Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Corvus
    Mně Gabriel úplně minul. Soustředil jsem se spíš na adventury od Benoita Sokala či Charlese Cécila nebo naprosté klasiky... Od Jane jsem hrál až ne úplně pohlcující Gray Matter a nechápal jsem proč je tak úspěšná. O Gabrielovi jsem bezpočetněkrát četl ódy na téměř dokonalou adventuru, ale zpětně jsem se k zahrání už nedostal, takže jsem hrozně rád za tuhle příležitost a (snad) bezproblémový chod na současném hw. Vždy se mi víc líbily adventury s předkresleným pozadím a polygonovými postavami nebo kompletně kreslené. Když jsem viděl (tehdy ve Score) obrázky z 3D Gabriela (nevím už který díl to byl), tak mi bylo špatně. Vizuál byl strašnej snad už na tu dobu. Vůbec tyhle první 3D pokusy z přelomu tisíciletí, to byla vjemová katastrofa. Na remake se opravdu těším. Sice budu mít plné gatě :-) práce s Alienem a The Evil Within, ale ono odpočinout si u adventury bude asi potřeba.
    • ucho
      Gabriel Knight 3 (ten 3D) je pro mě ten nejlepší. vizuál mi přišel skvělej.
      • GK3 se mi tu vali, jestli z Gogu nebo odkud... ale to 3d je pro me strasna prekazka - ne to, ze by bylo osklive, to mi nevadi, ale neprehledne a tezko ovladatelne. Da se to snadno prekousnout, anebo budu skripat zubama tisickrat za hodinu, kdyz mi bude kamera jezdit kdovikam a ja kvuli tomu nebudu moci kliknout na 1x1 pixel v rohu mistnosti?
        • já třeba naprosto nechápu jakoukoli kritiku na systém kamer v GK3. chce to chvilku zvyknout si, ale ve výsledku to byla pro mě snad vůbec nejlepší detektivní experience, co jsem v adventuře zažil a neskutečně mě štve, že na to nikdo nenavázal:( doporučuju pohyb okolí WSAD, Shift a CTRL pro vertikální pohyb/nahejbání kamery + myš jenom na klikání => nemá chybu. najít skrytý tlačítko v týhle hře znamená pak skutečně ho najít. kudos autorům (a stou grafikou já taky nakonec vůbec problém neměl, obzvlášť na menšim monitoru - to, že některý textury jsou horší vyvažujou jiný naopak zvládnutý detaily, propracovaná změna světel v různejch fázích dne, atd.)
          • PLuto.petr
            Jj, s tímhle souhlasím.
        • PLuto.petr
          3D prostředí GK3 je hodně zvláštní, do té doby nepoužitý pohyb kamery, na který je potřeba si zvyknout. Ale když si na něj hráč zvykne a pochopí jeho kouzlo, může si vychutnat špičkovou adventuru.
          • PLuto.petr
            Ale vím, jaké to je, když člověka něco odrazuje. Já jsem se takhle ještě nepustil ani do jedné hry ze série Walking Dead, protože mě to prostředí a celá tématika vůbec neláká. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o kvalitní adventuru, tak se do toho určitě za jednoho z dlouhých zimních večerů pustím.
    • Corvus
      Apropo, kdyby si mistr Poláček udělal čas a ukázal se také někdy v retro okénku, mohl by prvního (klasického) Gabriela zahrát. Kor teď, když si to oživil a vyjde remake...
  • "relativně šikovných vývojářů"... Moebius by ukazoval spíš na absolutně nešikovné vývojáře. Doufám, že GK remaku se dostane větší péče, je to jedna z mých TOP10 her všech dob.
  • Spíš doufám, že trošku zmírní obtížnost, Dohrál jsem to asi 3x se zhruba 5 letýma odstupama (naposled asi před 2-3 letma) a pokaždé jsem musel kouknout do návodu. Protože kiksy jsou tam opravdu brutální, například do teď nechápu, co mám napsat sakra na tom hřbitově. A dohrání na plnej počet bodů, je pro mě taky nepředstavitelná záležitost.
    • Chtel jsem te poslat do spinavych casualu, ale pak jsem si na nektere okamziky sam vzpomnel. Je fakt, ze dneska by ta hra neprosla vubec - ale az na par vyjimek bych nerad videl nejake vyznamnejsi zlehcovani...
    • Já jsem to dohrál naposled před 13 lety a jediné co si pamatuji je, co napsat na tu hrobku. Snad nejblbější puzzle všech dob, který nikdy nedostanu z hlavy. :)
      • nejblbější puzzle všech dob to teda rozhodně neni, naopak mi to přijde fakt neotřelý a dává to smysl,akorát je to pěkně hardcore a sám bych na to asi v životě nepřišel:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit