Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Knifer
    Takže jejich prioritou předtím byli jen prachy, super to se člověk rád dozví :-D
  • dospeli jsme do doby, kdy (metaforicky receno) vyrobce mleka vyzdvihuje na sve firme to, ze jeho produkt se da pit - a konzumenta vyrok potesi (nebo ma potesit, udelat dobrou reklamu). Wow.
    • Však newschool hráči se na to vždycky chytí. Třeba GGG ten je tak pohlcený mainstreamem....
      • GGG je male hloupe dite, az vyroste tak pochopi jakeho ze sebe delal hlupaka.
        • by me opravdu legitimne zajimalo kolik tomu cloveku je....

          konzolista, fanousek COD, nevypada to s nim dobre :D
          • Náhodou, CoD není špatná koupě. Alespoň pod 2 (slovy dvě) EUR ne.
  • Pokaždé když čtu takové to výšplechty od EA to na mě působí jako červený hadr na býka.Když je nulová podpora ( tím narážím na češtinu u RPG titulů ) a u NFS čeština je, kdy ji využiji akurát na změnu tlačítek při ovládání, pak vás takové keci vytočí do běla. Když neví jak má vypadat správný vztah k hráčům ať se de podívat do CDprojekt.
    • A jako co? Překlady RPG jsou mnohokrát náročnější, než nějaký "pitomý" NFS, tak se nediv. Navíc, distributorovi se češtiny platí z prodejů fyzických kopií her, z digitálek má lidově řečeno hov*o a nesmíme také zapomenout na služby zátok a podobných serverů, které jsou na PC také oblíbené (nemluvě o tom, že čeština je hned po vydání vytažená a dostupná na warezu) a moc potenciálním ofiko překladům také nepomáhají. Proto se nediv, že není přeložnený RPG o tisících NS a závodní hra o 100 NS je...ty prodeje nejsou tak zázračný, aby se to lidem od distributorů vyplatilo.
      A navíc, bylo by dobrý, kdyby lidé přestali být pohodlní a tu angličtinu se naučili. Pak nějaký češtiny nebudou muset potřebovat a jejich záběr potenciálních her se o dost zvýší. Alespoň já bych nesnesl to, že si nemůžu zahrát kvalitní hru jen proto, že není vytvořený český překlad.
      • Mno hezky jsi to napsal a teď si vem např. ruskou hru Metro nebo stalker Žádný překlad hezky rusky a v azbuce. Učil by si se kvůli tomu rusky? asi ne nadával by si proč to nemá překlad. A takový keci že angličtinou vládne většina populace si nech. Když na to tak příjde tak Čínsky umí dvě pětiny celosvětové populace tak by se měli vydávat hry pouze v čínštině a na nějaký ten překlad by se mohly taky vykašlat. Jak by se ti líbilo učit se Čínsky? Kde pro přečtení novin potřebuješ minimálně umět 5000 znaků
        • Ony hry vychazeji jen v anglictine? Pokud vim, tak vetsina AAA titulu je jeste francouzsky a nemecky. Obcas i spanelsky a italsky. To, ze ty jsi tupon, co neni schopny se naucit zadny jazyk, to je tvuj problem.Ale to nelze priznat, ze? Hajzlove jsou ti, co ti to neprelozi. Proc ty bys mel hnout zadkem. Opravdu bych chtel videt zivotopisy vsech, co tu porad dokla vyrvavaji o cestine. Opravdu s kolonkou Jazyk: Cestina dikru do sveta neudelate.
          • Zato ty ten životopis nevyplníš ani česky *1*
        • Argumentuješ na úrovni pětiletého dítěte. Co nechápeš na tom ,že se někomu lokalizace prostě nevyplatí a proto ji nedělá? Případně nemá lokalizace do jazyka, kterým mluví 10 milionů lidí (a hru si z toho koupí pár %) význam. Proč by Metro určené na mezinárodní trh někdo dělal jenom vazbuce mi taky hlava nebere.
          • LŽEŠ že se to nevyplatí! jen prostě když ji neudělají něco prodají i tak a proto na to kálí je to plivnutí do tváře svým zákazníkům! Ona by s ečistě z prodeje bezproblémů zaplatila o to VŮBEC NEJDE jde o to že i bez ní se toho prodá dost a tak proč si přidělávat práci když zisk by nebyl násobně větší....
          • Pro Nobis a Béďa Trávníček. Nějak jste nepochopili co jsem tím chtěl říci. Ve zkratce pro ty co jim to pomalu myslí. Já vám nenadávám za to že neumíte čínsky když dvě pětiny země čínsky mluví. Proč nadáváte lidem, že nemluví anglicky?
            • Jestli se jim to nevyplatí proč se to vyplatí CDprojekt? Mně je jasné, že prodělat nikdo nechce, ale pak ať EA neplácá takové kraviny jako že jim jde v první řadě o zákazníka. To je prostě populistický blábol a mně jejich lži akurát uráží.
            • Nikdo nikomu nenadává, že neumí anglicky. Prostě se ti logicky snažím vysvětlit, proč se nevyplatí překládat hru pro český pidi trh. Na evropský trh se prostě vydávaj hry v AJ, protože se všude angličtina učí a lidi rozumí (pokud neumíš ani slovo, měl bys to napravit nejen kvůli hrám, ale i kvůli zaměstnání). Když budeš mít vlastní firmu, taky nebudeš dělat věci, který tě víc stojej než vydělaj, co je na tom k nepochopení?
        • Proč bych se učil rusky, když obě tyto hry jsou v angličtině minimálně ve formě titulků? Prosím, rad si prectu vysvětlení. Navíc, hry pro čínský trh se dost kulturne liší od toho, co nabízí hry na západě a mě nemají, co nabídnout (tady nebo v LEVELu byl článek o hraní v Číně), proto se čínský učit nebudu, dokud to nebudu doopravdy potřebovat.
          • Proto jsem to tu psal. Existuje podpora pro anglicky mluvící trh a ne pro česky mluvící trh. Tomu se říká podpora prodej. O čínštině jsem tu psal proto aby si lépe pochopil lidí co anglicky nemluví a ty se jim posmíváš. Nikdo se ti za to že čínsky nemluvíš neposmívá a ani tě nikdo do toho nenutí.
        • Hold jsme smetiště Evropy a to neplatí jen o hrách ale i o potravinách a elektronice. Nevím jak vám ale mě tohle teda pěkně se...e
    • A teď se jdi podívat, na kolik asi tak vyjde překlad RPG, a na kolik vyjde překlad NFS.

      A pak mi řekni, kolik kusů se v ČR prodá.

      Kašlat na vlast, Anglie, už jdu.
  • Ja myslel ze jejich penezenky
  • Santo, na tebe a tobě podobný jen jediný: Béééé, béééé

    Kupuj si ty srance dál.
  • a prioritou hracov je odignorovat EA
    • MrSanta
      Mojí prioritou je hrát hry, které mě baví. Je mi silně u zadku jaká firma hru vydá. Baví mě hra od EA? Hraju hru od EA. Nejsem fanboy ani hater nějaké společnosti/konzole/PC.
      • A co my s tim?
        • Ktery ocas se to za me zase vydava? Mohla by mi redakce odhalit jeho pravou identitu, dekuji.
          • Nemohla. Az vyrostes, pochopis.
        • MrSanta
          Blb na kterého reaguju mluví za hráče. Já jsem hráč, tak se ohrazuju aby něco takového psal, když to není pravda. To by snad mohl pochopit i takový blb jako ty.
          • species
            viz muj prispevek dole.... rozhazujes tady blby, ale ocividne tu spouste lidi neni jedno koho svymi penezi podporuji.....nastesti
            • Mato1987
              Ok teda.
            • presne tak,pokud 15 vasku z ostravy napise,ze je ta hra nanic,rozhodne se budu ridit radsi podle nich,nez podle IGN #belive-the-hype
            • Mato1987
              Čo je to DA2 a ME2? Profesionálny recenzent a jeho recenzia hry nie je viacej dôveryhodná ako keby niečo podobné napísal trebárs Vašek z Ostravy?
            • ne,neni to opacne zcela urcite,me je uplne jedno,kolik tomu dal jakej "recenzent",podstatnejsi pro me je,jak se to hraje beznejm lidem,tzn hodnoceni od hracu

              jmenovite treba DA1,ME2...par by se jich naslo
            • Mato1987
              Tom:
              a ktoré to podľa teba teda boli? Nie je to náhodou opačne, že užívateľské recenzie majú podstatne menšiu výpovednú hodnotu ako tie profesionálne?
            • kdyz se budes divat na user score,tak ti to mnohe napovi,nejaky skore recenzentu je naprosto irelevantni,tam ma kazda druha srajda vic nez 85 podle nich...takze ano,za poslednich 5 roku byly od EA tak maximalne 4 kvalitni hry
            • Mato1987
              Tom:
              Jasné všetko v poriadku, uvedomuješ si, že keby som neuviedol moh warfighter, crysis 2 a nfs rivals tak tým pádom by to znamenalo, že za 5 rokov boli pod záštitou EA vydané len dve kvalitné hry? Musel som sa teda vymedziť a vymenovať aj hry, ktoré širšiemu publiku až tak nesadli, no to neznamená, že tie hry sú zlé, všakže?

              Neviem odkial si zistil, že moh warfighter bol fail. Mne to tak nepripadalo, kampaň bola aj napriek krátkej hernej dobe celkom slušná a naväzovala na udalosti s predošlého kvalitného dielu. A multiplayer bol takisto veľmi solídnou záležitosťou, možno preto, že hra bola narýchlo vydaná tak šikovní vývojári z danger close nemalo toľko času dokončiť hru načas a tak bola pri vydaní mierne zabugovaná, dnes však multiplayer moh warfighter nemá stále konkurenta. Multiplayer je natoľko výnimočný a kvalitný, že veľa hráčom, ktorí sú odchovaní na takých arkádových hrách ako call of duty alebo battlefield im nemusí vôbec sadnúť.

              To číslo u nfs rivals 3/10 si si pravdepodobne z prsta vycucal, keď pozrem na metacritic tak tam je hodnotenie viacej než slušné, pohybuje sa okolo 80, čo vôbec nevypovedá o tom, že by bola hra "fail". Pravdepodobne si hru ani nehral, keď to tvrdíš, ak by si hru hral tak by si zistil, že je to fakt jeden z tých kvalitnejších dielov hernej série NFS.

              Crysis 2 bolo veľmi milým prekvapením roku 2011, hra si stále drží priemer takmer 90 zo 100 na metacritic. To znamená, že "fail" to taktiež nebol, a tvrdiť, že Crysis 2 malo hnusnú grafiku je absolútna lož, teda buď lož alebo si slepý. Aj bez HD packu dokáže Crysis 2 konkurovať najnovším hrám čo dnes na PC vychádzajú.
            • Mato1987 - jinak dobry? medal of honor? ten posledni dil byl takovej fail,ze to pohrbilo celou serii,nfs rivals ma hodnoceni 3/10,takze taky totalni lejno,crysis 2 byl totalni fail v hnusny grafice(nez vydaly hd patch)...tobe koukam staci malo ke stesti
            • species
              kdyz EA vyda cirnou nahodou nejakou hru ktera bude stat za neco (DOUFEJME ze to bude DAI) tak si ji naopak s radosti koupim, abych jim ukazal je takhle je to spravne.

              Na druhou stranu si nekoupim Sims4 pac to vydava EA a po simcity je to zaruceny propadak.
            • Mato1987
              Ale tých kvalitných hier, čo boli kvalitné zo všeobecného hľadiska, ale boli aj komerčným úspechom a boli vydaných po záštitou EA za povedzme posledných 5 rokov nie je veľa a dali by sa spočítať na prstoch jednej ruky, trebárs Mirrors Edge, Crysis 2 a 3, Battlefield 3, moh: warfighter ale tam ten zoznam končí.
            • MrSanta
              Nejde o to, jaká poslední hra od EA byla dobrá. Jde o ten smysl. EA vydá hru, která tě bude, podle všeho, ukrutně bavit. To si jí nekoupíš, jenom protože jí vydalo EA? V tom nevidím nijaký smysl. Spíš mi to přijde kontraproduktivní. Skvělá hra se nebude prodávat, EA získá dojem, že o tento typ her není zájem, vývojářské studio nedostane možnost pracovat na dalších skvělých hrách...
            • Mato1987
              EA hry nevyrába ak nemáš na mysli športové tituly, ale tých hier za posledný rok čo vyšli pod distribútorskou záštitou EA nebolo teda veľa, dá sa povedať, že skoro žiadna. Možno tak nfs rivals, ktoré ma fakt bavilo a o týždeň vyjde FIFA 15, ktorá vyzerá byť, že bude zatiaľ najlepším dielom série za posledných 5 rokov.
            • species
              jak jiz zminil kolega, ktery dobry hry za posledni dobu EA udelalo?

              A ano, ja verim ze vetsina lidi premysli o tom co koupi a koho svymi penezi podporuji, minimalne by nalepka EA ci nejaky podobny velky vydavatel mela byt jedna velka cervena vlajka pred nakupem.

              Vem si takove sims4, ta hra je osekanejsi nez kdy predtim, SimCity vime jak dopadlo, nechci rikat ze za to muze EA, ale ano muze.
            • jmenuj me prosim ty dobry hry za posledni rok od EA,jsem zvedavej...
            • MrSanta
              "spoustě lidí není jedno koho svými penězi podporují" nevím, asi tě chápu špatně, ale mám z toho dojem, že podle tebe bych neměl kupovat dobrou hru jenom z důvodu, že jí vydává EA. V tom moc smyslu nevidím.
  • Tak po precteni toho titulku jsem vazne vyprskl. Takovej kamenak uz v titulku :D
  • Vogon
    Tu je zas hromada expertů, kteří si sice nevidí na špičku svého nosu, ale vidí do hlavy EA. Dost jim křivdíte. Projděme si co všechno "lid internetu" EA vyčítá.
    EA sice vydává tuny DLC, ale mnoho z nich jsou na způsob "tři nové oblečky!", a pokud jste tak hloupí, že jim to koupíte, tak jste...no..hloupí. Srovnejme to třeba s namco bandai, které vydá průměrné jednohodinové dlc za deset euro, všichni jim to koupí a ještě je za to vychvalují.
    Srovnejme Origin se Steamem. Origin má sice menší nabídku, ale všechny hry z té nabídky jsou přinejhorším průměrné, kdežto steam prodává Guise of the Wolf, apodobné sr*čky. Origin se dost vyvíjí, před rokem to byl ještě strašný sviňák, teď je to jeden z mála programů na kupování her , z kterého se těším. Co se změnilo na Steamu k dobrému za tento rok? Ikonka. Steam dává slevy, Origin vám hry dá rovnou zadarmo(Nemyslím hry, které jsou free-to-play). Pokud máte problémy, podpora vám napíše, že si toho je vědoma a vykašle se na vás, buďto vám pomůže nějaký hráč se stejným problémem nebo Steam, ale na ten budete čekat měsíce, roky a více.
    EA je jedna z mála firem co vydává dema, a pokud to někomu připadá jako špatná věc, tak už nevím.
    Sice taky přehypovávají své hry, ale když to srovnáte s ostatními, tak z toho vyjdou, jakoby žádný hype nedělali.
    Někteří říkají, že "zabili" hodně nadějných vývojářů, ale je třeba si uvědomit, že většina společností co koupili, už byly dávno mrtvé/umíraly.
    Rozhodně nejsou nejlepší, ale také nejsou nejhorší. Navíc strašně trpí špatnou komunikací.
    • Co já vím, tak na Steamu jsem letos pobral zdrama tak tři hry a to nepočítám L4D2 které už jsem měl koupené(plus spousty no-steam dodavatelů, co na steam rozdávají dlaší hry zdarma). Jako že když už srovnáváš tak srovnávej pořádně. Ale ano jak mám steam rád, tak podpora, early acces a velký nepořádek v obchodě jsou vady. kterými trpí.

      Přesto, otevřeně říct to co řekl pán na obrázku a vidět jak dělají svůj byznys, působí to minimálně směšně.
    • MrSanta
      Tohle je marný. Jsi na internetu a na internetu je prostě EA zlo. Časem to třeba lidi přejde.
      Ještě bych doplnil Game Time a Great Game Guarantee.
      Mě navíc Origin stahuje rychleji než Steam.
      Když vezmu dvě herní značky od EA, které mě zajímají nejvíc, tak v článku již zmíněný odklad Dragon Age: Inquistion, o další Mass Effect hře se ví akorát že je ve vývoji a nikam se s ní neženou...Fakt je EA prostě pyramidálně zlá společnost *1*
      • species
        Nelibi se mi ze tomu ocividne moc nerozumis a mluvis jako by tve slovo bylo nejaky mezigalacticky pravo.

        Hele EA nemaj lidi radi protoze v podstate vsechno na co EA sahne jde do riti, namatkou treba cely Westwood a cela serie c&c, Maxis a simcity + sims, pandemic!

        No a ted maj bioware.... a my mame uspechany ME3 s NAPROSTO nevyhovujicim koncem, DA2 ktera byla po DAO totalni propadak a DAI ktery vypada podobne....

        Proto lidi nemaj radi EA.... to ze tobe je jedno co hrajes a koho svymi penezi podporujes tady na nikoho dojem neudela. Clovek musi byt jen rad ze neni vic lidi jako jsi ty
        • Pamatuju časy kdy hry od Bioware byly záruka kvalitního hraní. Teď už to samozřejmě neplatí. *9*
        • Ty seš takovej správně netolerantní čecháček :) Nelíbí se mi hry od EA, takže kdo si je kupuje podporuje velkou zlou EA a měl by se kát :)). Ta naše (i když nejen naše) komunita okolo her je občas vážně k zasmání a např. zvolení HERNÍ firmy nejhorší firmou roku jen dokazuje, co v ní (komunitě) převládá za nehorázný ocase :). Člověk je pak nešťastnej, že je tolik lidí jako TY. Nech ostatní, ať si se svejma penězma dělaj co chtěj a ty finančně podporuj co baví tebe a na světe bude hned líp ;)
        • MrSanta
          Pročetl jsem oba tvoje příspěvky a nějak mi není jasné, proč jsi rád, že není víc lidí jako já. Respektive za jakého člověka mě považuješ.
          Nechápu čemu bych podle tebe neměl moc rozumět a jak si přišel na to, že by má slova měla být nějaké mezigalaktické právo? Akorát jsem navázal na jeden příspěvek a přidal pár novinek, které byly do Originu doplněny.
          Kupuju si hry, u kterých předpokládám, že mě budou bavit. Zatím jsem se vyloženě nezklamal. Jestli hru vydává EA, nebo UBI, Activision atd. nesleduju. Hra se mi zamlouvá a vypadá, že mě bude bavit, tak si jí prostě koupím a hraju. Tím se nesnaším na nikoho udělat dojem. Předpokládám, že to tak dělá každý hráč. Když se mu hra zamlouvá a chce si jí zahrát, tak si jí koupí.
          • "
            Předpokládám, že to tak dělá každý hráč. Když se mu hra zamlouvá a chce si jí zahrát, tak si jí koupí.
            "

            Sám za sebe se podívám na hru a pokud bych o ni samotnou měl zájem, tak si zjistím, jaká byla její reklamní kampaň, respektive nakolik výrobce/vydavatel podle mého osobního "kompasu" zkoušel lhát a klamat své zákazníky (v zákonných mezích pochopitelně).

            Pokud hra vypadá dobře, ale dojdu k osobnímu závěru, že při propagaci se firma uchýlila k praktikám se kterými nesouhlasím, pak nekupuji a na další výrobky příslušné firmy si dávám pozor, i když je (ani firmu) úplně nezatracuji.
            • species
              krasne receno.

              priklad za vsechny... potom co jsem musel kvuli refundu za Watchdogs letet do banky si dam SAKRA pozor na Division.
          • species
            Me jde o to jak tady rozhlasujes ze vetsina hracu to dela jako ty, jen tahle diskuze je dukaz opaku.
            Rad verim ze vetsina lidi premysli koho svymi penezi podpori a ja rozhodne nehodlam podporovat spolecnost jako je EA.

            Na druhou stranu si se divil proc lidi nemaj radi EA tak jsem ti to tady popsal, pac pose*cenzura*rou vsechno na co sahnou.

            Jestli te nezajima corporate war a chces si jen hrat tak to je samozrejme v poradku ale nehazej spinu na ostatni kterym to jedno neni.
          • Ježiš, prostě jsi udělal chybu, že jsi se nevyjádřil záporně o (doplňte velkou firmu, na kterou je móda nadávat - zde EA) a prostě seš v haj*lu. Tvůj názor je neplatný a tvé děti by se za tebe měly stydět. Pokud to chceš napravit, spal jakékoliv zařízení, na kterém běžela jakákoliv hra od (doplňte velkou firmu, na kterou je móda nadávat - zde EA) a zároveň se pomodli k "hodným" společnostem, jako je třeba Valve (největší současné DRM).
        • Nemluvě o popackaném Battlefiledu a jeho dlc za 60 dolarů. Si sypou popel na hlavu a pak prodávají toto.
  • repcak.petr
    to je vidět na NHL *16*
    • Předpokládám, že NHL 15 nebylo děláno za jeho vlády ještě pořádně stejnak FIFA 15 to se uvidí příští rok.
  • To mi nedělejte, už jen při čtení nadpisu jsem se málem počůral smíchy *1* *1* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit