Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • radim.zaty

    Že by Epic fail? ;-)

    • Jack1947

      Pořádný teda :D

    • KrPa

      takovy epic fail melo i LoLko pred mesicem, proste nic noveho, testuje se i na live serverech 😀

      • epic fail a Epic fail je rozdíl 😉

  • raisen

    Sloveso "spectatovali" slyším prvně. 

    • Jez3vec

      Tak každý tomu říká jinak, ale máš pravdu. Mělo by tam být spectili.

      • A co takhle nemachrovat s czenglish a napsat normálně „sledovali“...?

        • vaclav.pechacek

          "Sledovat" zápas můžeš třeba i přes rameno někoho, kdo to zrovna hraje, nebo právě coby e-sportový přenos, kde funguje režijní práce. Mně šlo o ten konkrétní zážitek na konci kola Counter-Strike, kdy je z tebe spectator a překlikáváš si mezi jednotlivými hráči, co tam ještě zbyli. Jsem pro psaní česky místo divných anglických hybridů, když to jde, ale ne za cenu ztráty klíčových konotací pro obraz, který se snažím těmi slovy vytvořit.

          • Aha, to jsem právě pochopil z kontextu, ale samotné slovo ve mě spíš evokovalo spectator mode, kdy býval většinou dovolen volný pohyb po mapě (MP FPS už skoro nehraji, proto ten minulý čas).

        • Jez3vec

          Už dávno není 20. století, takže se smiř s tím, že se čeština vyvíjí. Však polovina slovíček je stejně přebraných z němčiny, takže nevím co se vztekáš. Popravdě nejlépe by Češi udělali, kdyby do 15 let naprosto omezili výuku češtiny a přešlo se na angličtinu jako světový jazyk. S tím, že by se čeština učila jako druhý jazyk (jakožto "národní odkaz").

          • Rejsek

            V první půlce máš pravdu. Je stupidní řešit každou zkomoleninu a čeština na to rozhodně nechcípne, ale ta druhá půlka příspěvku je hodně slušná demence. To je z tvojí hlavy?

            • Jez3vec

              Jakej nesmysl? Proč by sakra měl existovat jazyk, který nepoužívá skoro nikdo na Zemi? Držet tento jazyk z národní hrdosti je absolutní nesmysl, teda pokud nejseš zpětné myslící.

              • Rejsek

                Reakce na příspěvek:

                Takže je 😀 Asi jsi ještě hodně mladý a nedokážeš uvažovat v širších souvislostech. Vliju ti do toho trochu světla. Nevím, proč do toho pleteš národní hrdost. Jazyk je, stejně jako hranice vlastního státu, součástí staletí budované národní identity, s hrdostí to nemá vůbec nic společného. Není to něco, co změníš "lusknutím prstu". Když na chvíli pominu stupiditu tvého názoru, pověz mi, jak bys to chtěl udělat? Do 15!!! let omezit výuku češtiny? Na ten čas jsi přišel jak? Myslíš jako, že tím, že nařídíš hlavní výuku v AJ, se to hned změní? Co třeba úřady atd.? Ty se změnit nemůžou-Co zbytek lidí? Takže malé děcka jako pojedou hlavně AJ, ale na úřadě budou muset mluvit jazykem co se učí v rámci "národního odkazu"? A vůbec, proč bys vlastně řešil národní odkaz, když je to přece zbytečný jazyk, kterým skoro nikdo nemluví? 😀 Tady si trošku protiřečíš. Není to lepší tak jak to je teď? AJ je celkem jednoduchý jazyk. Takový přerod, co ty si představuješ, by trval staletí. Nehledě na to, že by to byla pokaždé politická sebevražda pro každého, kdo by to prosazoval, takže by k tomu stejně ani nedošlo. Věřím, ze si myslíš, jak nejsi pokrokový, ale veř mi, je to opravdu blbost. Časem na to přijdeš a zasměješ se tomu. No offense bro 😉

        • RaketovyZid

          To podle Vaška není cool a in


          Snad ho pro příště Adam poučí o tom, jak psát správně česky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit