Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ruthan
    Proc se Milous nepodepsal?
  • Miluji Gothic 1,2 a 3 a taky Risen 1 (dvojka byla rozpačitá) a těším se na Risen 3 i když moc neočekávám návrat ke kořenům. Doporučuji z tohoto preview nevyvozovat žádné předsudky k Risen 3. Až hra vyjde, koukněte se na nějaký let´s play a na základě toho si vytvořte názory a dojmy z plné hry. Recenze a preview od pana Marného (autora tak "objektivních" recenzí jako u The incredible adventures of Van Helsing 2) si opravdu k srdci neberte, obzvlášť když se snaží prezentovat upravenou betaverzi. Doufám že Risen 3 bude dobrou hrou. Přál bych jí to.
  • zatím to nevypadá, že by se vraceli ke kořenům, zase jen PR kecy ...
    pokud vracení ke kořenům nemyslí to, že si kovář buší kladivem do kovadliny:)
    zkrátka nic mě zatím nepřesvědčilo, abych si to koupil, nuda!
    • Ono si stačí shlédnout Risen 1 recenzi od Angry Joea aby bylo jasné, pro jaké idioty se dnes vyrábí hry.
      • Pretoze ked je hra jednoducha a da sa prejst bez problemov, viac ludi za nu zaplati. Jednoducha matematika :)
  • Mnohi zabudaju na fakt ze PB je pod taktovkou DeepSilver,cize ja si tak trochu myslim ze mozno by aj chceli spravit nejaku old schoolovku,ale jednoducho vydavatel im to nedovoli.Nie,ze nedovoli,jednoducho sa musia drzat toho ''co dnes ide'' mainstreamu,no a hlavne blizsie k zapadnym rpg kde uz po 20min zabijete draka(skyrim).
    Co som zatial vzhliadol z videii tak mna to nepresvedcilo o back to roots,podla mna to bude take iste ako R2 cize priemerne.
    Staci mi ked vidim minimapu a vrie vo mne zlc a vraj back to roots *16*
    • Tilwaen
      Minimapu si v Risen 3 můžeš údajně vypnout.
  • Článok sa mi nepáči z viacerých dôvodov. Pozeral som rovnakú verziu na Youtub e s nemeckým dabingom, hral ju nejaký Nemec, ktorému poskytli vyvojari beta verziu.

    V prvom rade; postava pre Betu bola pred-pripravená a onen Inkvizitor Mendoza bol ako ukážka čo nás v hre čaká - najskôr bude podobných NPC viac a určite nebudú od začiatku. Taktiež nebolo jasné prečo tam je a ako sa tam vzal, ale toto som sa nikde nedočítal, len sťažovanie sa na spoločníka. Riešil by som preview ináč, ak by som ho písal ja, ale je to vec názoru.

    Anglický dabing som nepočul, ale zrejme bude taký doplňujúci podobne ako bol v Zaklínačovi, aj keď tam bol kvalitnejší, no všetky slangové hlášky a vtip z knižnej verzii preklad úplne zabil. Ak by som hral hru s ENG titulkami a dabingom, vobec by som si ju neužil.

    Nemecký dabing bol skvelý - výborna intonácia a vtipné hlášky a celkovo menej "debilizmu". Súboje akčné, dynamické, ďaleko za tými z Gothica 3 a hlavne stále na strednej obtiažnosti ide blokovať útoky zvierat...

    Mám pocit, že preview verzia zanechala zlý dojem prvkami, ktoré vo full verzii od začiatku vôbec nebudú a veľa vecí bude ináč. Nie je to dokonalá hra, ale hanbu svojmu menu a firme rozhodne neurobí, ja si ju určite kúpim, mám zakúpené a prejdené všetky diely gothic + risen + arcania vrátane nepodarených datadiskov. Som fanúšik Piranha Bytes a ich hry ma bavia, možno som zaujatý. Ale v opačnom smere ako článok a autor.
    Peace out.
  • Nejhorší je, že v Risen 1 měli suprově upravenej Genom Engine (bylo vidět, že Risen 1 byl Gothic, kdyby Gothic vyšel v dnešní době s moderním enginem), který se na hry jejich typu prostě perfektně hodil.
    Potom to mezi Risen 1 a Risen 2 posrali, nějak to debilně upravili a pozměnili a engine je nahouby - svět je méně detailní (provision místo druhů jídla, omezení v kdečem, nemožnost manipulovat s 90% věcí, se kterými se jindy manipulovat dalo, soubojový systém z taktického rytmického na clickfest, speciální okna při lootování a na statistiky místo prostě vyskakujících okének jako tomu bylo, pohyb celkově a spousta dalšího) a celkově je hra taková více neohrabaná, jakoby od openworld RPG přešli k adventuře v otevřeném světě, kde se dá semtam něco vzít.
    Ten systém ostrovů též není nejšťastnější. Takhle jsme dostali v Risen 2 pár malých městeček o 5 barácích max (zatím jsem asi v polovině hry) místo jednoho pořádného, detailního.
    Na Risen 3 nemám moc velké nároky, ale když vím, že jediné, co stačí změnit, je vrátit engine zpět, tak mě štve, jaký potenciál bude nenaplněn.
    • Toto co pises je velka pravda.
      Mna tiez dost hneva ze vsetko jedlo spada pod jednu kolonku provisions,oni zjednodusuju jednoduche veci a to nemam rad.
  • Co všichni pořád prudíte do Gothicu III jak o život? Hrál jsem to cca 1,2 roky po vydání s Community patchem a bavil jsem se skoro stejně dobře jako u Gothicu II. Tak je přece jasný, ýe Gothic I. byl nejlepší - spousta z nás byla banda malejch pařánků, kterejm stačí namatlat hubu málem. Gothic II. byl taky super, protože jsme byli jen o málo starší a je to x-let. Nainstalujte si Gothic I. pánové :-D před cca rokem jsem si to nainstaloval a málem jsem se poblil. Neřešim grafiku, to člověk u hry z roku raz dva řešit nemůže, ale celkově - rozhovory s NPC, level design, AI potvor.....děs běs. Je pochopitelný, že tehdy to bylo to nejlepší, protože tu byla jako konkurence tak leda Die by the Sword......ale brečet v roce 2014 nad tim, jak byl Gothic I. špičkovej - mi přijde úsměvný. Gothic II - ano, ten byl velmi povedenej ( včetně NIght of the Raven ). Ale kydat neustále hnůj na Gothic III (kterej přitom byl s community patchem vcelku úspěšnej) a přitom glorifikovat Gothic I. je neobjektivní....... Ha! další z řady subjektivních pocitů hráčů Piranha her - a kterej je ten objektivní? ten 17 letýho Pepíka z Horní Dolní, nebo 30 letýho Péti z Blbánek, nebo 40 letýho Gusty z Kriplánek? babo raď.....ale s Risen III. si na zadnici asi nesednu
    • To, cos napsal, jsou totální sra*ky....
  • P1trs
    Az moc mi ten combat pripomina R2 a spam levyho tlacitka mysi *9* a ocividne to je zase jen o kouzlech. Co je to za zabavu vsechno sestrelit z dalky...
  • No tak to vypada, ze si opet radeji pockam a koupim to za rok ci dva v akci za par stovek se vsemi DLC.
  • Johnny
    Pokud to bude jako jednička, a nebude to v nicem jako dvojka, tak to beru

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit