Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak dohráno, neměl jsem na to moc čas, tak mi to chvíli trvalo. Ale i se spoustou opakování některých úseků by to v kuse bylo na jedno odpoledne, tedy na obtížnost normal, jinou jsem nezkoušel. I po těch letech to bylo celkem fajn. Narazil jsem možná tak na dva tři checkpointy, kde mě trošku štvalo opakování, než jsem přišel na to, jak dál. Jinak v pohodě. Ani konec není moc těžký a v podstatě tu nejsou žádné souboje s bossy, a to ani na konci. Pokud jde o grafiku, je to pěkné pořád a v podstatě až na to zmenšené okno a pixelizaci to vypadá stále fakt hezky. Z dnešního pohledu bych snad jenom přidal víc animačních políček, ale to je drobnost. Ani ty animace zas tolik nezestárly jako u jiných 3D animaček ze starších her. A je to vtipné, příběh není tak blbý (no, je, ale nevadí to, prostě dobrodružství malého kluka se vším všudy). Ale po stránce leveldesignu to není zase taková sláva, moc hádanek tu není, cestou jsou zajímavé momenty, ale mám dojem, jako kdyby to nejlepší autoři vystříleli na začátku. Nicméně kdo nezná, doporučuji zahrát. A konečně jsem viděl závěrečné titulky a animace do konce. Tenkrát před lety se mi to zaseklo přesně v místě, kde končí titulky a je animace upozorňující na nasazení 3D brýlí. Takže po 20 letech konečně vím, co tam v tom 3D bylo :-)
  • michaliuz18
    ani darkseed 2 ste nehrali v retru, celkom dobra scifi hororova system shockova retro hra:)
  • Wow, on to krom mě zná i někdo jiný? Tahle hra mě jako malého hodně bavila.
  • Hra není tak těžká, jak Pavel ve videu říká. Není úplně snadná, umírá se tam často a na každém kroku. Ale checkpointů je spousta, nejsou moc daleko od sebe a většinou jsou docela dobře rozmístěné. Počet životů je neomezený a hra automaticky vše ukládá, tak se dá kdykoliv vypnout a potom pokračovat od jakéhokoliv checkpointu. I přes tu obtížnost se tedy dá dobře postupovat vpřed. Pokud by byly životy omezené, nebo se musel po jejich vyčerpání opakovat celý level, bylo by to o něčem jiném.
    Ani ovládání není složité. Jenom šipky pro směr a tlačítka pro skok, běh a střelbu, takže nic krkolomného (je fakt, že je samostatné tlačítko pro střelbu ze zbraně a pro kouzlení, ale ve výsledku to je zbytečně rozdělené na dvě tlačítka), takový standard a rozložení kláves si může každý nastavit, jak chce. Ale gamepad je pohodlnější. Jenom při kouzlení mám trochu problém v tom, že většinou místo jednoduché a rychlé střelby se mi nabíjí silnější útok a kvůli tomu často umírám. Přitom to tlačítko nedžím nějak dlouho, ale je to jako kdyby to bylo citlivější.
    • Aha, tak s tou střelbou je to trochu jinak. Základní střelba kouzlem je na stejném tlačítku jako střelba z paprskometu a druhé tlačítko je pro silnější kouzlo. Já to prošel asi do pátého levelu, než jsem na to přišel, se střelbou pouze silnějším útokem, kde opravdu krátké ťuknutí do tlačítka funguje i pro rychlejší střelbu, tím to bylo o dost těžší a nadával jsem na ovládání. Ale to nic nemění na tom, že ovládání je v pohodě.
  • HoD je perla mezi plosinovkama a mezi hrama vubec. Dohral jsem ji sveho casu do konce a byla to neuveritelna zabava. Nesouhlasim s nazorem, ze zaspala dobu a ze byla zastarala. Jen nemela dostatecne rozliseni, ale jinak to byla pastva pro oci. I dnes vypada skvele a herni kvality ma daloko vyssi, nez spousta soudobych AAA ultra(s)hitů.
    • Naprostý souhlas ve všem. Možná to nebyla top grafika, ale prostředí bylo velice různorodé a detailní a animace byly parádní. To všechno plus fajnové ovládání, atmosféra a gameplay dělalo z této hry klenot. Určitě jedna z nej "hopsaček" co kdy vyšla.
    • Přesně, malé rozlišení a myslím, že ani ne fullscreen, to mi vadilo nejvíc, ale jinak hra byla pěkná. Jak by na mě působila dnes, to nevím, už hodně dlouho se chystám si ji znovu zahrát.
      • Já to tenkrát hrál na 19" CRT a ničeho divnýho jsem si nevšimnul *3* Spíš si namátkou vybavuju třeba StarTrek Away team kde to 800x600 a nefullscreen už dost bilo do očí.
        • Ta hra běží v menším okně a ještě působí jako víc rozpixelovaná, než by musela být. Ale stále vypadá pěkně a zrovna jsem ji rozehrál. Jsem ve třetím levelu a zdá se, že ve Windows 10 beží v pohodě. Jenom přechod do animací chvíli trvá, ale možná to je tím, než to načte z CD.
          • si udelej iso? w10 umi virtualni mechaniku na jedno kliknuti a bude to rychly jak blesk
            • Zase takový problém to není a nezabrzdí se to pokaždé, tak to neřeším. Mám W10 64b, jenom jsem to nainstaloval a spustil v pohodě. Nemusel jsem nic nastavovat, ani tu kompatibilitu. Mám verzi, co vyšla jako příloha u Gamestaru
            • nekdo tu radil, ze se ma dat kompatibilita s windows nt a pak by to mohlo jit
            • K tý hře se dá sehnat crack, dalo mi to dost práci, ale stojí to za tu možnost neřešit ňáký CDčka a isa, jinak ale v 64bit Win 10 jsem to stabilně nerozchodil. Asi záleží na konkrétní kombinaci HW, ovladačů a kdoví čeho, ale v 32bit Win 7 to myslim běželo v pohodě.
      • C-BEAM
        já to dnes vnímám jako pixelart a vyšší rozlišení mi nechybí, Andy i nepřátelé by ztratily část svého kouzla kdyby byly vypracovány do detailů.
  • Super pařba kterou sem za mlada dohral
  • Tahle hra symbolizuje moje dětství a dobu kdy bylo ještě všechno v pořádku, nebyl Facebook, internet nikdo neměl a višchni jsme běhali venku a dělali kraviny, občas jsme se sešli u šťastlivce co měl PC a všichni měli radost že si můžou něco zahrát, to byl uplnej svátek. *1* Ale nebylo to při vydání HoD, bylo to až pozdějc, asi tak rok 2001.
    Doteď si tu hru prakticky celou pamatuju, byla fakt skvělá, ta atmosféra, zvuky, prostě všechno. A byla to ta klasická stará hry kdy bylo potřeba jednu obrazovku opakovat furt dokola a dokola až dokud se to konečně nepodařilo, to byly časy. :-)
    • Tahle hra symbolizuje moje dětství a dobu kdy bylo ještě všechno v pořádku, nebyl Facebook, internet nikdo neměl a višchni jsme běhali venku a dělali kraviny, občas jsme se sešli u šťastlivce co měl PC a všichni měli radost že si můžou něco zahrát, to byl uplnej svátek. *1* Ale nebylo to při vydání HoD, bylo to až pozdějc, asi tak rok 2001.
      Doteď si tu hru prakticky celou pamatuju, byla fakt skvělá, ta atmosféra, zvuky, prostě všechno. A byla to ta klasická stará hry kdy bylo potřeba jednu obrazovku opakovat furt dokola a dokola až dokud se to konečně nepodařilo, to byly časy. :-)
      PS: Neví někdo jak to rozchodit ve Win 10? Jde to ňák? Podařilo se mi na to najít crack, protože byl problém s rozpoznánim CD v mechanice, ale ani tak to nefunguje stabilně. Ale nevadí, stavim si retro PC s XPčkem, tak si to zapařim na tom.
      • C-BEAM
        nebylo by na retro PC lepší Win98 na kterém můžeš hrát i čistě dosovské hry i ty které dnes již člověk na moderním stroji nemá šanci spustit? Na hry do roku + - 2001 je to ideální. Sám jsem si před časem takový stroj postavil a HoD tam běží krásně a na CRT monitoru to působí tak nějak živěji. Ale zase otázkou je co je pro tebe retro, dnes už jsou retro pomalu i hry z roku 2005 ...
        • Je to tak. Já mám na retro hraní Pentium III 600Mhz a na tom Win98/DOS.
          Na dalším PC mám pak multiboot Win Xp/Win7 a je v podstatě vše pokryto.

          Hodně věcí vyřeší DOS Box bez nutnosti zapínat retro PC, ale to jen pro hry v DOSu. Virtual PC s Widlema už by se mi dělat nechtělo, na to jsem asi už moc pohodlnej. *5*
      • Pod win xp na to musíš aplikovat ve vlastnostech zpětnou kompatibilitu na win nt (nikoli na win 9x jak by se zdálo logické). Pod win 10 jsem to nezkoušel, ale zkus tu kompatibilitu i tam.
      • Hra vysla i na prvni PlayStation a emulator jede na vsech Winech…
        • A jde to hrát ňák rozumně na klávesnici? Neni to celý ňák zkonzolený? *3*
          • Tankrát jsem to dohrál na klávesnici a nevzpomínám si na nějaké komplikace.
          • Pařil jsem to na klávesnici a šlo to naprosto super. Ovládání bylo vychytané. Kdysy bylo běžné, že se hopsačky na PC hrály na klávesnicí. Gamepad nebo joystick jsem používal spíš jen na hokej, nebo letecké simulátory.
            • Přesně. Pamatuju si že ze začátku to chvíli trvalo ty ruce správně naskládat na klávesnici, ale pak už to byla podoha. Nedokážu si představit hrát cokoliv na gamepadu, nikdy jsem to s tim neuměl. Je to titěrný a uplně z toho pak mam tiky v prstech, stejně jako z dotykovejch mobilů. *3*
          • Osobně netuším, Pavel ve videu povídal, že se to hodí spíše na gamepad. Ale koukal jsem na ovládání a vypadá to na 4 směry pohybu a 4 akční tlačítka, což se dá na klávesnici v pohodě uhrát.. *3*
      • Blue.Shark
        Tak Facebook ani internet není úplně problém ani dnes :) Zkoušel jsi jinak DosBox? Přes něj jde rozběhat spousta her, tak si myslím že by šlo i tohle :)
        • HoD ale neni hra pro DOS, ale zkusim to. Ale mam dojem že je to problém spíš 64bit OS než tim že je to Win 10, myslim že na 32bit Win 7 jsem to ňák hrál a šlo to.
          • nejlepší je jak z Andyho vždycky po sežrání zbyde jenom ta bota :-)
  • U týhle hry se mi vždycky vybaví špičkový animace, krásný prostředí a plynulé přechody ze hry do renderu. V tý době bezkonkurenční vizuál na plošinovku.
  • BohumilCisar
    Naprosto úžasná hra, na kterou nikdy nezapomanu. Jo a ten konec mě tehdy pěkně naštval *1*
    • Náhodou se mi jeví konec jako nejlepší možný.
      Že byla celá zápletka jen výlet do Andyho fantazie byl brilantní nápad
  • Kouzelná plošinovka :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit