Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Magister_Peditum

    Jednička víc drží po hromadě a baví mě víc, ale dvojka má zase zajímavější příběh (co si budeme povídat, twist v jedničce je asi to nejzajímavější, jinak je to klasický příběh SW), který staví celé dilema temná vs světla strana Síly ve SW na hlavu. Bohužel to je asi tak jediný výrazný plus dvojky proti jedničce - ten nedostatek času pří výrobě se holt někde projevit musel.  

    Jinak dobrá parodie je tohle (KotOR 2 bohužel nedokončen):

    https://www.youtube.com/watch?v=G0d7C-IZOmU&t=96s

    • Já ti nevím, mně to nedokončené nepřipadlo, co konkrétně ti na tom vadí?

      A ano hrál jsem to i s tslrcm :)

    • Derp_1337

      Tobě musí k zábavě stačit opravdu hodně málo, když to považuješ za "dobrou" parodii 😎

      • Magister_Peditum

        Tak tvému vybranému vkusu se samozřejmě ani nepřiblížím, no... 😂

  • uaxpk

    Hoši, děkuji.


    P.S.: Shattered Steel jsem ve své době hrál.

  • Laserový meč 🤮


    Hlavní záporák KOTORu je Darth Malak a ne Revan, za Darth Revana hraje hráč...😎

  • cumpi3

    U me vede dvojka. Oproti jednicce to neni vubec cernobile, nikomu nelze uplne verit, kazdy ma dobre a svetle stranky, uvnitr vaseho tymu to vre. Kreia je pro me, kdyz ne nejzajmavejsi, tak jedna z nejvic zajimavych postav v celem Star Wars vesmiru, moudra, nevyzpitatelne, po celou dobu hrani absolutne necitelna postava. Celkove pribeh jde mnohem vic do hlouky. Proto me dvojka bavi o dost vic, prestoze hratelnostne jde jen o vylepsenou jednicku. 

    • Ale chce to mody. Původní verze dvojky byla hrozně ořezaná.

  • Tady se vsichni hadaj, a ja jen smutne vzpominam na Apeiron...

  • iSpirit

    Nedávno jsem hrál oba díly. Jednička vůbec neobstála. Dvojka pořád 10/10.

    • Ilusiveman

      To je divný. V čem  hlavně obstála dvojka na 10/10 oproti jedničce? 

      • iSpirit

        Pro mě je to za 10/10 hlavně tím, že to není space opera. Je to malý, komorní, osobní příběh bez záchrany světa. Bioware dělají příběhy pořád dokola. Poskládat tým, najít zlo, porazit ho v nějakém velké, epické zachráně světa. Kotor 2 je opravdu malá, osobní hra, kde nic nezachraňuješ. Příběh jedničky mi připadal poměrně k smíchu(naivní pohádka). Jo, zpátky patnáct let jsem z toho byl taky udělaný, teď už to neobstojí. 

        • Ilusiveman

          Kotor 1.muj první zážitek. Fakt top. Dvojku jsem hrál víc, ale moje první láska stejně nikdy nezrezavi. (: hodně jsem se v tom dnes již omezeném ale na poprvé dostatečně detailní a unikátní zážitek... Dvojka, byla trochu zklamání po Jedničce a Kreiu narodil od revana, jsem podezrival hned ale revana jsem si dával stripek po tripku dohromady. 

    • Ilusiveman

      Jednicka nasere hlavně ve směru, ve kterým dvojka doladila. 

      Jinak Revan, je osobně bezkonkurenční a dvojka dost opakovala lokace, ikdyz po směru jejich progressu, to taky nebyla zlá Volba.. 



    • 0011

      Dvojka má parádně napsané postavy, osobně ale mám raději jedničku kvůli lepšímu příběhu a kvůli tomu, že hra za temnou stranu má skutečné a permanentní důsledky, kdežto u dvojky to je akorát o tom že blesky stojí míň forcepoits na seslání. Hrál nedávno taky obojí, dvojku i s tím patchem co tam má údajně dát všechny ty vynechané věci a stejně mi přišlo že jediné věci kde to má nad jedničkou jednoznačně navrch je lepší upgrade lightsabrů a Kreia a jestli to přidalo nějaké věci tak jsem si jich nevšimnul, protože jsem čekal, že doplní něco úplně jiného a tam jsem se nedočkal třeba jako quest k získání unikátního lightsaberu který v minulosti patřil hlavní postavě o kterém se tam kecá ale skutek utek

      • Derp_1337

        Jo, je pravda, že v KOTOR2 hraní za temnou stranu nemělo téměř žádné viditelné výsledky (jenom trochu jiné rozhovory a cena různých schopností).

        A k tomu lighsaberu hlavní postavy: tvůj krystal jsi nakonec našel na Malachoru 5 (aspoň teda myslím, že to bylo tam).

        • 0011

          Unikátních krystalů se tam dá najít spoustu, myslím že i ty co sis nevybral v tom dialogu, já čekal celý meč i s velkým  sidequestem, něco jako ten oranžový malý ligtsaber jako byl tuším v jedničce, který měl unikátní schopnosti, ale nešli tam měnit krystaly.

          • Derp_1337

            Tak v tom případě jsi ten unikátní krystal nenašel (a nebo jsi ho nepoužil), protože ten tvůj krystal byl unikátní a postupem času byl čím dál tím silnější a dle tvého alignment (přiklonění k síle) to ke konci mohl být ten nejlepší krystal. Na něco takového jen tak nejde zapomenout.


            (ten krystal byl s tebou spojený poutem v síle a měl barvu, kterou jsi popsal někde na začátku hry a dle tvoje přiklonění se k síle světlá/šedá/temná získal určité schopnosti).


            PS: je ještě možné, že jsi ten svůj krystal koupil od překupníků na stanici u Yavinu...

            • 0011

              Jo tak to jsem ho určitě našel, máš pravdu, ale jak píšu čekal jsem celý meč, který se mění přesvědčením postavy, ne jenom krystal, zapomněl jsem to asi proto že to není spojené s nějakým pamětihodným questem

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Tak jedna věc je něco si myslet (a očekávat) a druhá je realita 😛

                Ve hře hlavní postava měla možnost popsat jeho meč a při tom popisu řekla, že jeho/její meč byl unikátní barvou (nic o tom, že celý jeho meč byl nějak unikátní a neměnný).

            • Ilusiveman

              Ten krystal na Dantoinu je možný nenajit? Myslel jsem, že interagovat s tím krystal-nodem bylo povinný v hlavní lince. 

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Už je to hezkých pár let, co jsem to hrál, tak se musím přiznat, že si to všechno nepamatuji úplně přesně 😇

    • species

      Coze? ten nedodelanej paskvil na ktery mel obsidian asi mesic? To si snad delas srandu, 10/10? Opravdu nebo zase jen nadhazujes navnadu abys vyvolal reakce jako je tahle?


      edit @0011 - jop, s patchem mozna, jeste jsem to tedy nehral :D V kotoru mi hratelnost zrovna 2x nesedi ale ten pribeh je brutalni. Pri tom plot twistu z jednicky jsem musel vstat od PC a jit se projit :D

      • Ilusiveman

        Sohlas. 1ka je 1,5x 2ky, osobně 🤔 zápočtu li upgrady 2ky

      • iSpirit

        Uklidni se hysterko. Přiběh jedničky je poměrně hloupá pohádka pro děti. Dvojka je dospělé scífko s přesahem a nejlepší Star Wars produkt vůbec. Bohužel to ty asi nedokážeš ocenit. Jedna z mnoha her, která ukázala, že Obsidiani jsou velice talentovaní.

        • species

          Zase tvoje typicka arogance, jak ma nekdo jiny nazor tak je dite, kamarade troufam si tvrdit ze mi je 2x tolik co tobe.

          Kazdopadne na tyhl eurovni se bavit nehodlam.

          • iSpirit

            tak v tom případě je ti 60 let, gratuluji, že se u her pořád bavíš. Je pravda, že mé úrovně nedosahuješ, čili nebudu s tebou ztrácet čas.

            https://kotaku.com/why-star-wars-knights-of-the-old-republic-2-is-better-1583670790

            Tady je něco málo popsáno, proč je dvojka lepší. 

            Chris Avellone to dokázal navíc několikrát jak v Kotor II, tak v Tormentu, tak ve Falloutu 2. 

            • species
              uvedomujes si ze to ze citujes kotaku okamzite dismissuje jakykoli tvuj argument? Torment a fallout 2 super tho
              • iSpirit

                Reakce na příspěvek:

                Promiň, ale kde že cituji? Když souhlasím s cizím názorem, je to citace? Víš, nejenom já či autor si uvědomuje, že Kotor 2 je mnohem hlubší hra. Já k mému názoru nepotřebuji hinty, o to se vůbec nemusíš bát. Spíš ty začni prvně přemýšlet, než se pustíš do diskuze. Většinou to s tebou dopadne neslavně. Tvoje názory jsou jen k pousmání. 

                • species

                  Reakce na příspěvek:

                  Ale tohle neni ani diskuze, ty se nedokazes normalne bavit, mezi tvyma konstantnima urazkama kteryma si uplne okate lecis nejaky mindraky z detstvi(predpokladam ze se s tebou nikdo moc nekamaradil), samomrskactsvym jak jsou tvoje nazory osviceny a polopravdama neni moc misto na to abych rekl proc se mi osobne libi kotor mnohem vic nez 2ka.


                  A zase se tu hadam s volem o volovinach sakra, a to sem rikal ze se nebudu poustet do diskuzi, tvuj bracha je mnohem prijemnejsi clovek musim rict.

                  • iSpirit

                    Reakce na příspěvek:

                    "Coze? ten nedodelanej paskvil na ktery mel obsidian asi mesic? To si snad delas srandu, 10/10? Opravdu nebo zase jen nadhazujes navnadu abys vyvolal reakce jako je tahle?"


                    Uvědom si trumpeto, že já jsem jen napsal svůj nijak konfliktní názor. Ty jsi bohužel reagoval jako hysterický fanboy, kterému někdo šlápl na kuří oko. Nauč se reagovat normálně, pak se dočkáš normální reakce. Do té doby mně ponech tebou pohrdat. Páčko😉

                    • twicer

                      Reakce na příspěvek:

                      No asi by neškodilo se chtělo chvíli pozastavit a trošku se zamyslet, pokud si opravdu myslíš, že to co sem píšeš jsou nijak nekonfliktní názory.

                    • species

                      Reakce na příspěvek:

                      jo asi mas pravdu, fair enough.
            • Ilusiveman

              Tvé osobní úrovně, jako v čem? 

          • I s tim patchem je na konci dvojky porad citit tezka nedodelanost.

            • 0011
              Hele já nečetl co ten patch přidává, ale během hraní mi přišlo že vůbec nic
              • species

                Reakce na příspěvek:

                ten community restoration project? ten by mel pridavat opravdu znatelne hodne :o
        • Derp_1337

          Jak tady ostatní poukázali, ačkoliv dost věcí bylo u KOTOR2 lepší než u jedničky, tak ale to platilo jenom za světlou stranu. Hře za temnou stranu nebyla věnována žádná péče navíc.

          V tomhle byl původní KOTOR mnohem lepší, hra za temnou stranu změnila opravdu hodně věcí a hráč měl často silný dojem, jak je temná strana krutá.

      • 0011

        Hratelnost zbožňuju, mám rád tenhle styl ovládání od dob BG - realtime co se dá pauznout. Příběh má jednička lepší a hlavně i zajímavější prostředí. Já se u toho plot twistu projít nešel, ale nečekal jsem ho, nicméně když mi kamarád říkal ať to zkusím podruhý dohrát za zlýho, tak jsem koukal s otevřenou pusou, spousta lidí ten konec nezná, protože to jsou srabi 😎

        • species

          mke hlavne dostalo jak je vetsina questu jednoduchych za dark side :D Nemusim typka uplacet nebo rpesvedcovat, proste mavnu rukou a on sam skoci ze skaly(tusimze korriban tenhle pripad)

          JInak jj, ja to dohral asi 11x

          • 0011

            Já to nepočítal, ale taky jsem oba díly dohrál určitě víc než 7x, vlastním několik verzí i fyzické kopie a na steamu to mám samozřejmě taky, dark side je mnohem zábavnější a navíc Bastile fakt sluší černá

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit