásadě je to stále to stejné (najdi cestu aby se zohnul, naskoč, šplhej a bodej). Takež tam pořád vidím spíš tu nostalgickou hodnotu. Úplně chápu, proč z té hry byli lidi v roce 2005 naprosto paf. Bylo to originální, technicky napřed, apod. Ale z dnešního hlediska už to tolik neosloví. (pokud někdo hrál GoW3, tak ho tohle nesrazí na kolena jako v době kdy to vyšlo poprvé)
    • ucho
      neboj, ještě tě potrápí.
  • 8 Colossů dole za 1:50:20....to mi to asi moc dlouho nevydrží :D
    • ucho
      ale jo, ještě chvíli ano. průměr na dohrání hry by měl být nějakých 9 hodin. tohle máš asi čistý čas, co to ukazuje ve hře. časově bys neměl být ještě ani v půlce.
  • The Last Guardian je v mnoha věcech lepší než ICO či SotC, hra za zprasené ovládaní a zprasenou technickou si zaslouží 8/10.

    Jedna z nejlepších her této generace, jen to vyšlo ne v úplně idealním stavu, ta hra by potřebovala remastr *1* *3*
  • Děkuji Šárce za pěknou recenzi. Její sloh je nápaditý, svěží a zábavný. Vždy dokáže hru popsat velice přesně, vypíchne její důležité aspekty a nepotřebuje k tomu deset stran textu. Dobrá práce!!!
  • Ještě, že to nerecenzoval Olejník. Nepochopil by to stejně jako TLG.
    • Co na něm nepochopil?
      • Jak bych to jen... už vím. Je to jako kdyby šel do galerie a místo prožitku z obrazů tam řešil, že mají špinavou podlahu.
        • Pán je filozof, takže když ti v tý galerii někdo zláme hnáty tak si to užiješ stejně?
        • To je samozřejmě nesmyslný příměr. Obrazy jsou umění, TLG je jen hra, průměrná hra...
          • ve všech směrech(recenze profíku, uživatelů, vyhlášení GOTY). Je smutné, že musím vše vysvětlovat jak pro blbé.
            • A pak kdo je tu troll trolle
            • TLG má i hromadu stovek a 8 desítek pozitivních recenzí, masivně převládájí pozitivní recenze, navíc hry od týmu ICO jsou expermientalní a rozhodně ne pro všechny, ve finále je to naprůměrná hra, o tom svědčí průměr na MT i GOTY Ohánět se The Last of US či Witcher 3 je směšné, protože to není experimentální tvorba, není to menšinová tvorba, rozpočty jsou úplně jiné. Ve finále je jedno, jestli to má 92%(Witcher3) nebo 82%, obě hry jsou nadprůměrné.
            • Jistě. Akorát TLG má hromadu 6 a 7, takže je mnohem blíž k průměru, než W3 a LoU. Pokud teda nechceš tvrdit, že 82 a 95 je vlastně to samý, což skutečně není.

              Ne počkat, já vlastně zapomněl - 82% a 15 GOTY je hra generace zatímco 93%/95% s 250 GOTY je nadprůměr, že? V pořádku.

              Ale o hře, která má ranec 6 a 7 nemůžeš říct, že ti přijde průměrná. Myslím, že tady už není třeba nic dodávat. Tady někdo těžce failnul v logice a já to nejsem. Nemám totiž ego postavené nad inteligencí.
            • ne, použil bych pojem, že jsou nadprůměrné. 92% pro Witchera 3 a 95% pro Last of Us značí, že jsou to nadprůměrné hry.
            • Vzhledem k tomu, že takový Witcher 3 nebo Last of Us má asi 20x víc GOTY, než TLG a 9.3/9.4 na meta, tak podle tvojí logiky jsou to nejlepší hry min. 2 generací - podle tvojí logiky samořejmě - všimni si, že používám jen tvoje "kvalitní" argumenty. U takových her bych asi slovo "průměrné" nepoužil, ale u hry, co má hromadu šestek a sedmiček - proč ne. A nemusíš mě přesvědčovat o opaku, je to hloupé a nemá to smysl...
          • Průměrná hra dle tebe, člověka který to nehrál, jinak fakta 8,2/10 od profíku, 8,0 od uživatelů a 15 ocenění jako hra roku. To znamená, že hra je ve všech směrech nadprůměr.
            • jak jinak, že nejsi vlastníkem PS4, děkuji, miluji tady tyhle PC youtube hráče. Ty hraješ úplně všechny japonské hry, pak o všech píšeš, jak jsou průměrné. Primarně kritizuješ hry na PS4 a Switchi, i když nevlastníš PS4 či Switch.
            • Ano, je to problém. Bavit se s mimoňem, co si myslí, že člověk musí sám vlastnit PS, aby si mohl hru zahrát, je ztráta času. Jak sem řekl, přestaň cpát lidem svoje názory.
            • hrá má 82 zelených recenzí ze 110, jednozačný důkaz, že hra je nadprůměr. Můžeme se tedy pobavit na PS4, ať tady nespamujeme? Je to pro tebe snad problém?
            • "dobře víme, že jsi to nehrál, tak přestaň lhát"

              Dobře vím, že absolutně nedáváš, když má někdo jiný názor na tvojí hru (opět opakuji - hromada 6 a 7 na meta od profíků - fakt, tzn. můj průměr není daleko od recenzí), tak mi přestaň cpát tyhle svoje fantasmagorie, že sem to nehrál.

              A měl bys taky o sobě přestat mluvit v množném čísle (dobře víme...). Je mi jasné, že si snažíš zvednout váhu svých blábolů, když se opřeš o imaginární dav, bohužel to v korektní debatě nefunguje a působíš pak spíš jako pacient.

              Závěr je jednoduchý. Přestaň tady lidem cpát svoje subjektivní názory. Je to hloupé.
            • dobře víme, že jsi to nehrál, tak přestaň lhát, pokud tedy chceš, dám ti tu PSN, můžem se pobavit na PS4.
            • "přitom to u mě vyvolalo takové pocity, že to považuji za jednu z nejlepších her generace."

              Každý to má holt jinak. Ve mě ta hra zase vyvolala takové pocity, že jí považuji za průměrnou. Holt je to subjektivní.

              "S MT jsem ti fakty vyvrátil ten tvůj průměr, takže maximálně průměr."

              Ne, vyvrátil si kulové. Pokud chceš vyvracet osmičkou z meta můj subjektivní dojem, že je to průměrná hra, tak zároveň vyvracíš i svůj subjektivní dojem, že je to jedna z nejlepších her. Není to tak složité pochopit. I když tvůj problém spíš bude, že to nechceš chápat, protože pak by se ukázalo, že si kálíš na hlavu.

              Pokud si myslíš, že jen ty máš právo tvrdit, že hra, která má "jen" 8 je jedna z nejlepších her, zatímco pro někoho jiného to nemůže být průměr, tak bys měl vyhledat odbornou pomoc. Očividně trpíš nějakým komplexem.
            • Ve vsech smerech? Jakoze ma nadprumerne zpracovane a funkcni ovladani? Ale jdi ty.
            • já si ničím neodporuji, ta hra nemůže u mě dostat více než 8/10, když je to technický zmetek, přitom to u mě vyvolalo takové pocity, že to považuji za jednu z nejlepších her generace.

              S MT jsem ti fakty vyvrátil ten tvůj průměr, takže maximálně průměr u tebe, u hráče který to nehrál. Nemusíš mě přesvědčovat o opaku *3*
            • Hrál sem to a absolutně mě to nebavilo jako hra, takže si bohužel mimo. Že se neshoduju s 8 u recenzentů je irelevantní, řekl jsem jen svůj názor. Nakonec, těch 8 není nic, z čeho bych tady dělal drama.

              Mimochodem, je úsměvné, že v mém případě se řídíš 8 z meta, abys mě "vyvrátil" můj názor, že je to průměr a přitom si tím sám o několik řádků nahoře odporuješ, kde tvrdíš, že je to jedna z nejlepších her této generace (což je samozřejmě jen tvůj názor, stejně jako ten můj). Ono 8.2 fakt na jednu z nejlepších nejlepší her této generace není - bráno podle tvojí logiky samozřejmě, kterou si tady právě předvedl...
        • galerie se špinavou podlahou, fuj, kdo by tam chodil
          • Já klidně, kdyby tam byly pěkné obrazy. Holt nejsem tak povrchní.
            • Jde vidět, že do galerií asi nechodíš moc často, protože když koukáš na obrazy typu Noční hlídka nebo Guernica, tak od nich nemůžeš stát 2 metry, ale musíš si kapku odstoupit a tam už ti to ta špinavá podlaha rušit bude, takže tento příměr se ti úplně nepovedl *1* Ale je pravda, že mnohem horší než špinavá podlaha jsou lidi, proto doporučuji chodit brzo ráno a nebo si počkat až do zavíračky *3*
    • Neřekl bych že Honza Olej. nepochopil Guardiana, jen se na to díval i po technické a mechanické stránce. Dobře to popsal/a Babgushka níže. A třebas verdikt na hrej je taky trefný. Prostě je to o přístupu..
    • SOTC > TLG, jedna hra od stejného autora je zkrátka lepší než ta druhá, na tom není nic složitého k pochopení
      • Opravdu si někdo myslí, že si TLG zaslouží 5/10? A nejen to hodnocení. Ta recenze je prostě úlet. On nejen že to nepochopil, ale doslova se na tu hru vydělal.
        • Ne, ja si nemyslim, ze si TLG zaslouzi 5/10. Spis tak 3.
          • Tak to jsme rádi, že to víme *14*
            • Nemluv o sobe v mnoznem cisle - tak dulezity nejsi.
        • Ta hra byla sice fajn zážitek, ale ovládání a spolupráce s Tricem fakt katastrofální. Takže se vůbec nedivím, že to někomu nessedlo a považoval to za 5/10. Já si to chtěl jeden volnej víkned dát podruhé a sám přiznám, že už jsem to prostě nevydržel.
        • Tak v tom případě se na tu hru vydělala spousta recenzentů, když všude ta hra dostala 5/10 a někdy i míň a psali přitom skoro to samé.
          • Nevím, proč lžeš nejhorší recenze tomu dal Olejník+ jeho partnerka

            http://www.metacritic.com/game/playstation-4/the-last-guardian/critic-reviews
            • Jojo lepší věci na práci, třeba se dohadovat na games viď ty truhlíku
            • ano, jsi lhář, děkujeme, že jsi se ztrapnil, teď vypadni trolle.
            • A na to abych něco dokazoval očividnému fanboyovi jsem unavenej a línej. Hlavně mám lepší věci na práci.
            • Tak promiň no, tak jsem se spletl a jsem lhář, omlouvám se, že říkám, že tvá, očividně, oblíbená hra je sr*čka.
            • "Tak v tom případě se na tu hru vydělala spousta recenzentů, když všude ta hra dostala 5/10 a někdy i míň a psali přitom skoro to samé. "

              Ta hra dostala všude 5/10 a méně, můžeš to někde něčím dokázat lháři.
            • Já jsem se ale nezmiňoval o metacritiku, takže mě nenazývej lhářem. Děkuji pěkně PS: byly i horší recenze.
  • Tuhle hru dělá dobrou jenom ten "twist" že na zabíjíte ty dobré hodné obry dobrý kvůli svým sobeckým důvodům.
  • Lukass
    Nic nudnejsiho sem dlouho nevidel.
    Muze me nekdo vysvetlit kult tehle hry, moc ho totiz nechapu
    • Každý kolos je zážitek. Působivý, napínavý a poetický zážitek.
      • Lukass
        No nevim videl sem asi tri a pokazdy to stejny, vylezt na hlavu a bodat mecem na oznaceny misto, nevim no. Asi nic pro mne a zabavu v tom opravdu nevidim
        • Tak nejvíc super na té hře je to, že ji nemusíš hrát :-D
          • Lukass
            Hrat to fakt nebudu, zajimalo me z ceho sou vsichni tak nadseni, pustil sem gameplay a ten mne dokazal za pul hodiny znudit vic nez treti ceska fotbalova liga. Takze me zajima nazor cloveka podle kteryho je to skvely. To je cely. Odpovedet mne stejne nikdo nedokazal, jenom urazky a prispevky mimo tema.
            • Odpověď jsi dostal bez urážek, můžeš si také přečíst bambilión recenzí. Tobě ta hra poetická nepřijde, máš prostě jiný vkus. Nic víc.
            • Tak ono to tak všeobecně bývá, že hry je lepší hrát a ne na ně koukat na videu :-D Když bych měl hodnotit hry podle toho "jak mě baví je pasivně sledovat", tak jsem v životěp řišel asi o hodně zábavných her.
    • Mám tu hru rád, ale dneska už bych od ní čekal něco víc. Minimálně zaplněný svět, kde by bylo co objevovat. Vlastně už v době, kdy jsem to hrál na ps2 jsem si to po čase říkal. Když to ale člověk hraje poprvé...
      Každopádně je to hezký audiovizuální odpočinek, není třeba mít našponované nervy atp. Taková herní terapie. Myslím, že i ve filmu "Volání o pomoc" to pro Sandlera byla hra, do které se chodil schovávat před vnějškem a zpomalit (už si to ale moc nepamatuji...)
      • Tak ono je imho fajn, že se zase drželi originálu. Přijít tam s něčím vyloženě novým by podle mě šlo proti smyslu remaku.
        V tomhle ohledu to chce spíš aby někdo udělal poctivou dvojku (nebo duchovního nástupce. Nemusí to být nutně navazujícíc díl). Když se podíváš, jak třeba vypadá Cronos v GoW apod, tak bych řekl, že dnešní technologie by umožnili fakt velkolepý epický zážitky.
        • Za duchovního nástpuce by se dalo považovat Prey for Gods:
          https://www.youtube.com/watch?v=8Zulk8c_8LY
    • Já to zatím nehrál, ale tipuji, že to prostě bude zábavné a dobré?
  • Tu zminkuvo the last guardian nechapu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit