Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    povinnost zase nějakého launcheru mě opravdu odrazuje

    • TheSuffering

      Nebyl ještě žádný Epic, Origin, Gog a co já vím, co ještě a oni už měli MS Live, pak RS Social Club, teď je to RS launcher, takže nic nového, narozdíl od těch ostatních. Už mám předobjednáno.😍

      • KIMCID

        Jo tvoje věc já si nechám rád ujít

        • TheSuffering

          Tím jsem chtěl hlavně říct, že kdo od nich už má nějakou starší hru, určitě ten účet u nich má. Pokud ne a opravdu bys do PC přihazoval nový launcher, tak tě plně chápu. Hele, já z toho množství ikonek na ploše už jsem také lehce nervózní (čti nasraný), ale když chci hrát, tak už prostě není na výběr. Jedině pak nehrát. Ale zrovna tohle je pro mě "must have", stejné to bylo s Borderlands 3 (celá série moje srdcovka), kde jsem povolil a nakonec ten Epic nainstaloval.

          • KIMCID

            respekt

  • tomasrippl

    Hw nároky jdou ale paměť 150gb je trochu moc, vím že gta nejsou zrovna úsporné prostor.

  • dworkin

    Je super, že si hru lidi zahrajou i na PC. Ale velkou telku sebelepší monitor nenahradí a ten zážitek nebude takový.

    • Duncan66

      To jste zaspal 15 let clovece a navic spousta hracu hraje konzolove hry na normalnim PC monitoru, nebo male televizi. Neboli ty moznosti jsou dnes zcela identicke a tak na poradne televizi naopak ta hra bude vypadat daleko lepe a zazitek bude vetsi, nez kdyz clovek hral konzolovou verzi, navic na tech slabsich konzolich a nikoli tech uprgadovanych.

    • Jakože hdmi výstup v pc není kompatibilní s hdmi vstupem na televizích?

    • sugyn

      Ano ja jsem taky rad ze konzolisti mi udelali rocni beta test, Kappa.

      • dworkin

        Tak zrovna RDR 2 nebyla rozbitá. Akorát nikdy nefungovalo HDR, ale ono ani nemohlo, protože engine ho nepodporuje a ve hře je jen fake alias podvod na hráče. Jinak byla hra na to co je to za počin ve velmi solidním stavu, aspoň co jsem zažil.

    • MalyZeli

      Co to meles? Monitory maji lepsi frekvence, lepsi odezvy, lepsi barvy, proto taky za 12k koupis 55" televizi, ale monitor polovicni, herni monitor ani to ne, nemluve o tom ze televizi na kterou mam zapojene PS4 mam napojene i PC, takze i kdyz to pustim na tv tak to bude mit kvality mnohem vyssi nez na konzolich. Dohrano mam na ps nekolikrat, na pc si to nenecham ujit, grafika, fps, k+m, neco malo extra obsahu, a pozdeji pro me urcite cheaty a naky ty modíky. Uz mam predobjednano, k tomu LA Noir a Vice City zadara, puvodni kopie VC mi na W10 dela problemy, tak snad to budou mit ready :).

    • clovicekO

      To je zas blábol, někomu se hraje líp na TV s ovladačem, někomu na PC s klávesnicí a myší. Nevím proč by neměl být sebelepší monitor lepší, než "velká telka".

      • dworkin

        Hned první větou ses z diskuse vyautoval. Pa.

    • Johnny

      Pořádný monitor nenahradí žádná telka. Pokud teda nemáš 65" a nesedíš od ní metr.

      Jinak co je tohle pořád za vejmluvy? Já mam PC k velké TV před gaučem v obyvaku propojenou už spoustu let, bezdrátový X360 k tomu. Takže když pominu exkluzivity, na co konzoli :D na PC jede vše plynule bez dropů a ve skutečném 4K rozlišení. Což se o konzolích řícti opravdu nedá

      • dworkin

        Mně z toho příspěvku vypadlo "podle mě" a hned jsou z toho vášně. Takže: Podle mě ta hra byla vyvíjená tak, aby dobře vypadala na velký televizi při pohledu z gauče, a na velký televizi při pohledu z gauče skutečně vypadá výborně. Monitor mám kousek od očí a ten zážitek je prostě úplně jinej. Majestátní horské hřebeny nebo velká jezera nebo rozlehlá pláň, to všechno vyznívá na velký telce líp, než na monitoru. Dokud jsem hrál na PC, tak jsem byl úplně spokojenej, teď jsou prostě hry, které chci hrát na televizi (a jo, celkem je mi jedno, jestli to na tu telku bude posílat konzole nebo PC nebo server někde v internetu - pokud to nebude lagovat samozřejmě). Druhá věc je ozvučení, kdy tahle hra chce pořádnou 5.1 sestavu, protože pak je v kombinaci s tou velkou telkou člověk přímo tam, počasí, dialogy, střelba, ambient, hudba, všechno. A takovou sestavu můžeš samozřejmě připojit k PC s klasickým monitorem, ale nebude to ono. Já jsem třeba začal s tou sestavou a pořád jsem si říkal, proč je sledování filmů a hraní her takový divný, proč se ten obraz a zvuk tlučou. No a bylo to tím, že stará telka byla na ten zvuk moc malá. Koupil jsem velkou a je to nářez.

        Ale samozřejmě, ať si každej hraje tak, jak ho to baví.

        • Johnny

          "Druhá věc je ozvučení, kdy tahle hra chce pořádnou 5.1 sestavu, protože
          pak je v kombinaci s tou velkou telkou člověk přímo tam, počasí,
          dialogy, střelba, ambient, hudba, všechno. A takovou sestavu můžeš
          samozřejmě připojit k PC s klasickým monitorem, ale nebude to ono."

          Já mám 7.1 připojeno k PC a 65" TV taky Takže mě pořád nějak vypadává nutnost té konzole.

          Na monitoru to třeba tak dobře nevypadá, ale víš ty proč? protože vzdálenost od TV eliminuje nedokonalosti Konzolového rozlišení a detailu. Takže pokud na PC budou lepší Detaily, možnost 4K tak si to radši pustim na 4K monitoru v pořádných detailech, než na TV, kde se mi ze vzdalenosti 3 metru ztratí detaily....


          • dworkin

            Ano, tobě vypadává nutnost konzole. Naprostá většina lidí nemá PC připojené k 65"  televizi a 7.1 soustavě a já jsem psal z pohledu těch lidí. Tebe se to netýká, máš to nejlepší, co jde mít, buď rád. :) Normální člověk má PC připojené k monitoru a na něm to nebude ono. Právě, že nejde jen o rozlišení a detail. Jde o fyzickou velikost. Skála na 65" televizi se jeví jako větší, mohutnější, těžší, zkrátka uvěřitelnější. Když na ni koukám ze vzdálenosti 40 cm, je to - budiž, pro mě -  menší zážitek. Navíc čím větší je disproporce mezi reálně znějícími zvuky (včetně hlasitosti) a dojmem z velikosti objektů, tím víc to mozku přijde divný. Já jsem nic z toho pořádně nevnímal, dokud jsem si tu televizi a audio systém nepořídil. Bohužel diskuse se stočila ke konzoli, která je v tom úplně nevinně.

    • spoock

      no, neřekl bych, od doby co žiju s dítětem v garsonce a mám velkou TV, tak i kvalitní IPS monitor, tak jsem PS4 připojil k monitoru a nějak se mi už nechce zase hrát na TV :D

  • Jen opět upozorním - kroťte trošku svá očekávání.  Po technické stránce je to sice v mnoha ohledech revoluční a o generaci napřed před jakoukoliv konkurencí (tolik detailů konkurence nemá ani vzdáleně). Ale po stránce hratelnosti je to docela repetitivní záležitost. Oproti GTA to prostě vázne na tom, že je to v době, kde není taková rozmanitost dopravních prostředků a zbraní. 99% herní náplně je o tom, že jedete na koni z bodu A do bodu B (fakt luxusní krajinou, ale gameplay nula), že koukáte na hezké cutscény a že někde střílíte spawnující se vlny nepřátel (opět se super detaily jako stopy krve ve sněhu a já nevím co, ale hraje se to pořád stejně). A občas to proložíte lovem, který je tak detailní, až je to fakt opruz (není těžké něco ulovit. Ale pokud chcete kůže v nejlepší kvalitě, což je třeba pro některé upgrady, tak budete hru proklínat)

    Takže z technického hlediska je to to nejlepší co dnes existuje (takový nový Crysis). Ale z hlediska gameplay to není sice špatné hra, ale jsou prostě lepší a zábavnější hry.

    • Johnny

      Mam dohráno na PS4 a nemužu se dočkat až si to koupim na PC a zahraju znova a pořádně v pravém 4K na stabilní FPS

    • spoock

      mi na RDR2 vadí asi nejvíc ta interakce s věcmi, kdy postava měla problém správně tigrovat určité předměty, i když stála poblíž nich

      správa zbraní na sedle je taky strašně nedotažená, stejně jako v GTA V taháte zbytečně i to, co reálně nepoužíváte, stejně jako když vám na misi mnohdy hra násilně vrazí na záda kvéry, které nechcete, atd.

      Od Rockstaru bych chtěl v budnoucnu věší svobodu při průběhu misí, ta striktnost už je zastaralá

    • PCMR

      Z technologického hlediska to na Star Citizen nemá ani omylem - a to je onlinovka. SC je na rozdíl od RDR2 skutečně designovaný na 4K rozlišení = nechutně detailní geometrie a 4K-8K textury.

    • Phillios191

      tohle mi přijde, jako recenze na Mafii z eurogameru, kde si autor stěžoval, že auta jezdí pomalu... Teda nevím jako ostatní, ale já když si koupím hru z divokého západu, tak očekávám, že se v ní bude dělat to, co se dělalo na divokém západě, jestli tam někomu chybí auta, tak si má koupit Need for Speed... To je jako bych si stěžoval na to, že v Kingdom Come nemůžu střílet AKčkem, tohle není problém hry, ale problém tvůj, protože si neumíš vybrat hru, nebo nerozumíš herním žánrům.

      • Veskoslav

        Wat? Stěžuje si na stále se opakující mechaniky...Ne na rychlost. I to ježdění na koni jde udělat zábavně.

        • jindra.veliky

          Tam prave ta jizda na koni zabavna je, narozdil od Witchera 3 😀

          • Veskoslav

            Ve W3 jsem to bral jako nutné zlo. Na zbytek je pak rychle cestování. 

        • Phillios191

          ty zase nerozumíš tomu, že to je jen příklad, nesmíš to brát doslova :)

  • Draken69CZ

    Bylo by fajn vědět sestavu na to 4K při 60 FPS a taky možnost si vybrat při stahování jen SP aby se nějaký ty giga ušetřila.

  • myslite ze bude i5 3450 a gtx 1060 6gb stacit?

    • jiri.svak

      Procesor je trochu slabší, frekvencí je pod minimem té 2500K, ale myslím si, že bys to měl rozchodit, záležet bude více na grafické kartě.

      • witcher 3 taky mel minimalni i5 2500k a 3450 to rozjelo v pohode tak snad to pude... pri nejhorsim udelam upgrade

  • XorxoxTalarius

    Coze? 150 GB mista na disku? :D To si delaji zadni otvor :D

    • TheSuffering

      No nic, holt vezmu pc ke kamarádovi, kterému jede linka 70MB/s.

    • Mozna ani neni tak prekvapive, vzhledem k velikosti GTA V a RDR 2 na konzoli. Co by ale bylo super, kdyby dali lidem na vyber osekanjsi verzi s 2k texturami apod. a moznost dotahnout si kvalitnejsi assety pozdeji.

      Jinak to teda vypada fakt luxusne, hlavne postavy, jejichz prezentace se dostala na uroven ostatnich oblasti hry. 

    • TheSuffering


      Výňatek z jednoho článku:

      But with Red Dead Redemption 2
      and Call of Duty: Modern Warfare both requiring over 150GBs of disk
      capacity – which I believe is entirely down to the hefty moustache
      textures required by both titles – the holiday season could be an
      absolute gold mine for SSD manufacturers.


      Rozhodně to víc chápu u RDR, avšak jak nabobtnalo CoD, to je mi záhadou.

      • Phillios191

        to jsou ty předrederované cutscény o desitkách GB, protože jsou líní naprogramovat realtime animace. Z velké části to, že hry tak bobtnají je díky lenosti vývojářů, ale RDR 2 je světlá výjimka.

      • XorxoxTalarius

        No aby to nebylo jak s tim ze jeden jejich vytvor potreboval 8 GB RAM a pak 3 GB RAM zabiralo prazdne misto.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit